Idézet (Running Fool @ 2011.12.27. 19:22)
Hallam Foe
David Mackenzie-től a Young Adam volt az első filmem, ami hát… eléggé szürreális élmény volt számomra. Kriminek és thrillernek bélyegezték, holott egy erős atmoszférájú dráma volt inkább, háttérben David Byrne (az alternatív rock egyik jeles képviselője) zenéjével. Nos, a Hallam Foe-ra sincsen panasz, a zenéje nem véletlenül kapott annyi díjat – és a helyszín (Edinburgh) is csodásan lett fényképezve. Az erős vizualitásra épülő film a Young Adamhez hasonló lappangó perverzióval átfűtött fejlődésdráma, amiben Jamie Bell (a Billy Elliott után) megint jól játszik. A Y. A. statikusságát és cselekménynélküliségét itt a pergő dialógusok és gyors jelenetek egymásutánja váltja, viszont a két, egymástól (elméletileg) elválaszthatatlan történetszálat (Hallam Edinburgh-beli tartozkódása és a szülők) nem sikerült egyforma alapossággal kidolgozni. A két szülő 20 perc után eltűnik, hogy aztán a végére visszatérjenek, pedig ha az ő karaktereik rendesen ki lettek volna dolgozva, akkor remekül ellensúlyozták volna az önmagát keresgélő srác figuráját. Ciarán Hinds-et mindig öröm látni, Claire Forlani kellemes meglepetést nyújt, mint a femme fatale-szerű mostohaanyuka (mennyire idegesített anno a Meet Joe Blackben!), Sophia Myles meg nemcsak szép, hanem csillant is valamit színészi tudásából. (Jamie Bellt meg nem értem, hogy mi a búbánatot keres az ilyen Hipervándor-féle katyvaszokban, ha egyszer ilyet is tud.)
10/8
10/10
Nekem minden bajom volt a Young Adamtől. Egyszer néztem meg, talán ismét meg kellene. A YA túl perverz az én világomnak. Ez a 'csináljuk állandóan, bárhol bármikor' dolog ilyen megvilágításban nekem nehezen csúszik le.
Volt már olyan valakinél, hogy bepróbáltál egy filmet másodjára és megváltozott róla a véleménye? Van ennek bármi értelme?

0 felhasználónak tetszik: