A sötét lovag: Felemelkedés/ The Dark Knight: Rises
Jajj..hol is kezdjem. Tudni kell hogy nagy képregény rajongó vagyok, főként Marvel, de ha DC akkor nálam Batman viszi a pálmát! Úgy ültem be a filmre, hogy ez most simán le fogja taszítani a Bosszúállókat..hát nem így lett. Kezdem az apróbb dolgokkal mint például az aláfestő zene.. Hans Zimmer egy isten

A hideg rázott szabályosan az egész film alatt, annyira eltalálta a film hangulatához illő muzsikát...hihetetlen. Így neki járna egy 10/10, de térjünk vissza a filmre. Bane mint gonosz, istenkirály volt és nem csak azért mert elfogult vagyok Hardyval kapcsolatosan de tényleg igaza volt Bale-nek, hogy a maszk abszolút nem zavaró Bane esetében, mert a szemével képes volt bármit előadni hitelesen. Az ő esetében azt sajnáltam hogy már nagyon a végén tudjuk meg hogy miért is lett ő olyan amilyen, és ki is ő valójában. Nekem nagyon hiteles volt amit nyújtott.

Amitől nagyon féltem, az Anne Hathaway volt.. amikor először hallottam hogy ő lesz a Cat, majdnem falnak futottam, de meg kell mondjam kellemes csalódás volt számomra. Aztán mi is van még...hm ..jah, az újonc rendőrcsóka, őszintén meg kell mondjam ő volt a legszimpatikusabb Bane és Alfred után a vásznon. Nagyon jó választás volt Joseph-Gordon Lewitt, iszonyat átéléssel játszott és totál el tudtam hinni azt amit ő képviselt úgymond. Aki nekem most kicsit csalódás volt, az Bale.. néha olyan érzésem volt mintha ezt a jó kis színészgárdát megbontaná, nem tudom pontosan miért, de nekem most ő kicsit alulmúlta magát.

Mélyebben most nem megyek bele a dolgokba, mert nem akarom tele spoilerezni az egész fórumot..
Összességében mondhatnám hogy méltó befejezést kapott a TDK, de az utolsó jelenet nekem sokat levett a filmből.. főleg amiatt hogy elvileg lezártnak tekinthető Nolan és Bale szempontjából ez az egész történet. Nagyon nem kellett volna oda ez a vég...
Mindenesetre, rengeteg jó jelenet is volt pl Alfred-Bruce beszélgetése, Bane a rabok kiszabadulása előtt, a stadionos rész, a Kút börtönös stb.. úgyhogy ezek miatt nem adhatok túl rossz pontokat.
8,5/10.