Idézet (ophely88 @ 2012.02.28. 23:08)
Ez a film tényleg jó, majdnem tökéletes könyvadaptáció. Nálam kicsit soknak bizonyult hogy kihagyták Mimmi karakterét mert ha a következő filmben nem adnak magyarázatot az illető személyére, a jónép majd néz megint OMG fejekkel, hogy Lisbeth miért parázik annyira amiért elraboltak egy nőt. Legutoljára azt olvastam, hogy nem biztos a következő filmről, hogy ki vállalja de ha David kezdte el, neki is kellene befejezni. Isten ments, hogy Craig Gillespie vagy David Yates rendezze
Én először a svéd filmet láttam, utána olvastam a könyvet és ahogyan előttem is megírták, nem igen lehet egy kalap alá venni a kettőt, persze összehasonlítani lehet. Nekem a svéd verzió tetszett jobban, mert többet hagy a nézőre, mint az amerikai változat. Abban kevesebb marad a nézőkre, szájbarágós a történet és én valamiért jobban preferálom azt a verziót, amiben a film kételyeket vet fel a nézőben és nem kerül pont minden mondat végére vagy nem a szájuk járásával hanem a szemükkel érzékeltetik, hogy mit fognak tenni a következőkben, mi történik stb. Mikor láttam ezt a verziót, 8,5 pontot adtam rá, mert kicsit zavart, hogy Lisbeth felszínes lett de ezis egy fajta megközelítés csak nálam nem jön be annyira
A zene fantasztikus és nyernie kellett volna Oscart, a stáb nagyon jó, mindkét színésznő nagyon jó munkát végzett, két különböző Lisbeth-et láttunk a filmekben és az fontos. Stellan és Plummer nagyon jót alakítottak mindössze az Erikát játszó Robin Wrighttal volt problémám. Nem tudom hogy ő mit keresett ott vagy hogy került be de a casting menedzser részeg lehetett mikor őt választotta ki 
Én őszintén nem tudok választani. Egy kicsivel a svéd talán közelebb áll a szívemhez, mert imádom ezt a fagyos hangulatot a filmekben, de amúgy a Fincheres verzió is ütött, főleg moziban. Mimmit amúgy filmen nem tudták visszaadni.. A könyvben egy hihetetlen jó fej, komplex karakter, de vásznon mindössze dekoratív elem. Asszem Elodie Jungnak hívják azt a francia csajt, aki a 2011-esben "játszotta", de a másodikban nem szabad, hogy ő szerepeljen. A svédben sem tetszett Mimmi, pedig ebben a kötetben nagyon fontos szerepet tölt be, sokat van a színen. Egy idősebb, de nagyon tehetséges ázsiai beütésű csajt kéne találni.
Shame meg szerintem az Oscar-idény legjobb filmje a Drive-al.

2 felhasználónak tetszik: