Dream House.
Kellemes csalódás volt.Mielőtt letöltöttem kígyót,békát olvastam a filmről.Biztos rossz helyen keresgéltem de szinte csak negatív kritikát találtam.Lehet ezért vettem rá magam,hogy megnézzem.Meghát a színészgárda se semmi (Daniel Craig,Márton Csóka,Naomi Watts) - szóval muszáj volt,nem bántam meg az biztos.Oké elismerem; maga az alapsztori tényleg lerágott csont,nekem akkor is tetszett,úgy az egész.Bár már az elején leesett,hogy valami nem stimmel a "boldognak beállított,idilli családdal",egy thrillerben túl szép az ilyen.Kissé csalódott vagyok,hogy már a film közepén kibontakozott a titok,meg az elején még misztikusnak tűnő elemek.Maradjunk annyiban nekem túl gyors volt,szerintem még tovább lehetett volna ezt boncolgatni a főszereplő szemszögéből,számomra Peter túl gyorsan kapcsolt miután beszélt azzal az emberrel (a diliházban?) mindegy,oké hogy emlékszik,de hát akkoris,damn! Öt év után úgy ment vissza a lakásba mintha mi sem történt volna,aztán kiruccan a "munkahelyének" hitt intézetbe és máris képbe van; Ő őrült.Lehet rosszul tudom,de egy őrült attól (is) az,hogy nem fogadja el az állapotát,Peter/Will meg amint felvílágostították,összezavarodva,rábólint az egészre.De hogy ne csak negatívumot írjak,személyszerint,engem nagyon megérintett a történet.Pláne az a rész mikor a gyerekek nagy vidáman megmondják az igazi nevüket,az Apuka meg közli az asszonnyal,hogy ők tulajdonképpen már nem is élnek.Meg amikor (ismételten) meghaltak a szülei karjai közt,akik lassacskán felfedezik a lövés nyomokat a kicsik testén.Valamilyen szinten a történelem ismételte önmagát (persze csak Peter képzeletében) szó ami szó,ilyet elég lehet átélni egyszer is...Bár azt kicsit furcsáltam,hogy Libby nem halálozott el a gyerkőcök után,de gondolom ez azért van mert ő később is halt meg anno.A főgonoszt illetően,az elejétől nyilvánvaló volt,hogy ő a ludas,habár számomra érthetetlen miért akarta az egész Ward családot kinyírni,maradjunk annyiba ő volt a rosszfiú,így kellett lennie.

A kedvenc momentumom amikor Peter búcsút vesz az égő épületben a családjától (tán kicsit megis könnyeztem

) Összeségében nem ez volt a világ legrosszabb filmje.
10/7