Sokáig le akartam tölteni a filmet, de végül ma délután sikerült elcsípnem az HBO-n. Nagy rajongója vagyok az angol történelemnek, a Tudorok korszaka pedig az egyik kedvencem, úgyhogy a színészek mellett már csak ezért is volt kötelező darab a film. Kezdeném is akkor a színészekkel, úgy is ez a dolog jobbik fele
Scarlett is tetszett Máriaként, végülis vitte a címszerepet a hátán, nem volt vele probléma. Eric Bana pedig... nos igen, Jonathan Rhys Meyers-t nem nagyon lehet lekörözni, de Henrik szerepét/jellemét szerintem tökéletesen adta. A mellékszereplőket emelném még ki, akik szintén remek alakítást nyújtottak.
És itt jön a De. Nem egészen, értettem ugyanis, miért volt szükség a történelmi elferdítésekre a filmben, ettől ugyanis sokat vesztett a fényéből a dolog. Értem én, hogy néha szükség van ferdítésekre egy-egy történelmi filmben, de a sok apróságot is hamar észreveszi az ember, az egyháztól való elszakadás pedig már-már nevetségesen rövid folyamat volt a filmben(ez persze csak egy példa, ha valakit érdekel, részletezhetem is a dolgokat
Ettől függetlenül nem volt egy rossz film, a regényre is kiváncsi lennék. Sajnáltam, hogy Katalin karaktere nem volt olyan szerethető, mint a Tudorokban, igaz, itt elég kevés szerep jutott neki.
10/9

7 felhasználónak tetszik: