Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. február 28. 14:13 #4661
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2012.02.28. 08:32)
Én megértem.  biggrin.gif Nos, nekem nem tetszett ez a világkatasztrófa feeling de valami hasonlóra számítottam mikor elnéztem a rendező IMDB lapját. Rhys Ifans egy rettenetesen tehetséges színész itt is olyat alkotott benne, hogy az csak ihaj. Akármilyen szerepet eljátszik, minden jól áll neki ráadásul olyan cool a csóka hogy a lezser, menő karakterek alakításánál nagyon nem is kell színészkednie. Felgyújtanád körülötte a szobát ő akkoris csak rágyújtana egy cigire, odamenne egy ablakhoz, egy kézzel kinyitná és simán kiugrana azon, ellentétben azokkal akik ijedtünkben sikoltozva próbálnak menekülni a lépcsőn egy hasonló balesetben. Kb olyan, mint Johnny Depp vagy Ryan Gosling, bármi jól áll nekik és minden karakterük cool, mert ők azzá teszik őket  cool.gif 
Nekem egyébként ez a film kicsit betett a Shakespeare lelkemnek bár magam is tudom, hogy ez csak egy film no de azért mégis .. Shakespeare másnak a költeményeit lopja és nem tud írni meg olvasni sem?  rohog.gif

Remélem tudod, hogy felsoroltad a kedvenc színészeim egy részét tongue.gif rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: tya04, funny18
2012. február 28. 14:17 #4662
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (pillajunior @ 2012.02.28. 14:13)
Remélem tudod, hogy felsoroltad a kedvenc színészeim egy részét tongue.gif  rohog.gif

Most már tudom. laugh.gif Gratulálok akkor, jó ízlésed van színészek terén meghajolo.gif meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: pillajunior
2012. február 28. 14:21 #4663
riri17
riri17
coup d'état

Státuszyou risk it all to feel alive
Hozzászólás: 15998
Csatolások: 3351
Azonosító: 141001
Több mint testőr.

Majdnem elbőgtem magam alatta. sad.gif R.I.P. Whitney.! sad.gif heart.gif 10/10
4 felhasználónak tetszik: ophely88, funny18, kriszti145, janet7
2012. február 28. 14:37 #4664
NorPatch
NorPatch
Catnip

StátuszMeghalni csak emberek tudnak, de benne nem volt már semmi emberiség..
Hozzászólás: 2586
Csatolások: 397
Azonosító: 166568
Ördög bújt beléd. 10/8
Amanda miatt néztem meg, viszont nem annyira tetszett a sztori. Kicsit szára volt, de elment egynek smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: Blackbird03, Lady Suzy
2012. február 28. 19:27 #4665
- törölt felhasználó -    
A tetovált lány 10/10
Nagyon sokan dicsérték a filmet és nem is csodálom. Fantasztikus film volt, jobb szó nincs rá. Ezek után biztos, hogy a svéd változatot is meg fogom nézni, mert kíváncsi vagyok, hogy tényleg az a jobb-e. smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: tya04, Blackbird03
2012. február 28. 19:32 #4666
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (Mizi @ 2012.02.28. 19:27)
A tetovált lány 10/10
Nagyon sokan dicsérték a filmet és nem is csodálom. Fantasztikus film volt, jobb szó nincs rá. Ezek után biztos, hogy a svéd változatot is meg fogom nézni, mert kíváncsi vagyok, hogy tényleg az a jobb-e. smileeee.gif

Úgy gondolom (minden létező Millenium-dolognak tisztelője és rajongója vagyok), hogy nem szabad összehasonlítani. Fincheré egy szimpla bűnügyi film, a svéd pedig.. Hát basszus, egy észak-európai thriller. Megvan a saját hangulata, nem szabad belekeverni az amerikai filmipart. Amúgy az amerikai könyvhűbb, Lisbeth karakterét pedig mindkét színésznő remekül visszaadta, csak másképp.
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Blackbird03
2012. február 28. 19:40 #4667
- törölt felhasználó -    
Idézet (tya04 @ 2012.02.28. 19:32)
Úgy gondolom (minden létező Millenium-dolognak tisztelője és rajongója vagyok), hogy nem szabad összehasonlítani. Fincheré egy szimpla bűnügyi film, a svéd pedig.. Hát basszus, egy észak-európai thriller. Megvan a saját hangulata, nem szabad belekeverni az amerikai filmipart. Amúgy az amerikai könyvhűbb, Lisbeth karakterét pedig mindkét színésznő remekül visszaadta, csak másképp.

Nem az összehasonlítás a célom, csak azért írtam, mert mindenki (vagy legalábbis a többség) aki mind a kettő látta azt mondja, hogy a svéd verzió ezerszer jobb, mint az amerikai. pardon.gif A könyvhöz egyébként még nem volt szerencsém, bár már beszerzés alatt van az is. smileeee.gif
2012. február 28. 19:46 #4668
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Idézet (Mizi @ 2012.02.28. 19:40)
Nem az összehasonlítás a célom, csak azért írtam, mert mindenki (vagy legalábbis a többség) aki mind a kettő látta azt mondja, hogy a svéd verzió ezerszer jobb, mint az amerikai. pardon.gif A könyvhöz egyébként még nem volt szerencsém, bár már beszerzés alatt van az is. smileeee.gif

Háát azért ezerszer nem jobb. biggrin.gif Teljesen más, nekem ez a verzió is nagyon tetszett. A svéd trilógiából igazából az első rész nagyon erős lett, de sajnos a másodikat csúnyán elcseszték (megjegyzem, könyvben a második valami fenomenális). Ha Fincher leforgatja a második részt, remélem méltó lesz A lány, aki a tűzzel játszik-hoz. Amúgy a svédben nincs macska sad.gif Pedig az egyik kedvenc jelenetem volt. És ha jellemeznem kéne azt a filmet, egy csodálatos és szörnyű érzelmi hullámvasút egyben. Biztos tetszeni fog, ha bírod a svéd filmeket..
2012. február 28. 19:53 #4669
- törölt felhasználó -    
Idézet (tya04 @ 2012.02.28. 19:46)
Háát azért ezerszer nem jobb. biggrin.gif Teljesen más, nekem ez a verzió is nagyon tetszett. A svéd trilógiából igazából az első rész nagyon erős lett, de sajnos a másodikat csúnyán elcseszték (megjegyzem, könyvben a második valami fenomenális). Ha Fincher leforgatja a második részt, remélem méltó lesz A lány, aki a tűzzel játszik-hoz. Amúgy a svédben nincs macska sad.gif Pedig az egyik kedvenc jelenetem volt. És ha jellemeznem kéne azt a filmet, egy csodálatos és szörnyű érzelmi hullámvasút egyben. Biztos tetszeni fog, ha bírod a svéd filmeket..

A macskás jelenet egy kicsit azért erős volt még nekem is, pedig én szoktam bírni a durvább dolgokat. mellow.gif
Bevallom életemben nem láttam még svéd filmet, szóval ilyen téren még tapasztalatlan vagyok, de majd meglátjuk, hogy milyen lesz.
2012. február 28. 19:58 #4670
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Idézet (Mizi @ 2012.02.28. 19:53)
A macskás jelenet egy kicsit azért erős volt még nekem is, pedig én szoktam bírni a durvább dolgokat.  mellow.gif 
Bevallom életemben nem láttam még svéd filmet, szóval ilyen téren még tapasztalatlan vagyok, de majd meglátjuk, hogy milyen lesz.

Vagy imádni fogod, vagy unalmas lesz számodra, ez általában így van. Moziban a 2011-es hatalmas élmény volt.. Nem csak vizuálisan, az egész teret betelítette az az igazi fincheres atmoszféra. Amúgy lelkileg szerintem inkább az erőszakolós jelenetek erősebbek. Olvastam, hogy a Bjurmant alakító színész a felvételek között kiment az öltözőjébe sírni, annyira megviselte a dolog.
2012. február 28. 20:11 #4671
- törölt felhasználó -    
Idézet (tya04 @ 2012.02.28. 19:58)
Vagy imádni fogod, vagy unalmas lesz számodra, ez általában így van. Moziban a 2011-es hatalmas élmény volt.. Nem csak vizuálisan, az egész teret betelítette az az igazi fincheres atmoszféra. Amúgy lelkileg szerintem inkább az erőszakolós jelenetek erősebbek. Olvastam, hogy a Bjurmant alakító színész a felvételek között kiment az öltözőjébe sírni, annyira megviselte a dolog.

Majd meglátjuk. Vagy holnap, vagy a hétvégén megnézem azt is. smileeee.gif
Egyébként ez nem túl meglepő. Tényleg voltak elég durva részek, amiket nem lehetett könnyű leforgatni. Az biztos, hogy némelyik jelenetet én nem lettem volna képes eljátszani. Ilyen szempontból még inkább minden elismerésem a színészeké.
1 felhasználónak tetszik: tya04
2012. február 28. 22:25 #4672
- törölt felhasználó -    
eléggé nosztalgiázós hangulatban vagyok filmek terén mivel nem nagyon akad manapság olyan film ami iránt ténylegesen érdeklődnék. sad.gif
így a házi videótékámból szemezgetek kedvenc filmeket mostanában.
ez egy rafinált thriller 1998-ból és szerintem nincs még egy film ahol ennyi fordulat van másfél óra alatt. szerintem kicsit "stílus" teremtő film volt ez a maga műfajában akkoriban.
története rém egyszerű mégis a színészek annyira jól adják el a dolgot hogy első nézésre nem nagyon lehet megmondani hogy mi fog ebből kisülni a végére. viszont ez a film gyengéje hogy csak 5-6 évente érdemes újra megnézni mert másodszorra nem annyira megdöbbentő.
remek színészeket felvonultató erotikus thriller ez.
Matt Dillon(akit hollywood valamiért elfelejtett csak Isten tudja miért pedig az Ütközések című filmet is elvitte a vállán) remek színész a fickó,aztán van itt Kevin Bacon, Bill Murray őket sem kell bemutatni,a gyengébb nem képviseletében pedig két remek választás Neve Campbell és Denise Richards akik körül forr a levegő.
ez egy nagyon okosan összerakott film amit az utána következő években próbáltak leutánozni de nem nagyon működött.
de itt igen.
aki szereti ráncolni a homlokom, vakargatom a fejem tipusú filmeket annak ajánlom.

készült két folytatása is azokat még csak véletlenül se nézzétek meg borzalmasak. rolleyes.gif

Vad vágyak
8/10
http://www.impawards.com/1998/posters/wild_things.jpg
4 felhasználónak tetszik: saii, House Of Wax, Boscorelli, Blackbird03
2012. február 28. 23:08 #4673
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Mizi @ 2012.02.28. 19:27)
A tetovált lány 10/10

Ez a film tényleg jó, majdnem tökéletes könyvadaptáció. Nálam kicsit soknak bizonyult hogy kihagyták Mimmi karakterét mert ha a következő filmben nem adnak magyarázatot az illető személyére, a jónép majd néz megint OMG fejekkel, hogy Lisbeth miért parázik annyira amiért elraboltak egy nőt. Legutoljára azt olvastam, hogy nem biztos a következő filmről, hogy ki vállalja de ha David kezdte el, neki is kellene befejezni. Isten ments, hogy Craig Gillespie vagy David Yates rendezze omg.gif Én először a svéd filmet láttam, utána olvastam a könyvet és ahogyan előttem is megírták, nem igen lehet egy kalap alá venni a kettőt, persze összehasonlítani lehet. Nekem a svéd verzió tetszett jobban, mert többet hagy a nézőre, mint az amerikai változat. Abban kevesebb marad a nézőkre, szájbarágós a történet és én valamiért jobban preferálom azt a verziót, amiben a film kételyeket vet fel a nézőben és nem kerül pont minden mondat végére vagy nem a szájuk járásával hanem a szemükkel érzékeltetik, hogy mit fognak tenni a következőkben, mi történik stb. Mikor láttam ezt a verziót, 8,5 pontot adtam rá, mert kicsit zavart, hogy Lisbeth felszínes lett de ezis egy fajta megközelítés csak nálam nem jön be annyira biggrin.gif A zene fantasztikus és nyernie kellett volna Oscart, a stáb nagyon jó, mindkét színésznő nagyon jó munkát végzett, két különböző Lisbeth-et láttunk a filmekben és az fontos. Stellan és Plummer nagyon jót alakítottak mindössze az Erikát játszó Robin Wrighttal volt problémám. Nem tudom hogy ő mit keresett ott vagy hogy került be de a casting menedzser részeg lehetett mikor őt választotta ki 110.gif
2012. február 29. 12:35 #4674
- törölt felhasználó -    
Shame - A szégyentelen 10/9 (erős 9-es)

Sokan mondják, hogy "mostanában alig csinálnak jó filmeket." Pedig vannak bőven, csak nem árt alaposabban körülnézni. Itt van máris a Shame, amely szerintem mostanság a Black Swan és a Drive! óta az egyik legjobb filmes társadalomkritika, amelynek tegnap este én is tanuja lehettem. Sokan nem értették, mai napig nem értik, magam sem értem, hogy Fassy ezért az alakításáért miért nem kapott legalább egy árva jelölést szinte egyik filmes akadémiától sem?! - Szerintem ez rejtély is marad.
Brandon Sullivan/Fassy, aki nem a droggal, gyilkolással, játékgéppel, alkohollal elégíti ki vágyait, függőségét, hanem a függőségnek egy attól sokkal kellemesebb formájával; a szex-szel. blush.gif Igen ám, de ez az ő esetében, minden csak nem kellemes...
Michael Fassbender minden elfogultság nélkül napjaink egyik legjobb színésze. Nagyon hitelesen tudta azt kifejezni, hogy kívánja a szexet, viszont tisztában van vele, hogy amit ő csinál az már nem normális, tudatában van annak, hogy mentálisan beteg. A történet egy 30 körüli, jóképű, állással, státusszal rendelkező férfiról szól, aki ránézésre normálisnak tűnik. Nem óhajt szorosabb kapcsolatot kialakítani senkivel, tart az emberi kapcsolatoktól. Talán ezalól az egyetlen kivétel Sissy a húga, (Carey Mulligan, aki az egyik legígéretesebb színésznő) akinek szintén megvannak a maga ügyes bajai. Mindkét színész nagyon hitelesen alakít.
A film egy nagyon erős, felkavaró darab, ahol a párbeszédeken és a részleteken van a hangsúly, nem igazán az eseményeken. Lelkiekben nehéz megemészteni, amely naturalista és életszagú képkockákat rejt szinte egytől egyig. Egy olyan témát boncolgat, amelyről nagyon kevesen mernek beszélni. Fassbender filmjeit egyébként csakis eredeti nyelven szabad nézni. Ezt a pasihangot hallani kell!
Amit hiányoltam a filmből az , hogy nem kapunk választ arra, hogy miért vált ilyenné Brandon, legfeljebb sejteni lehet.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, tya04, Blackbird03
2012. február 29. 13:18 #4675
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Gyorsabb a halálnál

Egyik kedvenc western filmem. Már elég sokszor láttam és mindig ugyanúgy leköt és tetszik mint amikor először láttam. A szereposztás is kitűnő, Sharon Stone, Gene Hackman, Leonardo DiCaprio, Russell Crowe is nagyszerű volt, egytől-egyig remekel mindenki. Gene Hackman-nek nagyon jól állt ez a szerep, őt leginkább a negatív szerepekben szeretem látni, mint itt is.
Tehát kivááló karakterek, remek operatőri munka és hibátlanul játszó színészek, tökéletes vadnyugati hangulat : )
Szerintem szenzációs film, én nagyon nagyon szeretem!!!
10/10
3 felhasználónak tetszik: AngyalClau, SmileyZ, Blackbird03
2012. február 29. 13:30 #4676
- törölt felhasználó -    
Lelkes testcsere
Nagyon szeretem ezt a filmet, bár valahogy jobbra emlékeztem, elég elcsépelt, összevissza vannak vágva a jelenetek, viszont a 2011-es Testcserénél határozottan jobb. Itt kedveltem meg Samaire-t és Kevin Zegerst is, szóval nálam befutó, bár most úgy tűnt, mintha kínszenvedés elé állítottak volna azzal, hogy elindítottam a lejátszóban.
5/10
3 felhasználónak tetszik: nicol bellox, SmileyZ, Blackbird03
2012. február 29. 13:42 #4677
- törölt felhasználó -    
Amerikai pszicho. 8/10

Van benne egy pár gusztustalan rész, úgyhogy csak óvatosan egyétek közben a pattogatott kukoricát! A vége először nem esett le, mert már késő este félholtan néztem. smileeee.gif De már tudom, hogy az egész csak a fejében játszódott le.
3 felhasználónak tetszik: gonzales7, Blackbird03, janet7
2012. február 29. 13:54 #4678
- törölt felhasználó -    
Szilveszter éjjel xD imádom
4 felhasználónak tetszik: SmileyZ, House Of Wax, riri17, Blackbird03
2012. február 29. 16:55 #4679
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Norah @ 2012.02.29. 12:35)
Shame - A szégyentelen 10/9 (erős 9-es)

Amit hiányoltam a filmből az , hogy nem kapunk választ arra, hogy miért vált ilyenné Brandon, legfeljebb sejteni lehet.

És mire tippelsz? rohog.gif Mert a filmben van egy erre utaló mondat rohog.gif
2012. február 29. 17:33 #4680
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
Idézet (Xabi @ 2012.02.29. 13:42)
Amerikai pszicho. 8/10
Van benne egy pár gusztustalan rész, úgyhogy csak óvatosan egyétek közben a pattogatott kukoricát! A vége először nem esett le, mert már késő este félholtan néztem. smileeee.gif De már tudom, hogy az egész csak a fejében játszódott le.

Ha szerinted a filmben vannak gusztustalan részek, a könyvet már el se olvasd rohog.gif
Egyik legjobb még mindig smileeee.gif
4 felhasználónak tetszik: tya04, Xabi, Blackbird03, janet7
710 oldal 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!