Nem egy filmet néztem meg, egymás után hármat. Bocsi.
Mindörökké rock!
Először is a bemutató nagyon tetszett, nyilván ez volt a cél, mert érdekelni kezdett, hogy milyen film lesz majd. A történet maga kicsit elcsépelt, valószínűleg ez az ötezredik film, amelyikben van egy srác, meg van egy lány, szerelmesek lesznek, kicsit összevesznek, aztán nagy érzelmek közepette egymás nyakába borulnak. Viszont van néhány dolog, amivel feldobták a filmet. A zene, mert az igazi klasszikus rock dalokkal nem lehet mellé nyúlni. A szereplőgárda is remek volt, Catherina Zeta Jones, Tom Cruise, Russel Brand. Bár Tomnak nem kéne annyira erőltetni ezt a rocksztár stílust, és az éneklést, mert elég gyatra volt.
10/8
Fantasztikus pókember
Kis fenntartással indultam neki a filmnek, mivel én imádom a klasszikus Pókember szériát. Nem nagyon ismertem azelőtt Andrew Garfield-ot, illetve csak különböző sztárhírekből, meg Emma Stone révén. Meglepődtem, mert az elejétől a végéig izgultam, de nyilván tudtam, hogy happy end lesz. Az akciók ott, és úgy voltak jók, ahogy voltak. Megnéztem a neten a törölt jeleneteket, és az abban volt egy, amit szívesen viszont láttam volna a filmben is. Kedvencem a párbeszéd a végén:
- Ne ígérj olyat, amit nem fogsz megtartani.
- Nem ez lenne az első…
10/10
Magic Mike
Oké, kicsit elfogultan ültem le a film elé. Matt Bomer hatalmas kedvencem, és gondoltam, hogy annyira nem lehet mellé nyúlni, ha már szerepet kapott, ráadásul Channing is remek színész. Talán túlságosan is naív voltam. Az a baj az ilyen filmekkel, hogy ha (túl) jó a szereplőgárda, akkor a film nem mindig sikerül jól, mert a színészekkel adják el a filmet, és nem a történettel. Ebben az esetben is ez történt véleményem szerint. Én nem vagyok túlságosan oda a chippendale fiúkért, mert nekem nem túl férfiasak, ahogyan az apró tangájukban táncolgatnak. Viszont Channing egészen jól kamatoztatta a Step Up-os múltját, mert az a két tánc, amit lenyomott, elég profi volt. Azt hiszem láttam ezzel kapcsolatban egy videót, hogy a koreográfus nevetve mesélte, hogy Channing mennyire szerényen mondta neki, hogy nem táncol olyan jól. Ehh. Tehát a történet nagyon elcsépelt, semmitmondó, tipikus klisé az egész, de a szereplők miatt megér egy misét.
10/6