Idézet (tya04 @ 2012.01.01. 20:11)
Egy tálca linzer és tea mellett kuporogva szorítottam hajnalban, hogy Danny Boyle műve kapjon legalább egy rohadt díjat. Nekem a 127 óra volt a favorit, kezdetektől, a Blue Valentine-t csak rá fél évre láttam. Csak tudod... Boyle díjesőt kapott a Gettó Milliomosért, és nem szoktak egymás utáni években szorgoskodni. Tom Hanks egyszer duplázott, de amúgy ritka.
Legjobban a férfi főszereplőre voltam pipa, ne értsd félre, tisztelem és kedvelem is Colin Firth-t, de A király beszéde egy nagyon "direkt" film, ilyen célra készítették. Egy elméletet támogatok, Jeff Bridgesnek már jóval előbb nyernie kellett volna, így a Single Manért Coliné lenne 2010-ben, és múlt februárban számításba jöhetett volna James Franco és Javier Bardem. Jó, Bardem esélyei is csökkennek a Nem vénnek való vidékért.. Mindegy, 36 órája nem aludtam, belekavarodok ebbe.
Én Jamesnek adtam volna a díjat, de ez csak én vagyok. A Király beszéde körül nagy volt a hype, lehetett tudni, hogy ő nyer. Kitöltöttem egy Oscar totót és majdnem tökéletes lett, a Best Original Score kategóriát rontottam el. Mást mindent sikerült jól eltalálni, még akkoris, ha néhány helyen csak a vakvilágba pipálgattam.

Nálam nincs különbség Hans és Trezor között (no offence, drága barátném), mindkettőt szeretem de valamiért úgy gondoltam, hogy az Eredet több elismerést kap majd

Nem mondom, hogy így szerettem volna, így gondoltam el. Mindkettő megérdemli díjat (annak ellenére, hogy szememben többre értékelem a film fesztiválok díjait

) Colin megkapta, már megérdemelte előbb is, jól el van vele, mostmár adni kellene pályát a többieknek is. Most a Tinker, tailor, spy Golden jelölést sem kapott és Oscart sem fog, tehát most sem fog nyerni Gary Oldman vagy Colin Firth (ismét).
Idézet (tya04 @ 2012.01.01. 20:11)
Sherlock Holmes 2
Unalmas és csak nyomokban idézi fel az első báját.
6/10
Három kérdésem van.
1. 1-10-es skáláig mennyire giccsmonstrum?
2. Rooney Mara karaktere szerepel annyit, hogy rávegyeme magam a film megnézésre?
3. Judy Law. Mint ember, nem tűnik szimpatikusnak de színészileg nem rossz (nem mondom, hogy a SH volt élete legjobb szerepe), amit művel. Jól alakított benne?