Télapu (The Santa Claus) [1994]
Karácsony tájékán ez az egyetlen egy film, amely mellett tényleg teljesnek érzem a karácsonyt. Annak ellenére, hogy több mint 17 éves filmről beszélünk, egyszerűen hihetetlenül élvezhető és egyben fantasztikus film, amely visszaidézi azt a korszakomat, amelyre szinte örömtől sírva gondolok. Kisgyerekkoromban rengetegszer néztem meg, és szinte a kedvenc filmemmé nőtte ki magát. Az sem mellékes, hogy a film főszereplője a feledhetetlen Tim Allen, akitől még rossz filmet sosem láttam.
A történet elején Scott Calvin egy nagy menő játékot gyártó cég alkalmazottja, ki a fiával egyáltalán nem tölt semennyi időt. Ez számomra legelőször szokatlan volt, hisz Timet, mindig is olyan apa-típusú színésznek képzeltem és gondoltam is el.
Ahogyan Scott és Charlie megpillantják a tetőn a télapót – aki persze szerencsétlenül le is esik – visszaidézi a nézőben, hogy igen, több mint valószínű én is ilyen gyermek voltam. Engem legalábbis – mint minden alkalommal, szóval most is – magával ragad, azaz egyfajta érzés, amitől a karácsonyt karácsonynak érzem. Nem csak a hó és a karácsonyi dalok színes skálája, hanem maga az a fantasztikus érzés, hogy egy olyan emberből, aki szinte a saját fiával alig-alig foglalkozott, télapó váljon, aki még saját élete feladása árán is, de eljutottja ahhoz a milliónyi gyermekhez az ajándékát, akik szinte örömtől sírva várnak rá.
Maga az a tény, hogy szerintem – és a legtöbben is így vannak vele-, mikor visszanézünk egy ilyen kellemes kis gyerekfilmet eszünkbe jut, hogy milyenek is voltunk mi is egykor, mikor tényleg a fa alatt ülve vártuk a Jézuskát, vagy hogy Mikuláskor jöjjön el a Télapó.
Szerintem ez a film, pontosan olyan karácsony első napján, vagy szentestén megnézendő film.
10/10.
Milyen filmet láttál legutóbb? II.
2011. december 25. 21:46
|
|
Dancsyy97ha u clown |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.14. Hozzászólás: 1919 Csatolások: 196 Azonosító: 143272 offline
|
Huncut karácsony.
Számomra ez a film pocsék volt.Oly annyira,irritálta a szüleimet és engem is ez a film,hogy nem igaz.A szüleim elakarták nyomni,de kíváncsi voltam rá,hogy esetleg javulni fog-e a film,hogy végül megnéztük.De végül nem változott a véleményem,unalmas,idegesítő volt.Irritált a kislány,eleve a szinkron,de a szerepe sem tetszett.
Azt kell,hogy mondjam,inkább néztem volna meg századjára a Reszkessetek betörőket,mint ezt a filmet.
10/5
Kellékfeleség
A gyatra karácsonyi film után,megakartam nézni valami jó filmet nézni.S,mivel a Kellékfeleséget már rég óta tervezem,hogy megnézzem,most meg is tettem.
Nem csalódtam a filmben.Persze,ha ilyen remek színészek,mint Adam Sandler és Jennifer Aniston játszik benne,nem csoda..
Nagyon jó alakítások voltak,élvezhető volt,és lehetett rajta nevetni.
10/10
Számomra ez a film pocsék volt.Oly annyira,irritálta a szüleimet és engem is ez a film,hogy nem igaz.A szüleim elakarták nyomni,de kíváncsi voltam rá,hogy esetleg javulni fog-e a film,hogy végül megnéztük.De végül nem változott a véleményem,unalmas,idegesítő volt.Irritált a kislány,eleve a szinkron,de a szerepe sem tetszett.
Azt kell,hogy mondjam,inkább néztem volna meg századjára a Reszkessetek betörőket,mint ezt a filmet.
10/5
Kellékfeleség
A gyatra karácsonyi film után,megakartam nézni valami jó filmet nézni.S,mivel a Kellékfeleséget már rég óta tervezem,hogy megnézzem,most meg is tettem.
Nem csalódtam a filmben.Persze,ha ilyen remek színészek,mint Adam Sandler és Jennifer Aniston játszik benne,nem csoda..
Nagyon jó alakítások voltak,élvezhető volt,és lehetett rajta nevetni.
10/10
2011. december 25. 21:57
|
|
Hajni-Twilight |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.03.18. Hozzászólás: 809 Csatolások: 294 Azonosító: 147565 offline
|
Hogyan lopjunk felhőkarcolót
1 felhasználónak tetszik:
Fanni00
2011. december 25. 22:11
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Attack the block (Idegen arcok)
Az eddigi leggyengébb Edgar Wright film. Meglátszik, hogy Nick Frost van csak a filmben, Simon Pegg pedig nincs. Edgartól megszokott humor, fantasy de most gyengére sikeredett, viszont nagyon jó beszólások voltak a filmben, amit még az én, gagyi popcorn filmeket szerető pasim is értékelt. Nem a legjobb, de a sztori egyedi és nagyon ötletes.
Jó vagy Edgar!!
10/7
Az eddigi leggyengébb Edgar Wright film. Meglátszik, hogy Nick Frost van csak a filmben, Simon Pegg pedig nincs. Edgartól megszokott humor, fantasy de most gyengére sikeredett, viszont nagyon jó beszólások voltak a filmben, amit még az én, gagyi popcorn filmeket szerető pasim is értékelt. Nem a legjobb, de a sztori egyedi és nagyon ötletes.
Jó vagy Edgar!!
10/7
2011. december 26. 09:01
|
|
HannuusshhPatley |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.30. Hozzászólás: 1670 Csatolások: 193 Azonosító: 150324 offline
|
Harry Potter és a Főnix Rendje
nálam még mindig
10/10[i][/i]
10/10[i][/i]
8 felhasználónak tetszik:
House Of Wax,
Eszter655,
pillajunior,
AmyVie,
Lolla,
kriszti145,
patrícia4,
BunnyGirl
2011. december 26. 09:14
|
|
Dancsyy97ha u clown |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.14. Hozzászólás: 1919 Csatolások: 196 Azonosító: 143272 offline
|
Hacsi - A leghűségesebb barát
Nem tudom,hogy vágjak bele,nehéz erről a filmről beszélni,mert megindító,és egyben gyönyörű.
Rengetegszer láttam már a filmet,de akárhányszor megnézem,mindig sírok.Ez a film,megmutatja,hogy igenis vannak jóemberek és,hogy tényleg a kutya a leghűségesebb a világon.Ahogy Hacsi várja a gazdáját a halála után is..ilyet az emberek nem csinálnak,de a kutyák igen.Mert a kutyáknak csak te létezel.Lenyűgöző film,bár mit várhatunk,ha Richard Gere játszik benne.
10/10
Nem tudom,hogy vágjak bele,nehéz erről a filmről beszélni,mert megindító,és egyben gyönyörű.
Rengetegszer láttam már a filmet,de akárhányszor megnézem,mindig sírok.Ez a film,megmutatja,hogy igenis vannak jóemberek és,hogy tényleg a kutya a leghűségesebb a világon.Ahogy Hacsi várja a gazdáját a halála után is..ilyet az emberek nem csinálnak,de a kutyák igen.Mert a kutyáknak csak te létezel.Lenyűgöző film,bár mit várhatunk,ha Richard Gere játszik benne.
10/10
2011. december 26. 09:37
|
|
zsanatamuse. |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.04.22. Hozzászólás: 4024 Csatolások: 213 Azonosító: 125662 offline
|
Sissi I. - A magyarok királynéja
10/10
Furán hangozhat, hogy egy 14 éves lány ilyet néz, de szerintem ez a film fantasztikus! Nagyon tetszik a történet, a szereplők, a viccek meg persze az is, hogy sokszor van benne rólunk szó!
10/10
Furán hangozhat, hogy egy 14 éves lány ilyet néz, de szerintem ez a film fantasztikus! Nagyon tetszik a történet, a szereplők, a viccek meg persze az is, hogy sokszor van benne rólunk szó!
2011. december 26. 11:38
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (agi96 @ 2011.12.26. 01:14)
Ewan McGregor film , Beginner
Nem egy nagy akcio film de nem is az unalmas kategória
8,5/10
Nem egy nagy akcio film de nem is az unalmas kategória
8,5/10
Az bezony, hogy nem akciófilm. Ewant bűn akciófilmbe tenni, neki dráma való, mint a Beginners.
2011. december 26. 12:04
|
|
mycroftvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.26. Hozzászólás: 171 Csatolások: 112 Azonosító: 121233 offline
|
Jane Eyre (2011)
Alapvetően odavagyok a kosztümös filmekért és a drámákért is, így kíváncsian ültem neki a filmnek. Ez valami eszméletlen jó volt. Sajnos nem olvastam a könyvet és nem láttam belőle az előző feldolgozásokat, de ez pont az a lassan hömpölygő, magával ragadó dráma, amit élvezet nézni. Mia Wasikowska teljesen magával ragadott, mint Jane és szerintem Rochester szerepére sem találhattak volna Michael Fassbendernél jobbat. Ajánlom mindenkinek.
10/9 - mert túl rövid volt XD úgy érzem, hogy kell a könyv is a teljes képhez. Ha ezt nem érezném 10-ből 10 lenne.
Alapvetően odavagyok a kosztümös filmekért és a drámákért is, így kíváncsian ültem neki a filmnek. Ez valami eszméletlen jó volt. Sajnos nem olvastam a könyvet és nem láttam belőle az előző feldolgozásokat, de ez pont az a lassan hömpölygő, magával ragadó dráma, amit élvezet nézni. Mia Wasikowska teljesen magával ragadott, mint Jane és szerintem Rochester szerepére sem találhattak volna Michael Fassbendernél jobbat. Ajánlom mindenkinek.
10/9 - mert túl rövid volt XD úgy érzem, hogy kell a könyv is a teljes képhez. Ha ezt nem érezném 10-ből 10 lenne.
7 felhasználónak tetszik:
ophely88,
pillajunior,
kriszti145,
tya04,
funny18,
patrícia4,
Running Fool
2011. december 26. 13:01
|
House Of Wax |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.04.11. Hozzászólás: 14670 Csatolások: 120207 Azonosító: 57759 offline
|
Titanic
10/10
10/10
2011. december 26. 13:06
|
Vegaszseni |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.21. Hozzászólás: 2553 Csatolások: 7161 Azonosító: 158908 offline
|
Szerelem a végzeten
Ahhoz képest, hogy nem stílusom az ilyen filmek, egész jó kis film, nézhető, érdekes, van benne valami, amiért szívesen megnézném még egyszer, vagy akár többször is. 10/10
Ahhoz képest, hogy nem stílusom az ilyen filmek, egész jó kis film, nézhető, érdekes, van benne valami, amiért szívesen megnézném még egyszer, vagy akár többször is. 10/10
2011. december 26. 16:00
|
|
Zsife_nightmare_ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.07.20. Hozzászólás: 1757 Csatolások: 495 Azonosító: 131623 offline
|
A halállista /Desu noto/ 2006
Nem igazán szeretem az olyan filmeket amik egy manga vagy anime alapján készülnek de ezt megnéztem ,mert mégiscsak az egyik kedvenc animém alapján készült. Egész jól sikerült a film (de az animénél nem jobb) ezt-azt beleírtak pluszba pl a múzeumos részt a vége felé de az nem is sikerült rosszul. Viszont az zavart,hogy a filmben Light már az elejétől egyetemista volt . Egyszer meg lehet nézni de ez a film inkább olyanoknak való akik szeretik a jó sztorikat viszont az animéket nem .
És igen még mindig Yagami Light a kedvencem
Nem igazán szeretem az olyan filmeket amik egy manga vagy anime alapján készülnek de ezt megnéztem ,mert mégiscsak az egyik kedvenc animém alapján készült. Egész jól sikerült a film (de az animénél nem jobb) ezt-azt beleírtak pluszba pl a múzeumos részt a vége felé de az nem is sikerült rosszul. Viszont az zavart,hogy a filmben Light már az elejétől egyetemista volt . Egyszer meg lehet nézni de ez a film inkább olyanoknak való akik szeretik a jó sztorikat viszont az animéket nem .
És igen még mindig Yagami Light a kedvencem
2011. december 26. 17:43
A Grincs.
Imádom. Kiskorom óta ez a kedvenc filmem, egyszerűen nem tudom megunni.
10/10
Imádom. Kiskorom óta ez a kedvenc filmem, egyszerűen nem tudom megunni.
10/10
2011. december 26. 17:57
|
|
HannuusshhPatley |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.04.30. Hozzászólás: 1670 Csatolások: 193 Azonosító: 150324 offline
|
Az Elit Alakulat *.* mind a 10 része 10/10
Azóta szeretem a háborús filmeket amióta megnéztem a Ryan Közlegény Megmentését, és azóta ha van kedvem vagy ezt vagy a Ryant nézem, sokan furcsának találják, hogy egy olyan lány mint én 2.Világháborús filmeket néz
Azóta szeretem a háborús filmeket amióta megnéztem a Ryan Közlegény Megmentését, és azóta ha van kedvem vagy ezt vagy a Ryant nézem, sokan furcsának találják, hogy egy olyan lány mint én 2.Világháborús filmeket néz
2011. december 26. 18:26
|
|
tya04Schrödinger macskája |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.05. Hozzászólás: 6658 Csatolások: 1286 Azonosító: 68245 offline
|
Idézet (Vegas @ 2011.12.26. 13:06)
Szerelem a végzeten
Én sem csípem a műfajt, de valóban, ez egy örök klasszikus. Talán a színészek miatt szerethető.
Idézet (Dancsyy97 @ 2011.12.26. 09:14)
Hacsi - A leghűségesebb barát
10/10
10/10
Az eredeti még keményebb. Meg nem nézem még egyszer
Éli könyve
Kellemes csalódás volt, rosszabbra számítottam. Lassú, és volt egy olyan "Da Vinci-kód után kell csinálni valami jézuska-igaz filmet" érzésem, de amúgy tényleg rendben volt.
7,5/10
Invictus
"Clint Eastwood két féle filmet tud csinálni: k*rva jó; jó." Tóth Csaba kritikusnak igaza van. És ez az utóbbiba tartozik.
7/10
2011. december 27. 08:21
Karácsony Artúr
És én erre a filmre vártam nem tudom, hány hónapot
Nem hiszem, hogy kinőttem volna az animációs dolgokból, de se ez, se a Csizmás nem fogott meg, pedig mindkettőhöz nagy reményeket fűztem. Az alapsztorival még nem lenne baj, de húzzák-halasztják az egészet, és a szememben lapossá és unalmassá vált, így a második részben igyekeztem elaludni – sikerrel jártam. Nem tudom, hogy megnézem-e valaha még egyszer.
3/10
Shrek 2.
Mire rájöttem, hogy a második résznek mi a története, kis híján megőszültem. Nem értem, miért csináltak ennyi folytatást, amikor ez konkrétan meg sem közelíti az első részt, én meg már nyomon követni sem tudom
Vicces-vicces, és megnézem, ha nincs más, de már annyiszor láttam, hogy húzom a szám.
7/10
Harry Potter és a titkok kamrája
Ez a legkevésbé kedvenc részem a HP-ből. Ginny jellemtelen karaktere, vasorrú bábához hasonlító fejszerkezete és a bamba tekintete már-már megközelíti Kristen Stewartot. Elnézést mindenkitől, de ez a nő rendkívül irritáló, csak miatta nem szeretem ezt a részt. Persze, azóta gondolom, volt ideje kiforrni, meg minden, de itt nagyon elszúrták. Nem ártott volna, ha újravesznek pár jelenetet, mert botrányosan trágya.
Ettől függetlenül még jó film.
7/10
Szerelem kölcsönbe
Emlékszem, erről áradoztam, amikor megnéztem. De hogy mi a fenét láttam benne, azt nem tudom. Életszagú, szerethető történet, de bele kell képzelnie magát az embernek, különben csak egy lassú drámává érik, ahol egymást ütik a lehetetlenül elszúrt döntések. Igazából nem is kiszámítható, mert a legnagyobb ökörségre kell gondolnod, és valami háromszor akkora képtelenség fog történni a "gyötrődő" szerelmesek között.
Azért aranyos.
7/10
És én erre a filmre vártam nem tudom, hány hónapot
3/10
Shrek 2.
Mire rájöttem, hogy a második résznek mi a története, kis híján megőszültem. Nem értem, miért csináltak ennyi folytatást, amikor ez konkrétan meg sem közelíti az első részt, én meg már nyomon követni sem tudom
7/10
Harry Potter és a titkok kamrája
Ez a legkevésbé kedvenc részem a HP-ből. Ginny jellemtelen karaktere, vasorrú bábához hasonlító fejszerkezete és a bamba tekintete már-már megközelíti Kristen Stewartot. Elnézést mindenkitől, de ez a nő rendkívül irritáló, csak miatta nem szeretem ezt a részt. Persze, azóta gondolom, volt ideje kiforrni, meg minden, de itt nagyon elszúrták. Nem ártott volna, ha újravesznek pár jelenetet, mert botrányosan trágya.
Ettől függetlenül még jó film.
7/10
Szerelem kölcsönbe
Emlékszem, erről áradoztam, amikor megnéztem. De hogy mi a fenét láttam benne, azt nem tudom. Életszagú, szerethető történet, de bele kell képzelnie magát az embernek, különben csak egy lassú drámává érik, ahol egymást ütik a lehetetlenül elszúrt döntések. Igazából nem is kiszámítható, mert a legnagyobb ökörségre kell gondolnod, és valami háromszor akkora képtelenség fog történni a "gyötrődő" szerelmesek között.
Azért aranyos.
7/10
2011. december 27. 09:11
All Dogs go to Heaven - 10/10
Gyermekkorom egyik kedvenc rajzfilmje. Emlékszem, kicsiként mindig elbőgtem magam rajta a végén. Csodálatos grafika és képivilág. Minden érzelmi töltettel rendelkező rajzfilm. Örök klasszikus lett, amely anno még Walt Disneynek is feladta a leckét. Még több ilyen rajzfilmre lenne szükségük a jelen gyermekeinek. Eredeti hanggal ajánlott, főleg a dalok miatt.Szenzációs.
Gyermekkorom egyik kedvenc rajzfilmje. Emlékszem, kicsiként mindig elbőgtem magam rajta a végén. Csodálatos grafika és képivilág. Minden érzelmi töltettel rendelkező rajzfilm. Örök klasszikus lett, amely anno még Walt Disneynek is feladta a leckét. Még több ilyen rajzfilmre lenne szükségük a jelen gyermekeinek. Eredeti hanggal ajánlott, főleg a dalok miatt.Szenzációs.
2011. december 27. 09:34
|
|
ophely88time lady |
|
The boat that rocked
Szégyen vagy nem, én még csak most láttam ezt a filmet
és őszintén szólva nem tudom, hogy mi ez a nagy felhajtás körülötte. Nem volt rossz de azért kiemelkedően jó sem. Az alapsztori nagyon egyedi de valahol mégis sántít a dolog. Eszméletlen jó a cast és Richard Curtis mancsa is benne van a filmben, tőle ennél viccesebb művet vár az ember. Talán csak én voltam ezzel így. Úgy érzem, hogy mikor brit projektek készülnek, nagy eladásra, nagy volumenűek, kispórolják belőle a humort? Kispórolják belőle pont azt, amitől viccesebb lenne.
Whatever. Tetszett a negatív figurák ábrázolása bár engem Jack Davenport nem győzött meg. Mindenki másról a filmben jobban elhiszem, hogy odavaló. Kenneth Brannagh vérében van, hogy bármit el tud játszani, de Jack Davenportról meg nem tudtam volna mondani, hogy melyik oldalon áll, ha nincs a haja hátranyalva. Nem tudom, hogy ez a karakter vagy Jack hibája de ő eddig sem nyújtott semmi különöset, kivétel a Coupling című sorozatban. Bill Nighy laza mint mindig, Tallulah Rileyt alig ismertem fel, Gemma Artertont egyből, de mint mindig, most is Rhys Ifans a nagy király. Olyan 'hót laza', túl magabiztos és kissé beképzelt rádióst alakított, hogy olyat még nem láttam. Elhittem, hogy az ott Rhys Ifans beképzelten, mond csúnya szavakat a rádióban és járkál a hajón úgy, mintha ő lenne az Atyaúristen.
10/7
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979)
Mivel nincs időm elolvasni a könyvet a film megjelenéséig (ami nem tudom, hogy mikor is van igazából, de akkor sincs időm elolvasni a könyvet), megnéztem az abból készült 7 részes filmet. Gary nagy fába vágta a fejszéjét
Nem mintha nem bíznék meg benne 100%-osan, tudja majd hozni amit kell, de akkor sem piskóta. Azt nem tudom, hogy a film a könyv alapjára épít vagy a 79-es filmre, mert ha arra, Benedict Cumberbatch nem szerepel sokat a filmben
A kémes, nyomozós sztorikat nem szeretem, mert nem az én világom (csakis svéd kivitelben), ez sem tűnik olyan filmnek, amit megnézek magamtól ha nincs benne néhány kedvencem, biztosan nem nézném meg. Jómagam sem értem miért volt szükség 7 részre, elnyújtottnak éreztem a dolgot. Most kizárom azt a tényt, hogy nem szeretem az ilyen stílusú és témájú filmeket, ettől eltekintve 10/5.
Szégyen vagy nem, én még csak most láttam ezt a filmet
10/7
Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979)
Mivel nincs időm elolvasni a könyvet a film megjelenéséig (ami nem tudom, hogy mikor is van igazából, de akkor sincs időm elolvasni a könyvet), megnéztem az abból készült 7 részes filmet. Gary nagy fába vágta a fejszéjét
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Nyílt titok, hogy mi az oka Sydney Sweeney és Zendaya rivalizálásának - kitálalt egy bennfentes
Inkább nem mutatkoztak együtt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Tátva maradt a fanok szája egy korai fotó láttán: ezt a testrészét csináltatta meg Chad Michael Murray
Senki nem gondolta, hogy ezt tette.
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
"Mrs. Blanco" - fotókon, mennyire élvezi Selena Gomez a házaséletet
Nagyon boldog a híresség.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.