Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. február 29. 17:57 #4681
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (ophely88 @ 2012.02.28. 23:08)
Ez a film tényleg jó, majdnem tökéletes könyvadaptáció. Nálam kicsit soknak bizonyult hogy kihagyták Mimmi karakterét mert ha a következő filmben nem adnak magyarázatot az illető személyére, a jónép majd néz megint OMG fejekkel, hogy Lisbeth miért parázik annyira amiért elraboltak egy nőt. Legutoljára azt olvastam, hogy nem biztos a következő filmről, hogy ki vállalja de ha David kezdte el, neki is kellene befejezni. Isten ments, hogy Craig Gillespie vagy David Yates rendezze omg.gif Én először a svéd filmet láttam, utána olvastam a könyvet és ahogyan előttem is megírták, nem igen lehet egy kalap alá venni a kettőt, persze összehasonlítani lehet. Nekem a svéd verzió tetszett jobban, mert többet hagy a nézőre, mint az amerikai változat. Abban kevesebb marad a nézőkre, szájbarágós a történet és én valamiért jobban preferálom azt a verziót, amiben a film kételyeket vet fel a nézőben és nem kerül pont minden mondat végére vagy nem a szájuk járásával hanem a szemükkel érzékeltetik, hogy mit fognak tenni a következőkben, mi történik stb. Mikor láttam ezt a verziót, 8,5 pontot adtam rá, mert kicsit zavart, hogy Lisbeth felszínes lett de ezis egy fajta megközelítés csak nálam nem jön be annyira  biggrin.gif A zene fantasztikus és nyernie kellett volna Oscart, a stáb nagyon jó, mindkét színésznő nagyon jó munkát végzett, két különböző Lisbeth-et láttunk a filmekben és az fontos. Stellan és Plummer nagyon jót alakítottak mindössze az Erikát játszó Robin Wrighttal volt problémám. Nem tudom hogy ő mit keresett ott vagy hogy került be de a casting menedzser részeg lehetett mikor őt választotta ki  110.gif

Én őszintén nem tudok választani. Egy kicsivel a svéd talán közelebb áll a szívemhez, mert imádom ezt a fagyos hangulatot a filmekben, de amúgy a Fincheres verzió is ütött, főleg moziban. Mimmit amúgy filmen nem tudták visszaadni.. A könyvben egy hihetetlen jó fej, komplex karakter, de vásznon mindössze dekoratív elem. Asszem Elodie Jungnak hívják azt a francia csajt, aki a 2011-esben "játszotta", de a másodikban nem szabad, hogy ő szerepeljen. A svédben sem tetszett Mimmi, pedig ebben a kötetben nagyon fontos szerepet tölt be, sokat van a színen. Egy idősebb, de nagyon tehetséges ázsiai beütésű csajt kéne találni.
Shame meg szerintem az Oscar-idény legjobb filmje a Drive-al. biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Blackbird03
2012. február 29. 18:10 #4682
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (tya04 @ 2012.02.29. 17:57)
Mimmit amúgy filmen nem tudták visszaadni.. A könyvben egy hihetetlen jó fej, komplex karakter, de vásznon mindössze dekoratív elem. Asszem Elodie Jungnak hívják azt a francia csajt, aki a 2011-esben "játszotta", de a másodikban nem szabad, hogy ő szerepeljen. A svédben sem tetszett Mimmi, pedig ebben a kötetben nagyon fontos szerepet tölt be, sokat van a színen. Egy idősebb, de nagyon tehetséges ázsiai beütésű csajt kéne találni. 
biggrin.gif

Michelle Yeoh? Láttam a Napfényben és a Far North-ban (Sean Bean legeslegeslegeslegeslegeslegeslegjobb rohog.gif filmjében) és szerintem megfelelne a célra ha kicsit fiatalítanának rajta ... unsure.gif
2 felhasználónak tetszik: tya04, Blackbird03
2012. február 29. 18:20 #4683
- törölt felhasználó -    
Egy csodálatos elme
10/9
Nagyon megható film.Russellt és Jennifert szerepét imádtam benne a legjobban.Aki még nem látta, feltétlenül nézze meg! meghajolo.gif meghajolo.gif meghajolo.gif
5 felhasználónak tetszik: tya04, Xabi, Alison Lerman, Peszti, Blackbird03
2012. február 29. 18:26 #4684
- törölt felhasználó -    
A tetovált lány (2009) 10/10
Szakítottam végül időt a mai nap folyamán a svéd verzió megnézésére és nem bántam meg. Viszont nem lehet dönteni a tekintetben, hogy melyik is a jobb. Nekem mind a kettő egyaránt tetszett, bár az biztos, hogy mindkettőnek megvan a maga varázsa. A svédnél kicsit furcsa volt elsőre, hogy olyan színészek játszanak, akik nem túl ismertek, akiket nem nagyon látni más filmekben, de ez a film élvezhetőségéből nem vont le, sőt érdekes volt új arcokat látni és megismerni. biggrin.gif
4 felhasználónak tetszik: tya04, ophely88, patrícia4, Blackbird03
2012. február 29. 18:45 #4685
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (Mizi @ 2012.02.29. 18:26)
A tetovált lány (2009) 10/10
Szakítottam végül időt a mai nap folyamán a svéd verzió megnézésére és nem bántam meg. Viszont nem lehet dönteni a tekintetben, hogy melyik is a jobb. Nekem mind a kettő egyaránt tetszett, bár az biztos, hogy mindkettőnek megvan a maga varázsa. A svédnél kicsit furcsa volt elsőre, hogy olyan színészek játszanak, akik nem túl ismertek, akiket nem nagyon látni más filmekben, de ez a film élvezhetőségéből nem vont le, sőt érdekes volt új arcokat látni és megismerni. biggrin.gif

Ámen.
Amúgy, Michelle Yeoh egy fantasztikus színésznő. Tigris és sárkány, Egy gésa emlékiratai és pont a Sunshine. Igaz, Lassan betölti az ötödik x-et, de kis segítséggel simán letagadhat tíz évet. Mimmi a könyvben a harmincas évei közepén-végén van már, szóval én el tudom képzelni, jó ötlet. biggrin.gif Nem valami huszonéves hamvas fruskát kell bedobni... Mondjuk durva lenne, így a két rész között biztos időutazott egyet és plusz húsz évet "felszedett". rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Blackbird03
2012. február 29. 18:57 #4686
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.02.29. 16:55)
És mire tippelsz?  rohog.gif Mert a filmben van egy erre utaló mondat  rohog.gif

Sejtem:) de vedd számításba, hogy nem mindenki olyan jó "angolos", mint te és hát a filmhez leszedett felírat fordítása is hagyott némi kívánnivalót maga után, ráadásul az is csúszott egy picikét:)
2012. február 29. 19:05 #4687
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Schindler listája

Nagyon megható és hiteles film. Ebben a témában talán a legjobb. Bármikor megnézem a könnyek újra és újra előjönnek, de nem tehetek róla engem tényleg nagyon meghat.
A szereplők is fantasztikusak. Steven Spielberg meg mint mindig kitűnő munkát végzett!!!
Nem is nagyon fűzök hozzá többet, csak annyit, hogy aki még nem látta az mindenképp nézze meg!!
7 felhasználónak tetszik: tya04, SmileyZ, Fanni00, ophely88, Alison Lerman, patrícia4, Blackbird03
2012. február 29. 19:08 #4688
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (Norah @ 2012.02.29. 18:57)
Sejtem:) de vedd számításba, hogy nem mindenki olyan jó "angolos", mint te és hát a filmhez leszedett felírat fordítása is hagyott némi kívánnivalót maga után, ráadásul az is csúszott egy picikét:)

Van felirat hozzá? Nos, megnézném de most nem vagyok hozzá kedvemben. A Detachment című filmet szeretném megnézni de nincs hozzá csak arab felirat wtf.gif Ahhoz most jobban lenne a kedvem, de talán semmi nem lesz belőle mert a pasim benyögte, hogy nézzük meg a Drive-ot és ha választani kell a két film közül, egyértelmű, hogy Drive smileeee.gif

Én amúgy elhiszem, hogy Brendon azért vált azzá, akivé vált, mert nem volt könnyű gyerek kora. Igazából a film nem is foglalkozik az okokkal, ami elgondolkodtató, többet hagy a nézőre, a téma mégis az, hogy ő hogyan éli meg a dolgot. Én pedig sírtam a filmen, mikor közelről mutatták a szemeit, a film vége felé, gépiesen csinálta és közben sírni akart. Szégyen vagy nem, bevallom. Fassyt okolom ezért. Hogyegyemmegakisszívét ennek a pasasnak rohog.gif
Idézet (tya04 @ 2012.02.29. 18:45)

Amúgy, Michelle Yeoh egy fantasztikus színésznő. Tigris és sárkány, Egy gésa emlékiratai és pont a Sunshine. Igaz, Lassan betölti az ötödik x-et, de kis segítséggel simán letagadhat tíz évet. Mimmi a könyvben a harmincas évei közepén-végén van már, szóval én el tudom képzelni, jó ötlet. biggrin.gif Nem valami huszonéves hamvas fruskát kell bedobni... Mondjuk durva lenne, így a két rész között biztos időutazott egyet és plusz húsz évet "felszedett". rohog.gif

Nem lesz ott baj, szerintem akad jó színésznő erre a szerepre csak az a lényeg, hogy valaki magyarázza meg, legalább 2 percben, Lisbeth szájából vagy csináljanak flashback jelenetet amiben elmagyarázzák. Remélem David viszi a filmet tovább és ő biztosan ügyel erre is, ha már ebből a filmből kimaradt. smileeee.gif
2012. február 29. 19:30 #4689
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
A remény rabjai 10/10
Már régen megakartam nézni, végre sikerült. Bátran ajánlom mindenkinek meghajolo.gif Amint lesz időm újranézem, nagyon tetszik smileeee.gif
7 felhasználónak tetszik: gonzales7, tya04, Xabi, Fanni00, Peszti, Blackbird03, janet7
2012. február 29. 19:34 #4690
- törölt felhasználó -    
Idézet (csicsi20 @ 2012.02.29. 19:30)
A remény rabjai 10/10
Már régen megakartam nézni, végre sikerült. Bátran ajánlom mindenkinek  meghajolo.gif Amint lesz időm újranézem, nagyon tetszik  smileeee.gif

"A"film!! meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: csicsi20, Blackbird03, janet7
2012. február 29. 20:00 #4691
Orion
Orion
új tag
Hozzászólás: 29
Csatolások: 5
Azonosító: 34081
Idézet (Xabi @ 2012.02.29. 13:42)
Amerikai pszicho. 8/10
Van benne egy pár gusztustalan rész, úgyhogy csak óvatosan egyétek közben a pattogatott kukoricát! A vége először nem esett le, mert már késő este félholtan néztem. smileeee.gif De már tudom, hogy az egész csak a fejében játszódott le.

Hála neked, mostmár én is tudom! mad.gif reklamalo.gif
2012. február 29. 20:02 #4692
- törölt felhasználó -    
Idézet (Xabi @ 2012.02.29. 13:42)
De már tudom, hogy az egész csak a fejében játszódott le.

spoilerekkel vigyázz bro! smileeee.gif
5 felhasználónak tetszik: Orion, tya04, Xabi, Blackbird03, janet7
2012. február 29. 22:12 #4693
- törölt felhasználó -    
Óhhh, bocsánat!

Most jó lesz! 8)
2012. február 29. 23:12 #4694
- törölt felhasználó -    
Jane Eyre (2011)
Szívesen néztem volna inkább Joe Wright rendezésében, ez tipikusan az a fajta film, amit színesebbé és érdekesebbé tehetett volna. No, de ez a snlkabf rendező sem volt rossz, az is biztos, hogy több produkciót nem nézek meg tőle. A filmen érződött a Bronte-beütés, valahogy nem fogtak meg az írónők, ez az erős lányregény nem nekem való, mindenesetre a szereplőgárdát egészen jól összehozták, bár Wasikowska feje nagyon zavart. Michael Fassbender viszont erősen úgy tűnik, hogy az új kedvenc-jelöltem, egyszerűen elaléltam a pasastól. Azt hittem, nem fog jól állni neki ez a Colin Firth-féle szerep, mégis zseniális volt. A történetet inkább nem pontozom, mert számomra siralmas, viszont ha az egész filmet kell értékelni, akkor nem is rossz. Marianelli zenéjét azonnal felismertem, bár most ő sem hozta a maximumot.
7/10
5 felhasználónak tetszik: nicol bellox, ophely88, patrícia4, Blackbird03, tya04
2012. február 29. 23:35 #4695
- törölt felhasználó -    
kicsit csöpögösre és lassúra sikerült ez a film!
de viszont Darabont nagy mestere a 30-as 40-es 50-es évek Amerikájának az ábrázolásában.egyszerűen annyira át jön annak a korszaknak a hangulta minden filmjében pl: Halálsoron,Remény rabjai vagy ez a film a Mi lenne ha.
a film egy Hollywoodi írónak a felemelkedésével majd gyors bukásával indúl. aztán egy "szerencsés" baleset folytán megváltozik az élete.
ez a film a régi idők moziainak egy kis tiszztelgés, és egy közösségnek a rendkívül erős összetartásáról szól.gyakorlatilag egy olyan világot tár elének az Amerikai kisváros mindennapjain keresztül (ahova hősünk csöppen)amiben mindannyian szeretnénk élni.
Jim Carrey nagyszerűen alakít Martin Landaunak pedig jutalom játék ez a szerep.és Darabont állandó"múzsája" Laurie Holden szintén jól végzi a dolgát.
igazából jól szórakoztam ezen a filmen de a vége felé kicsit sok volt már nekem az Amerikai nemzeti életérzés! rolleyes.gif

nekem a film csúcspontja Bruce Campbell volt(ahogy nekem mindig az)de nem árulom el hogy miért. akit érdekel nézze meg ezt a filmet.
Carrey rajongóknak kötelező.
és a Bruce Campbell fanoknak is! biggrin.gif meghajolo.gif

Mi lenne ha?
6/10
http://img.movieberry.com/static/photos/1915/poster.jpg
1 felhasználónak tetszik: Blackbird03
2012. március 01. 09:14 #4696
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Cloverfield 10/9,5
Na ismét egy jó film. Kíváncsi voltam már rá, hisz a South Parkba jól kifigurázták rohog.gif Ez is többször nézhetős kategória. Egyedüli gondom vele a vége, ezért is kap csak 9,5-et blush.gif
2012. március 01. 10:04 #4697
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

A vasmacska kölykei

Az örömapa

Drágám, most mi mentünk össze!

Mindegyik kedvencem : ) 10/10 mindhárom : D
2 felhasználónak tetszik: Fanni00, Blackbird03
2012. március 01. 20:03 #4698
SmileyZ
SmileyZ
Happiest girl in the world ♥

StátuszHouse Of Wax ♥♥ Művész Úr ♥♥ Baywatch ♥♥ Sosem voltam még ennél boldogabb ♥♥
Hozzászólás: 8757
Csatolások: 33707
Azonosító: 122565
Éretlenek

Ezek totál készek _nevet.gif _nevet.gif Imádom heart.gif

10/10*
4 felhasználónak tetszik: ophely88, saii, nicol bellox, Blackbird03
2012. március 01. 20:59 #4699
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Hat nap, hét éjszaka

A gyűrű átka

Mindkettő örök kedvencem heart.gif
3 felhasználónak tetszik: Stefaan, Blackbird03, Nikus
2012. március 01. 23:01 #4700
- törölt felhasználó -    
ez egy eszméletlenül beteg film! rohog.gif
Bruce Campbell önkritikája vagy inkább paródiája önmagának egy igazi Zs-kategóriás horror filmben.
rohog.gif
nem tehetek róla imádom a fazont! meghajolo.gif
és asszem én vagyok itt az egyedüli Zs-kat fan! biggrin.gif meghajolo.gif
B-Zs kategóriás fanoknak perverzeknek kötelező darab! biggrin.gif látni kell a mestert! rohog.gif meghajolo.gif

Nevem Bruce.
6/10
http://cdn.hwhills.com/wp-content/uploads/2008/09/my_name_is_bruce_poster.jpg
710 oldal 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!