Sean Bean legendás sorozatának eddigi legutolsó része, és a szívemnek legkedvesebb Sharpe film is egyben. Ez az epizód hozta a régi sorozat hangulatát. Az olcsó költségvetés nem veszi el az ember kedvét. Sőt, ha nagyobb haccacáréval csinálták volna, a néző úgy érezné magát, mintha meggyalázták volna az eredeti filmeket. A történet kicsit lehetne kidolgozottabb, de a színészekkel többnyire nincs semmi gond, kivéve néhány mellékszereplőt, de ez engem sehol se érdekel. Ezt a sorozatot nem a kimagasló operatőri munkáért, nem a fantasztikus látványért és nem is a tökéletes, hibátlan történetvezetésért szeretem.
Milyen filmet láttál legutóbb? II.
2012. január 08. 17:01
|
|
Ellie Andrews*homo sensorium* |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 10.08.18. Hozzászólás: 6949 Csatolások: 3307 Azonosító: 133484 offline
|
Sharpe's Peril
Sean Bean legendás sorozatának eddigi legutolsó része, és a szívemnek legkedvesebb Sharpe film is egyben. Ez az epizód hozta a régi sorozat hangulatát. Az olcsó költségvetés nem veszi el az ember kedvét. Sőt, ha nagyobb haccacáréval csinálták volna, a néző úgy érezné magát, mintha meggyalázták volna az eredeti filmeket. A történet kicsit lehetne kidolgozottabb, de a színészekkel többnyire nincs semmi gond, kivéve néhány mellékszereplőt, de ez engem sehol se érdekel. Ezt a sorozatot nem a kimagasló operatőri munkáért, nem a fantasztikus látványért és nem is a tökéletes, hibátlan történetvezetésért szeretem.
Maradjunk annyiban, hogy Sean Bean kedvéért szíves örömest lennék akár magas, szőke és atomhülye is.
1 felhasználónak tetszik:
ophely88
2012. január 08. 17:01
|
|
boomyvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.31. Hozzászólás: 299 Csatolások: 3 Azonosító: 159815 offline
|
Harry Potter és a halál ereklyéi 1. rész
habár nem volt olyan érdekes mert olvastam a könyvet
Mulan 2.
jó kis story, ezelőtt még egyszer sem láttam pedig 7 éves
Mulan 2.
patrícia4
2012. január 08. 17:54
|
|
tya04Schrödinger macskája |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.05. Hozzászólás: 6658 Csatolások: 1286 Azonosító: 68245 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2012.01.08. 16:48)
Film maraton, mert még mindig betegen nyomom az ágyat:
Girl with the dragon tattoo
Vegyes érzelmek fogtak el a film nézése közben. Imponáló cast viszont a félelem ott élt bennem. Remake ellenes vagyok de minden filmnek igyekszem megadni az esélyt. Tetszett, de !!! úgy gondolom, hogy megint sikerült átesni a ló túloldalára. Olvastam a könyvet és láttam a svéd filmet is, de a remake filmben lévő Mimmit nem tudom hová tenni ... Sikerült megfogni a film lényegét de Lisbeth karakterét valamiért nemn sikerült rendesen visszaadni. Lisbeth alapból egy bolond, elhidegült női személy, de a könyvben és az eredeti filmben jobban szemléltetik azt, ahogyan Lisbeth érzései alakulnak. Amikor átment Mikaelhez és lefeküdtek, nos, nem vagyok meggyőzve ezt illetően de jobb, mint amire számítottam. Daniel Mikael karaktere nekem teljesen átjött, Rooney Mara pedig kegyetlenül jól játszik, külön pirospont jár Stellannak Martin megformálásáért, fekete pont jár viszont annak, aki így álmodta meg a kínzó kamrát. Én valamiért nem így képzeltem el. Vagy nekem jár a fekete pont. Mégegyszer meg kell nézni, mert így eléggé semmitmondó Mikael és Erika kapcsolata .. és mintha a Milennium is kissé hanyagolva lett volna, jobban, mint én gondoltam ...
10/8,5
Girl with the dragon tattoo
Vegyes érzelmek fogtak el a film nézése közben. Imponáló cast viszont a félelem ott élt bennem. Remake ellenes vagyok de minden filmnek igyekszem megadni az esélyt. Tetszett, de !!! úgy gondolom, hogy megint sikerült átesni a ló túloldalára. Olvastam a könyvet és láttam a svéd filmet is, de a remake filmben lévő Mimmit nem tudom hová tenni ... Sikerült megfogni a film lényegét de Lisbeth karakterét valamiért nemn sikerült rendesen visszaadni. Lisbeth alapból egy bolond, elhidegült női személy, de a könyvben és az eredeti filmben jobban szemléltetik azt, ahogyan Lisbeth érzései alakulnak. Amikor átment Mikaelhez és lefeküdtek, nos, nem vagyok meggyőzve ezt illetően de jobb, mint amire számítottam. Daniel Mikael karaktere nekem teljesen átjött, Rooney Mara pedig kegyetlenül jól játszik, külön pirospont jár Stellannak Martin megformálásáért, fekete pont jár viszont annak, aki így álmodta meg a kínzó kamrát. Én valamiért nem így képzeltem el. Vagy nekem jár a fekete pont. Mégegyszer meg kell nézni, mert így eléggé semmitmondó Mikael és Erika kapcsolata .. és mintha a Milennium is kissé hanyagolva lett volna, jobban, mint én gondoltam ...
10/8,5
Az az igazság, hogy ez nem teljesen remake. Fincher már korábban el akarta készíteni, kiszemelte a Millenium-trilógiát, de a svédek nagyon ügyesen beelőzték 2009-ben. Mimmit éreztem, hogy el fogják cseszni, túlságosan is nézőhívogató egy csini leszbikus szerető. Igazából Lisbeth mindig Mimmi mellett érezte biztonságban magát, imádtam ezt a karaktert a könyvekben, de vásznon valahogy nem jött át. Telejsen egyetértek azzal, hogy míg az előző verzió Lisbeth lelki világára összpontosított, ez inkább egy szimpla bűnügyi thriller, de amúgy jó lett, kellemesen csalódtam. Nem tudom azt mondani, hogy a svédeké mennyivel jobb (bár azért jobb...), hisz teljesen mások. Két külön Lisbethet ismerhettünk meg, szerintem Rooneynak meglepően (rohadt) jól állt az egész, Craighez meg kifejezetten illik Blomkvisthez. A kedvenc svéd színészem Michael Nyqvist, tehetségesebbnek tartom, viszont a könyvbeli karakterben van valami "szépfiús" vonal, ami Craig kisugárzásába beletartozik.
Tényleg mindig a felszínen maradnak, jobban bele lehetett volna menni a sztori lélektanába, de hát ez már hollywood, nem lesz még egy Hetedik ilyen időkben. A vége nekem tetszett, míg a svédeknél frappáns volt és remek, itt kifejtették, mint a könyvben. Zene ott van, Christopher Plummert szeretjük, kidolgozatlanságot félretéve meg az egész film korrekt.
Pontokban egyetértek.
8,5/10
ophely88
2012. január 08. 18:11
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (tya04 @ 2012.01.08. 17:54)
Az az igazság, hogy ez nem teljesen remake. Fincher már korábban el akarta készíteni, kiszemelte a Millenium-trilógiát, de a svédek nagyon ügyesen beelőzték 2009-ben. Mimmit éreztem, hogy el fogják cseszni, túlságosan is nézőhívogató egy csini leszbikus szerető. Igazából Lisbeth mindig Mimmi mellett érezte biztonságban magát, imádtam ezt a karaktert a könyvekben, de vásznon valahogy nem jött át. Telejsen egyetértek azzal, hogy míg az előző verzió Lisbeth lelki világára összpontosított, ez inkább egy szimpla bűnügyi thriller, de amúgy jó lett, kellemesen csalódtam. Nem tudom azt mondani, hogy a svédeké mennyivel jobb (bár azért jobb...), hisz teljesen mások. Két külön Lisbethet ismerhettünk meg, szerintem Rooneynak meglepően (rohadt) jól állt az egész, Craighez meg kifejezetten illik Blomkvisthez. A kedvenc svéd színészem Michael Nyqvist, tehetségesebbnek tartom, viszont a könyvbeli karakterben van valami "szépfiús" vonal, ami Craig kisugárzásába beletartozik.
Tényleg mindig a felszínen maradnak, jobban bele lehetett volna menni a sztori lélektanába, de hát ez már hollywood, nem lesz még egy Hetedik ilyen időkben. A vége nekem tetszett, míg a svédeknél frappáns volt és remek, itt kifejtették, mint a könyvben. Zene ott van, Christopher Plummert szeretjük, kidolgozatlanságot félretéve meg az egész film korrekt.
Pontokban egyetértek.
8,5/10
Pontokban egyetértek.
8,5/10
Mindenhol remake formájában emlegetik, tehát énis azt teszem.
A Mimmis részt jól eltolták, az biztos, mi lesz majd a második filmben? Elrabolják Mimmit és les majd nagyot a néző, hogy miért van Lisbeth kiborulva, amikor 'az csak egy nő Lisbeth életéből', már ha egyáltalán felismerik
Igen, Hollyweird csak ilyen. Pedig igazán a dolgok mélyére áshattak volna, legalább Lisbeth esetében, mert az egy olyan szépen, részletesen kiformált karakter, hogy annak lenne értelme érzelmekkel feltölteni. Nekem ígyis megfelel, de így kissé olyan, mintha a 'női terminátor osztogatná a pofonokat' Bud Spencer módra.
Bennem megfordult a gondolat, hogy jó ötlet-e Daniel Craiget Mikaelnek betenni, annyira nem szeretik szegény embert. Nekem nincs vele bajom, szerintem jól játszott ebben a filmben, bár én jobban örültem volna Jason Isaacs-nek a szerepben
Ja igen, a zene, tényleg az kimaradt. Szerintem nagyon helyén van, tetszik
2012. január 08. 18:17
The Dark(A múlt titka)...Nem értettem mert angolul néztem ,és elég kacifántos film volt,de biztos jó lehetett...
2012. január 08. 18:18
|
|
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.08.05. Hozzászólás: 6658 Csatolások: 1286 Azonosító: 68245 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2012.01.08. 18:11)
Mindenhol remake formájában emlegetik, tehát énis azt teszem.
A Mimmis részt jól eltolták, az biztos, mi lesz majd a második filmben? Elrabolják Mimmit és les majd nagyot a néző, hogy miért van Lisbeth kiborulva, amikor 'az csak egy nő Lisbeth életéből', már ha egyáltalán felismerik
Igen, Hollyweird csak ilyen. Pedig igazán a dolgok mélyére áshattak volna, legalább Lisbeth esetében, mert az egy olyan szépen, részletesen kiformált karakter, hogy annak lenne értelme érzelmekkel feltölteni. Nekem ígyis megfelel, de így kissé olyan, mintha a 'női terminátor osztogatná a pofonokat' Bud Spencer módra.
Bennem megfordult a gondolat, hogy jó ötlet-e Daniel Craiget Mikaelnek betenni, annyira nem szeretik szegény embert. Nekem nincs vele bajom, szerintem jól játszott ebben a filmben, bár én jobban örültem volna Jason Isaacs-nek a szerepben
Véleményem szerint jól alakított volna de túl szexi Mikaelnek, pedig valahányszor meghallottam az amerikai verzió hírét, mindig Jasont láttam magamelőtt Mikaelként

Hát szerintem Mikael karaktere kifejezetten szexi volt a könyvekben
Jaj.. A második könyv a kedvencem a trilógiából, ott bontakozik ki Mimmi - mint mondtam a kedvenc karakterem - és ezt a valahonnan összeszedett kiscsajt nem tehetik be csak úgy.. Egyébként nekem a svéd trilógiában sem volt jelentős, pedig kár érte, komplex és érdekes.
És mondom, Rooneyval nem tudok betelni. Szintén ellenszenves volt, de valahogy kihozott egy más Lisbethet. Alacsony, mégis nyúlánknak és törékenynek tűnik, miközben ég benne az energia. Noomi sokkal ördögibb, de azért kitett magáért.
A zene.. három órás szösszenet zseniális lett, sajnos alig került be a teljes anyagból valami. Ezt pl vagy négyszer betették, mondjuk jó kis track, de hiányoztak a pörgősebbek. Hangulatot újból ez teremtette, no meg a hófedte tájak. A zárójelenetet bírtam még nagyon ezzel és Mara tekintetével.
2012. január 08. 18:28
A ma esti film: 127 Hours
9 felhasználónak tetszik:
ophely88,
tya04,
AmyVie,
patrícia4,
janet7,
Bessie,
Running Fool,
kriszti145,
Domcicc
2012. január 08. 18:32
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Idézet (tya04 @ 2012.01.08. 18:18)
Hát szerintem Mikael karaktere kifejezetten szexi volt a könyvekben
Craig megfelelt, megszerettem, pedig eleinte nagyon unszimpatikus volt számomra.
Igen, egyetértek, jól domborított a szerepben. Tökéletes.
Jaj de jó, hogy valaki kinyögte ezt előttem ..
Idézet (tya04 @ 2012.01.08. 18:18)
A zene.. három órás szösszenet zseniális lett, sajnos alig került be a teljes anyagból valami. Ezt pl vagy négyszer betették, mondjuk jó kis track, de hiányoztak a pörgősebbek. Hangulatot újból ez teremtette, no meg a hófedte tájak. A zárójelenetet bírtam még nagyon ezzel és Mara tekintetével.
A második belinkelt zene a kedvencem, amit hallottam a filmben, nagyon megtetszett, illett oda. Az, hogy mi került a filmbe, nos, létezik OST tehát probléma megoldva
Lisbeth pedig: Egy újféle Lisbethet láttunk, szerintem jó alakítás, leszámítva a felszínességet, remekül sikerült megragadni a karakter nagy részét. Lehetne jobb, de ez is megfelelő. Elégedett vagyok.
tya04
2012. január 08. 18:40
|
|
|
Idézet (Xabi @ 2012.01.08. 18:28)
Hatalmas film, kedvencem a tavalyi Oscar-idényből.
Idézet (ophely88 @ 2012.01.08. 18:32)
Igen, egyetértek, jól domborított a szerepben. Tökéletes.
A könyvekben rendszeresen felhívják szíves figyelmünket arra, hogy Mikael minden, csak nem jó hapsi. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy a karakter kifejezetten szexi, Jasont odaképzelve pedig folyt a fangörl nyál
A második belinkelt zene a kedvencem, amit hallottam a filmben, nagyon megtetszett, illett oda. Az, hogy mi került a filmbe, nos, létezik OST tehát probléma megoldva
Lisbeth pedig: Egy újféle Lisbethet láttunk, szerintem jó alakítás, leszámítva a felszínességet, remekül sikerült megragadni a karakter nagy részét. Lehetne jobb, de ez is megfelelő. Elégedett vagyok.
Igen, én is. Kicsit féltem, de azért összehozták rendesen, vannak emlékezetes pillanatok, remek színészek, szóval nem hoztak szégyent Stieg Larssonra, se David Fincher filmográfiájára.
Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de ezt és ezt nem hallottam, pedig nagy kedvenceim.
Azt hiszem, most jól kiveséztük ezt a filmet.
2012. január 08. 18:42
Idézet (Xabi @ 2012.01.08. 18:28)
Jó film, de többször nem nézném meg.
2012. január 08. 18:47
Moneyball
Kimondottan tetszett a film, teljesen lekötött, pedig kicsit sem konyítok a baseballhoz.
Kimondottan tetszett a film, teljesen lekötött, pedig kicsit sem konyítok a baseballhoz.
2012. január 08. 18:54
|
|
|
Idézet (cookiebook @ 2012.01.08. 18:47)
Moneyball
Dettó. Igazából nem is a baseball a lényege, hanem Billy belső világa. Brad Pitt szerintem élete egyik legjobb alakítását nyújtja (pedig azért volt ám babakék lakókocsi f*sza kis hableányos szökőkúttal
2012. január 08. 19:04
Batman-Sötét Lovag
10/10
Sherlock Holmes 2
10/10
10/10
Sherlock Holmes 2
10/10
2012. január 08. 19:20
50/50
Háát, értem én, hogy nagyon be van harangozva ez a film, de engem annyira nem fogott meg. Gordon-Lewitt valahogy sosem tetszett, nem rossz színész, de a különös fejszerkezet miatt valahogy sosem lesz a kedvencem. Megható és tényleg drámai, még el is érzékenyültem, de nem lesz a kedvencem, és inkább örülök, hogy túl vagyok rajta. Kiszámítható, meg minden. Anna Kendrick aranyosan béna volt (de a jó értelemben)
6/10
Háát, értem én, hogy nagyon be van harangozva ez a film, de engem annyira nem fogott meg. Gordon-Lewitt valahogy sosem tetszett, nem rossz színész, de a különös fejszerkezet miatt valahogy sosem lesz a kedvencem. Megható és tényleg drámai, még el is érzékenyültem, de nem lesz a kedvencem, és inkább örülök, hogy túl vagyok rajta. Kiszámítható, meg minden. Anna Kendrick aranyosan béna volt (de a jó értelemben)
6/10
2012. január 08. 20:06
|
|
ophely88time lady |
|
Idézet (tya04 @ 2012.01.08. 18:40)
Azt hiszem, most jól kiveséztük ezt a filmet.
Helyes. Ez jó dolog és remélhetőleg az a 4 ember, aki olvasta amit írtunk (
Ha pedig már itt tartunk .. Láttad a Lopott időt? Azt is meg akarom beszélni valakivel .. Önként jelentkező?
2012. január 08. 20:11
|
|
|
Idézet (ophely88 @ 2012.01.08. 20:06)
Helyes. Ez jó dolog és remélhetőleg az a 4 ember, aki olvasta amit írtunk (
) tudja már, hogy mire számíthat. Csak remélem, hogy senkit sem riasztottunk el vagy befolyásoltunk a leírtakkal.
Ha pedig már itt tartunk .. Láttad a Lopott időt? Azt is meg akarom beszélni valakivel .. Önként jelentkező?
Hát igen
Nem láttam még, de szeretném, Niccol miatt. Vélemény?
2012. január 08. 21:10
|
|
Tamás2.0Cpl. "Radar" O'Reilly™ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 06.11.05. Hozzászólás: 7114 Csatolások: 43437 Azonosító: 19754 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2012.01.08. 20:06)
...
A sztori rendben van, de egy-két logikai bukfenc elég szembetűnő. 7/10
2012. január 08. 21:26
|
|
ophely88time lady |
|
Idézet (tya04 @ 2012.01.08. 20:11)
Nem láttam még, de szeretném, Niccol miatt. Vélemény?
Jó alapötlet (idő, mint fizetőeszköz), megvalósítás oké, cast megfelelő, túl jó -hogy őszinte legyek-, de valami mégsem stimmel.
Idézet (Tamás2.0 @ 2012.01.08. 21:10)
A sztori rendben van, de egy-két logikai bukfenc elég szembetűnő. 7/10
De szeretlek
2012. január 08. 21:33
|
|
Tamás2.0Cpl. "Radar" O'Reilly™ |
Csoport: Moderátor Csatlakozott: 06.11.05. Hozzászólás: 7114 Csatolások: 43437 Azonosító: 19754 offline
|
Idézet (ophely88 @ 2012.01.08. 21:26)
...
De szeretlek
Kérhetném bővebben kifejteni? Kíváncsi vagyok, hogy mire gondolsz. Van pár tippem és van nekem is néhány problémám ..
De szeretlek
A pókerjáték után Justinnak elveszik az idejét, csak 2 órát hagynak neki. Menekülnek a nagy éjszakában, majd a következő kép szép verőfényes nappal játszódik. Akkor mennyi az annyi?
Az időrendészeknek elvileg igen fontos feladatuk van, a "főzsaru" mégis egyik napról a másikra él, mert alig kap időt.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Meryl Streep elárulta, nehezen találtak neki ruhákat Az ördög Pradát visel című fimben
Féltek Anna Wintourtól.
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
Camila Cabello a párjával jelent meg a 2026-os Coachella fesztiválon
A párjával bulizott egyet.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
Meghan Trainor reagált a negatív visszhangra, ami a harmadik gyermeke születése körül alakult ki
A kicsinek béranya adott életet.
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
Kiakadtak Sabrina Carpenterre - beszólt egy rajongónak
A fellépésén meglepő hangot adott ki egy rajongója.
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Katy Perryt szexuális zaklatással vádolja Ruby Rose
Reagált az énekesnő képviselője.