(ToTo, légyszi,
ezt a hozzászólást töröld, mert egyszerűen annyira felidegesített, hogy már írtam egy A4-es oldalnyi szöveget reakcióként és törölnöm kellett, mikor végre kicsit lehiggadtam, egyszerűen nem lenne mérvadó erre válaszolni, de továbbra se állom, hogy látom, hogy itt van ez. Lehet ilyet kérni? Ha már úgyis itt vagy a környéken inkább neked szóltam

)
Látom itt is előkerült az a téma, hogy miért nem bírnak leszokni, meg hogy nem tolerálják a dohányosok a nem dohányzókat. Én dohányzom, de főleg csak lakáson belül, utcán ritkán, ha megyek valahova intézni valamit, időm sincs rágyújtani egyrészt, másrészt pedig én spec figyelek a másikra. Nem értem, miért nem lehet kiegyezni abban, hogy ha valakit zavar, hogy dohányzik a másik, akkor mellette nem gyújt rá, vagy ha sokat vannak együtt megkérdezi, hogy "figyi, rágyújthatnék most kivételesen melletted?". Nem fér a fejembe. Szabad levegőn mondjuk még ez is okés, mert akkor tudnak úgy ülni/állni, hogy a légmozgás ne a nemdohányzó felé vigye a füstöt. Azt is észrevettem, hogy rengeteg nemdohányos pedig a dohányosokat nem tolerálja, ezt nem szemrehányásként mondom, szerintem egyik félnek sincs igaza, mikor a másikat szidja. Valamilyen köztes megoldás biztosan létezik. Mostanában egyébként fordult a kocka, ma már egyre inkább hajlik afelé a társadalom, hogy a dohányosok legyenek a nemmenők, régen pedig tökre ciki volt, ha valaki nem dohányzott.
Én mondjuk elég fiatalon kezdtem cigizni, nem pusztán menőzési okokból, én ezt a példát láttam, és ezt szerettem volna. Igen, hasznos volt a beilleszkedéshez is, gimnáziumban is. Rögvest, ahogy megérkeztünk a gólyatáborba csoportot alakítottunk a dohányosokból. Persze ugyanúgy társalogtunk a többiekkel is, csak valahogy jobban összeszoktunk a kis csoportunkkal. Mindegy, ezzel nem azt mondom, hogy hú dohányozni milyen jó, függetlenül attól, hogy én szeretek cigizni, ha lehet inkább senki se szokjon rá, jobban jár. Miután rászoktam, sokszor le akartam szokni, csak sosem akartam igazán, de ma már nem is akarok leszokni. Ha valaha abbahagyom a dohányzást, az terhesség miatt lesz.
Filmek? Ugyan már, mostanság ahhoz sok közük nincs, hogy valaki elkezd cigizni, persze van rá példa, de ma már lassan egy füstgomolyag se szállhat fel a filmekben, sorozatokban, az Aggódó Szülők úgyis megérkeznek.
Pénzzel tényleg nem nagyon lehet befolyásolni ezt, bár ismerek olyat, aki emiatt szokott le a dohányzásról. A cigi ára folyton megy fel, januárban ismét drágulni fog, és nem lesz kevesebb dohányzó ember szerintem.
Mielőtt valaki megkérdi, teljesen tisztában vagyok a dohányzás következményeivel, a kifogásokkal, mindennel. Nekem nincsenek kifogásaim, dohányzom és kész, nem azért nem hagyom abba, mert ez meg az lenne, egyszerűen nem áll szándékomban most épp letenni a bagót.