Idézet (Bogszics @ 2012.01.02. 22:11)
Vicky Cristina Barcelona 8/10
A közvéleménnyel ellentétben én egyszerűen imádom ezt a filmet. Egy zseniális alkotás a vágyakról, álmokról, az emberek jelleméről és az életről. Hogy hiába is akarunk valamit, ha nem vagyunk elég bátrak megragadni.. Néha viszont - ha meg is ragadjuk - az élet csak megy tovább. Semmi sem változik, mert ez az élet. Penélope Cruz fantasztikus, Scarlett Johansson csak úgy van, de nem zavar senkit, Rebecca Hall pedig a klasszikus Allen-karakter, mégis szerethető. A mestertől én kifejezetten a Manhattant, a Match Pointot és ezt a filmet szeretem legjobban.
Idézet (ophely88 @ 2012.01.01. 20:27)
Én Jamesnek adtam volna a díjat, de ez csak én vagyok. A Király beszéde körül nagy volt a hype, lehetett tudni, hogy ő nyer. Kitöltöttem egy Oscar totót és majdnem tökéletes lett, a Best Original Score kategóriát rontottam el. Mást mindent sikerült jól eltalálni, még akkoris, ha néhány helyen csak a vakvilágba pipálgattam.

Nálam nincs különbség Hans és Trezor között (no offence, drága barátném), mindkettőt szeretem de valamiért úgy gondoltam, hogy az Eredet több elismerést kap majd

Nem mondom, hogy így szerettem volna, így gondoltam el. Mindkettő megérdemli díjat (annak ellenére, hogy szememben többre értékelem a film fesztiválok díjait

) Colin megkapta, már megérdemelte előbb is, jól el van vele, mostmár adni kellene pályát a többieknek is. Most a Tinker, tailor, spy Golden jelölést sem kapott és Oscart sem fog, tehát most sem fog nyerni Gary Oldman vagy Colin Firth (ismét).
Én is Zimmer győzelemre számítottam, az Eredet valami mesteri lett, de a Reznor-Ross produksön pedig újító és az atmoszférát nagyrészben a zenének köszönhette a film. Kár, hogy nem azért díjazták.. Csak lazáskodni akartak, hogy egy egykor lisztben és sárban ugráló rockernek adják az Oscart..

Nem baj, igazából az új Salander filmzenéje nagyon ott van, végig hallgattam a 3 órát. Dermesztő...
Az idei mezőny pedig ha a jenkiken múlik Pitt és Clooney párharc lesz. Jó volt nagyon a Moneyball, de szerintem egy jelölést bőven elég színész és film szinten is. (Forgatókönyvért mehet versenyezni) Egyébként meg Jean Dujardin és Sharkbender között kéne eldőlnie
szerintem..
Idézet (ophely88)
Három kérdésem van.
1. 1-10-es skáláig mennyire giccsmonstrum?
2. Rooney Mara karaktere szerepel annyit, hogy rávegyeme magam a film megnézésre?
3. Judy Law. Mint ember, nem tűnik szimpatikusnak de színészileg nem rossz (nem mondom, hogy a SH volt élete legjobb szerepe), amit művel. Jól alakított benne?
1. 3. Nagyon megszeretted ezt a kifejezést

Nem giccses, csak annyira egysíkú az egész... Próbálják visszahozni az első filmet, de túlzásba esnek és üres lett.
2. Noomi Rapace-ra gondolsz szerintem, én miatta néztem meg, de rohadtul nem csinál benne semmit, a karaktere
jelentéktelen. Szóval szerintem nem éri meg.

Csak úgy pótoltak valakit McAdams helyett, és hiába remek színésznő, ha a karakter kínosan megíratlan..
3. Ha akarsz látni egy jó Jude Law alakítást, akkor a
Closert nézd meg, ez inkább csak olyan kis komikus alakítás volt.. Csak b*zikat akarnak csinálni RDJ-ből és Lawból, miközben ez már nem vicces, hanem inkább kínos. Az első részben még szerethető volt szinte mindenki, de valahogy ez nem jött össze. Azért a mi Tony Starkunk odateszi magát.
(500) days of summer
Bájos és keserédes. Belezúgási állapot Joseph Gordon-Levittba.
8/10