Lopott idő
Már a trailer alapján is nagyon jónak tűnt a film és jóra sikeredett. Nagyon egyedi ötlet, az idő, mint fizetőeszköz. Isten áldja azt az embert, aki kitalálta. Azt viszont háromszor áldja meg az Isten, aki castingolt, 3 nagyon jó színészt láttunk. Justin színésznek jobb, mint énekesnek, van még mit tanulni de azért nincs még minden veszve. Amanda és Cillian két nagyszerű színész, ám, annak ellenére, hogy nagyon tetszik a film, pocséklásnak éreztem két ilyen nagyszerű színészt kettő ily rosszul kidolgozott karakterbe belekényszeríteni. Egy ennyire semmitmondó, szűkszavú karaktert énis el tudok játszani (azért a fizetésért

), amerikai akcentussal együtt persze. Pocséklás. Ami miatt jobban fájt a szívem, az az időrendész (Cillian Murphy) karaktere. Te.jó.ég! Nem hordunk szemüveget? Nem látjuk hogy generációnk egyik legjobb színészéről beszélünk, aki képes többre is, mint Justin után szaladni és pisztolyt fogni rá?

Murphy CV-jén és a bankkártyáján jól mutat

de amúgy felesleges volt kifizetni a repülőjegyet is. Közelebb is találtak volna olyan színészt, aki arcrendülés nélkül les állandóan a kamerába meg játszik főnökösdit.
Még egy dolog merült fel bennem. Az idő, mint fizetőeszköz és a karomon látszódik mennyi időm van még hátra. Nos. Ez érdekes ... és mintha alaposan megváltoztatta volna az emberek viselkedését ... mindenki olyan nyersen viselkedik, aminek vagy ez az oka vagy mert így álmodták meg a rendezők, nem tudom eldönteni, hogy Cillian időrendész miért csak áll ott egy helyben, rezdüléstelen arccal? Ilyen szempontból kissé zavaró a dolog. Nem tudom, na. Nem tudom hová tenni ezt a filmet. Az ő felelőssége és Justin karaktere hülyét csinál az egész bandából, az ember meg nem csinál semmit sem ... Sem üvöltés, sem idegesség, még a szemöldökét sem emeli fel. A csaj apját sem érdekelte igazán. Ott ült a világmindenség tetején és az elrabolt lányán nem hajlandó segíteni.. Ez egy ilyen világ? Többé kevésbé érzelemmentes, kőszívűek vagyunk, magunkba roskodtunk és boldogságot csak színlelünk? Amennyiben erre ment ki a játék, sikerült, viszont akkor kár volt ennyire jó színészeket választani. Ha nem költöttek volna a grafikus megvalósításra, nem sokkal lett volna több, mint egy iskolai színdarab. Megértem, olyan világ, ahol mindenki rideg, de akkor mindenki 'egyforma'

, semmi plusz a karaktereknek, az pedig unalmas. Unatkoztam néha. Mindig az időrendészt vártam

, hát nem meghalt a film végén .. Sean Bean komplexus .. reménykedsz abban, hogy mégsem hal meg, de valamiért a film elején tudod, hogy meg fog halni ... pft.
10/7,5, mert egy két dolgot leszámítva jó volt és Murphyvel megvettek, kilóra.

Fél pont levonás jár az időrendész hirtelen haláláért, időm sem volt feldolgozni a kedvencem váratlan halálát, a lelkem sírt érte mikor a két másik szereplő még ölelkezett. Ne ölelkezzetek gyerekek, mikor Murphy karaktere meghalt, tessék velem gyászolni