Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 22. 14:39 #3661
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.12.22. 11:23)
Honnan szeded a jó filmcímeket? Én erről még soha nem hallottam, pedig nagy Simon Pegg fan vagyok. Taníts Mester!!

Szerintem nem véletlenül nem hallottál róla, ugyanis csak az első részben láthatod, meg esetleg a másodikban (bár ott eléggé el van maszkírozva, szóval nagyon kell szuggerálnod a képernyőt). Ráadásul abban az egy epizódban is csak az egyenruhás jelenlétében gyönyörködhetsz, talán egy vagy két mondata van (sajnos), oszt jó napot. (Emlékszem, hogy anno milyen birkamód néztek rám az ismerőseim, amikor az első rész kellős közepén felkiáltottam, hogy "jéé, ez a pasas játszott a Haláli hullák hajnalában!" biggrin.gif )

Most nézem, hogy kihagytam a a felsorolásból Stephen Graham nevét (Blöff, This Is England), a francba reklamalo.gif .
3 felhasználónak tetszik: ophely88, tya04, Domcicc
2011. december 22. 14:55 #3662
- törölt felhasználó -    
The Last Song
2 felhasználónak tetszik: AmyVie, SmileyZ
2011. december 22. 15:40 #3663
House Of Wax
House Of Wax
    Csoport: Tag
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
HighWay
Mivel mostanában nagyon érdeklődöm Jared filmek iránt, úgy éreztem hogy bizony ezt is fel kell vennem a listámra biggrin.gif
Nem csalódtam Jared-ben rohog.gif
Oké, volt egy-két jelenet ami nem tetszett unsure.gif de ezek nem húzták le a filmet. Jared Leto kiváló színész w00t.gif Már bebizonyította számomra, de most méginkább rátett egy lapáttal heart.gif De igazából nekem nincs szükségem arra hogy Oscar díjas teljesítményt nyújtson: elég csak meglátnom azt a kék szempárt és máris elhiszem hogy tökéletes heart.gif
Jake is ügyesen játszott , furcsa volt iylen fiatalon látni rohog.gif

9/10
3 felhasználónak tetszik: pillajunior, tya04, Domcicc
2011. december 22. 17:52 #3664
kismano2
kismano2
otaku

Státusztoo much anime, not enough time :c ♥
Hozzászólás: 2054
Csatolások: 396
Azonosító: 156859
Jackass 1-2 smileeee.gif
laugh.gif
2 felhasználónak tetszik: Stratocaster, Adri98
2011. december 22. 18:23 #3665
aceventura
aceventura
új tag
Hozzászólás: 54
Csatolások: 44
Azonosító: 161887
Az élet fája (moziban)

Nagy élmény, pedig rövid idő alatt kétszer láttam. Én ezt nem is pontoznám, nincs értelme.

Frászkarika 10/6

Talán ha több humor lett volna benne, kitör a középszerűségből. Több mostani film kapcsán is ezt érzem, mint ennél, hogy a főszereplők egy izmosabb forgatókönyvet is lazán eljátszottak volna hitelesen.
4 felhasználónak tetszik: ophely88, tya04, kriszti145, Domcicc
2011. december 22. 18:36 #3666
Fanni00
Fanni00

Státusz"So fuck you,you can go cry me an ocean and leave me be...."
Hozzászólás: 4116
Csatolások: 1483
Azonosító: 126355
Kellékfeleség

Egész jó film. Bár biztos,hogy többször nem nézem meg,de egynek elmegy. Igazából az elejét nagyon untam. Abszolút nem tetszett,aztán körülbelül a felétől kezdtek beindulni a dolgok,és egyre érdekesebb volt. Adam Sandlar-ben nem csalódtam,hozta a formáját. smileeee.gif

10/8
3 felhasználónak tetszik: House Of Wax, kriszti145, Adri98
2011. december 22. 18:38 #3667
- törölt felhasználó -    
Életre kelt napló
Jó kis film...
10/10
1 felhasználónak tetszik: SmileyZ
2011. december 22. 21:40 #3668
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Take That - The Musical

Nem tudom megunni, örök klasszikus.

10/10

Michael Buble: Home for Christmas

Nagyon szeretem Bublét, jó hangja van a csókának. Ez egy meglepetésvendégekkel együtt megtartott komédiás koncert volt. Mikor megláttam rajta az NBC csatorna logóját, már tudtam, hogy egyszinten ez majd még visszaüt. Gary Barlow-val közös duettjét ki kellene adni biggrin.gif . Kellemes karácsonyi dalok hangzottak el egy igazi énekes szájából, a Muppets sztárjainak aranyköpéseivel már túl szép is volt. Következett egy Kelly Rowland-dal közös duett (Kerry úgy tud énekelni élőben, mint Frici, a szomszéd macskája odaát 110.gif ), a műsor vége felé Thalia-val előadta a Feliz Navidad című dalt, amit még soha nem hallottam, de nagyon megkedveltem. Thalia nagyon szép és tehetséges nő. Remek hangja addig csengett a fülemben, míg fel nem lépett az est nagy sztárvendége, Justin Bieber. Kellyt még elviselem, de Bieber .. 110.gif
Így jár az, aki nem néz annak utána, hogy mit néz majd a 'tévében'. rohog.gif

10/7
3 felhasználónak tetszik: Running Fool, tya04, kriszti145
2011. december 22. 21:43 #3669
- törölt felhasználó -    
Chromophobia

(Nem tudom, ki hogyan van vele, de néha piszok jó érzés olyan filmeket nézni, amelyek elütnek a mainstream-vonaltól biggrin.gif )

(És ismételten felbiggyesztem a SPOILER-címkét – csak a biztonság kedvéért, semmi másért.)

Nem tagadom, kedvelem a Fiennes-famíliát. Nem kicsit. Nagyon. A legismertebb tesó, Ralph, kedvenc színészeim egyike, és rohadtul nem tartom fair-nek, hogy sokan csak a Harry Potter-filmekből ismerik. Oké, értem én, hogy remekel, mint Voldemort, de akkor is igazságtalannak tartom, hogy eme szerep miatt elfelejtkeznek arról, hogy olyan filmekben nyújtott kiváló alakításokat, mint a Schindler listája, A napfény íze, Az angol beteg, vagy éppen a Pók. (És ő volt az egyik pozitívum – Guy Pearce mellett – az Bombák földjén című, agyonhype-olt öndicsőítő maszlagban dry.gif ) Az öcsikét, Josephet sem kell félteni: tetszett, mint ifjú Shakespeare, Lutherként sem utolsó, viszont nekem akkor is Danyilov, az Ellenség a kapuknál újságírója a legkedvesebb karakterem tőle. Végül, de nem utolsósorban hadd említsem meg Marthát, aki ugyan rendezőként ügyködik, de nem vádolhatjuk azzal, hogy irgalmat nem ismerve törtet felfelé – nála ez csak afféle úrinői passzió. Az Anyegin egy (főleg vizuális téren) kiválóan megoldott, puritán és ízlésesen elkészített opusz, bár teljesen sallangmentes. Mostani, szóban forgó filmjével meg mintha Robert Altman sokszereplős művei előtt tisztelegne – és kijelenthetem, hogy nem vall szégyent.

A film az angol társadalmat, pontosabban a társadalom hierarchiájának csúcsán lévő családok és egyének életét hivatott bemutatni. A főszerepben tisztelgő Aylesbury-családnál minden rendben van: a családfő (Marcus) jól menő pénzügyi cégnél dolgozik, az apja (Edward) egy tekintélyes bíró, az asszony (Iona) egy „született feleség”, a fiúgyermek meg jómódban növöget fel. Csakhogy a látszat mindig csal, az idillikus állapotok eléggé komoly problémákat rejtegetnek. Akad itt minden: korrupció, elidegenedés, közöny, aggódás, stressz, félelem és harag. Marcusnak erkölcsi aggályai támadnak, mikor a (főnöke által) ráerőszakolt ügyről kiderül, hogy tulajdonképpen hatalmasságok piszkos ügyeit kell elsumákolni – és a balhé akár az állásába is kerülhet. Emellett a lehető legnagyobb közönnyel finanszírozza becses neje műgyűjtő hobbiját és más hóbortjait. Iona – némi rosszindulattal megjegyezve – nem tudja megkülönböztetni a boltot a baltától, a költekezés mellett mellnagyobbító műtéten töri kicsiny fejecskéjét. A pár egyetlen gyermeke, Orlando sincsen irigylésre méltó helyzetben: bár mindene megvan (már ami a játékokat illeti), szülei nem törődnek vele; nem csoda, hogy halálra unja magát a luxusvillában, ahol hol döglött állatokkal játszik, hol a kisnyula nevét mázolja a falra (figyelemfelkeltés céljából, mi másért) - hol pedig a drága mama valamelyik műtétjét nézi videóról mellow.gif . A tisztelt bíró úrról kiderül, hogy van egy törvénytelen gyermeke az előző szeretőjétől, és a szeme előtt lebegő legszeretetteljesebb családmodellt mostohaanyjának, Penelopének saját kutyáival ápolt kapcsolata jelenti. Aztán ott van a homoszexuális nagybácsi, aki félreérthető felvételeket őrizget unokaöccséről. Nyugodt szívvel kijelenthejtük, Aylesburyék nyakig vannak az erkölcstelenség posványos mocsarában, (csúnyább kifejezéssel élve a sz*rban), viszont hálát adhatnak Istennek, hogy még nem nyelte el őket. Azonban az amúgyis csurig lévő bili alatt megremeg a talaj, amikor felbukkan Marcus diákkori cimborája és zenésztársa, Trent, aki éppen a minőségi újságírás dilemmáival küzd. Amikor a régi jó “barát” megneszeli, hogy a szeme előtt zajlik az évszázad egyik legszaftosabb sztorija (amivel seperc alatt befuthat), a hivatásából fakadó témaérzékenység által vezérelve (viszonylag kevés vacillálás után) olyan örökbecsű értékeket áldoz fel a siker és a hírnév oltárán, mint a barátság és a hűség, és nagyon nem érdekli, hogy eme nem túl korrekt húzása által romba dőlhet egy család nagy gonddal felépített tekintélye és jó híre. Egy másik történetszálon pedig megismerhetjük Colint, a kiugrott és kissé egzaltált rendőrt, aki szociális munkásnak áll, és akit első megbízatása Gloriához, a szegény utcalányhoz vezeti, aki egyedül neveli gyermekét, súlyos beteg - és köze van az Aylesbury-család - pontosabban csak az egyik tagjának – viseltes dolgaihoz (hoppá, hoppá…).

Első látásra/hallásra ijesztőnek hathat a 133 perces játékidő, de korántsem olyan vészes, sőt: így jobban érvenyesül a rendezőnő ráérős mesélőmódja, mi több, forgatókönyve elegendő teret ad a parádés színészgárda tagjainak, hogy árnyalt karaktereket építsenek. Damian Lewis kiemelkedő alakítást nyújt, mint a családjával nem igazán foglalkozó, erkölcsi dillemába csöppenő jól szituált ügyvéd. Kristin Scott Thomas játéka és nőiessége egyaránt említésre méltó pozitívum, Ian Holm meg jól hozza a kissé képmutató bíró karakterét (Azért azt bírtam, hogy Tolsztojhoz fordul vigaszért). Ben Chaplin (hoppá, a másik kedvencem a Nőies játékokból) is tetszetős volt, mint sikerre éhes zsurnaliszta. Ralph bácsi karaktere - eléggé bizarr módon – volt a legszimpatikusabb, mégis ő járt a legrosszabbul. Penélope Cruzban nem csalódtam, bár néha elkapott a déja vu érzés, hogy már láttam már őt ehhez hasonló szerepben. Rhys Ifans… nos, új kedvencet avathattam az ő személyében. Eddig csak úgy tekintettem rá, mint “a vicces, lökött csávó ebben meg abban a filmben”, most viszont annyira meggyőzőtt a gondoskodó exzsaru szerepében és annyira szeretnivaló volt, hogy… jajj, inkább nem folytatom blush.gif . Maradjunk annyiban, hogy kezdem komolyan venni az úriembert.

Említenék néhány szót a zenéről is, mert néhol jelképes értelemmel bír. Beethoven Örömódájának (ami a film végén csendül fel, ezzel is biztosítva a kissé katartikus finálét) ismerős dallamaira hullik atomjaira az angol társadalom, mint valamiféle monumentális épület, hogy aztán másnap ugyanolyan rendületlenül álljon, mintha mi sem történt volna. A végkifejlet önmagában is ütős, amit azonba megelőz egy (szintén) sokatmondó jelenet, amikor Trent írása megjelenik, a háttérben pedig David Bowie emblematikus slágere, a Heroes szól, ugyanis “we can be heroes just for one day”. Megpróbálhatunk leszámolni eme álszent világgal vagy éppen a képviselőivel, mint afféle hős, de úgyse fog menni. A botrány ideig-óráig érdekelni fogja az embereket, amúgy olyan mint a nátha: elmúlik. Trent erőlködése is kárba vész ebből a szempontból nézve, hiszen Aylesburyéknél az élet megy tovább – és ennyi. Minden kezdődik előlről. (És ha már zenéről beszélünk, akkor érdemes felfigyelni arra jelenetre is, amikor Marcus - miután találkozik Trenttel - egy gitárboltban elkezdi pengetni a Should I Stay or Should I Go-t a The Clashtől, a tetovált eladó megvetően rászól, hogy “a zongoraosztály ott van fent”.)

A film során azért felmerülhet a nézőben, hogy ez mi akart lenni? Társadalomkritikai dráma, vagy mi a szösz? Olyasféle. Biztos minket is elkapott már a gazdagok iránt érzett irigység legalább egyszer – nos, ez a film megmutatja, hogy ez fölösleges. Ezek az arcok London társadalmi lépcsőzetének fokain futkosnak föl-le - meglehetősen boldogtalanul - , falanszterházaikban is csak a kifacsart arcukat mutatják. Próbálják azt a látszatot kelteni, hogy pénzzel és hírnévvel az élet kész happy end, és hogy az életfogytig tartó boldogság garantált – de nem sikerül, nem tudjuk elhinni nekik.

Szumma szummárum, jól sikerült film a Chromophobia, bár film néhol ellaposodik (hiába, a remek nyitány magasra tette a lécet), ráadásul a több szálon való történetvezetés nem olyan erős, mint például a spanyol filmeknél. De ennek ellenére kellemes emlék marad.

(Örömteli hírrel fejezem be: VÉGE! _nevet.gif )

10/8,5

Ui: Csak a szokásos sallangduma: köszönet, respect és nagy (virtuális) ölelés azoknak, akiknek volt türelmük és idejük ezt elolvasni.
4 felhasználónak tetszik: ophely88, tya04, kriszti145, Domcicc
2011. december 22. 21:46 #3670
Anne-Anne
Anne-Anne
Moi...Lolita

StátuszEveryone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.
Hozzászólás: 1020
Csatolások: 150
Azonosító: 159809
Édesek és mostohák...nagyon jó film! smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, kriszti145
2011. december 22. 21:52 #3671
- törölt felhasználó -    
hűűűű ez nagyon nem adta valami nagyot akartak itt kihozni ebből és arcon csapni de kb 10 perc után tudtam hogy mi lesz a vége! rolleyes.gif
ebben a témában a 6.érzék a nyerő!
Kidman nagyon jó de ennyi! rolleyes.gif
Más világ
5/10
http://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/others_ver5.jpg

nahh itt még az első fél óra kifejezetten tetszett. nem is értettem hogy miért áll a film 4.8-on az imdb-én, aztán megértettem. a film második fele pocsék szenvedés.
Ismeretlen hívás
4/10
http://www.jimdooley.com/projects/film/whenstrangercalls/cover-large.jpg
1 felhasználónak tetszik: House Of Wax
2011. december 23. 11:52 #3672
Fruzsi26
Fruzsi26

Státusz...
Hozzászólás: 770
Csatolások: 14
Azonosító: 156883
Majmok bolygója- a lázadás

Öhm...mit is mondjak erről a filmről? Tipikus amerikai mozi...bosszankodtam is rendesen, hogy mégis miért kellett elé tenni a "majmok bolygója" címet? Az eredeti filmben legalább volt egy érdekes ötlet, és meglepő fordulat. Ebben meg? Ráadásul elvileg az lett volna a céljuk, hogy sajnáljuk a majmokat...nálam ez nem vált be. Nem csak azért, mert az állatokról sugárzott a számítógépes technika...nem láttam értelmét az egész "lázadásuknak." Egyszer nézhetős...
1/10
3 felhasználónak tetszik: ophely88, tya04, Fanni00
2011. december 23. 13:01 #3673
- törölt felhasználó -    
Ma kissé unatkoztam, ezért egész délelőtt filmeket néztem.

Snoopy és a karácsony 10/6
Bevallom jobbra számítottam. A Snoopy képregényeket mindig nagyon szerettem, mert viccesek voltak. De ez a film nem igazán volt vicces, kicsit untam is már a vége felé. mellow.gif

Igazából szerelem 10/9
Úgy éreztem, hogy most már muszáj megnéznem ezt a filmet, mert annyian dicsérték, plusz nagyon imádtam már eddig is Billy Mack Christmas Is All Around című számát. Köztudott tény, hogy én nem kifejezetten vagyok oda az ilyen szerelmes filmekért, de ez tetszett, nem csodálom, hogy olyan sokan szeretik. biggrin.gif

Jégkorszak 3 10/8
Továbbra is az első részt imádom a legjobban, de azért ez a rész sem volt olyan rossz. Voltak benne jó kis poénok, meg a szereplők is még mindig olyan aranyosak és szerethetőek. Ettől függetlenül nem hinném, hogy kellene belőle több rész, ennyi bőven elég lenne már. rolleyes.gif smileeee.gif
8 felhasználónak tetszik: ophely88, House Of Wax, tya04, kriszti145, funny18, Running Fool, Fanni00, Domcicc
2011. december 23. 13:13 #3674
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Running Fool @ 2011.12.22. 21:43)
Chromophobia
(Nem tudom, ki hogyan van vele, de néha piszok jó érzés olyan filmeket nézni, amelyek elütnek a mainstream-vonaltól  biggrin.gif )
(És ismételten felbiggyesztem a SPOILER-címkét – csak a biztonság kedvéért, semmi másért.)
Nem tagadom, kedvelem a Fiennes-famíliát. Nem kicsit. Nagyon. A legismertebb tesó, Ralph, kedvenc színészeim egyike, és rohadtul nem tartom fair-nek, hogy sokan csak a Harry Potter-filmekből ismerik. Oké, értem én, hogy remekel, mint Voldemort, de akkor is igazságtalannak tartom, hogy eme szerep miatt elfelejtkeznek arról, hogy olyan filmekben nyújtott kiváló alakításokat, mint a Schindler listája, A napfény íze, Az angol beteg, vagy éppen a Pók. (És ő volt az egyik pozitívum – Guy Pearce mellett – az Bombák földjén című, agyonhype-olt öndicsőítő maszlagban  dry.gif ) Az öcsikét, Josephet sem kell félteni: tetszett, mint ifjú Shakespeare, Lutherként sem utolsó, viszont nekem akkor is Danyilov, az Ellenség a kapuknál újságírója a legkedvesebb karakterem tőle. Végül, de nem utolsósorban hadd említsem meg Marthát, aki ugyan rendezőként ügyködik, de nem vádolhatjuk azzal, hogy irgalmat nem ismerve törtet felfelé – nála ez csak afféle úrinői passzió. Az Anyegin egy (főleg vizuális téren) kiválóan megoldott, puritán és ízlésesen elkészített opusz, bár teljesen sallangmentes. Mostani, szóban forgó filmjével meg mintha Robert Altman sokszereplős művei előtt tisztelegne – és kijelenthetem, hogy nem vall szégyent.
A film az angol társadalmat, pontosabban a társadalom hierarchiájának csúcsán lévő családok és egyének életét hivatott bemutatni. A főszerepben tisztelgő Aylesbury-családnál minden rendben van: a családfő (Marcus) jól menő pénzügyi cégnél dolgozik, az apja (Edward) egy tekintélyes bíró, az asszony (Iona) egy „született feleség”, a fiúgyermek meg jómódban növöget fel. Csakhogy a látszat mindig csal, az idillikus állapotok eléggé komoly problémákat rejtegetnek. Akad itt minden: korrupció, elidegenedés, közöny, aggódás, stressz, félelem és harag. Marcusnak erkölcsi aggályai támadnak, mikor a (főnöke által) ráerőszakolt ügyről kiderül, hogy tulajdonképpen hatalmasságok piszkos ügyeit kell elsumákolni – és a balhé akár az állásába is kerülhet. Emellett a lehető legnagyobb közönnyel finanszírozza becses neje műgyűjtő hobbiját és más hóbortjait. Iona – némi rosszindulattal megjegyezve – nem tudja megkülönböztetni a boltot a baltától, a költekezés mellett mellnagyobbító műtéten töri kicsiny fejecskéjét. A pár egyetlen gyermeke, Orlando sincsen irigylésre méltó helyzetben: bár mindene megvan (már ami a játékokat illeti), szülei nem törődnek vele; nem csoda, hogy halálra unja magát a luxusvillában, ahol hol döglött állatokkal játszik, hol a kisnyula nevét mázolja a falra (figyelemfelkeltés céljából, mi másért) - hol pedig a drága mama valamelyik műtétjét nézi videóról  mellow.gif . A tisztelt bíró úrról kiderül, hogy van egy törvénytelen gyermeke az előző szeretőjétől, és a szeme előtt lebegő legszeretetteljesebb családmodellt mostohaanyjának, Penelopének saját kutyáival ápolt kapcsolata jelenti. Aztán ott van a homoszexuális nagybácsi, aki félreérthető felvételeket őrizget unokaöccséről. Nyugodt szívvel kijelenthejtük, Aylesburyék nyakig vannak az erkölcstelenség posványos mocsarában, (csúnyább kifejezéssel élve a sz*rban), viszont hálát adhatnak Istennek, hogy még nem nyelte el őket. Azonban az amúgyis csurig lévő bili alatt megremeg a talaj, amikor felbukkan Marcus diákkori cimborája és zenésztársa, Trent, aki éppen a minőségi újságírás dilemmáival küzd. Amikor a régi jó “barát” megneszeli, hogy a szeme előtt zajlik az évszázad egyik legszaftosabb sztorija (amivel seperc alatt befuthat), a hivatásából fakadó témaérzékenység  által vezérelve (viszonylag kevés vacillálás után) olyan örökbecsű értékeket áldoz fel a siker és a hírnév oltárán, mint a barátság és a hűség, és nagyon nem érdekli, hogy eme nem túl korrekt húzása által romba dőlhet egy család nagy gonddal felépített tekintélye és jó híre. Egy másik történetszálon pedig megismerhetjük Colint, a kiugrott és kissé egzaltált rendőrt, aki szociális munkásnak áll, és akit első megbízatása Gloriához, a szegény utcalányhoz vezeti, aki egyedül neveli gyermekét, súlyos beteg - és köze van az Aylesbury-család  - pontosabban csak az egyik tagjának – viseltes dolgaihoz (hoppá, hoppá…). 
Első látásra/hallásra ijesztőnek hathat a 133 perces játékidő, de korántsem olyan vészes, sőt: így jobban érvenyesül a rendezőnő ráérős mesélőmódja, mi több, forgatókönyve elegendő teret ad a parádés színészgárda tagjainak, hogy árnyalt karaktereket építsenek. Damian Lewis kiemelkedő alakítást nyújt, mint a családjával nem igazán foglalkozó, erkölcsi dillemába csöppenő jól szituált ügyvéd. Kristin Scott Thomas játéka és nőiessége egyaránt említésre méltó pozitívum, Ian Holm meg jól hozza a kissé képmutató bíró karakterét (Azért azt bírtam, hogy Tolsztojhoz fordul vigaszért). Ben Chaplin (hoppá, a másik kedvencem a Nőies játékokból) is tetszetős volt, mint sikerre éhes zsurnaliszta. Ralph bácsi karaktere - eléggé bizarr módon – volt a legszimpatikusabb, mégis ő járt a legrosszabbul. Penélope Cruzban nem csalódtam, bár néha elkapott a déja vu érzés, hogy már láttam már őt ehhez hasonló szerepben. Rhys Ifans… nos, új kedvencet avathattam az ő személyében. Eddig csak úgy tekintettem rá, mint “a vicces, lökött csávó ebben meg abban a filmben”, most viszont annyira meggyőzőtt a gondoskodó exzsaru szerepében és annyira szeretnivaló volt, hogy… jajj, inkább nem folytatom  blush.gif . Maradjunk annyiban, hogy kezdem komolyan venni az úriembert.
Említenék néhány szót a zenéről is, mert néhol jelképes értelemmel bír. Beethoven Örömódájának (ami a film végén csendül fel, ezzel is biztosítva a kissé katartikus finálét) ismerős dallamaira hullik atomjaira az angol társadalom, mint valamiféle monumentális épület, hogy aztán másnap ugyanolyan rendületlenül álljon, mintha mi sem történt volna. A végkifejlet önmagában is ütős, amit azonba megelőz egy (szintén) sokatmondó jelenet, amikor Trent írása megjelenik, a háttérben pedig David Bowie emblematikus slágere, a Heroes szól, ugyanis “we can be heroes just for one day”. Megpróbálhatunk leszámolni eme álszent világgal vagy éppen a képviselőivel, mint afféle hős, de úgyse fog menni. A botrány ideig-óráig érdekelni fogja az embereket, amúgy olyan mint a nátha: elmúlik. Trent erőlködése is kárba vész ebből a szempontból nézve, hiszen Aylesburyéknél az élet megy tovább – és ennyi. Minden kezdődik előlről. (És ha már zenéről beszélünk, akkor érdemes felfigyelni arra jelenetre is, amikor Marcus - miután találkozik Trenttel - egy gitárboltban elkezdi pengetni a Should I Stay or Should I Go-t a The Clashtől, a tetovált eladó megvetően rászól, hogy “a zongoraosztály ott van fent”.)
A film során azért felmerülhet a nézőben, hogy ez mi akart lenni? Társadalomkritikai dráma, vagy mi a szösz? Olyasféle. Biztos minket is elkapott már a gazdagok iránt érzett irigység legalább egyszer – nos, ez a film megmutatja, hogy ez fölösleges. Ezek az arcok London társadalmi lépcsőzetének fokain futkosnak föl-le - meglehetősen boldogtalanul - , falanszterházaikban is csak a kifacsart arcukat mutatják. Próbálják azt a látszatot kelteni, hogy pénzzel és hírnévvel az élet kész happy end, és hogy az életfogytig tartó boldogság garantált – de nem sikerül, nem tudjuk elhinni nekik. 
Szumma szummárum, jól sikerült film a Chromophobia, bár  film néhol ellaposodik (hiába, a remek nyitány magasra tette a lécet), ráadásul a több szálon való történetvezetés nem olyan erős, mint például a spanyol filmeknél. De ennek ellenére kellemes emlék marad. 
(Örömteli hírrel fejezem be: VÉGE!  _nevet.gif )   
10/8,5
Ui: Csak a szokásos sallangduma: köszönet, respect és nagy (virtuális) ölelés azoknak, akiknek volt türelmük és idejük ezt elolvasni.

A Fiennes família tiszteletreméltó. Tehetséges emberkék alkotják, pont, mint a svéd Skasgard családot. smileeee.gif

Én Ralphot előbb láttam a Jennifer Lopez-es vígjátékban, mint a Harry Potterben, el is könyveltem magamban, hogy ez a fószer a szemöldökét sem mozdította meg a filmben. Aztán végigkínlódtam a filmet és megtanultam, hogy 1. soha többé nem nézem meg ezt a filmet, 2. adok még egy esélyt a fószernek. Kapott. Rengeteg jó filmben szerepelt már és nagyon várom az új, Shakespeare kapcsolódásos filmjét. biggrin.gif

Josephnek szívás, hogy a bátyja Ralph. Betennék mindenféle hülyeségbe, csak mert a bátyja híres. Sajátmaga kellett volna kitaposni az utat de ki ne használna fel ekkora ismerettséget? Erről beszélt is, mikor törölték a FlashForward című sorozatát.

Rhys Ifans meg nálam is kedvenc. Mindenféle szerepet el tud játszani, lazán, mint a kazán. Azt mondják neki, hogy első két fogat ki, nyuszi ugrás előre és erről szól majd a film, megcsinálja, ha azt mondják neki, hogy vihogj úgy, mint egy ördög és rohanj bele az első falba, amit meglátsz, belerohan. biggrin.gif Rhys annyira cool, hogy sugárzik tőle a monitor. Volt neki egy két komolyabb szerepe is, de ennek a pasasnak ennyira jól áll, hogy mindent el tud játszani, egyszerűen benne van a vérében. biggrin.gif
4 felhasználónak tetszik: tya04, pillajunior, Running Fool, Domcicc
2011. december 23. 13:26 #3675
dave095
dave095
    Csoport: Kiemelt tag
Hozzászólás: 7183
Csatolások: 83636
Azonosító: 114760
Fright Night (2011)

Csak időpocsékolás volt. A sztorija is harmatgyengére sikeredett. Nem is tudom, mikor láttam ennél szarabb filmet, de tényleg. biggrin.gif Ha nem a családdal nézem, tuti kinyomtam volna a fenébe. dry.gif
10/2

(IMDB-n 6.6 pont? És 20,068 felhasználó által? Te jó Isten! mellow.gif)
1 felhasználónak tetszik: kriszti145
2011. december 23. 14:03 #3676
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Ha ölni kell

Huh..hát nem is tudom hogy foglaljam össze röviden. Nagyon megérintett a film.
Történet: Bizony ez a valóság! Ember és ember között nem kellene különbséget tenni pláne nem bőrszín alapján. És igaz a film nem mostani de ez a probléma még mindig fent áll és úgy érzem fent is fog maradni, mert az emberek képtelenek a toleranciára. Ha mindenki egy kicsit is belegondol abba hogy miért is történt ez akkor meg lehet érteni, hiszen én is ezt tenném és úgy vélem hogy még rengeteg ember! Szörnyű amit az emberek művelnek és bűntetés nélkül megusszák dry.gif
Volt egy ilyen megtörtént eset is hogy megerőszakolták, megölték a lányt és után a tettesek 10 év után tovább élhettek boldogan blink.gif Nah ezért kell a támogatni a halálbűntetést, mert vannak olyan bűnök amelyeket nem lenne szabad megúsznia az elkövetőknek mad.gif

Színészek: Nagyon szeretem mikor Matthew McConaughey színészkedik. Sokkal szerethetőbb és kedvelhetőbb lesz mintha csak odaáll és eljátsza hogy jól néz ki dry.gif Nagyon ügyes volt ebben a filmben smileeee.gif Sandra Bullock-ot mindig is szerettem mert nagyszerű színésznő heart.gif Samuel L. Jackson tehetségéhez pedig kétség sem fér meghajolo.gif

Nagyon megviselt ez a film, bevallom mikor Matthew a film végén megkérte az embereket hogy hunyják be a szemüket én is megtettem és bizony 5 másodperc után már fojt a könnyem cray.gif Mert az ember tudja hogy ezek az esetek mindennaposak, de igazán senki sem gondol bele, és jól tesszük, mert ha igazán belegondolunk akkor .. nem is tudom, engem szörnyen megviselt sad.gif
9/10
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, Running Fool
2011. december 23. 14:09 #3677
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
A Chromophobia nagyon érdekes film, egyetértek a pontokkal. wink.gif
Hát én így év vége fele újra és újra megnézem a kedvenc filmjeimet. Szegény Volvert idén ötödszörre, Hable Con Ella-t és a Todo Sobre mi Madre-t negyedszerre nézem meg. Almodóvar még mindig az egyik legjobb, bár az új filmjében talán rossz ómen volt nem a szeretett Pen-emet szerepeltetni.
Szóval a három legkedvesebb Almodóvar filmem mind 10/10
1 felhasználónak tetszik: Running Fool
2011. december 23. 14:12 #3678
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (dave095 @ 2011.12.23. 13:26)
Fright Night (2011)
Csak időpocsékolás volt. A sztorija is harmatgyengére sikeredett. Nem is tudom, mikor láttam ennél szarabb filmet, de tényleg. biggrin.gif Ha nem a családdal nézem, tuti kinyomtam volna a fenébe.  dry.gif
10/2
(IMDB-n 6.6 pont? És  20,068 felhasználó által? Te jó Isten!  mellow.gif)

Meg is bukott az amcsiknál ...
Ha ez nálad 10/2, akkor jobb, hogy nem láttad az eredetit először biggrin.gif . Te sem értékelnéd 2-re sem ... azok után ...
A film különösen sok bakival rendelkezik. Az volt a kedvenc jelenetem, mikor Charley elment Peterhez, vitte a barátnőjét, aki hol ott ült mellette, hol nem rohog.gif Nézd csak vissza. Peter többes számban beszél hozzájuk, egyik pillanatban Charley mellett ül a csaj, ms-kell később pedig nyoma vész rohog.gif
IMDB-vel meg nem kell foglalkozni, mert Colin (egyébként remek) játéka miatt túlértékelik a filmet. Szerintem nem lett olyan rossz, bár az eredetit soha nem éri utól. Én végigröhögtem a remaket, annyi baki és hülyeség volt benne. biggrin.gif
2011. december 23. 16:00 #3679
- törölt felhasználó -    
Van Helsing 10/6,5

Fogjuk rá, hogy szeretem a filmet, mégha több szempontból is elvérzős a movie. A sztoriból sokkal többet is ki lehett volna hozni (ha már annyi pénzt belefeccoltak), a hangulat mégis remek. Jackman cool figura. Neki aztán oly' mindegy milyen hacukában van, vagy épp miben nincs: szexi és jó színész. Kate Beckinsale engem nagyon idegesít. Szerintem rossz színésznő és ezt egy ilyen film is egyértelműen alátámasztja. A CGI hárpiák szintén idegesítenek. Tőlük már csak a "tokiohoteles" elcseszett Dracula a leglelombozóbb. Néhány poén nálam kifejezetten betalált, jó pár akciónál a Pókember álla is leesne. Eredeti hanggal érdemes nézni. Úgy sokkal élvezhetőbb. Ha nem is lesz egy filmklasszis, akkor is többszörnézhetős'. rohog.gif
5 felhasználónak tetszik: kriszti145, tya04, Running Fool, Holly Keller, Adrianna
2011. december 23. 17:53 #3680
- törölt felhasználó -    
Stay Alive - Ezt éld túl! (2006)

Úgy látszik engem mostanság elkerülnek a jó filmek. Anno valamennyit láttam belőle, de kíváncsi voltam rá, így jó öt év után előszedtem a filmet és sikerült megnéznem. Párommal konkrétan szétröhögtük magunkat. Az jutott eszembe, hogy ez mijez?! Ráadásul össze-vissza informálja az embert Báthory Erzsébetről. Nem is az igazi rémsztorikat mondja el, hanem valami kitalált zagyvaságot, aminek semmi köze hozzá. Az effektek gagyisága nem is lett volna probléma, hogyha valami normális történetet találnak ki hozzá. Se füle, se farka történet, ráadásul a legvégén Erzsébet folytatja a gyilkolászást, pedig a végén felgyújtották és a "legenda" szerint a tűz megtisztítja a lelkét. Most akkor mégsem tisztította meg? Az meg egyenesen röhejes volt, hogy egy videójáték gyilkol. Anno a Körön is kiakadtam, hogy egy film, hogy tud gyilkolni, de ez még azt is überelte. Aztán ott jött a szánalom tetőfoka, amikor a játék maga kezdett el játszani. Nem lett volna rossz, de a kivitelezés és az, amit kihoztak belőle, az harmatgyenge volt. Ráadásul a színészek játéka is enyhén szólva a béka feneke alatt volt. Egy olyan alakítást sem tudok mondani, akire azt mondtam volna, hogy tehetséges. Talán az egyetlen értékelhető Milo Ventimiglia volt, de hát az első öt percben ki is nyírják.

10/0 - Életem egyik legrosszabb filmje, de legalább lehetett jókat röhögni. Annyira rossz ez a film, hogy már jó.XD Elpocsékoltam az életemből egy és negyed órát. Borzalmas volt. Aki teheti, az kerülje el. Hülyeségek is vannak benne, a történet is gagyi, az effektekről nem is beszélve.
2 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Fruzsi26
710 oldal 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!