Az elején le kell szögeznem, nem vagyok oda a szuperhősökért, az Avengers előzményfilmjeit (Iron man, Thor, stb.) sem láttam, ebből kifolyólag az elvárásaim sem voltak nagyok. Popcornmozit vártam, és ezt meg is kaptam. Sem többet, sem kevesebbet. Egyszer meg lehet nézni, még egyszer tuti nem fogom. Látványos volt, az előzmények ismerete nélkül is élvezhetőek voltak a karakterek, de nem ragadtak meg különösebben. Sajnáltam Lokit, kár hogy nem ő győzött
A Hunger gamesnél már voltak elvárásaim, itt viszont csalódnom kellett. A filmben megfestett világ igazán jól sikerült antiutópia, nagyon nem szeretnék egy ilyen világban élni. Egy világban, ahol győz a romantika és a nyál, az ebből következő giccs a tetőfokán, pfujjj. A társadalomkritikai rész számomra érthető volt, jól kijöttek a hatalmas különbségek az egyes körzetek között. Jó lett volna, ha kicsit többet mutatnak az arénából, ha egy picivel több agyvelő fröcsög, ha megismerjük a többi gladiátort. És nem nyálazzák el a végét. Nyilván kötötte a könyv a készítőket, de azért csak meg lehetett volna ezt oldani jobban is. Sajnos kiszámítható volt (s most nem arra gondolok, hogy úgyis a csaj fogja megnyerni). Ennek ellenére magasabb pontszámot adok rá, mert gondolatokat ébresztett 7/10

1 felhasználónak tetszik: