Perzsia Hercege - Az idő homokja
Ugyan már láttam jó párszor ezt a filmet, de még szerintem nem véleményeztem, ma pedig újranéztem.
Szóval, vegyes érzelmeim vannak a fimmel kapcsolatban. Már az elején alapból rettegtem a végeredménytől, a játékok miatt. A moziban pedig rádöbbentem, hogy igazából a játéknak csak a címét, 2db, na jó, 2.5 szereplőjét és néhány épületét "loptak" el, amúgy köze sincs hozzá.
Viszont akkor is a játékhoz kell hasonlítanunk, hiszen az szolgált alapjául.
Az első, és legeslegfontosabb hiba, maga mögött hagyja a történet 100%os módosítását is az, hogy elnevezték a herceget.
Hiszen ő mindig csak így, "Prince" néven futott a trilógiában, így volt szexi és misztikus, ezzel a Dastannal, ami egyébként tényleg nem hangzik rosszul, elrontották. A Maharadzsa lányát is jól átnevezték, hiszen ő Farah helyett Tamina néven szerepel.
A történetről ne is beszéljünk, a homokórán kívül semmi nem egyezett. Akik nem ismerik a játékot elárulom, hogy az elején, miután a Tőrt beleszúrták a homokórába, mindenki átváltozott, úgy kb.
ilyen muksókká és csak Farrah és a Herceg maradt ember. Ők pedig egy hatalmas várban rohangáltak végig, kinyírták az összes útjukba állót, és a varázslót keresték, aki becsapta őket a homokóráról. De nem is fontos.
Na de a lényeg, ami gyakorlatilag semmissé teszi az előbb leírtakat, hogy mindezek ellenére mégis tetszett.
A zene...Harry Gregson-Williams szerintem egyik legjobb munkája, a mai napig hallgatom a Soundtracket, mert megunhatatlan. Ráadásul az Alanis Morisette dal..üt a végén. A látványvilág fantasztikus, a harci jelenetekről nem is beszélve, ráadásul a jelmezek is korrektek. Jake pedig a hosszú hajával azonnal levesz a lábunkról és Gemma is szerethető és olyan gyönyörű. Alamut?

...szóval a Város bevétele az egyik kedvenc jelenetem, a zene annyira passzol hozzá, hogy esküszöm kedvem támad nekem is beállni a katonák közé.
Én laikusként fogom osztályozni, mert ha Gamerként pontoznám, akkor mínuszban lenne.
Így adok neki
10/8-at, mert élek halok az ilyen típusú filmekért.