Hunger
már amikor elindítottam a filmet, biztos voltam benne, hogy ez egy jó, viszont erős, megviselő film lesz. nem is kellett csalódnom, hiszen akárcsak a Shameben, a rendező itt is lenyűgöző munkát végzett, alig tudom elhinni, hogy ez a legelső filmje. az biztos, hogy az ő neve még sokáig fent fog maradni, alig várom a következő filmjének a megjelenését! azt hiszem, új kedvenc rendezőm lett a drámai műfajon belül.
egyszerűen lenyűgöző a merészsége, a bátorsága, hogy képes volt ezt a történetet megfilmesíteni, ráadásul ebben a formában. azt hiszem, a Parfüm óta nem láttam filmet, ami ennyire undorított volna, de ettől csak tátott szájjal bámulnám.
mégis minden sokkolása ellenére imádtam a filmet. egyszerűen döbbenetes volt, amilyen őszintén bemutatta, hogy min mehettek át a rabok. és csodálatos volt, hogy hiába tartott a pappal folytatott pár beszéd több mint tíz percig, egy pillanatra sem vált unalmassá. lenyűgözőek voltak a színészi alakítások, főleg Michael Fassbender játéka nyűgözött le, az utolsó félórában azért imádkoztam, hogy
csak haljon már meg a karaktere, mert egyszerűen nem bírtam nézni a szenvedését, annyira hitelesen játszik el mindent.
gyomorforgató, undorító, döbbenetes, sokkoló, gyötrő, mégis csodálatos film, nem is értem, hogyan hagyhattam ki eddig, mikor már többször is szemezgettem vele.
10/9