Detachment
Régóta szerettem volna megnézni a filmet, úgy döntöttem, hogy nem várok újabb egy évet az angol feliratra, talán nem kellett volna annyira sietnem. Jó film volt de nem a legjobb. A sztori Amerikában játszódik és tanárok életét mutatja be, főleg Henry (Adrien Brody) nehéz életét követhetjük nyomon. Ésszel fel nem foghatom, hogy másfél óra alatt hogyan lehet 3 tanár karakterét rendesen kibontakoztatni, miközben a főszereplőre sokkal több idő jut, mint a többiekre. Mindegy. A film jól mutatja, hogy a mai iskolások és diákok mit meg nem engednek maguknak, mennyire nem becsülik a tanárt, semmibe veszik a munkáját stb. Henrynek nehéz élete van, sehol sincs elég ideig ahhoz, hogy a tanulók megszokják, szóval helyettesítő tanárként foglalkoztatják mindenhol. A film arra volt jó, hogy emlékeztessen Adrien Brody tehetségére, a Zongorista óta nem alkotott ilyet. Christina Hendricks is nagy favorit viszont aki nagyon böki a csőröm az Lucy Liu. Amúgyis nagyon a bögyömben van a kisasszony Hétfő óta, nem tetszik, hogy mindössze 6 perce volt a képernyőn és hisztizni sem tudott pedig egy jó színésznek az is megy. Elég volt, ne tuszkoljunk ilyen 'tehetségeket' független filmekbe, nekik ott van az a sok trash film ami kéthavonta megjelenik a mozikban és színészileg szinte semmit sem kérnek meg tőlük

Megnéztem ezt a filmet és arra jöttem rá, hogy Lucy inkább sorozatozzon, menjen csak Watsont játszani abba az Istenverte CBS-es Sherlock Holmes sorozatba, legyen legalább 5 évad és nem veszi el a lehetőséget azok elől akiknek van helye független filmekben.
Nagyon tetszett a vágás és rendezés, kissé kiszámítható lett a film de nem rossz. Egyszer meg lehet nézni, talán kétszer is de többször nem.
7,5/10
NME 2012
Néhány napja ment le a díjátadó de nem láttam a végét. Érdekes, ez egy zenei díjátadó és van pár kategória, ami filmes meg sorozatos. Egy zenés díjátadót kell megnézned ahogy hogy lásd, talán az első díjátadó, ahol a Drive-ot illetve Alan Rickmant is jelölték. A Legjobb film a Submarine lett (nem az Artist

). A Coldplay legrosszab album jelölését soknak éreztem de gondoltam, hogy esélyük sincs nyerni ebben a kategóriában Lady Gagával és Justin Bieberrel szemben.

Annak ellenére, hogy Gaga beszólt az NME-nek twitteren, elég csúnyán, mégsem ő nyert, hanem Justin. Gratulálok!
8/10