A lány és a farkas
Szegény Gary Oldman. Sean Bean 2.0. Szinte tudod, érzed, hogy mikor fog meghalni a filmben és hogy.

Tetszett, jó film volt ez és Amanda remek színészi alakítása felől már semmi kétségem sincs.
10/7,5
Anonymous
Teljesen le vagyok döbbenve. El kell mondanom legalább 2 Miatyánkat. No de mégis kérem szépen ... Nem tett jót a 'Shakespeare lelkemnek' hogy a filmben egy tehetségtelen szélhámosnak és semmirekellőnek mutatták be. Nagyon érdekes látásmód, Shakespeare, aki még írni sem tud, csak olvasni, flörtöl minden szembemenő nővel és férfivel. Valahogy megértem amiért nem folyt be elég összeg a moziknak a film vetítéséből. A rendező német, amivel semmi bajom sincs, de érdekes látásmódja van az öregnek. Úgy látom eddig csak szinte katasztrófa filmeket rendezett, itt is sikerült kissé átesni a ló másik oldalára, de ha ezt kívánja a történet, akkor ez van. A történet egy politikai thriller, amiben Shakespeare korában élt uralkodók, művészek és katonák korrupt ügyeiről van szó. Mindez egy férfi miatt, akiben költői vér csörgedez ám országot irányítani nem tud. Három idősíkon fut a cselekmény, nagyon oda kell figyelni, részegen hamar el lehet veszíteni a fonalat.

Már az ötlet sem tetszik és nem tudom, hogy egy emberke mi jogon ruház fel régen meghalt emberek karaketereit rossz tulajdonságokkal és gyilkos hajlamokkal, de nekem alapjában véve tetszett, mert energikus film lett, 3 idősík, gyors és tömör, remekül kidolgozott és majdnem jól kicastingolt a színész gárda. Hivatalosan is elkapott a Rhys Ifans láz, eddigis tudtam, hogy tehetséges a csóka de talán élete legjobb alakítását produkálta, szóhoz sem tudok jutni. Vanessa Redgrave jó volt, mint mindig, minden filmben, elég kellemetlen lehetett egy ilyen szerepet eljátszani. Elizabeth királynő fiatal énjét Vanessa lánya, Joely Richardson alakítja, Edward (Rhys) fiatalkori önmagát pedig Jamie Bower. Ha van valami, ami viszont jobban zavar, mint a néha már teljesen követhetetlen történet, az az, hogy Derek Jacobinak miért csak 5 perc jutott?

Derek Jacobinak, egy Shakespeare-rel kapcsolatos filmben 5 percet adni

Ez olyan mint almás pitét alma nélkül vagy krumplis tésztát krumpli nélkül készíteni.

Jacobi rossz szereposztása és a néhol már szinte követhetetlen események miatt ez
10/8