Nos, hatalmas gondban voltam ezzel a filmmel és a sorozattal, ugyanis először a filmet láttam és nem is tudtam, hogy ebből van egy korábbi sorozat is. Itt kezdődött a galiba, amit pár sorban le is írnék: megnéztem a filmet, nagyon megtetszett, majd neten rákerestem kicsit bővebben, és meglepetésemre egy Colin Firth főszereplésű 'filmet' találtam. Nagyot néztem, mint borjú az új kapura, h mi a frász is van, mert emlékeim nem csaltak, ugyanis hót ziher, hogy én totálisan nem Colin Firth arcát bámultam kb. 2 órán keresztül. Kezdtem megijedni, h vagy meghülyültem, vagy valami gáz van. Akkor esett le, h ugyanaz a film megtekinthető 2 variációban is. És akkor itt lenne az értékelésem.
Büszkeség és balítélet (Pride & Prejudice) - A FILM
Egy egész jó kis filmet láttam, Keira Knightley főszereplésével, mázlimra én odavagyok az olyan filmekért, ami a régi Angliát mutatja be, különösen a 18. századi angolok a favoritjaim.
Az alaptörténet nagyon-de nagyon tetszett, Jane Austen remek műveket írt
A szereplők is nagyon el lettek találva, egyszóval tetszett.
9/10
Büszkeség és balítélet (Pride & Prejudice) - A 6 RÉSZES SOROZAT
Erre egyszerűen nem tudok mit írni. Annyira, de annyira egy igazi film, és alaptörténet, ami nem elcsépelt, de mégis romantikus, és egyben magával ragadó. Nagyon jó színészpaletta lett megoldva, Colin Firth szinte mintha saját magát adná elő, és a végére a csillogás a szemében - mintha valós lenne (bár lehet, hogy az volt) és akkor Jennifer Ehle-ről nem is beszélve, semmilyen más filmben nem láttam, de ebben a filmben ő egyenlő Elizabeth Benettel, annyira ráformálódott a karakter, hogy én totál elhittem az egészet, annak ellenére, hogy nem vagyok egy hiszékeny típus..
A zene, a mimika, az arckifejezések, minden teljeen rendben volt, bár ha mégis negatívan hozzá kell álljak a dologhoz, a Jane-t alakító színésznő helyett valaki mást raktam volna be.
De egyszerűen fantasztikus! IMÁDOM! IMÁDOM! IMÁDOM! ezt a sorozatot!
Akár 1000-szer is megnézném egymás után
10/10

10 felhasználónak tetszik: