Idézet (Christo @ 2012.04.26. 23:22)
De egyébként hazánkban nem is volt olyan nagy a képregények sikere, nem? Mint mondjuk Amerikában, mert ott ugye amúgy is nagy képregény lázban égnek, gondolok itt arra, hogy vannak felbecsülhetetlen kiadások, meg hasonlók, amikre képesek egy valag pénzt kicsengetni. A könyvesboltokban többször is eloldalogtam a képregényekhez, de olyan nem nagyon volt, amit meg is vettem volna.

Az animéket és a mangákat egyáltalán nem bírom, csak a Sailor Moon volt, amit rendszeresen megvetettem és rongyosra olvastam őket.
Hát tényleg sajnálom, hogy kicsit nem születtem előbb.

igen fele más volt a Marvel és DC képregények fogadtatása Magyarországon de azt nem lehet mondani hogy ne lettek volna állandó olvasói.1989-ben jelent meg az első Marvel képregény a Csodálatos Pókember. és ez a lap 10 évig futott Magyarországon.asszem ez volt az utolsó Marvel képregény ami a legkésőbb szűnt meg.
szóval igen lehet azt mondani hogy a 90-es években nem volt akkora kultúrája a képregényeknek mint mostanában de most a filmeknek és az Ultimate világnak valamint a képregényes börzéknek fesztiváloknak és az Internetnek köszönhetően a képregény másod virágzását éli hazánkban és nagyobb a rajongás érte mint valaha.
most azért érdemes megállnod a könyvesboltokban a képregényeknél ha még mindig van egy kis vonzalom benned az irányukba vannak egészen igényes és szép kiadások érdekes történetekkel. asszem már többször ajánlottam itt a fórumon Neil Gaiman:Sandman című képregény sorozatát nahh azt mindenképp érdemes megvenni fantasztikus képregény!
természetesen Amerikában már több évtizedes kultúrája volt a képregényeknek és megjelentek a fanatikus gyűjtök és a limitált kiadású ritkaságok amik néha tényleg felbecsülhetetlen értékűek.
nekem is van egy elég értékes képregényem az 1988-as Batman:A gyilkos tréfa az egyik legjelentősebb Batman képregény. Gyűjtők előszeretettel keresik ezt a lapot.
bár azt azért hozzá tenném hogy nem túl kifizetődő képregény fanatikusnak lenni!

a saját bőrömön tapasztalom!

de háá ez van!valamibe meg kell halni!