Epic-A zöld urai (2013)
EZ a mese, gyerekek, eszméletlen jó!
Annyira de annyira tetszett, hogy az elején feltűnt néhány fontosabb negatívumtól is könnyedén el tudok tekinteni. Minden egyes pillanatába, karakterébe beleszerettem, és bár ugyan a fő gonosz nem volt olyan félelmetes, mint pl. Szurok Az öt legendából, bár az Jude Law hangja miatt volt leginkább félelmetes. Alapvetően nálam nagyon sok múlik azon egy film értékelésekor, hogy szinkronosan, vagy eredeti nyelven látom e azt. Ez szinte az egyetlen kivétel, amit szinkronosan jobban élvezek, mert ilyenkor előjön a gyerek énem, amikor tátott szájjal nézem a mesét, meglepő módon akár több percig is. Eddig a rekord húgom szerint fél óra.
Visszatérve a mesére, az elején nekem kicsit olyan,
Koboldok és tündérek földjén beütésem volt, a helyszín és a szereplők is nagyon hajaztak arra a sorozatra.
A szinkronnal kapcsolatban, Mk és Nod hangjával nem voltam eleinte megelégedve, kicsit új és szokatlan volt, de hamar meg lehetett őket szokni, pláne az utóbbi cukiságot. Apropó Nod,

hát ez a srác valami eszméletlen helyes, és tündéri, már ha mondhatok ilyet egy animált karakterre. De, Dimitrijbe, Herkulesbe és Miguelbe is szerelmes voltam, szóval nem is olyan ciki, 18 évesen se, nem érdekel, bárki bármit mondd.
Csőre Gábor is nagyon ütős volt, a kis csigusz hangjaként. De igazából amiben neki benne van a keze, az rossz nem lehet,és ezt újra bebizonyította.
Amiket emlegettetek poénokat, végre most már én is tudok nevetni

mint például a
Bevertem a könyököm, ami hót biztos, hogy még évtizedek múlva is szállóige lesz a családomban! Meg kellett állítanom a filmet, annyira nevettem, aztán még 4x visszatekertem,

annyira vicces volt, vagy a
Mitől van ennek döglött állat szaga? Attól hogy az
Mk karaktere a legelején nem igazán tetszett, mert emlékeztetett Miley Cyrus által megformált szereplőre az Utolsó dalból. A depressziós, antiszociális mindenkit és mindent ki nem állható főszereplőre, de nagyon de nagyon örülök, hogy kellemesen csalódtam vele kapcsolatban. Mert a karaktere is mondhatni jellemfejlődésen ment keresztül, bár ez főleg Nodra mondható el, ő inkább az édesapjához került közel, de a lényeg, így is úgy is tanulságos és értelmes mese volt!
Remek a filmzene, Danny Elfman megint remekelt, és igaz nem hiszem, hogy a filmben konkrétan benne volt, de egy napja rá vagyok kattanva a Snow Patrol-If the Storm ends dalra, fantasztikus!
Remek a történet, a szereplők, az animáció, a zene, a poénok, egyszóval tényleg minden.
Nekem ez egyből olyan klasszikussá vált, amit akármennyiszer megnéznék. Alig várom, hogy blu-ray minőségbn is megszerezzem, akkor olyan házimozit csapok, hogy csak na!
Nekem ez egy 10/10es alkotás!