Starity

Füstölgő fiatalok

13 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 05. 22:55 #141
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (medvesajtos @ 2011.09.05. 22:43)
A filmeknek nem sok köze van hozzá. Nem egy film van amiben cigiznek, szivaroznak pl a Die Hard amit Toto említett. A cigire általában menőzésből szoknak rá, vagy csak kipróbálják, mert kíváncsiak. Én is elszívtam egyszer 1 szál cigarettát, hozzáteszem voltam kb 10 éves és kényszerítettek, szerencsére nagyon rosszul esett és azóta utálom. 
Tiltani nem lehet... viszont nem ártana ha az iskolákban lenne olyan előadás, ahol egy elhalt kátrányos tüdőt körbevisznek a gyerekek előtt, mert a képek nem elég ijesztőek. biggrin.gif

Az elképzelés nem rossz, csak szerintem ez sem segít. Ha valaki függővé válik ettől, hiába visznek körbe körbe a termen ilyen meg olyan szerveket. Egy részt, mert ez szenvedély, másrészről pedig bemakacsolhatják magukat és mondhatják, hogy 'ez nem is igazi' vagy 'ezt csak azért mutatják, hogy elijesszenek'. Szerintem. De cáfolj meg ha szerinted nem így van. biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: tya04
2011. szeptember 05. 23:11 #142
medvesajtos
medvesajtos
új tag
Hozzászólás: 16
Azonosító: 147806
Idézet (ophely88 @ 2011.09.05. 22:55)
Az elképzelés nem rossz, csak szerintem ez sem segít. Ha valaki függővé válik ettől, hiába visznek körbe körbe a termen ilyen meg olyan szerveket. Egy részt, mert ez szenvedély, másrészről pedig bemakacsolhatják magukat és mondhatják, hogy 'ez nem is igazi' vagy 'ezt csak azért mutatják, hogy elijesszenek'. Szerintem. De cáfolj meg ha szerinted nem így van.  biggrin.gif

Szerintem a fiatalok akik a suli udvarán néha rágyújtanak menőzésből még nem függők. Nem is az idősebb diákokra gondoltam, hanem a fiatalokra, 10-14 éves korig. A kátrányos tüdőt se úgy gondoltam, hogy egy kiszáradt darabot, hanem egy frissen kioperált tüdőt kéne körbevinni. biggrin.gif Szerintem hatásos lenne.
3 felhasználónak tetszik: ophely88, Nashine, WhiteRosee
2011. szeptember 05. 23:16 #143
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (medvesajtos @ 2011.09.05. 23:11)
Szerintem a fiatalok akik a suli udvarán néha rágyújtanak menőzésből még nem függők. Nem is az idősebb diákokra gondoltam, hanem a fiatalokra, 10-14 éves korig. A kátrányos tüdőt se úgy gondoltam, hogy egy kiszáradt darabot, hanem egy frissen kioperált tüdőt kéne körbevinni.  biggrin.gif  Szerintem hatásos lenne.

Persze, hogy nem függők, de csak be kellene mutatni nekik is, nem? biggrin.gif Meglássák hogy járhatnak, ha rászoknak.
Előttem már van egy elég ijesztő kép, talán tényleg hatásos lenne, felőled is lehúzhatná a rólót a dohány ipar biggrin.gif thumbsup.gif

Apropó. Ipar. Mi lenne, ha még emelkednének az árak? Feljebb menne az ÁFA? Vajon az segítene? think.gif Vagy csak rövid távon tűnik jó megoldásnak minden ezzel kapcsolatos problémára?
2011. szeptember 05. 23:24 #144
medvesajtos
medvesajtos
új tag
Hozzászólás: 16
Azonosító: 147806
Sajnos ha 800Ft lenne a cigi akkor is lenne rá vevő... A szüleim dohányoznak, azt mondták anno, hogy ha 500Ft felett lesz, akkor nem vesznek többé. Most 590Ft egy doboz és továbbra is veszik.
2011. szeptember 05. 23:39 #145
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (medvesajtos @ 2011.09.05. 23:24)
Sajnos ha 800Ft lenne a cigi akkor is lenne rá vevő... A szüleim dohányoznak, azt mondták anno, hogy ha 500Ft felett lesz, akkor nem vesznek többé. Most 590Ft egy doboz és továbbra is veszik.

Ez probléma mellow.gif
2011. szeptember 05. 23:40 #146
- törölt felhasználó -    
Idézet (medvesajtos @ 2011.09.05. 23:24)

Ismerős. Nekem a bátyám viszi túlzásba a cigizést.. van, hogy naponta több doboz cigit elszív, anyámék nem győzik venni neki (mellékesen hozzátenném, hogy anyám is cigizik, de ő inkább csak akkor, amikor ideges).. leszoktatni már nem is próbálják, helyette elküldték dolgozni.. Egyébként én egyáltalán nem örülök neki, elvileg 17 éves kora óta cigizik, de én ezt nem igazán hiszem el, szerintem előbb kezdett el.. dry.gif

Pedig mennyire örülnék annak, ha mindketten leszoknának a cigiről.
2011. szeptember 05. 23:52 #147
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Nashine @ 2011.09.05. 23:40)
Ismerős. Nekem a bátyám viszi túlzásba a cigizést.. van, hogy naponta több doboz cigit elszív, anyámék nem győzik venni neki (mellékesen hozzátenném, hogy anyám is cigizik, de ő inkább csak akkor, amikor ideges).. leszoktatni már nem is próbálják, helyette elküldték dolgozni.. Egyébként én egyáltalán nem örülök neki, elvileg 17 éves kora óta cigizik, de én ezt nem igazán hiszem el, szerintem előbb kezdett el..  dry.gif 
Pedig mennyire örülnék annak, ha mindketten leszoknának a cigiről.

Több doboz? Ejha blink.gif
2011. szeptember 06. 00:35 #148
Domcicc
Domcicc
Dekker's bitch

StátuszAnglia :3
Hozzászólás: 3553
Csatolások: 5834
Azonosító: 123419
(ToTo, légyszi, ezt a hozzászólást töröld, mert egyszerűen annyira felidegesített, hogy már írtam egy A4-es oldalnyi szöveget reakcióként és törölnöm kellett, mikor végre kicsit lehiggadtam, egyszerűen nem lenne mérvadó erre válaszolni, de továbbra se állom, hogy látom, hogy itt van ez. Lehet ilyet kérni? Ha már úgyis itt vagy a környéken inkább neked szóltam blush.gif )

Látom itt is előkerült az a téma, hogy miért nem bírnak leszokni, meg hogy nem tolerálják a dohányosok a nem dohányzókat. Én dohányzom, de főleg csak lakáson belül, utcán ritkán, ha megyek valahova intézni valamit, időm sincs rágyújtani egyrészt, másrészt pedig én spec figyelek a másikra. Nem értem, miért nem lehet kiegyezni abban, hogy ha valakit zavar, hogy dohányzik a másik, akkor mellette nem gyújt rá, vagy ha sokat vannak együtt megkérdezi, hogy "figyi, rágyújthatnék most kivételesen melletted?". Nem fér a fejembe. Szabad levegőn mondjuk még ez is okés, mert akkor tudnak úgy ülni/állni, hogy a légmozgás ne a nemdohányzó felé vigye a füstöt. Azt is észrevettem, hogy rengeteg nemdohányos pedig a dohányosokat nem tolerálja, ezt nem szemrehányásként mondom, szerintem egyik félnek sincs igaza, mikor a másikat szidja. Valamilyen köztes megoldás biztosan létezik. Mostanában egyébként fordult a kocka, ma már egyre inkább hajlik afelé a társadalom, hogy a dohányosok legyenek a nemmenők, régen pedig tökre ciki volt, ha valaki nem dohányzott.

Én mondjuk elég fiatalon kezdtem cigizni, nem pusztán menőzési okokból, én ezt a példát láttam, és ezt szerettem volna. Igen, hasznos volt a beilleszkedéshez is, gimnáziumban is. Rögvest, ahogy megérkeztünk a gólyatáborba csoportot alakítottunk a dohányosokból. Persze ugyanúgy társalogtunk a többiekkel is, csak valahogy jobban összeszoktunk a kis csoportunkkal. Mindegy, ezzel nem azt mondom, hogy hú dohányozni milyen jó, függetlenül attól, hogy én szeretek cigizni, ha lehet inkább senki se szokjon rá, jobban jár. Miután rászoktam, sokszor le akartam szokni, csak sosem akartam igazán, de ma már nem is akarok leszokni. Ha valaha abbahagyom a dohányzást, az terhesség miatt lesz.

Filmek? Ugyan már, mostanság ahhoz sok közük nincs, hogy valaki elkezd cigizni, persze van rá példa, de ma már lassan egy füstgomolyag se szállhat fel a filmekben, sorozatokban, az Aggódó Szülők úgyis megérkeznek.
Pénzzel tényleg nem nagyon lehet befolyásolni ezt, bár ismerek olyat, aki emiatt szokott le a dohányzásról. A cigi ára folyton megy fel, januárban ismét drágulni fog, és nem lesz kevesebb dohányzó ember szerintem.

Mielőtt valaki megkérdi, teljesen tisztában vagyok a dohányzás következményeivel, a kifogásokkal, mindennel. Nekem nincsenek kifogásaim, dohányzom és kész, nem azért nem hagyom abba, mert ez meg az lenne, egyszerűen nem áll szándékomban most épp letenni a bagót.
2011. szeptember 06. 12:24 #149
Flower21
Flower21
♥ Books&Movies ♥

Státusz♥ Sunshine ♥ Books ♥ Loki ♥ BTS ♥ Sherlock ♥ Paul Walker
Hozzászólás: 1122
Azonosító: 151172
a mi családunkban nem dohányzik senki, és nem is fog soha
a cigi nagyon büdös és tök drága, nem értem, hogy mások, hogy tudnak elszívni naponta több dobozzal is, ráadásul még rontja az egészséget és a levegőt is
2011. szeptember 06. 14:00 #150
naomi92
naomi92
visszatérő vendég

Státusz"Most múlik pontosan, engedem hadd menjen.... "
Hozzászólás: 366
Csatolások: 1
Azonosító: 92358
Úr isten, micsoda hülyeségen veszekedtek. A sztárok azt csinálnak amit akarnak, itt nem róluk van szó hanem a fiatalokról, hogy mit látnak az emberek. Lehet olvasni, hogy egyesek sértegetik azokat akik dohányoznak pedig, szerintem mindenkinek a személyes ügye, hogy mit tesz a testével. Én sose piszkáltam az Anti dohányosokat, figyelmes vagyok ha mellettem vannak akkor arrébb állok. MInket miért nem lehet elfogadni?
2011. szeptember 06. 15:32 #151
- törölt felhasználó -    
Ismerős.
Az én osztályom annyira rohadtul elfajult ezen a téren, hogy az nem igaz. Nem elég, hogy az ivást, de a cigit is kipróbálták már - őszintén szólva nem is tudom, melyik a jobb...
Nem az összes, és főleg a fiúk, de van egy - két olyan ember, akinek úgy alapból "a szívemen viselem a sorsát", és nem szeretném, ha ők is rászoknának.
Pl., az egyik osztálytársam még csak 12 éves, '98ban született, és már szerintem egy jó ideje cigizik.
Ezt onnan tudtam meg, hogy a múltkor ezzel menőztek: "És akkor ittunk, meg rágyújtottunk és hű, de jó volt..."
2011. szeptember 06. 15:56 #152
bimbi93
bimbi93
visszatérő vendég
Hozzászólás: 236
Csatolások: 16
Azonosító: 146132
hát igen a napi több doboz nagyon kemény.... osztályombol mondjuk 80% 18 már de már 3 éve cigizik a többség
2011. szeptember 06. 17:20 #153
- törölt felhasználó -    
hát nálunk úgy nem cigiznek max egy kettő néha rá gyújt de ennyi . De nekem is volt ilyen időszakom hogy dohányoztam de leszoktam biggrin.gif.
2011. szeptember 06. 17:22 #154
- törölt felhasználó -    
Én most 14 vagyok és úgy 3 éve voltam egy barátnőmmel nyaralni.
Ott ugye én voltam az unalmas, hülye, kis fiatal aki semmi érdekeset nem csinál. És ezt a pofámba is vágták akárhányszor csak lehetett.
Rengetegszer (kb. minden nap) megkínáltak cigivel és piával, de annyiszor nemet is mondtam. Mindig hülyének néztek emiatt.
Nem, nem azért hagytam ki mert, hogy jaaj mi lesz ha anyukám meg tudja.. hanem azért mert féltettem saját magam. Nem akartam rászokni az ilyen szrságokra.. Ha akarják készítsék ki magukat egyedül, én nem leszek velük ebben, gondoltam. És azóta a 3 éve nem is gyújtottam á soha! És nem is fogok!
Nem csak, hogy csúnya lesz tőle az ember bőre, haja, fogai, lehelete, de még az egészségére is rosszul hat ki! Azt ne mondja nekem valaki, hogy ezek mellett "megéri" naponta elszívni egy doboz cigit -.-"
2011. szeptember 06. 17:43 #155
Victoria Rainbow
Victoria Rainbow
visszatérő vendég

StátuszI'm Kpopper♥
Hozzászólás: 499
Azonosító: 152071
:| nagyon rossz szokás:|
2011. szeptember 06. 17:55 #156
- törölt felhasználó -    
az én osztálytársaim úgy ötödik eleje-negyedik vége óta cigiznek. a létszám 22, ebből minimum 15 fiú és egy lány szív rendszeresen. az az egy lány a barátnőm, és tudom, hogy igenis belegondol, mennyi kárt okoz ezzel a szervezetének, de akkor is csinálja. vannak, akiket ez már nem érdekli, hadd ne magyarázzam, miért. :/
az én családomban egyébként majdnem mindenki cigizik, de sem én, sem a tesóim nem fogunk rágyújtani soha. biggrin.gif
2011. szeptember 06. 17:56 #157
- törölt felhasználó -    
ui: én egyáltalán nem ítélem el azt sem, aki cigizik, nyilván van rá oka.
2011. szeptember 06. 18:03 #158
- törölt felhasználó -    
sokan a lelki problémák miatt gyújtanak rá mert úgy érzik,csak ebbe menekülhetnek,mert a sok szemét hazug csíra átvágja,megalázza,megcsalja azokat a bizonyos embereket,ezen azért elkéne gondolkodni kedves olvasók...
2011. szeptember 06. 18:04 #159
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Nem akarom hosszan kommentálni. Undorító, ami ma folyik, de megállítani nem lehet. Meggondolatlanok, de vessenek magukra.
2011. szeptember 06. 18:26 #160
Alexiss
Alexiss
♥Dinnyéné♥

StátuszAlexiss még nem állította be a státuszát.:)
Hozzászólás: 1226
Csatolások: 137
Azonosító: 142159
Nekem is volt egy idöszakom amikor úgy gondoltam nekem is rá kell gyujtani. Többször is elhatároztam de nem mertem nehogy a szüleim érezzék rajtam a cigiszagot. Mára már pedig a baráti táraságom, a bátyám, a barátom.. mindenki szívja elöttem de én még csak ki sem próbáltam az elözökhöz képest. Sött mpst úgy vagyok vele hogy még nem próbáltam, de nem is fogom.
13 oldal 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!