SPOILER!!
mivel úgy ültem neki ennek a filmnek hogy csak halvány részleteit ismertem a történetnek és az egyik kedves starity fórumozó hívta fel rá a figyelmem..így teljesen laikusan kezdtem el nézni elvárások nélkül. és ott kezdtem el bajt szimatolni amikor a gyerekek egyenként megérintették azt az ellenőrző rendszert és amikor a használt játék adományozás volt nahhh ott éreztem hogy valami nem stimmel.
és amikor kiderült hogy mi is történik valójában egyszerűen csak ennyi volt bennem hogy: WATTA FAKK??
nagyon merész film és elég sokféle kérdést lehet feltenni a film után.
olvastam hogy sokakat megérintett a történet és elérzékenyültek, nos nekem nem ment mert én egy ilyen "WATTA FAKK??"állapotba kerültem és maga a szerelmi háromszög nem ragadott magával.

hanem inkább a film mögöttes tartalmát kerestem és meg akartam érteni hogy mit is látok mi is történik a filmben ki mozgatja a szálakat? ők maguk miért viselkedtek úgy mint a birkák? miért nem volt meg bennük a túlélési ösztön vagy akármi? alapból beléjük volt "programozva" mint klónokba hogy ha eljön az idejük semmiféle ellenállást ne tanusítsanak? szóval lelkük az volt? viszont túlélési ösztön az nem??
szóval nehéz film ez többször nézős mindenképp.
nekem a Sziget című film ami hasonló témát feszeget jobban tetszett!

és ezért gondolom azt is hogy a legújabb Majmok bolygója film is ettől zseniális hogy ott egy akkora "NEM"-et vágnak az arcunkba a majmok részéről hogy azt öröm volt nézni.
szóval nem tudom nekem valami ilyesmi hiányzott ebből a filmből de lehet hogy valami mást kellett volna keresnem benne lehet az érzelmi oldaláról kellett volna közelítenem a filmhez. majd megnézem még többször!

de egy jóféle melankólikus dráma ez!
amúgy ennek a filmnek a hatására sem változott a véleményem Andrew Garfield-ról!

úgy gondolom hogy aki a hátán a vitte a filmet az Carey Mulligan volt!
Ne engedj el!
7/10