Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. március 08. 18:52 #4801
- törölt felhasználó -    
Zodiákus 9/10
7 felhasználónak tetszik: tya04, kriszti03, House Of Wax, patrícia4, pillajunior, Fruzsi26, janet7
2012. március 08. 18:55 #4802
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (kriszti145 @ 2012.03.08. 13:36)
OSS 117:Képtelen kémregény (2006)
Hűha... Annyira jó film volt, hogy még vagy 10x megtudnám nézni, már tervbe van véve a másik része is. Jean egy elképsztő szinész, és a humorérzéke sem semmi. Ez a film mindent megért biggrin.gif 
10/10*

Hatalmas film rohog.gif Jó ideje láttam, úgy hajnali három körül adta a tévé, kapcsolgattam és végül ott ragadtam. A séró igazítás reggel a kedvencem.
2 felhasználónak tetszik: ophely88, kriszti145
2012. március 08. 20:14 #4803
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 2487
Csatolások: 0
Azonosító: 156653
Idézet (Cynthia @ 2012.03.05. 21:53)
Csajvadászat / Simple Simon / I rymden finns inga känslor (2010)
Jajj, ennyi volt az első reakcióm. Három nyelv, három totál eltérő ferdítés fear.gif De még mindig a magyar a leggagyibb, de vajon mit is várhattam volna rofl.gif

Idézet (ophely88 @ 2012.03.05. 21:57)
Jesszus Mariska!  blink.gif Csajvadászat?? Nem tudom mi lenne helyes, rendesen lefrordítva, de ilyet fear.gif Atya gatya.

…nem értem mi a problémátok ezzel a cimmel biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif tízből kilencen egy ilyen cím hallatán tutira oda kapcsolnak biggrin.gif viszont a fordítás az már egy másik kategória laugh.gif biggrin.gif

…viszont viccet félretéve az már inkább problémás amikor a dolgokat nem nevezzük a nevén, vagyis nem egy helyen láttam már, hogy a svéd illetve az amerikai tetovált lányt csak szimplán évszám kíírással különböztetik meg egymástól, nem igazán értem miért nem lehet a nevén nevezni őket, van a svéd eredeti és van az amerikai rimék, utángyártott, bár gondolom vannak akiknél azért is van ez a fene nagy tapintatosság mert egy olyan rendező srác, mint ez a fincser, csak ne legyen már szimplán rimékkel azonosítva biggrin.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Bessie
2012. március 08. 20:30 #4804
kurrek
kurrek
ღ Emton ღ

Státusz“And I will love you until I take my last breath on this earth.”
  Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 6361
Csatolások: 23371
Azonosító: 138617
Barátság extrákkal! smileeee.gif tongue.gif
7 felhasználónak tetszik: SmileyZ, Blackbird03, Fanni00, Adrianna, patrícia4, nicol bellox, House Of Wax
2012. március 08. 21:18 #4805
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (Északi Lovag @ 2012.03.08. 20:14)
…nem értem mi a problémátok ezzel a cimmel biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  tízből kilencen egy ilyen cím hallatán tutira oda kapcsolnak biggrin.gif  viszont a fordítás az már egy másik kategória laugh.gif biggrin.gif 
…viszont viccet félretéve az már inkább problémás amikor a dolgokat nem nevezzük a nevén, vagyis nem egy helyen láttam már, hogy a svéd illetve az amerikai tetovált lányt csak szimplán évszám kíírással különböztetik meg egymástól, nem igazán értem miért nem lehet a nevén nevezni őket, van a svéd eredeti és van az amerikai rimék, utángyártott, bár gondolom vannak akiknél azért is van ez a fene nagy tapintatosság mert egy olyan rendező srác, mint ez a fincser, csak ne legyen már szimplán rimékkel azonosítva biggrin.gif

Biztosan azért adtak neki ilyen címet, mert amúgy 'szinte senki' nem kapcsolna oda. Ennyit a fordításról reklamalo.gif

Jó kérdés, hogy miért nerm lehet különbséget tenni az eredeti és a remake filmek között, cím alapján. Nekem pedig, néhány napja az lett feltűnő, hogy a Sony beperelt egy amerikai tévécsatornát amiért az egy, a Tetovált lányhoz igencsak hasonló történetű sorozat tervvel állt elő. No nem mintha meglennénk lepődve ezen, tudtuk, hogy csak idő kérdése és sorozatot akarnak ebből a sztoriból is rohog.gif Mi mást is lehet várni tőlük? Eredeti ötlettel manapság előállni nagyon nehéz nekik. Homokszem a gépezetben. biggrin.gif No mindegy, visszatérve a lényegre ... Az eredeti film készítője vagy a könyv kiadója miért nem perel? Mert nincs esélye azzal a kis amerikai csatornával szemben? Mióta említjük egy lapon a kettőt? Jelen esetben két könyv adaptációról beszélünk és nem remake-ről de azért jogos a feltételezés, hogy miért nem lehet valamit rendesen lefordítani, legyen az könyv adaptáció vagy remake. omg.gif

Hodejegerne (Headhuters)

Magasságos mindenségit. Rég vágytam már egy jó krimire és tudtam, hogy ezt vagy csak svédek vagy norvégok tudják megadni nekem. Bingó! Remek norvég film, néhány Tetovált lány kapcsolódással. Ugyanaz a film készítő, hasonlóan sötét és misztikus, nem kiszámítható és remek színészek játszanak benne. Már már sokkoló néhány jelenet. Mark Wahlberg vajon tudja, hogy mibe vágta a fejszéjét vagy csak gondolkodás nélkül igent mondott az amcsi remake főszerepére? 110.gif Nem vagyok már gyerek, csodák sincsenek, nem tudom miért volt szükség ennek a filmnek az újra feldolgozására de whatever. Ölbe tett kézzel várom rohog.gif *tenyeret dörzsöl*

10/8
2 felhasználónak tetszik: Blackbird03, Bessie
2012. március 08. 22:19 #4806
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
Idézet (ophely88 @ 2012.03.08. 21:18)
Biztosan azért adtak neki ilyen címet, mert amúgy 'szinte senki' nem kapcsolna oda. Ennyit a fordításról  reklamalo.gif 
Jó kérdés, hogy miért nerm lehet különbséget tenni az eredeti és a remake filmek között, cím alapján. Nekem pedig, néhány napja az lett feltűnő, hogy a Sony beperelt egy amerikai tévécsatornát amiért az egy, a Tetovált lányhoz igencsak hasonló történetű sorozat tervvel állt elő. No nem mintha meglennénk lepődve ezen, tudtuk, hogy csak idő kérdése és sorozatot akarnak ebből a sztoriból is  rohog.gif Mi mást is lehet várni tőlük? Eredeti ötlettel manapság előállni nagyon nehéz nekik. Homokszem a gépezetben.  biggrin.gif No mindegy, visszatérve a lényegre ... Az eredeti film készítője vagy a könyv kiadója miért nem perel? Mert nincs esélye azzal a kis amerikai csatornával szemben? Mióta említjük egy lapon a kettőt? Jelen esetben két könyv adaptációról beszélünk és nem remake-ről de azért jogos a feltételezés, hogy miért nem lehet valamit rendesen lefordítani, legyen az könyv adaptáció vagy remake. omg.gif

…látod? azért mégha tudat alatt is, de most is, két különböző adaptációra tompítod, pedig fordított esetben én még soha nem találkoztam ilyen fajta nagyvonalúsággal a forgalmazók részéről, már amikor valaminak az origója amerikai, na akkor autómatikusan oda van tolva a rimék címke, viszont ha az amerikaiak csodálkoznak rá valamire a világban, és rögtön rájuk tőr az „akkor mi is csinálunk egy ilyet, csak a miénk olyanabb lesz” effektus, na akkor rögvest autómatikus szokott lenni a tompítás, mármint hogy ez nem valami utáni, hanem „csak” a saját változatuk, miközben ellenkező esetben, amikor tölük kerül át valami, akkor valahogy cseppet sem szoktak fukarkodni a rimék jelzővel wink.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. március 09. 16:05 #4807
Blackbird03
Blackbird03

StátuszIf you read, you will know that I have not written anything here.
Hozzászólás: 752
Csatolások: 284
Azonosító: 161100
Hupikék törpikék 3D - /The smurfs/
Nagyon aranyos kis mese. biggrin.gif
Számomra nagyon eltalálták a szereplőgárdát. smileeee.gif Neil Patrick Harris és Jayma Maystől is egy egész jó kis alakítást láthattam. Egy esti családi filmezéshez tökéletesen megfelel, bár én még 5-ször azért nem nézném meg.smileeee.gif 7/10
4 felhasználónak tetszik: kriszti145, patrícia4, nicol bellox, SmileyZ
2012. március 09. 16:11 #4808
- törölt felhasználó -    
Parajelenségek 5/10

Sokaktól hallottam már, hogy milyen izgalmas, félelmetes, stb. Szerintem nem. A film felénél viszont rájöttem, hogy mekkora esze van annak aki ezt kitalálta.. smileeee.gif Egy helyszín, egy jó kamera, kevés szereplő, pár ügyes trükk..

Box Office:
Budget: $15,000 (estimated)
Gross: $193,355,800 (Worldwide) (21 January 2010)

10-14 éves szemmel lehet, hogy tényleg izgi és félelmetes, de 18 felett este könnyen elaludhat alatta az ember. Engem talán csak Katie Featherston melleinek a látványa tartott ébren. A vége nem jött be, az meg kicsit szomorú, hogy úgy próbálják eladni, mintha igaz történet alapján készült volna. Na de mindegy is, nem haltam bele ebbe a közel másfél órába és a film két másik részébe sem fogok..mivel azokat nem nézem meg!
2012. március 09. 19:18 #4809
- törölt felhasználó -    
Drive
Itt aztán tényleg nem kellett megerőltetniük magukat a színészeknek (már ami a forgatókönyvet illeti), mert körülbelül egy tízperces sorozat szövegkönyvét tartalmazza ez a kicsivel több mint másfél óra, viszont a csend és a mozdulatlanság volt a legnagyobb feszültségkeltő. Az igaz, hogy a Drive nem való mindenkinek. Ahhoz képest, hogy nem vagyok túl nagy akció- és autósüldözés-rajongó, most epekedtem érte, mivel sokkal kevesebb efféle jelenetet tartalmaz, mint számítottam rá. Viszont az a kettő nagyon üt. Tövig rágtam a körmeim izgalmamban, és a szívem majd' kiugrott a helyéről. Ryan Gosling az a fajta pasas, akit el lehet nézni mindenféle-fajta produkcióban, még akkor is, ha kalapáccsal veri szét a kezed. Persze, most hozhatnék fel pár negatív dolgot – kisebb klisék –, vagy feminista létemre számtalanszor közbevághattam volna, hogy: "Ilyet nem tesz egy hímnemű!" De most miért b*sznám el ilyen apróságokkal? A színvonalon nem ront.
9.5/10
4 felhasználónak tetszik: kriszti145, pillajunior, Fruzsi26, nicol bellox
2012. március 09. 19:26 #4810
patrícia4
patrícia4

StátuszPatrícia még nem állította be a státuszát
Hozzászólás: 7621
Csatolások: 1240
Azonosító: 126309
Schindler Listája cray.gif 10/10
9 felhasználónak tetszik: ophely88, Bessie, kriszti145, pillajunior, tya04, Fanni00, nicol bellox, Musegirl, SmileyZ
2012. március 09. 21:18 #4811
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Az erő krónikája 10/3
Nem mondanám izgalmasnak, szerintem a trailerben minden izgalmas jelenetet bemutattak. Többet vártam... de lehet ez amolyan pasis film, a lényeg nekem nem jött be.

Fogadom 10/9
Na ez már nekem való romantikus film. Rachel McAdams és Channing Tatum jó kis páros meghajolo.gif

u.i: Valaki tudna nekem ajánlani valamilyen romantikus csöpögős filmet vagy drámát? blush.gif
5 felhasználónak tetszik: kriszti145, Adrianna, Fanni00, nicol bellox, SmileyZ
2012. március 09. 21:20 #4812
- törölt felhasználó -    
ömm..hűha:D jókérdés:D asszem a Csajok háboruját:$
2012. március 09. 21:33 #4813
- törölt felhasználó -    
Idézet (csicsi20 @ 2012.03.09. 21:18)
u.i: Valaki tudna nekem ajánlani valamilyen romantikus csöpögős filmet vagy drámát?  blush.gif

Szerelmünk lapjai, Vágy és vezeklés, Egy nap beer.gif
4 felhasználónak tetszik: kriszti145, csicsi20, tya04, Fanni00
2012. március 09. 21:55 #4814
- törölt felhasználó -    
Idézet (Északi Lovag @ 2012.03.08. 22:19)
…látod? azért mégha tudat alatt is, de most is, két különböző adaptációra tompítod, pedig fordított esetben én még soha nem találkoztam ilyen fajta nagyvonalúsággal a forgalmazók részéről, már amikor valaminak az origója amerikai, na akkor autómatikusan oda van tolva a rimék címke, viszont ha az amerikaiak csodálkoznak rá valamire a világban, és rögtön rájuk tőr az „akkor mi is csinálunk egy ilyet, csak a miénk olyanabb lesz” effektus, na akkor rögvest autómatikus szokott lenni a tompítás, mármint hogy ez nem valami utáni, hanem „csak” a saját változatuk, miközben ellenkező esetben, amikor tölük kerül át valami, akkor valahogy cseppet sem szoktak fukarkodni a rimék jelzővel wink.gif

Személy szerint még mindig fölháborítónak tartom az amerikai koppincsot, Stellant meg nem tudom hova tenni benne, nem értem miért vállalta el a szerepet, és itt nem a szokásos mellédumálások és belemagyarázásokra volnék kíváncsi.
Mindegy is, a koppincsot nem tervezem megnézni, akármilyen hiperszuperjó és trendi, nálam ha Tetovált lány, akkor filmben csak a svéd, illetve a könyvvel kapcsolatban is szép emlékek, habár érettségi után szeretném megint elolvasni.

Egyébként nem tudsz véletlen a minisorozathoz valamilyen letöltő linket? blush.gif Érdekelne, de nem találtam eddig sehol sad.gif
2012. március 09. 23:14 #4815
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Idézet (Courtneyy @ 2012.03.09. 21:33)
Szerelmünk lapjai, Vágy és vezeklés, Egy nap  beer.gif

Ezek nagyon jó filmek smileeee.gif
patrícia4 ajánlására a Rekviem egy álomért című filmet néztem meg. Huh nagyon jó film 10/10* meghajolo.gif
5 felhasználónak tetszik: patrícia4, pillajunior, tya04, Fanni00, janet7
2012. március 09. 23:17 #4816
- törölt felhasználó -    
(Kedves Olvasó! Az alábbi szösszenet spoileres megjegyzéseket és egyéb, filmélmény totális rombolására „alkalmas” elemeket tartalmazhat – vagyis ha elolvasod, dacára annak, hogy az adott filmet nem láttad, akkor magadra vess. Én szóltam rohog.gif )

Max Payne – Egyszemélyes háború
Hajjajj... hol is kezdjem. (Tudom, a legelején.)
Nagy híve voltam (mi ez a múlt idő, még mindig az vagyok) a játéknak, tulajdonképpen pár percnyi játékélmény is elég volt ahhoz, hogy teljesen zsebrevágjon a metaforákban beszélő főhős, a komor, mélyhegedűs zene és a neo-noiros hangulat. Antiszociális és „kocka” voltam pár napig, amíg a morózus New York-i zsaru bosszúállós, vérgőzős kalandját és annak folytatását végigjátszottam, közben azon gondolkodva, hogy milyen ütős kis film lenne belőle. Aztán jött a (rém)hír, hogy John Moore bevállalja. Hát jó. Amíg az illető rendezőt nem Uwe Bollnak hívják, addig nincs akkora probléma, gondoltam. Tévedtem. John Moore van akkora hóhér, mint Boll mester - kajánul röhögve fogta, és kiherélte Payne zsaruballadáját, úgy, ahogy a meg van írva a nagykönyvben
Az egyetlen mozzanat, ami megmaradt a játékból, az a családnyirbálós történetszál, és ennyi. Ezek után vártam, hogy jöjjön a belső monológokal teletűzdelt nyomozós rész, erre kaptam egy zord képpel fel-alá járkáló Mark Wahlberget. Noir feeling? Sehol. Elszállt, mint az a bizonyos szellentés a szélben. Az „akció” végül akkor kezd beindulni, amikor egy szómenésében szenvedő ukrán prosti kivégzése után Max barátunk elindul a forró nyomon, szárnysegédje pedig nem más, mint a halott örömlány nővérkéje. Persze, a történet folyamán kiderül, hogy bizony a volt bajtársai is a halálára pályáznak – ciki. Drog, alvilág és a képünkbe erőszakosan tolt világfájdalom – ezt nyújtja nekünk a Max Payne.
Színészek: megpróbálok kimért lenni. Wahlberget csak az menti meg a letolástól, hogy valamilyen szinten kedvelem. Jó, nem egy Marlon Brando, már ami a színészi képességeit illeti – maradjunk a középszernél. Egy ütősebb forgatókönyvvel talán ő is jobban járt volna. Mila Kunis: az ő karaktere járt a legrosszabbul. Mona Sax a játékban egy sejtelmes femme fatale volt, Moore meg egy bögyös-faros, több kilónyi smink alatt porcelánbaba módjára csücsörítő fegyverhordozót kreált belőle. Olga Kurylenko a Hitman után megint sarki nénit játszik – és megint kikosarazzák (*gonosz röhögés*). (Ha már itt tartunk, lenne egy kérdésem: ki találta ki, hogy az orosz akcentus szexi? Mert szinte minden eksönfilmben ezt erőltetik...) A szebb napokat látott Chris O’Donnell betojt ábrázatáról nincs mit mondanom, Nelly Furtado meg inkább húzzon vissza énekelni. Amaury Nolasco meg... jajj. Annyira nevetséges Jack Lupinóként (hiába néz csúnyán és próbál lenyűgözni az izombemutatójával), hogy Chuck Norris felvágná az ereit, ha látná.
Harmatos akció, nevetséges jelenetek (drogos aprítás, eh), szinte semmilyen karakterek, és a látványvilág se működik mindig, szóval

10/4 (És bocsánat a kifakadásomért, de engem érzékenyen érintett.)

The Ballad of Cable Hogue (A pap, a kurtizán és a magányos hős)
Kezdetnek hadd tegyek fel egy kérdést: ki volt az a címeres barom, aki ilyen blikkfangos magyar címmel éktelenítette Cabel Hogue balladáját? 110.gif Kerüljön csak a szemem elé, hadd keverjek le neki egy anyait! Ugyanis pont eme borzadályosos fordítás nyomja rá az infantilizmus dühítő bélyegét a filmre... (Dühöngés OFF) Cable Hogue balladája nem szokványos Peckinpah-féle hentelős western, CH karaktere a rendező jellemét idézi: a kietlen sivatagban rozzant oázist teremtő "magányos hős" túlélte saját korát, mennie kell, de azért nagyon szeretné tudni, hogyan őrzi meg emlékezetében az utókor. Kedves, humoros, szívet melengető darab, Jason Robards meg most is van olyan szenzációs, mint Cheyenne szerepében (Volt egyszer egy Vadnyugat).

10/8,5

War Horse
Őszintén szólva azt kaptam a filmtől, amit vártam: monumentális báj, ’némi’ giccs (főleg a vége, az nagyon mű biggrin.gif), hatásvadász jelenetek, eltúlzott érzelmi töltetek.. DE (!) ennek ellenére nem vágom rá, hogy hányingerkeltően nyálas darab, sőt. Aki már hozzászokott a spielbergi világhoz, azoknak fel se tűnnek a fent említett elemek. Filmeposz ez kérem szépen, abból a gyermekien naív fajtából, és pont ezért varázslatos valamilyen szinten (és pont ezért nézzük el neki a faltól falig felvállalt sziruposságot). A „főszereplő”, mindent túlélő paci megjárja az első világháború mindkét frontját, hogy aztán a film végére visszatérjen az eredeti gazdájához (minő meglepi smileeee.gif ). Kicsit olyan, mint Forrest Gump: sok mindent átél, de nem ért semmit a körülötte zajló eseményekből, ő csak teszi a dolgát. Érdekesmód engem el tudott kötni, mint főszereplő, tudott érdekelni a sorsa. Amit a még a pozitívumokhoz hoozá tudnék csatolni: Janusz Kaminski operatőri munkáját, John Williams zenéjét és a profin rendezett háborús részeket.
Én tudtam élvezni, szóval:

10/8

We Need to Talk About Kevin
Tilda Swintont egyre jobban kedvelem, nincs mese, be kell jelölnöm kedvencnek. Ami meg a filmet illeti: nos, nem kapunk választ arra, vajon velejéig gonosz-e Kevin. Nem kapunk választ arra, vajon nevelésbeli hiányosságok miatt lett olyan, amilyen. Amire viszont nagyon is: a felszínes családi kapcsolatok és a megfelelő kommunikáció hiánya okozhat (és okoz is) vállalhatatlan következményeket. Nagyszerű film.

10/9

Brutti sporchi e cattivi (Csúfak, piszkosak és gonoszak)
Dráma vagy vígjáték? Maradjunk annyiban, hogy szatirikus kórkép a római nyomornegyed csodabogarairól, minden szempontból torz, jellemhibás képviselőiről. A csúcsok csúcsa Nino Manfredi: egyszerűen nagyszerű, mint részeges, zsugori, kicsinyesen gonosz és iszákos (száj)hős, családjának mindennapos, szánandó-mocskos marakodása pedig élvezetes és mulatságos tanulmány a mélytársadalom erkölcséről, végtelenbe tartó kilátástalanságáról. A kellemes összképet csupán kiegészíti a szinkron, amelyben Szabó Gyula bravúrozik Pécsi Ildikóval, Fónay Mártával, és többek között a nagymamát (!) szinkronizáló Bálint Györggyel. (Magyar szinkron, te csodás, hová tűntél?)
„Patkánymérget... az anyátok p*áját, patkánymérget...” _nevet.gif

10/10

Dalolva szép az élet
Magyar „csoda” a Rákosi-időszakból – mit kertelek itten, kimondom: propaganda. Igaz, nem olyan burkolt, mint napjaikban, de hatásosnak minősülhetett akkoriban biggrin.gif Betekintés az ötvenes évek kultúréletében, ahol dúl a „háború” a reakciósoknak titulált gyári munkáskórus és a zenei újításra (is) vágyó fiatal munkások között. A maga nemében remek darab, ám a mai kor gyermekének egy rettenetes kor rémképe. Simándy József Bánk bános szólója üt, Latabár Kálmán meg ismételten hozza a formáját.

10/8

Greed (Gyilkos arany)
... avagy milyen jó, ha az ismerősök ilyen filmekkel látják el az embert.
Brutális, naturalista, keserű: röviden és tömören így lehetne összefoglalni Stroheim remekét. Bővebben: félelmetes tanulmány az emberről, pontosabban az emberi kapzsiságról. A főszereplők anyira gonoszak és kapzsik, hogy egy könnycsepp nem sok, de annyit se ejtene értük a néző, a mellékszereplőknek meg csak a szánalmas röhögés jut. Negatív eposz, amihez hasonló manapság nem készülhet, mert fel lenne háborodna a nép.
(Azért én kíváncsi lettem volna a cukorra, csillogásra és hepiendre vágyó, hiszékeny közönség reakciójára... rolleyes.gif )

10/9

My Week with Marilyn
Na végre smileeee.gif Ezt is megértem szőrös fejjel.
Először is: sajnálom Michelle-t nem kicsit, nagyon. Tetszetős volt az alakítása, nem tudtam róla levenni a szemem (na, nem kell rosszra gondolni!), igazi jutalomjáték a részéről. A külső hasonlóság egy dolog, (tudom, tudom, Scarlett Johansson vagy Charlize Theron jobban illett volna erre a szerepre) viszont Williams kisugárzása olyan elementáris erejű és természetes, mint az általa alakított Monroe-nak volt anno – és ez utóbbi az igazi színészet, nem a kosztüm vagy a műorr smileeee.gif Kenneth Branaghnak szintén kijárna egy hosszabb vastaps, gesztusai, a hanghordozása mind ismerősek lehetnek azoknak, akik több filmet is láttak Oliviertől. Emma Watsonról viszont nem derült ki számomra, hogy mennyire jó színésznő, a karaktere kevés volt a bizonyításhoz. Julia Ormond és Judi Dench meg eltűnik a „félidőnél” – hát milyen dolog ez? (Jó, Denchet visszarángatják a film végére egy mondat elejéig.)
És hogy miért sajnálom Michelle-t? Mert rosszkor volt, rossz időben, ha Oscarékat nézzük, Meryl Streeppel és Viola Davis-szel felvenni a versenyt nehéz. Kár érte.

10/8,5

The Patriot (A hazafi)
Jé, Roland Emmerich tud olyan filmet rendezni, amiben nem rombolja le a fél világot? (Undok vagyok, tudom!) Volt már szerencsém ehhez a filmhez, nem is egyszer, és kijelenthetem, hogy a rendező legjobbja (a Csillagkapu mellett), annak ellenére, hogy elköveti azt a hibát, hogy a negatív főszereplőt, az angol tábornokot a féktelen gonoszság szobraként állítja a néző elé, akárcsak az Amerika háborúban c., azonos témát feldolgozó háborús film, Al Pacino főszereplésével. Jason Isaacs hűvös vonásai és különleges arcberendezése megfelelt arra, hogy eljátssza a "negatív oldal" szörnyetegét, Gibson pedig értelemszerűen a jóság, az erkölcsösség és a bátorság megtestesítője, aki szegény, szenvedő amerikaiként bukkan fel az elnyomókkal szemben. Szeretnék már látni egyszer egy olyan nagyszabású történelmi filmet, amely mentes mindenféle politikai, nemzeti előítéletektől. (Álom, álom, édes álom...) A film cselekménye amúgy pörgős, a látvány is ott van a szeren (mégiscsak egy Emmerich-film): parádés csatajelenetek és pisztolypárbajok, gyönyörű tájak emelika film értékét és élvezhetőségét. Mel Gibsont kedvelem, mint színész, viszont itt nem tudtam mit kezdeni az (össz-vissz három) arckifejezésével:

1. "éééén nyugodt vagyok"
2. MEGÖLTED A ...-t TE SZEMÉT! Most MEGHALSZ!
3. Gyerünk fiúk, csináljunk egy kis hősies lassítottat! Mi az, hogy két perce volt a legutóbbi?

(Kedvencem pedig a rabszolga, aki bár hazamehetne, de harcol tovább...)

10/7,5

Hair
Jó, persze, ez egy letűnt kor megelevenítése, de amíg van a világon értelmetlen katonásdi és gyilkolás, amíg az emberiség nem érti meg, hogy minden háború testvérharc, addig kellenek az ilyen filmek. Treat Williams I Got Life-ja meg még mindig zseniális. Örök klasszikus. Nem nyitok vitát cool.gif

10/10
4 felhasználónak tetszik: ophely88, saii, tya04, Orion
2012. március 10. 02:30 #4817
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
Idézet (Cynthia @ 2012.03.09. 21:55)
Egyébként nem tudsz véletlen a minisorozathoz valamilyen letöltő linket? blush.gif Érdekelne, de nem találtam eddig sehol sad.gif

Millenium, hatrészes TV minisorozat az eredeti szereplőkkel:

Del 1 - Män som hatar kvinnor
http://rapidshare.com/files/422732310/SLM_E1.part1.rar
http://rapidshare.com/files/422732312/SLM_E1.part2.rar
http://rapidshare.com/files/422755042/SLM_E1.part3.rar

Del 2 - Män som hatar kvinnor
http://rapidshare.com/files/422755222/SLM_E2.part1.rar
http://rapidshare.com/files/422767918/SLM_E2.part2.rar
http://rapidshare.com/files/422772529/SLM_E2.part3.rar

Del 3 - Flickan som lekte med elden
http://rapidshare.com/files/422782478/SLM_E3.part1.rar
http://rapidshare.com/files/422782495/SLM_E3.part2.rar
http://rapidshare.com/files/422796034/SLM_E3.part3.rar

Del 4 - Flickan som lekte med elden
http://rapidshare.com/files/422796365/SLM_E4.part1.rar
http://rapidshare.com/files/422805072/SLM_E4.part2.rar
http://rapidshare.com/files/422809056/SLM_E4.part3.rar

Del 5 - Luftslottet som sprängdes
http://rapidshare.com/files/422819641/SLM_E5.part1.rar
http://rapidshare.com/files/422819739/SLM_E5.part2.rar
http://rapidshare.com/files/422841673/SLM_E5.part3.rar

Del 6 - Luftslottet som sprängdes
http://rapidshare.com/files/422841804/SLM_E6.part1.rar
http://rapidshare.com/files/422857461/SLM_E6.part2.rar
http://rapidshare.com/files/422865463/SLM_E6.part3.rar

felíratok (ha szükséges):
http://rapidshare.com/files/446447795/SLM_E1_english.srt
http://rapidshare.com/files/446447802/SLM_E2_english.srt
http://rapidshare.com/files/446447816/SLM_E3_english.srt
http://rapidshare.com/files/446447829/SLM_E4_english.srt
http://rapidshare.com/files/446447839/SLM_E5_english.srt
http://rapidshare.com/files/446449141/SLM_E6_english.srt

…bár a linkeket nem csekkoltam, de ha minden igaz működnek.
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2012. március 10. 09:41 #4818
- törölt felhasználó -    
A bakancslista 10/10

+ Megható, sokszor mégis vicces jelenetek
+ Gyönyörű helyszínek
+ Jack Nicholson és Morgan Freeman
+ Egy lista, amit a film után megírsz

- Talán egy kicsit többet is kihozhattak volna belőle
2 felhasználónak tetszik: tya04, janet7
2012. március 10. 09:54 #4819
klarii09
klarii09
❀ Prince$$ ❀

Státusz˙ˇ˘°♥ღSemmi sem ápolja úgy a szépséget, mint a boldogság.ღ♥°˘ˇ˙
Hozzászólás: 2773
Csatolások: 1909
Azonosító: 94878
Rohanás 10/10

Nekem nagyon tetszik. biggrin.gif
2012. március 10. 10:54 #4820
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Alkonyat - Hajnalhasadás I. rész
Először azt hittem, hogy paródiát nézek. Fél óra után azonban rájöttem, hogy igen, ez valóban a film. Szerintem az eddigi leggyengébb epizód a sagából, mely már fuldoklik a hype-ok tengerében, és giccsmonstumként tarolja le a néző lelkét az esküvős jelenetnél. Sosem voltam nagy rajongójuk, de az első részt tiszteltem az egyedi fényképezés és a remek történetvezetés miatt, ami Hardwicke-nek volt köszönhető. Mára minden egyedi mozzanat eltűnt, csak a pénz kell, és ezért tökre alkalmatlan emberek kezébe adják az irányítást. A katasztrófa nem a színészek hibája, hanem a készítőké. Egyenként megállják a helyüket, főleg Kristen (nem kedvelem, de nem ripacs a csaj). Itt mégis mindannyian úgy tűnnek, mintha egy modellügynökségtől kihalászott értelmi fogyatékosok lennének egy Z-kategóriás filmben. Bár, ki tudja...
Meyer is kijelentette, hogy ez nem a vámpírokról szól, csak egy romantikus történet fantáziaelemekkel. A hangsúly néha átesik a vempájörökre, de az igazat megvallva, ha a romantikus szálra összpontosítanak, az még rosszabb. Az utóbbi három részből hiányzik az arányérzék, a hangulat.. Tudjátok mit? Tök mindegy, ez a film nagyon gagyi lett.
3/10
14 felhasználónak tetszik: Fruzsi26, ophely88, Holly Keller, saii, Fanni00, Adrianna, Running Fool, kriszti145, Xabi, Orsie16, pillajunior, NorPatch, DreamerG., Alison Lerman
710 oldal 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!