Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. december 21. 13:00 #3641
Fruzsi26
Fruzsi26

Státusz...
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 770
Csatolások: 14
Azonosító: 156883
Idézet (ophely88 @ 2011.12.21. 07:41)
A Paul tényleg nem a legjobb Simon Pegg film. A Vaskabátok sokkal jobb. Abban is Simon a főszereplő Nick Frost-tal.

Azt még nem láttam. Miről szól? smileeee.gif
2011. december 21. 13:09 #3642
riri17
riri17
coup d'état

Státuszyou risk it all to feel alive
Hozzászólás: 15998
Csatolások: 3351
Azonosító: 141001
Shrek 1.

Nekem ez a kedvenc Shrek filmem.

Harry Potter és a Tűz Serlege
10/8

Hamupipőke 2.
10/10 heart.gif
6 felhasználónak tetszik: House Of Wax, Adri98, kriszti145, Eszter655, Fanni00, SmileyZ
2011. december 21. 13:52 #3643
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Mr. Popper Pingvinjei
Csalódtam benne. Az ajánló sokkal jobb mint maga a film. Talán egyszer-kétszer elnevettem magamat de az is csak a "pingvineknek" köszönhető.
Alapból imádom Carrey filmjeit, de ez nem tetszett, a végét már csak átpörgettem unsure.gif Elég volt egyszer megnéznem!

4/10
2011. december 21. 14:21 #3644
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (Fruzsi26 @ 2011.12.21. 13:00)
Azt még nem láttam. Miről szól?  smileeee.gif

Nicholas Angel (Simon Pegg) a legkiválóbb londoni rendőrök egyike, a főnökség agyára megy a munkához való megszállottsága miatt, ezért egy 'Isten háta mögött' lévő faluba helyezik át, ahol az emberek nem akarnak tudomást venni a körülöttük leselkedő veszélyekről, nem büntetik a bolti lopást, nem foglalkoznak a halál esetekkel stb. Összeismerkedik Danny-vel (Nick Frost), akinek minden álma, hogy hős lehessen, gyakran hasonlítja magát amerikai akcióhősökhöz, pedig alapból csak egy gyáva nyúl. Angel felbolygatja a falu életét, rejtélyes dolgokra derül fény és a poént nem lövöm le, ne haragudj. biggrin.gif Amolyan zsarukomédia, a cast része még Jim Broadbent, Bill Nighy és Timothy Dalton is. Sokan nem tudják, de Cate Blanchett, Edgar Wright és Peter Jackson !!! rendezők is benne vannak, álruhában. _nevet.gif _nevet.gif _nevet.gif Peter például Mikulásként!!! rohog.gif
2 felhasználónak tetszik: Fruzsi26, tya04
2011. december 21. 14:39 #3645
- törölt felhasználó -    
Cloverfield (2008)

Hát, hogy is mondjam... ez egy olyan egyszer nézhetős film volt, csak azért néztem meg mert kiváncsi voltam rá, de egy alkalommal elég is volt... blink.gif

2/10
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. december 21. 14:42 #3646
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (kriszti145 @ 2011.12.21. 14:39)
Cloverfield (2008)
Hát, hogy is mondjam... ez egy olyan egyszer nézhetős film volt, csak azért néztem meg mert kiváncsi voltam rá, de egy alkalommal elég is volt... blink.gif 
2/10

Nem igazán létezik ennél rosszabb film blink.gif
1 felhasználónak tetszik: kriszti145
2011. december 21. 14:43 #3647
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.12.21. 14:42)
Nem igazán létezik ennél rosszabb film  blink.gif

Ebben igazad van, ez volt a legroszabb film amit eddig láttam blink.gif
2011. december 21. 16:21 #3648
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Cowboyok és űrlények
Hát vegyes érzelmeim vannak. Egyrészről a színészi játék nagyon tetszett, akár csak a történet. Viszont helyenként igencsak vontatott volt unsure.gif Az viszont tény, hogy az utolsó fél órában lévő akció jelenetek feledtették velem azt a sok vontatott részt biggrin.gif
Biztos megnézem még többször is. Az unalmasabb részeknél azért nem unatkoztam annyira, lefoglalt hogy Daniel Craig tökéletes hátsóját figyeljem laugh.gif

7/10
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, Fanni00
2011. december 21. 16:22 #3649
krisztina9711
krisztina9711
visszatérő vendég
Hozzászólás: 170
Csatolások: 47
Azonosító: 163035
oroszlán király (1,2,3) xD blush.gif
2011. december 21. 18:10 #3650
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Derült égből Polly 10/10
Egyik legjobb Ben Stiller film meghajolo.gif

Csizmás, a kandúr 10/6
Jobbra számítottam. De imádom azt a ,,mindenkit leveszek a lábáról,, tekintetét heart.gif Én szamárt viccesebb karakternek tartom, neki is csináljanak külön rajzfilmet rolleyes.gif

Motel 3. 10/7
Nem olyan brutális, mint az első kettő, de a végső csavar az jó volt. Hamarabb beindulhatott volna a történet, ezért az eleje egy picit uncsi és épp emiatt csak 7-est kap smileeee.gif
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, House Of Wax
2011. december 21. 18:21 #3651
Fruzsi26
Fruzsi26

Státusz...
Idézet (ophely88 @ 2011.12.21. 14:21)
Nicholas Angel (Simon Pegg) a legkiválóbb londoni rendőrök egyike, a főnökség agyára megy a munkához való megszállottsága miatt, ezért egy 'Isten háta mögött' lévő faluba helyezik át, ahol az emberek nem akarnak tudomást venni a körülöttük leselkedő veszélyekről, nem büntetik a bolti lopást, nem foglalkoznak a halál esetekkel stb. Összeismerkedik Danny-vel (Nick Frost), akinek minden álma, hogy hős lehessen, gyakran hasonlítja magát amerikai akcióhősökhöz, pedig alapból csak egy gyáva nyúl. Angel felbolygatja a falu életét, rejtélyes dolgokra derül fény és a poént nem lövöm le, ne haragudj.  biggrin.gif Amolyan zsarukomédia, a cast része még Jim Broadbent, Bill Nighy és Timothy Dalton is. Sokan nem tudják, de Cate Blanchett, Edgar Wright és Peter Jackson !!! rendezők is benne vannak, álruhában.  _nevet.gif  _nevet.gif  _nevet.gif Peter például Mikulásként!!! rohog.gif

Hmm...hm...jól hangzik. Köszi. laugh.gif
2011. december 21. 18:23 #3652
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Fruzsi26 @ 2011.12.21. 18:21)
Hmm...hm...jól hangzik. Köszi.  laugh.gif

Nincs mit wink.gif
1 felhasználónak tetszik: Fruzsi26
2011. december 21. 19:14 #3653
SmileyZ
SmileyZ
Happiest girl in the world ♥

StátuszHouse Of Wax ♥♥ Művész Úr ♥♥ Baywatch ♥♥ Sosem voltam még ennél boldogabb ♥♥
Hozzászólás: 8757
Csatolások: 33707
Azonosító: 122565
Új tündérmese

A legújabb Lucy Hale főszereplős változat.Sokkal jobb mint a Selena Gomezes.Szerintem a bájos a legkifejezőbb szó rá. biggrin.gif

10/9

Szilveszter éjjel

Igen újra megnéztem a moziban,de most az uncsi tesómmal. biggrin.gif Még mindig imádom és még mindig Zac a legjobb benne.Igazából mindegyik karaktert imádom.A legjobb jelenet meg az volt amikor a végén Zac táncolt.Meg nem csak ő,de az ő mozgása volt egyértelműen a legjobb. biggrin.gif

10/10*
2 felhasználónak tetszik: kriszti145, funny18
2011. december 21. 22:00 #3654
- törölt felhasználó -    
Óvakodj a törpétől
Az első filmjeim közé tartozik, amiket láttam, így nagyon kellemes emlékeim vannak ezzel kapcsolatban. A zene, ami mindig felcsendül, noha nem túl változatos, mégis magával ragadó. Amikor megtudtam, hogy egy 1978-as filmről van szó, azt hittem, eldobom az agyam. Nem igazán vagyok a régi filmek híve, legalábbis a gagyiság elrettent, de ez valami fantasztikus. Néhol gyatra a színészi játék, mégis annyira szép és egyben félelmetes film. A nyolcvanas években is biztos nagyot ütött, de ez számomra alapmű marad.
9/10
5 felhasználónak tetszik: ophely88, Domcicc, kriszti145, Running Fool, funny18
2011. december 22. 00:08 #3655
- törölt felhasználó -    
Band of Brothers (Az elit alakulat)

SPOILERVESZÉLY! (Én szóltam...)

Tudom, tudom – ez nem számít filmnek. De annyira szeretem ezt a 10 részes „szösszenetet”, hogy a késztetés - hogy írjak róla egy hosszabb beszámolót – erősebb, mint Conan a barbár. _nevet.gif

Őszintén szólva, eleinte nem akartam megnézni: a meglehetősen beszédes, magyarra fordított cím (csókoltatom a kreativitását annak, aki ezt kitalálta 110.gif ) egyből meggyőzött arról, hogy ne nézzem meg. Ki a fene kíváncsi arra, hogy egy rakás izomagyú jenki végigtrappol fél Európán, irtják az ellenséget, miközben egyetlen egy arcizmuk se rándul? Láttam már ilyet, köszönöm, nem kérek belőle, tele van a padlásom (meg másoké is, szerintem) az efféle patriotista giccsproduktumokkal. Aztán megláttam Steven Spielberg nevét. Tisztelem a rendező becses személyét, de Ryan közlegény hősies-önfeláldozós megmentése után ódzkodtam tőle egy kicsit. Aztán végülis rászántam magam, mivel maga a téma érdekelt, plusz annyian dicsérték, hogy már birizgálta a csőrömet, hogy vajon mire fel dicsőítik ennyire.

Amúgy miről is szól a sorozat? Röviden és tömören, a BoB egy ejtőernyős alakulat, az Easy század sorsát hivatott bemutatni a kezdetektől (a Georgia-államban található Toccoa tábor-beli kiképzés) egészen a háború végéig, fényt derítve a csapaton belüli viszonyok láncolatára és arra, hogy ezek a katonák szinte kivétel nélkül megbíztak egymásban és feláldozták volna az életüket egymásért (jajj de szépen fejeztem ki magam rohog.gif ). És mindez úgy jött létre, hogy Stephen E. Ambrose történész-író nem sajnálva időt és energiát éveken át gyűjtötte az anyagot (naplók, magánbeszélgetések, levelezések) azonos című könyvéhez – ami alapján eme sorozat is készült.

Először is, tisztázzunk valamit: a (magyar) címmel ellentétben, a „főszerepet” játszó Easy század mindennek elkönyvelhető, csak elitnek nem. Tény, hogy hatékonyságuk és vakmerőségük nagy jelentőséggel bírt, már ami háború kimenetelét illeti – de ez korántsem jelenti azt, hogy tökéletes férfiakkal van dolgunk. A kiképzőtiszt (Sobel) egy címeres barom, vezetésre alkalmatlan – nem csoda, hogy közutálatnak örvend a század embereinek körében, akik egy csendes, szerény, ámde az emberei mellett kiálló hadnagyot (Winters) szeretnének parancsnoki szerepben tisztelegni. Az első részben az ő „harcukat” ismerhetjük meg, megismerve ezáltal a többi szereplőt is (bár van, akiről csak később kapunk „teljesebb” képet). Van itt mindenféle prototípus (ej, de randa kifejezés): ügyeletes mókamester (Luz), írónak készülő értelmiségi (Webster), halk szavú szanitéc (Roe), sokgyerekes szegény családból származó, a katolikus gyökereit védő forrófejű ifjonc (Guarnere), hősködés ellen beoltott veterán (Cobb), világlátott aranyifjú, aki mellesleg alkoholista is (Nixon), profi mesterlövész (’Shifty’ Powers), a katonák fölött anyáskodó őrmester (Lipton), az életet kissé cinikusan szemlélő zsidó (Liebgott), nőcsábász (Talbert) – és még sorolhatnánk. Hétköznapi figura mind, akiktől rendhagyó tetteket vártak – ők meg kiadták magukból a maximumot, de ettől függetlenül nem nyerték el a tökéletesség érdemrendjét.

Kezdjük a pozitívumokkal. Bár a második résztől már beindul az akció (illetve háború), nem beszélhetünk arról, hogy non-stop öldöklés, vér és bél, kaotikus állapot, vagy puskaporos légkör vár ránk az elkövetkezendő kilenc epizódban. Persze, akadnak hol rövid, hol hosszú csatajelentek, de nem kifejezetten ezeken van a hangsúly, hanem egyes szereplőkön, illetve, hogy ők miként szemlélik a körülöttük zajló eseményeket, és hogy hogyan viszonyulnak társaikhoz, akik hol bizonyos szertartásokkal próbálják megőrizni emberi vonásaikat (pl. fogmosás), hol pedig már az őrület vékony vörös fonalán egyensúlyoznak. Van, aki nem szándékozik barátságban lenni akárkivel, mivel fél a reá leselkedő traumától – ami lecsap, mihelyst az illető személy, aki közel áll(t) hozzá, meghal. Van, aki annak ellenére tér vissza bajtársaihoz, hogy súlyosan megsérült – mert nem áll szándékában egy levegőt szívni egy rakás zöldfülűvel. És van olyan is, aki – ellentétben a többiekkel - nem nézi le az újoncokat, sőt, segít nekik túlélni az első bevetésüket.

Mivel egy sokszereplős sorozattal van dolgunk, elég nehéz kiemelni akárki(ke)t is, mint főszereplő(ke)t. Viszont akadnak néhányan, akik megérdemlik, hogy néhány szót említsek róluk. Damian Lewis kitűnő választás mint Winters, egyszerűen remekel a minden szempontból pozitív karakternek számító hadnagy (később százados) szerepében. Scott Grimes (igen igen, a balfék Archie Morris a Vészhelyzetből laugh.gif ) a szemünk előtt válik életvidám legényből megkeseredett katonává, Ron Livingstonnak jól áll a kissé hedonista világfi szerep, Donnie Wahlberget meg egyszerűen nem lehet nem szeretni, mint az ügyeletes „tyúkanyót”. Dicséretet érdemel még David Schwimmer, aki számomra nagy meglepetés volt, mint keménylegényt játszó kiképzőhadnagy (WTF?) – főleg a Jóbarátok-beli karaktere után. Shane Taylor (alias Eugene Roe) meg nem csak a szuggesztív alakításáért kaphat elismerést, hanem azért is, hogy a szerep kedvéért elsajátította a (baromi nehéz) cajuni akcentust, Matthew Settle brillíroz a katonai pályára termett (és a rettegett) Ronald Speirs szerepében (nem is értem, hogy mi a búbánatot keres a Gossip Girlben – tudom, pénzt - , mikor simán játszhatna tökös akcióhősöket is reklamalo.gif ). Ám az elsőszámú favoritom nem más, mint Ross McCall (aki jelenleg abból él, hogy különböző sorozatokban bíznak rá tipikus rosszfiú szerepeket), mint Liebgott. Eleinte csak egy agresszív zsidó srác volt számomra, aki mindenkivel összebalhézott, aki a vallási hovatartozása miatt piszkálta – aztán a sokadik újranézés után jöttem rá, hogy ő azért jóval bonyolultabb figura ennél. Pimasz és arrogáns emberke ő (mindez megspékelve afféle vonzó csibészséggel), aki örül, hogy megtanították ölni, így megbosszulhatja európai „társait”, akik kegyetlen bánásmódban részesültek. Viszont a kemény külső érzékeny lelket takar – hiába is próbálná leplezni. Ha burkoltan is, de támogatja a gyengélkedőről visszatért társát, és amikor szembesül a haláltáborok borzalmával, akkor nincs mese, nála is eltörik a mécses. Ezek után pedig fogja magát, és meg akar ölni egy német tisztet, függetlenül attól, hogy az illetőnek van köze ehhez, vagy sem. De őt nem ez nem érdekli. A "vádlott" német (vagy náci), tehát csak bűnös lehet. És bár érezzük, hogy most Liebgott pajtást megcsapta az önbíráskodás szele, meg tudjuk érteni tettének indítékait.

Szemfüleseknek különösen ajánlott a sorozat, hiszen olyan (mára) elismert színészek is felbukkanak, mint például Michael Fassbender, James MacAvoy, Simon Pegg, Jimmy Fallon, Dominic Cooper, Colin Hanks, Dexter Fletcher, Neal McDonough, Tom Hardy, Jamie Bamber (Csillagközi romboló valaki?), vagy éppen Jason O’Mara (Sam Tyler a Life on Marsból).

És íme a negatívumok. Michael Kamen (Isten nyugosztalja) zenéje csodás darab – külön hallgatva, ugyanis a főtémát leszámítva nem érzem, hogy illene a sorozathoz. A másik problémám pedig a „hamisítás”. Érdekesmód más történelmi vagy háborús filmeknél nem veszem észre, ugyanis nem ezekből tanulom a történelmet, és nincse rájuk biggyesztve a dokumentumfilm jelző. Viszont némely karakter történetét annyira megváltoztatják (a drámai hatás kedvéért), hogy az illető (valóságban is élt) veterán családjának a helyében már rég reklamáltam volna (Heh, én már csak ilyen szőrszálhúzogató némber vagyok.) Végül pedig van egy olyan rész, amikor az egyik (amerikai!) tisztet azzal vádolják, hogy megszegte a parancsot azáltal, hogy lelőtte a foglyokat (nocsak, nocsak...), viszont a sorozat végére kiderül (vagy legalábbis azt állítja), hogy nem tett ilyet. (Jaj már, minek őrizgetjük ezt a tökéletes katona-imidzset, he? dry.gif )

Ezektől függetlenül van merszem kijelenteni, hogy Az elit alakulat az egyik legjobban sikerült, legösszetettebb minisorozat ezidáig , nem véletlen, hogy ekkora kultstátusznak örvend. Remek alapsztori, kiváló alakítások (ez külön igaz a brit színészekre, akik bevállalták az amerikai akcentust), viszonylag kevés hazafias melldöngetés, kevés üresjárat, olykor nyomasztó hangulat – szóval egy próbát megér.

10/9,5

Ui: Hatalmas köszönet és respect annak, aki időt szánt arra, hogy elolvassa eme firkálmányt meghajolo.gif
9 felhasználónak tetszik: DaveChris, Domcicc, kriszti145, saii, Dancsyy97, ophely88, UnhappyMeals, Orion, tya04
2011. december 22. 09:11 #3656
- törölt felhasználó -    
Idézet (House Of Wax @ 2011.12.21. 16:21)
Cowboyok és űrlények
Hát vegyes érzelmeim vannak. Egyrészről a színészi játék nagyon tetszett, akár csak a történet. Viszont helyenként igencsak vontatott volt  unsure.gif Az viszont tény, hogy az utolsó fél órában lévő akció jelenetek feledtették velem azt a sok vontatott részt  biggrin.gif 
Biztos megnézem még többször is. Az unalmasabb részeknél azért nem unatkoztam annyira, lefoglalt hogy Daniel Craig tökéletes hátsóját figyeljem  laugh.gif

7/10

"Daniel Craig tökéletes hátsója" - talán az egész film egyetlen pozitívuma, aki ezúttal is a tőle szokásos kőből faragott mimikával adja a hallgatag amnéziás hőst. laugh.gif
Igazad van. Vontatott. A western része unalmas, a sci-fi része pedig a vicces és a szánalmas uniója.
Az év nagy durranásának készült, mégis inkább az év egyik legnagyobb bukása lett. Ehhez Craig csini feneke is kevés volt. smileeee.gif Olyan, mintha a forgatási szünetekben a kamera bekapcsolva maradt volna. Se füle, se farka film.
4 felhasználónak tetszik: House Of Wax, kriszti145, ophely88, Running Fool
2011. december 22. 11:23 #3657
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Running Fool @ 2011.12.22. 00:08)
Band of Brothers (Az elit alakulat)
SPOILERVESZÉLY! (Én szóltam...)
Tudom, tudom – ez nem számít filmnek. De annyira szeretem ezt a 10 részes „szösszenetet”, hogy a késztetés - hogy írjak róla egy hosszabb beszámolót – erősebb, mint Conan a barbár.  _nevet.gif 
Őszintén szólva, eleinte nem akartam megnézni: a meglehetősen beszédes, magyarra fordított cím (csókoltatom a kreativitását annak, aki ezt kitalálta  110.gif ) egyből meggyőzött arról, hogy ne nézzem meg. Ki a fene kíváncsi arra, hogy egy rakás izomagyú jenki végigtrappol fél Európán, irtják az ellenséget, miközben egyetlen egy arcizmuk se rándul? Láttam már ilyet, köszönöm, nem kérek belőle, tele van a padlásom (meg másoké is, szerintem) az efféle patriotista giccsproduktumokkal. Aztán megláttam Steven Spielberg nevét. Tisztelem a rendező becses személyét, de Ryan közlegény hősies-önfeláldozós megmentése után ódzkodtam tőle egy kicsit. Aztán végülis rászántam magam, mivel maga a téma érdekelt, plusz annyian dicsérték, hogy már birizgálta a csőrömet, hogy vajon mire fel dicsőítik ennyire. 
Amúgy miről is szól a sorozat? Röviden és tömören, a BoB egy ejtőernyős alakulat, az Easy század sorsát hivatott bemutatni a kezdetektől (a Georgia-államban található Toccoa tábor-beli kiképzés) egészen a háború végéig, fényt derítve a csapaton belüli viszonyok láncolatára és arra, hogy ezek a katonák szinte kivétel nélkül megbíztak egymásban és feláldozták volna az életüket egymásért (jajj de szépen fejeztem ki magam  rohog.gif ). És mindez úgy jött létre, hogy Stephen E. Ambrose történész-író nem sajnálva időt és energiát éveken át gyűjtötte az anyagot (naplók, magánbeszélgetések, levelezések) azonos című könyvéhez – ami alapján eme sorozat is készült. 
Először is, tisztázzunk valamit: a (magyar) címmel ellentétben, a „főszerepet” játszó Easy század mindennek elkönyvelhető, csak elitnek nem. Tény, hogy hatékonyságuk és vakmerőségük nagy jelentőséggel bírt, már ami háború kimenetelét illeti – de ez korántsem jelenti azt, hogy tökéletes férfiakkal van dolgunk. A kiképzőtiszt (Sobel) egy címeres barom, vezetésre alkalmatlan – nem csoda, hogy közutálatnak örvend a század embereinek körében, akik egy csendes, szerény, ámde az emberei mellett kiálló hadnagyot (Winters) szeretnének parancsnoki szerepben tisztelegni. Az első részben az ő „harcukat” ismerhetjük meg, megismerve ezáltal a többi szereplőt is (bár van, akiről csak később kapunk „teljesebb” képet). Van itt mindenféle prototípus (ej, de randa kifejezés): ügyeletes mókamester (Luz), írónak készülő értelmiségi (Webster), halk szavú szanitéc (Roe), sokgyerekes szegény családból származó, a katolikus gyökereit védő forrófejű ifjonc (Guarnere), hősködés ellen beoltott veterán (Cobb), világlátott aranyifjú, aki mellesleg alkoholista is (Nixon), profi mesterlövész (’Shifty’ Powers), a katonák fölött anyáskodó őrmester (Lipton), az életet kissé cinikusan szemlélő zsidó (Liebgott), nőcsábász (Talbert) – és még sorolhatnánk. Hétköznapi figura mind, akiktől  rendhagyó tetteket vártak – ők meg kiadták magukból a maximumot, de ettől függetlenül nem nyerték el a tökéletesség érdemrendjét. 
Kezdjük a pozitívumokkal. Bár a második résztől már beindul az akció (illetve háború), nem beszélhetünk arról, hogy non-stop öldöklés, vér és bél, kaotikus állapot, vagy puskaporos légkör vár ránk az elkövetkezendő kilenc epizódban. Persze, akadnak hol rövid, hol hosszú csatajelentek, de nem kifejezetten ezeken van a hangsúly, hanem egyes szereplőkön, illetve, hogy ők miként szemlélik a körülöttük zajló eseményeket, és hogy hogyan viszonyulnak társaikhoz, akik hol bizonyos szertartásokkal próbálják megőrizni emberi vonásaikat (pl. fogmosás), hol pedig már az őrület vékony vörös fonalán egyensúlyoznak. Van, aki nem szándékozik barátságban lenni akárkivel, mivel fél a reá leselkedő traumától – ami lecsap, mihelyst az illető személy, aki közel áll(t) hozzá, meghal. Van, aki annak ellenére tér vissza bajtársaihoz, hogy súlyosan megsérült – mert nem áll szándékában egy levegőt szívni egy rakás zöldfülűvel. És van olyan is, aki – ellentétben a többiekkel - nem nézi le az újoncokat, sőt, segít nekik túlélni az első bevetésüket.
Mivel egy sokszereplős sorozattal van dolgunk, elég nehéz kiemelni akárki(ke)t is, mint főszereplő(ke)t. Viszont akadnak néhányan, akik megérdemlik, hogy néhány szót említsek róluk. Damian Lewis kitűnő választás mint Winters, egyszerűen remekel a minden szempontból pozitív karakternek számító hadnagy (később százados) szerepében. Scott Grimes (igen igen, a balfék Archie Morris a Vészhelyzetből  laugh.gif ) a szemünk előtt válik életvidám legényből megkeseredett katonává, Ron Livingstonnak jól áll a kissé hedonista világfi szerep, Donnie Wahlberget meg egyszerűen nem lehet nem szeretni, mint az ügyeletes „tyúkanyót”. Dicséretet érdemel még David Schwimmer, aki számomra nagy meglepetés volt, mint keménylegényt játszó kiképzőhadnagy (WTF?) – főleg a Jóbarátok-beli karaktere után. Shane Taylor (alias Eugene Roe) meg nem csak a szuggesztív alakításáért kaphat elismerést, hanem azért is, hogy a szerep kedvéért elsajátította a (baromi nehéz) cajuni akcentust, Matthew Settle brillíroz a katonai pályára termett (és a rettegett) Ronald Speirs szerepében (nem is értem, hogy mi a búbánatot keres a Gossip Girlben – tudom, pénzt - , mikor simán játszhatna tökös akcióhősöket is  reklamalo.gif ). Ám az elsőszámú favoritom nem más, mint Ross McCall (aki jelenleg abból él, hogy különböző sorozatokban bíznak rá tipikus rosszfiú szerepeket), mint Liebgott. Eleinte csak egy agresszív zsidó srác volt számomra, aki mindenkivel összebalhézott, aki a vallási hovatartozása miatt piszkálta – aztán a sokadik újranézés után jöttem rá, hogy ő azért jóval bonyolultabb figura ennél. Pimasz és arrogáns emberke ő (mindez megspékelve afféle vonzó csibészséggel), aki örül, hogy megtanították ölni, így megbosszulhatja európai „társait”, akik kegyetlen bánásmódban részesültek. Viszont a kemény külső érzékeny lelket takar – hiába is próbálná leplezni. Ha burkoltan is, de támogatja a gyengélkedőről visszatért társát, és amikor szembesül a haláltáborok borzalmával, akkor nincs mese, nála is eltörik a mécses. Ezek után pedig fogja magát, és meg akar ölni egy német tisztet, függetlenül attól, hogy az illetőnek van köze ehhez, vagy sem. De őt nem ez nem érdekli. A "vádlott" német (vagy náci), tehát csak bűnös lehet. És bár érezzük, hogy most Liebgott pajtást megcsapta az önbíráskodás szele, meg tudjuk érteni tettének indítékait.
Szemfüleseknek különösen ajánlott a sorozat, hiszen olyan (mára) elismert színészek is felbukkanak, mint például Michael Fassbender, James MacAvoy, Simon Pegg, Jimmy Fallon, Dominic Cooper, Colin Hanks, Dexter Fletcher, Neal McDonough, Tom Hardy, Jamie Bamber (Csillagközi romboló valaki?), vagy éppen Jason O’Mara (Sam Tyler a Life on Marsból). 
És íme a negatívumok. Michael Kamen (Isten nyugosztalja) zenéje csodás darab – külön hallgatva, ugyanis a főtémát leszámítva nem érzem, hogy illene a sorozathoz. A másik problémám pedig a „hamisítás”. Érdekesmód más történelmi vagy háborús filmeknél nem veszem észre, ugyanis nem ezekből tanulom a történelmet, és nincse rájuk biggyesztve a dokumentumfilm jelző. Viszont némely karakter történetét annyira megváltoztatják (a drámai hatás kedvéért), hogy az illető (valóságban is élt) veterán családjának a helyében már rég reklamáltam volna (Heh, én már csak ilyen szőrszálhúzogató némber vagyok.) Végül pedig van egy olyan rész, amikor az egyik (amerikai!) tisztet azzal vádolják, hogy megszegte a parancsot azáltal, hogy lelőtte a foglyokat (nocsak, nocsak...), viszont a sorozat végére kiderül (vagy legalábbis azt állítja), hogy nem tett ilyet. (Jaj már, minek őrizgetjük ezt a tökéletes katona-imidzset, he?  dry.gif
Ezektől függetlenül van merszem kijelenteni, hogy Az elit alakulat az egyik legjobban sikerült, legösszetettebb minisorozat ezidáig , nem véletlen, hogy ekkora kultstátusznak örvend. Remek alapsztori, kiváló alakítások (ez külön igaz a brit színészekre, akik bevállalták az amerikai akcentust), viszonylag kevés hazafias melldöngetés, kevés üresjárat, olykor nyomasztó hangulat – szóval egy próbát megér.
10/9,5 
Ui: Hatalmas köszönet és respect annak, aki időt szánt arra, hogy elolvassa eme firkálmányt  meghajolo.gif

Honnan szeded a jó filmcímeket? Én erről még soha nem hallottam, pedig nagy Simon Pegg fan vagyok. Taníts Mester!!
2 felhasználónak tetszik: Running Fool, tya04
2011. december 22. 11:48 #3658
- törölt felhasználó -    
Twilight Saga - Breaking Dawn Part 1

Hát én alapból nagyon alacsonyra raktam a mércét, mert az előző Twilight-filmek is borzasztóak voltak, meg nekem már a könyv is baromi unalmas volt és szerintem 300 oldalban is le lehetett volna tudni Belláék szenvedését, nemhogy 680-ban. ohmy.gif Szóval én a könyvet végigaludtam, és úgy voltam vele, hogy "Á, legyen már vége, mert semmi akció nincs benne!", de a film kellemes csalódás volt. Habár Kristen Stewart még mindig nem a világ legjobb színésznője, és Robert Pattinson számomra még mindig baromira unszimpatikus, de végtére is, nem volt olyan rossz. Főleg az esküvős rész tetszett, meg a ház, ahová nászútra mentek. laugh.gif A szülés amúgy szerintem így is elégé hosszú volt, nem tudom, hogy a nagy rajongók miért akarnak belőle még többet. dry.gif A farkasok még mindig nagyon sz*rul vannak animálva, ami nekem nagyon nem tetszik, mert nagy farkas-imádó vagyok. Na meg persze, Bella hetei a szülés előtt... pff... hát az borzasztóan felesleges én unalmas volt, meg az is, hogy úgy nézett ki, mint egy élő-halott, meg hogy ott vérrel itatták. Undorító volt. Amúgy nekem még az nem tetszett benne, hogy Jacob (Taylor Lautner) bevésődött Bella lányába (Renesmee). Ez annyira fura és felesleges volt, már a könyvben is. De ott, amikor meglátta a kisbabát(!!) és abba lett szerelmes, hát az kritikán aluli volt. Akkor már inkább Bellába, vagy én nem is tudom. Szóval, ez nem tetszett. A vége mindenesetre ötletes volt, bár túlságosan is kiszámítható. Aki akarja, nézze meg, bár szerintem nem egy nagy élmény. Így visszagondolva, inkább mentem volna helyette a Szilveszter Éjjelre, abban úgyis benne vannak a nagy kedvenceim. biggrin.gif (Zac Efron, Ashton Kutcher, Katherine Heigl, stb.)

10/6
1 felhasználónak tetszik: Fanni00
2011. december 22. 11:58 #3659
Fruzsi26
Fruzsi26

Státusz...
Ophely88 jóvoltából:
Vaskabátok
Kegyetlen történet és poénok. Jó értelemben. Simpon Pegg és Nick Frost is nagyon adták a formájukat. Ráadásul nem csak humoros, hanem a sztori is helyt áll. Őszintén meglepődtem a vége felé.
10/10

Pókiszonyat
Ennek a filmnek a fele is megtette hatását: bogaraktól és pókokról álmodtak éjjel. Fúj!
Az első 30 percben kétszer is felsikítottam, pedig nem erről vagyok híres. Akik kicsit is félnek a pókoktól, ajánlom, hogy inkább kerülje ezt a mozit. A végét nem láttam, nem is akarom...
./10
2011. december 22. 13:47 #3660
Vegas
Vegas
zseni
Hozzászólás: 2553
Csatolások: 7161
Azonosító: 158908
http://filmoldal.hu/film_pictures/karibi%20vak%C3%A1ci%C3%B3.jpg
KARIBI VAKÁCIÓ
Már vagy ezerszer láttam ezt a filmet, de tegnap este megnéztem még egyszer. Ehhez a filmhez nekem hangulat kell, de tegnap volt, és sosem tudok benne csalódni. Nagyon jó zenék, gyönyörű ikerlányok, és kíváló jelenetek vannak benne. Tökéletes párosítás. Imádom! Ez az egyik kedvenc Olsenes filmem. 10/10
2 felhasználónak tetszik: SmileyZ, Adri98
710 oldal 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!