SPOILER ELEJÉTŐL A VÉGÉIG!
Lenyűgöző teremtmények / Beautiful Creatures (2013)
Olyan hihetetlenül mérges vagyok, hogy majd felrobbanok.

Hogy lehet egy ilyen jó könyvet ennyire megalázni és tönkretenni?

A forgatókönyvíró olvasta csak egyszer is a regényt? Vagy én olvastam teljesen mást? De komolyan, ezt komolyan gondolták?! A mai világban hogy lehet ilyen
kritikán aluli adaptációt csinálni? És aki nem ért hozzá, az mi a fenének csinálja?
Millió okot tudnék felsorolni, úgyhogy valahol elkezdem a listát:
- Nulla kémia. Mintha két szomszéd csókolózna.
- Hova lett a könyvből megismert, "álmaimpasija" Ethan?
- Boo, kiskutyám! Ja, ez nem az a film...
- Larkin fiam, tudtad, hogy igazából a Setét oldalon állsz? Vagy elfelejtettek szólni?
- Szia Ridley! Jé, hova lett a hajad?
- És úgy egyáltalán: hol a család többi tagja?
- Ethan, én vagyok az apád! Vagyis izé... mégsem. Elfelejtettek szerződtetni valakit a szerepemre.
- Szerelmi szál Ethan anyja és Macon között? WTF?
- Amma, mint könyvtáros? Bitch please...
- Ja igen, amúgy szia Marian...
- Kinyílik egy ajtó: jé, a Holdak könyve! WOW! Macon meg minden este ide jár olvasgatni...
- December 21? 2012-ben? Egy filmben, amit 2013 februárjában küldtök a mozikba? NORMÁLISAK VAGYTOK?
- jó tudni, hogy a Honey Hill-i csata is akkor volt... amikor az amerikaiak a saját történelmüket írják át... genius...
- Hogy voltak képesek Genevieve történetét így átszabni? Hogy képesek egy olyan pozitív karaktert, mint ő, ilyen idiótán beállítani? És miért öli meg Ethan-t?
- Ja, amúgy Link miért öli meg a másik Ethan-t?
- Egyház! Vallás! Hogy jön ez ide? Ez a 21. század, könyörgöm! Miről beszélünk? Isten meg sátán...
- Macon nem volt szerethető. Meg amiket Ethan-nel csinált... hát komolyan, ha a végén nem halt volna meg, az már nagyon durva lett volna...
- Hupsz, Ethan, sorry, ennyi volt a kapcsolat, ugrott a memóriád. Fuck logic.
- Most akkor ezzel spórolták ki a többi lány báli ruháját? Meg a statisztákat?
- Nem volt sem dal a Holdról, sem latin szöveg... meg ez a maszlag az átokról...
- Válaszd ki magad! Találós kérdés: Hova lett az idézet eredetije?
Még mindig annyira mérges vagyok, hogy az hihetetlen, pedig azt hittem, hogy ha kiírtam magamból, majd jobb lesz.
Van valaki, aki olvasta, és tetszett neki? Ez is megy a polcra a Rémségek cirkusza mellé... de tudjátok mit? Nem is baj... jobb lesz ez folytatás nélkül.
Nem pontozom, mert kicsi a skála...