The Angel's Share (Szesztolvajok)
Háttal nem kezdünk mondatot de .. Hát behalok ezen a filmen.

Már a cím is furcsa volt nekem, a fordító gondolom nem akarta googlezni hogy mit jelent a cím valójában. Tanulságos film, az Angyalok jussa az évi 2% a fahordóból elpárolgott whisky-t jelenti.

Találat google 2-ik oldal. A Google nem volt a fordító barátja, shame. Már csak akkor is megnézem hogy ezmegmiafene és én szétröhögtem magam ezen a filmen. Szóval történetünk Skóciában játszódik, 4 jómadár megússza a börtönt közmunkával és egyszer egy whisky készítő üzembe kell menniük. Kiderül hogy a főszereplőnek jó orra van a dolgokhoz, whisky-ket lopnak hordókból, amik már 7 éve vannak ott és üres Irn Bru energiaitalos dobozba engedik őket, a maradékot felöntik teával, százezreket keresnek egy energiaitalos doboz whiskyvel amit whiskys palackokba tesznek és jó drágán adják, licitek alkalmával rengeteget bezsebelnek majd a film végén osztoznak.

Holnap ugyanezt csinálom csak pálinkával és gazdag leszek én is.
A rendező készítette a Felkavar a szél című filmet is, tőle nem ezt vártam de ezzel is meg vagyok elégedve. Ütős lett, nem véletlen hogy a Cannesi Filmfesztiválon díjat nyert.

Pihe könnyed skót dramedy, kissé érthetetlen akcentussal.
10/10
Király beszéde
Olvastam hogy jön a második rész és a cast már aláírt, ez a hír meghozta a kedvem az első részhez. Örök kedvenc, nem tudom megunni.
10/10