Harry Potter I.-VII.
Végre, sikerült megtartani az első Harry Potter maratont. Na jó, ugyan nem egyhuzamban ment, összesen 4 napot vett igénybe, de az utolsó 5 részt legalább egymás után néztük meg.
Nem tervezem itt elkezdeni részletezni, és teletömködni a kedvenc jeleneteimmel vagy idézeteimmel,

mert rengeteget írhatnék róluk és nagyon sok helyet igényelne, meg aki látta, tudja miről beszélek, de azért én szerintem mégis megteszem. A többszörös rendezőváltás ellenére is mégis egy elég jól összeállított filmsorozat, tehetséges színészekkel, teli gyönyörűséges brit akcentusokkal

zenével. Kezdhetném, hogy Team Romione, Team Ron, Team Luna, de a végtelenségig sorolhatnám, mert a sok év alatt mindenki annyira a szívemhez nőtt, hogy elmondani nem tudom. A mai napig sírni tudok, amikor megnézek egy: Last day of shooting videót, vagy ilyesmi, hiába nem ismerem személyesen a szereplőket, de gyakorlatilag együtt nőttem fel velük. (A kettő kivételével mindegyiket láttam moziban is, némelyiket kétszer.) Együtt bolyongtam velük a Roxfortban, (vagy Hogwarts, ahogy tetszik) együtt oldottuk meg a rejtélyeket, és kerültünk bajba. Hiába van vége, mindig az életem része marad, úgy, mint a Gyűrűk ura, vagy a Buffy. Ráadásul ugyanúgy nem lennék az az ember, ha nem látom ezeket a részeket. Farsangokon, de még gimiben bolondballagáson is Hermionenak öltöztem.

(Igaz, mert könnyebb volt kivitelezni, mint egy harci szerkót Legolas karakteréhez.

)
Speciel a kedvenc részem a Tűz serlege, egyszerűen imádom az olyan filmeket, játékokat, sorozatokat könyveket ahol próbák elé állítják a főhősöket. Ráadásul a legjobb zenék, (Patrick Dyle- An another year ends című szerzeménye a legeslegjobb HP befejezés) és a legszebb, viccesebb monológok is itt vannak. A "3 pasi egy csajszi, 4 merül le, hány bukkan föl?! - Ne mondjatok ilyet!" például örökké szállóigévé lett a családunkbsn, csak úgy, mint a varázsigék vagy a háznevek. Amikor felvettek egyetemre, apa úgy kezdte a gratulációt, hogy Nahát, Mardekáros lettél?
Igaz, hogy a film is úgymond egyre..sötétebb lett a részek elhaladtával, de szerintem sokkal humorosabb is. Most, ahogy néztem, azt vettem észre, többet nevetek a 6 és 7. részeken.
A lényeg, engem mindig elvarázsol, tátott szájjal bámulom, mint egy kisgyerek, de nem érdekel. Fantasztikusan felépített történet, izgalmasabbnál izgalmasabb és kiszámíthatatlan, megindító és érzelmes jelenetek tömkelegével tele. Mélységesen tisztelem Rowlingot a könyvek megírásáért és természetesen a film készítőit is a remekművek létrejöttében. Örökké a részem marad és előkelő helyet foglal a kedvenc filmjeim listámon.
10/10