Először szólok hozzá eme topikhoz, és most is csak azért hogy áradozzak, de gyerekek...
Most érkeztem haza a moziból, a
Hobbitot láttam 3D-ben és HFR-ben. Egyszerűen lenyűgöző volt. Egyértelműen
10/10, de hadd fejtsem ki miért.
Azért mert tökéletes. Lehet hogy csak elfogult vagyok, mint die hard LOTR rajongó, de a Gyűrűk Ura iránti rajongásomnak köszönhetően volt elképesztően magasra helyezve az a bizonyos léc ezt a filmet illetően. Hát, mit ne mondjak, messze túlszárnyalta az elvárásaimat. Helyenként, bevallom, bekönnyeztem, de nem azért mert olyan megható vagy szomorú volt a jelenet, hanem mert egyszerűen annyira káprázatos volt az audiovizualitás. A látványvilág, a hangeffektek, a zene, a rendezés, a vágás, minden egyszerűen perfekt volt. Habár eleinte furcsa volt ahogy normális, emberi sebességben mozognak, a lassított, filmszerű sebességtől eltérően, de könnyen hozzászokik az ember. A HFR komibnálva a 3D effektusokkal egyszerűen, nincs más szó rá, varázslatos. Szinte már érzed az illatokat meg a szellőt ami körülötted fúj. Egy szó ami száz, ez a film teljesen levett a lábamról, mindenkinek ajánlom, még azoknak is akik nem túl nagy rajongói a fantasy műfajnak.
És azoknak akik ezen törik a fejüket, nem, a HFR nem okozott semmiféle migrént. Igen, egy kicsikét fáj a fejem, de ez valószínűleg azért van mert egész nap nem ettem semmit, majd egy beültem egy szélesvásznú 3D-s filmre 3 órára... köze nincs a HFR-hez.