Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 27. 21:55 #3761
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (Running Fool @ 2011.12.27. 19:22)

Hallam Foe
David Mackenzie-től a Young Adam volt az első filmem, ami hát… eléggé szürreális élmény volt számomra. Kriminek és thrillernek bélyegezték, holott egy erős atmoszférájú dráma volt inkább, háttérben David Byrne (az alternatív rock egyik jeles képviselője) zenéjével. Nos, a Hallam Foe-ra sincsen panasz, a zenéje nem véletlenül kapott annyi díjat – és a helyszín (Edinburgh) is csodásan lett fényképezve. Az erős vizualitásra épülő film a Young Adamhez hasonló lappangó perverzióval átfűtött fejlődésdráma, amiben Jamie Bell (a Billy Elliott után) megint jól játszik. A Y. A. statikusságát és cselekménynélküliségét itt a pergő dialógusok és gyors jelenetek egymásutánja váltja, viszont a két, egymástól (elméletileg) elválaszthatatlan történetszálat (Hallam Edinburgh-beli tartozkódása és a szülők) nem sikerült egyforma alapossággal kidolgozni. A két szülő 20 perc után eltűnik, hogy aztán a végére visszatérjenek, pedig ha az ő karaktereik rendesen ki lettek volna dolgozva, akkor remekül ellensúlyozták volna az önmagát keresgélő srác figuráját. Ciarán Hinds-et mindig öröm látni, Claire Forlani kellemes meglepetést nyújt, mint a femme fatale-szerű mostohaanyuka (mennyire idegesített anno a Meet Joe Blackben!), Sophia Myles meg nemcsak szép, hanem csillant is valamit színészi tudásából. (Jamie Bellt meg nem értem, hogy mi a búbánatot keres az ilyen Hipervándor-féle katyvaszokban, ha egyszer ilyet is tud.)
10/8

10/10

Nekem minden bajom volt a Young Adamtől. Egyszer néztem meg, talán ismét meg kellene. A YA túl perverz az én világomnak. Ez a 'csináljuk állandóan, bárhol bármikor' dolog ilyen megvilágításban nekem nehezen csúszik le. 110.gif

Volt már olyan valakinél, hogy bepróbáltál egy filmet másodjára és megváltozott róla a véleménye? Van ennek bármi értelme? 110.gif David világa nekem kicsit 'over the edge', de hajlanék a véleményem megváltoztatására ...
2011. december 27. 22:17 #3762
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.12.27. 21:55)
Nekem minden bajom volt a Young Adamtől. Egyszer néztem meg, talán ismét meg kellene. A YA túl perverz az én világomnak. Ez a 'csináljuk állandóan, bárhol bármikor' dolog ilyen megvilágításban nekem nehezen csúszik le.  110.gif 
Volt már olyan valakinél, hogy bepróbáltál egy filmet másodjára és megváltozott róla a véleménye? Van ennek bármi értelme?  110.gif David világa nekem kicsit 'over the edge', de hajlanék a véleményem megváltoztatására ...

Érdekes, nekem elsőre csúszott a YA. Jó, nem mondom azt, hogy "sima ügy" volt, de a képi hatás és a zene emészthetővé tette számomra.

Azért adj neki még egy esélyt, mindenkivel fordult már elő, hogy rosszkor, rossz pillanatban nézett meg egy filmet. Anno Jean-Pierre Jeunet filmjeitől kaptam frászt. Megnéztem a Delicatessent - nem bírtam. Aztán az Elveszett gyermekek városát - az se ment. Pár év múlva viszont végignéztem őket, csont nélkül - és tetszett mindkettő. Persze, ha a második nekifutásnál is inkább viszolyogsz tőle, akkor bátran hanyagolhatod. Senki sem fog megkövezni érte.
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. december 27. 22:25 #3763
- törölt felhasználó -    
Egy maréknyi dollárért 10/10

Pár dollárral többért 10/10

A jó, a rossz és a csúf 10/10
2 felhasználónak tetszik: ophely88, Running Fool
2011. december 27. 22:32 #3764
- törölt felhasználó -    
Sweeney Todd – A Fleet Street démoni borbélya
Emlékszem, nagyon vártuk ezt a filmet, mégsem néztem meg egészen 2009 végéig, és akkor sem láttam az elejét. Nagy hiba volt, hogy eddig nem pótoltam be. Baromira bejön ez a bizarr stílus, mert engem idéz. Szóval, ha olyat hallotok, hogy feminista csoport férfiakat áldozott fel az erdőben, gondoljatok rám rohog.gif De most komolyra fordítva a szót, aki még nem látta, mindenképpen nézze meg. Igaz, hogy elvont, de egy nagyon is szerethető történet. Nem vagyok oda az éneklős dolgokért, de a filmzene varázslatos, a színészek is kitettek magukért, mellesleg alap Tim Burton-mű, szóval kötelező.
10/10
4 felhasználónak tetszik: ophely88, pillajunior, kriszti145, Hajni-Twilight
2011. december 27. 22:36 #3765
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Running Fool @ 2011.12.27. 22:17)
Érdekes, nekem elsőre csúszott a YA. Jó, nem mondom azt, hogy "sima ügy" volt, de a képi hatás és a zene emészthetővé tette számomra. 
Azért adj neki még egy esélyt, mindenkivel fordult már elő, hogy rosszkor, rossz pillanatban nézett meg egy filmet. Anno Jean-Pierre Jeunet filmjeitől kaptam frászt. Megnéztem a Delicatessent - nem bírtam. Aztán az Elveszett gyermekek városát - az se ment. Pár év múlva viszont végignéztem őket, csont nélkül - és tetszett mindkettő. Persze, ha a második nekifutásnál is inkább viszolyogsz tőle, akkor bátran hanyagolhatod. Senki sem fog megkövezni érte.

A zene helyén van, a megvalósítással volt bajom. Azelőtt sem volt bajom a filmekben lévő légyott jelenetekkel de ez már annyira 'dirty' (értsd szó szerint) volt, hogy nekem elsőre úgy tűnt, mintha egy perverz unatkozó emberke összecsődített volna két nagyszerű színészt, hogy 'nah csináljátok, mi majd élvezkedünk a végeredményen'. Értem én, ilyen a film és azt is értem, hogy muszáj erről szólnia filmnek, mert ennek a filmnek muszáj erről szólnia, de a gyilkosság és ez az állandó perverz viselkedhetnék ilyen arányban kicsit olyan, mintha a film eköré épült volna (nyilván) és a gyilkosság csak melléksztori. Mintha a rendező néha elfelejtette volna, hogy egy megoldatlan gyilkosság van a háttérben, csak néha bedob egy két jelenetet, mert eszébe jutott, hogy 'ooopps, I couldnae believe that I just missed that out from the scenes, let's built that set again and have the murderr scene'.
Ezzel a véleményemmel nem leszek népszerűbb, sőt, jobban fognak utálni érte, de ezt gondoltam első nézésre. WTF 110.gif
1 felhasználónak tetszik: Running Fool
2011. december 27. 22:39 #3766
- törölt felhasználó -    
Idézet (tya04 @ 2011.12.27. 21:45)
Az egyik legkedvesebb filmem. Elképesztő, mennyire realista az egész. Bizonyára rátett az is, hogy kemény tortúra volt a forgatás (Ledger halála után hónapokra leállt; Gosling és Williams több hónapra összebútoroztak), de az eredmény remek. Sokszor megnéztem, pedig csak nyáron láttam először. Mindig olyan érzés fog el, mintha egy lánc lenne a szívemen, amit nem téphetek le - talán nem is akarok - és ezért megszakad. Simán verte a Kids're all right-ot, de számomra a mezőny felét is. Ennyire igaz filmet rég nem készítettek, csakhogy a valóság fáj és az ember nem azért megy moziba, hogy azt lássa. Igaz, már 2006 óta készülődik, de a magyar bemutató miatt ki merem mondani, hogy nálam év filmje 2011.

Szép a láncos hasonlatod és találó smileeee.gif Mondjuk engem az vágott mellbe, hogy tulajdonképpen egy 'hétköznapi' jelenséget mutatott be, ami bárkivel megtörténhet: veled, velem, a szüleiddel, a testvéreddel, vagy egy közeli ismerőssel - tehát akaratlanul is szemtanújává vagy éppen részesévé válhatsz egy ehhez hasonló szituációnak. Barátommal néztem meg, a vége után meg úgy kuksoltunk egymás mellett, mintha nem is tudom mi történt volna... És felmerült a kérdés, hogy 'na ne, ez velünk is előfordulhat?' Mindketten tudtuk, hogy igen. Persze, az ember egy kapcsolat elején mindent rózsaszín szemüvegen keresztül szemlél, és az érzelmek diadalmaskodnak az értelem felett, ezért is lehetetlen számára, hogy előbb-utóbb vége szakad ennek az idillikus állapotnak. Csak hát a valóság mást mutat, és nem éppen a Disney-szerű boldog véget.

(Na jó, lelkizés befejezve biggrin.gif )
2 felhasználónak tetszik: ophely88, tya04
2011. december 27. 22:57 #3767
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.12.27. 22:36)
A zene helyén van, a megvalósítással volt bajom. Azelőtt sem volt bajom a filmekben lévő légyott jelenetekkel de ez már annyira 'dirty' (értsd szó szerint) volt, hogy nekem elsőre úgy tűnt, mintha egy perverz unatkozó emberke összecsődített volna két nagyszerű színészt, hogy 'nah csináljátok, mi majd élvezkedünk a végeredményen'. Értem én, ilyen a film és azt is értem, hogy muszáj erről szólnia filmnek, mert ennek a filmnek muszáj erről szólnia, de a gyilkosság és ez az állandó perverz  viselkedhetnék ilyen arányban kicsit olyan, mintha a film eköré épült volna (nyilván) és a gyilkosság csak melléksztori. Mintha a rendező néha elfelejtette volna, hogy egy megoldatlan gyilkosság van a háttérben, csak néha bedob egy két jelenetet, mert eszébe jutott, hogy 'ooopps, I couldnae believe that I just missed that out from the scenes, let's built that set again and have the murderr scene'.
Ezzel a véleményemmel nem leszek népszerűbb, sőt, jobban fognak utálni érte, de ezt gondoltam első nézésre. WTF  110.gif

Na ne beszélj csacsiságokat. Szépen, kultúráltan kifejezted, hogy mi az, ami miatt nem jött be, nem vágtad rá csípőből, hogy ez egy nagy rakás sz*r (ahogy szokása egyeseknek). Ha nem tetszik, akkor nem tetszik, slussz-passz. Ez kb. olyan, hogy a pacalt se szeretheti mindenki... Különben is, nem te írtad valamelyik topikban, hogy 'unpopular opinion is cool'?
2011. december 27. 22:58 #3768
Hannahmile
Hannahmile
hooligirl~

StátuszOPPA GANGNAM STYLE!!
Hozzászólás: 1117
Csatolások: 153
Azonosító: 149203
Csáó Lizzie!
10/10 smileeee.gif
1 felhasználónak tetszik: patrícia4
2011. december 27. 23:12 #3769
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Running Fool @ 2011.12.27. 22:57)
Na ne beszélj csacsiságokat. Szépen, kultúráltan kifejezted, hogy mi az, ami miatt nem jött be, nem vágtad rá csípőből, hogy ez egy nagy rakás sz*r (ahogy szokása egyeseknek). Ha nem tetszik, akkor nem tetszik, slussz-passz. Ez kb. olyan, hogy a pacalt se szeretheti mindenki... Különben is, nem te írtad valamelyik topikban, hogy 'unpopular opinion is cool'?

OFF Néha úgy érzem, hogy ez nem mindig igaz ON

Szép kis filmmaraton, hogy topiknál maradjunk biggrin.gif
2011. december 27. 23:44 #3770
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.12.27. 23:12)
OFF Néha úgy érzem, hogy ez nem mindig igaz ON
Szép kis filmmaraton, hogy topiknál maradjunk  biggrin.gif

Köszi smileeee.gif Mondjuk a Hadszíntér adott egy jó nagy sallert a karácsonyi hangulatnak, emellett betett az érzékeny lelkivilágomnak. Maga a téma olyan, min a holokauszt: tudom, hogy létezett/létezik, de akárhány filmet nézek meg ezzel kapcsolatban, akárhány cikket olvasok el, mindig szörnyülködök azon, hogy egyes emberekben mekkora állat tombol. Mondjuk ez esetben a tálaláson volt a hangsúly, mert Roth nem állt neki finomkodni vagy körülményeskedni - bár ő színészként se a széplelkűeknél akar(t) bevágodni, ha jól belegondolunk...

A Hesher meg szerelem volt első látásra (de hülyén fogalmaztam, istenem). Amikor megláttam a trailert, és megtudtam, hogy az a loncsos hajú, girhes pali Joseph Gordon-Levitt, az a jólfésült, félénk srác a 10 dolog, amit utálok benned c. "tinieposzból" - az első reakcióm egyből az volt, hogy nekem ezt látni KELL. (A Metallica zenéje meg csak hab volt a tortán.) A Blue Valentine-t meg annyi helyen ajánlgatták (főleg itt a filmes topikban), hogy lassan már úgy voltam vele, hogy muszáj megnézni ezt is. És megérte. Igaz, hogy utána nem volt olyan felhőtlen a hangulat, de erre mondaná a párom, hogy "kinek a kábítószer, kinek a valóság - de valaminek lennie kell, hogy néha kiüssön minket".

Amúgy te láttad már ezeket a filmeket?
2011. december 27. 23:54 #3771
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Running Fool @ 2011.12.27. 23:44)
Köszi  smileeee.gif Mondjuk a Hadszíntér adott egy jó nagy sallert a karácsonyi hangulatnak, emellett betett az érzékeny lelkivilágomnak. Maga a téma olyan, min a holokauszt: tudom, hogy létezett/létezik, de akárhány filmet nézek meg ezzel kapcsolatban, akárhány cikket olvasok el, mindig szörnyülködök azon, hogy egyes emberekben mekkora állat tombol. Mondjuk ez esetben a tálaláson volt a hangsúly, mert Roth nem állt neki finomkodni vagy körülményeskedni - bár ő színészként se a  széplelkűeknél akar(t) bevágodni, ha jól belegondolunk...
A Hesher meg szerelem volt első látásra (de hülyén fogalmaztam, istenem). Amikor megláttam a trailert, és megtudtam, hogy az a loncsos hajú, girhes pali Joseph Gordon-Levitt, az a jólfésült, félénk srác a 10 dolog, amit utálok benned c. "tinieposzból"  - az első reakcióm egyből az volt, hogy nekem ezt látni KELL. (A Metallica zenéje meg csak hab volt a tortán.) A Blue Valentine-t meg annyi helyen ajánlgatták (főleg itt a filmes topikban), hogy lassan már úgy voltam vele, hogy muszáj megnézni ezt is. És megérte. Igaz, hogy utána nem volt olyan felhőtlen a hangulat, de erre mondaná a párom, hogy "kinek a kábítószer, kinek a valóság - de valaminek lennie kell, hogy néha kiüssön minket".
Amúgy te láttad már ezeket a filmeket?

A háborús és holokausztos filmek távol állnak tőlem. Vannak jók és szépek de nem az én műfajom.
A Blue Valentine le van töltve, de nem akaródzik megnézni. Elég savanyú ígyis az élet. Tya04 rágja az online fülemet, de nem, nem csúszik le mostanság. Szeretem a drámát, az életszagút legjobban, de ehhez semmi kedvem manapság. Meg kellene nézni, mert sok helyen írják, hogy jó és csak a helyet foglalja de nem visz rá a lélek még Ryan és Michelle miatt sem gondolom meg magam, pedig őket nagyon szeretem. fear.gif
1 felhasználónak tetszik: tya04
2011. december 28. 00:01 #3772
- törölt felhasználó -    
"És látám, és ímé egy sárgaszínű ló és a ki rajta üle, annak a neve halál, és a pokol követi vala azt..."

már vagy 100-szor láttam nagy film! meghajolo.gif
És Michael Biehn pedig a legnagyobb!! meghajolo.gif

Tombstone-A halott város
10/10
http://impawards.com/1993/posters/tombstone_ver1.jpg
1 felhasználónak tetszik: Running Fool
2011. december 28. 00:09 #3773
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.12.27. 23:54)
A háborús és holokausztos filmek távol állnak tőlem. Vannak jók és szépek de nem az én műfajom. 
A Blue Valentine le van töltve, de nem akaródzik megnézni. Elég savanyú ígyis az élet. Tya04 rágja az online fülemet, de nem, nem csúszik le mostanság. Szeretem a drámát, az életszagút legjobban, de ehhez semmi kedvem manapság. Meg kellene nézni, mert sok helyen írják, hogy jó és csak a helyet foglalja de nem visz rá a lélek még Ryan és Michelle miatt sem gondolom meg magam, pedig őket nagyon szeretem. fear.gif

Érthető. (Egyébként valamelyik ajánlóban azt írták, hogy pároknak nem ajánlott, mert kiábrándulnak a szerelemből a film végére.)
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. december 28. 08:47 #3774
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Szilveszter Éjjel
Nagyon aranyos film laugh.gif Minden szereplőt imádtam és mindenki ügyes volt smileeee.gif Szerintem mérföldekkel jobb mint a Valentin Nap wink.gif Nem voltak benne azok a szokásos klisék smileeee.gif Oké, persze azért ez egy Romantikus-Vígjáték tehát túl sok variáció nem létezik, de véleményem szerintem nagyon jól megoldották. A poénok is jók lettek laugh.gif Nekem leginkább a Jessica Biel-es és Josh Duhamel-es részek tetszettek poénok szempontjából rohog.gif
De hát egyértelmű hogy Zac miatt mentem megnézni és nem csalódtam benne, sőt, megint valami újat mutatott smileeee.gif Most végre kicsit "vagányabb" szerepe volt smileeee.gif
És a legvége a filmnek _nevet.gif Imádom Zac Efron-t heart.gif

10*10
4 felhasználónak tetszik: kriszti145, Hajni-Twilight, SmileyZ, patrícia4
2011. december 28. 09:28 #3775
Hajni-Twilight
Hajni-Twilight
Hozzászólás: 809
Csatolások: 294
Azonosító: 147565
Csizmás, a kandúrt láttam legutóbb.Hogy is mondjam, egyszerűen szar először és utoljára néztem meg, valami borzalmas mellow.gif
2011. december 28. 09:29 #3776
- törölt felhasználó -    
Fedőneve: Takarító thumbsup.gif
10/10
1 felhasználónak tetszik: Spongya
2011. december 28. 09:46 #3777
Spongya
Spongya
hodor

Státuszha tested fázik, lelkem rád adom
Hozzászólás: 2272
Csatolások: 214
Azonosító: 141897
Idézet (Ilcsy @ 2011.12.28. 09:29)
Fedőneve: Takarító  thumbsup.gif 
10/10

én is. biggrin.gif biggrin.gif
2011. december 28. 14:11 #3778
- törölt felhasználó -    
Drive Angry és óriási fanatikus lettem Amber példaképem is lett nagyon imádom! ( Haza megyek az az első hogy starity-n változtatok a kedvenceimnél!! ) biggrin.gif
2011. december 28. 14:16 #3779
ChrisEdwardFan
ChrisEdwardFan
visszatérő vendég

Státusz"Az élet néha szar,ha ad egy pofont add neki vissza. "
Hozzászólás: 477
Csatolások: 3
Azonosító: 163673
Hirtelen 30 smileeee.gif
Fem3-on ismételték smileeee.gif
4 felhasználónak tetszik: Fanni00, Holly Keller, patrícia4, nicol bellox
2011. december 28. 14:17 #3780
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Arcmás
Nagyon érdekes volt smileeee.gif Csak a legvégén jöttem rá ki is a gyilkos, váratlan volt rohog.gif Milla-t még csak a Kaptár filmekben láttam, jó volt más szerepben is nézni smileeee.gif
A film második fele kevésbé tetszett, mint az első, de ettől eltekintve jó volt beer.gif

7*10
1 felhasználónak tetszik: kriszti145
710 oldal 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!