Legutoljára nézett film + kisfilmek (mert én azokat is nézek

)
We need to talk about Kevin
We need to talk about this movie.

Remek, zseniális. Nem is tudom miért nem néztem meg előbb ...

Hangulathoz illő, kellően depis film, nem tudom melyik a rosszabb ilyen szempontból, a Blue Valentine vagy ez ...

Talán ez, a kisgyerek miatt. Egy kapcsolat széthullása, több idősíkon. Avagy miért ne szüljünk gyereket akkor, ha még nem akarunk gyereket és mi van ha nem ismerjük a kedves apukát, csak elkapnak a heves érzelmek és megtörténik a dolog. Itt leginkább a gyerek issza meg a levét a dolgoknak, ezért is vált olyanná, amilyen. Igazságtalannak tartom, hogy Tilda Swinton csillogó tehetségét (ebben a filmben is) egyenlőként említjük Seth Rogenével, aki jóval kevesebbet szerepel a filmben, fele annyit sem ad bele, mint Tilda. Gyenge muzsika. A történet jó, a képi elemek csodálatosak, de akár apa nélkül is lett volna ennyire jó film. Seth apaként be lett oda parancsolva gyereket ölelgetni meg egy kiabálós jelenete volt, de a szempillája sem mozdult, pedig elég nagy probléma, hogy a saját felesége nem szól neki arról, hogy megint terhes és túl későn tűnt neki fel.
ERROR 404
10/8,5
Franz Kafka - It's a wonderful life
A nagyszerű Peter Capaldi írta és rendezte ezt a 90-as évek elején bemutatott comedy kisfilmet, amiben Richard E. Grant alakította Kafkát. A történet szerint éppen a híres neves mondatot 'Gregor Samsa wakes up and finds that he has been transformed into a giant insect' (Az átváltozás) próbálta leírni, miközben vízió lesznek, hallucinál. Rejtélyes, késeket áruló idegen kuporog a sarokban és nagyon ijesztően néz.

Tánczene hallatszódik a szomszéd szobából de senki sincs ott, vihogások hallatszódnak a lépcső körül, pedig egy lélek sincs jár arre felé. Aztán hirtelen mindenki megjelenik előtte és ez majdnem megőrjíti, mert nem tudja befejezni a nagy művet. Kafka világa számomra eddig sem jött be, ezután sem fog, valamiért, nem tudom miért.
10/7
You're Bard, or When Willie Met Rab
Ez tulajdonképpen egy színházfelvétel, de ugyebár attól még kisfilmnek felel meg. William Shakepeare és Robert Burns találkoznak és megvitatják egymás költészetét. Ebből vita alakul és sértegetik a másikat, rímekben vágnak vissza majd a végén úgy döntenek, hogy mindketten hozzátettek ahhoz, amit költészetnek hívunk és 'jóban, rosszban, költészetben' össze kell tartani, ezért leülnek egy padra beszélgetni majd mindketten mennek a vakvilágba

Érdekes elgondolás, nekem tetszik

Mindössze 2 szereplős kisfilm, Sean Biggerstaff (Oliver Wood a Harry Potterből) alakítja Robertet. A csóka többre hivatott és ezt már Alan Rickman is észrevette, mikor őt 7 évesen kicastingolta az első rendezői debütálós filmjébe.
(Ezért ugyan nem jár pontlevonás, de nem tudom Robert miért pattog, Shakespeare az Shakespeare. Egyéni vélemény. )
10/10