A Házibuli 1 , A házibuli folytatódik (La boum 1, La Boum2 )
Erről a 2 filmről egyszerűen muszáj rendesen kifejteni a véleményemet úgy érzem. Muszáj mindenkinek megtudnia, hogy mennyire fantasztikus film.
Lehet kicsit hosszú lesz ezt most, szóval akit nem érdekel, ne olvassa el.
19 éves vagyok. és rengeteg filmet láttam már, de nincs annyira sok film, ami ennyire nagyon nagyon megfogott volna. Emlékszem, hogy kisebb koromban nem akartam megnézni soha a Házibuli c. filmet, mert én hüle 8-10 évesen a címe alapján ítéltem meg a filmeket, emlékszem mindig láttam apu filmlistájába, hogy Házibuli, és 11 évesen valahogy nem keltette fel az érdeklődésemet, azt hittem valami hüleség. Aztán pár évvel később nővérem utána olvasott, hogy miről is szól, és nagyon tetszett neki, na meg közbe nagyon sokszor hallottam másoktól, hogy milyen szép, és jó film. Szóval arra jutottunk, hogy megnézzük. Egyszerűen mintha nekem találták volna ki a filmet, miután vége lett megnéztem újra és újra, nagyon belopta magát a szívembe. Nagyon hasonlítok belsőleg Sophie M. karakterére, Vic-re, lehet azért tetszik ez a 2 film ennyire, bár én amúgy is imádom az ilyen gyönyörű, szerelmes, romantikus filmeket. A rendezés meg egyenesen zseniális. .Alig vártam már, hogy láthassam a második részt. Poupette a világ legaranyosabb dédije, nagyon bírtam a szerepét, tetszett nagyon. Életem egyik legnagyobb filmje mindkettő. Akárhol és akármikor meghallom a zenéjét , könnybe lábad a szemem!! Imádom egyszerűen a mai napig és életem végéig imádni fogom. Egyébként szerintem mindenképpen egy alapmű, egy olyan film ami szerintem minden korosztálynak jelent valamit. Az a 80-as évek feeling, pedig olyan magával ragadó, az egész hangulat hogy aki eddig nem látta még az mindenképpen nézze meg, mert ez egy olyan darab amit sosem lehet megunni (vagyis én nem tudom megunni, és akiket ismerek és látták, ők sem tudják, bár nem is akarjuk.) Kiváló zenékkel, színészekkel. Bemutatja a kamaszéletet, a és a kamaszszerelmet.. : )
Az első részbe az a kedvenc jelenetem, amikor Vic a házibuliba van, és megy a disco zene, megy a tánci tánci, és egyszer csak Mathieu odamegy Vic mögé és rátesz egy fülhallgatót, amiből Richard Sanderson-Reality dala megy : ) Csodálatos jelenet.
A második részbe meg az a kedvenc jelenetem amikor Vic és Philippe elmennek egy koncertre, ahol gyönyörű dalokat játszanak (Your eyes) és mindenki felemeli a kezét, a kezekbe öngyújtó van, és azzal világítanak fennt a kezükben. Annyira szívmelengető ez a jelenet, remélem egyszer majd én is átélem.
Kb ezen nőttünk fel nővéremmel .Az elmúlt 7 év alatt megszámolni sem tudom hányszor néztük meg. : )Imádom a storyt, a szinészeket(főleg Sophie Marceaut)a zenéket sem hagynám ki. Kivúlről tudom a szöveget biztos sokan így vannak vele, akik szeretik és látták. Egyszerűen imádni való film és színészek!!
Örök kedvenc, imádom!!
10/10