Starity

Füstölgő fiatalok

13 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. szeptember 05. 15:40 #61
Ade.
Ade.

Státuszyou're tangled in the great escape-
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 660
Csatolások: 1075
Azonosító: 159060
én cigizek és nem azért mert menő dolog és a legtöbb ember se azért cigizik mert menő,hanem a sok stressz miatt(nálam is így van)Egyébként segít lenyugodnom és jó hatása is van,növeli a figyelő képességet és segít jobban gondolkodni is!3 éve cigizek és nyáron voltam tüdőszűrésen és elmondom,hogy az én tüdőm nincs is annyira megkárosodva,mint az egyik barátnőmnek aki nem is cigizik(szóval nem mindig a cigi a hibás a tüdőkárosodásnál)!!
amúgy jó cikk! smileeee.gif
2011. szeptember 05. 15:41 #62
- törölt felhasználó -    
Idézet (Fanni0325 @ 2011.09.05. 15:39)
Én elhatároztam hogy soha nem fogok sem alkoholt fogyasztani, sem cigizni és főleg nem drogozni. A cigi füstjétől már egyenesen rosszul vagyok. Mamám is cigizett de addig nyaggattam míg le nem szokott. Nem fogok soha sem káros szendvedélyeket folytatni, hiszen szép hosszú életet szeretnék élni nem 20 évesen meghalni tüdőrákban.

Álljunk meg egy pillanatra! Alkoholt fogyasztani sem fogsz? Azt megnézném..Talán most még ezt mondod,de ha majd eléred a 18 éves korodat vagy akár a 15-16-ot más lesz a véleményed.Nincs azzal semmi baj,ha egyszer-kétszer iszol,de em kell túlzásba vinni azt se.
2011. szeptember 05. 15:45 #63
dolores2
dolores2
visszatérő vendég

Státusz...A jó lányok a mennybe mennek, a rosszak külföldi luxusútra...
Hozzászólás: 162
Csatolások: 0
Azonosító: 155126
[quote=Ade.,2011.09.05. 15:40~2473515]én cigizek és nem azért mert menő dolog és a legtöbb ember se azért cigizik mert menő,hanem a sok stressz miatt(nálam is így van)Egyébként segít lenyugodnom és jó hatása is van,növeli a figyelő képességet és segít jobban gondolkodni is!3 éve cigizek és nyáron voltam tüdőszűrésen és elmondom,hogy az én tüdőm nincs is annyira megkárosodva,mint az egyik barátnőmnek aki nem is cigizik(szóval nem mindig a cigi a hibás a tüdőkárosodásnál)!!
amúgy jó cikk! smileeee.gif[/quot

Na ne mond, a sok stresz miatt cigizik a sok 12- 16 éves kisgyerek??Majd mindjárt megsajnálom őket!! Na de még ha tényleg stressz oldó lenne, azt mondom jólvan..de ez is csak egy jó kis kifogás amiből semmi sem igaz!! Minden agyban dől el és ehhez semmi köze a nikotinnak!! ohmy.gif
1 felhasználónak tetszik: adry1415
2011. szeptember 05. 15:47 #64
Peace_Devil boy
Peace_Devil boy
Supre dan's of care Rarry'ϟ

StátuszI'm evil and this is my profillee'ss
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 1205
Csatolások: 2532
Azonosító: 155057
jó cikk, de aki nem tud róla leszokni azzal mi van?
2011. szeptember 05. 15:51 #65
- törölt felhasználó -    
Idézet (Peace_Devil boy @ 2011.09.05. 15:47)
jó cikk, de aki nem tud róla leszokni azzal mi van?

Őszintén szólva rengeteg módja van.A Legegyszerűbb: Az én apukámnak a munka társa bement a kórházba,rátették egy gépre.-5000 forintjába került,-és leszokott.Nem tudom mi volt a gépben,vagy vele,de azt igen,hogy félre tette a napi 2 doboz ciginek az árát,és egy hónapban harminc-ezer forint gyűlt össze,még akkoriban,amikor a cigi kb.100 forinttal olcsóbb volt,mint ma.
2011. szeptember 05. 15:57 #66
Eszter655
Eszter655
asylum

Státuszfilozofálok
Hozzászólás: 6255
Csatolások: 679
Azonosító: 134102
Hát az én iskolámban is találni pár gyereket,fiúk-lányok,akik rendszeresen járnak a raktárba...cigizni.
2011. szeptember 05. 15:58 #67
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (adry1415 @ 2011.09.05. 15:21)
Ja,meg a "megnyugtat" dologgal..Beképzelik maguknak,azt' cső..

Sportolni nem tudnak/nem akarnak, ezért inkább cigiznek, hogy ne hízzanak tovább. Igaz, hogy már annyit elszívott az egyik volt osztálytársam, hogy több mint 7 év évnyi dohányzás után is 120 kg, nem tud egy jóízűt nevetni, enni és kapkodva veszi a levegőt, egy hosszabb mondatot már nem tud elmondani, de még így is elszívott egy dobozzal múlt Szombaton. fear.gif
3 felhasználónak tetszik: adry1415, UnhappyMeals, Nashine
2011. szeptember 05. 16:01 #68
Ade.
Ade.

Státuszyou're tangled in the great escape-
Hozzászólás: 660
Csatolások: 1075
Azonosító: 159060
dolores2:
jó hát a 12-16 éveseket nem éri olyan sok stressz,hogy cigizzenek de azért van pár fiatal akinek van oka a stresszre,mint például a munka,egyetem vagy főiskola vagy érettségi...nagyon megnézném ki bírja azt ki stresszelés nélkül,hogy a fönőke mindenbe beleszól és a legapróbb hibánál is újrakezdeti veled az egész munkát,akkor szerintem mindenki elakarna szívni egy szál cigit legalább
2011. szeptember 05. 16:03 #69
Kiim
Kiim

StátuszThe toxicity of our city..
Hozzászólás: 1079
Azonosító: 135455
Nekem meg már abból van elegem, hogy bőven 20 év fölött, engem bírálnak 14-16 éves lányok akik nem dohányoznak!!! Mindenkinek saját szíve joga eldönteni, hogy dohányzik-e vagy sem. Ebben a témában mindenki olyan okos hogy az már fájdalmas, mindenki tud valami jót mondani, mert nyilván felcsaptatok orvosnak időközben, de akkor had áruljam el miről is van szó... Szinte minden cikkben és hozzászólásban legalább egyszer feltűnik a TÜDŐRÁK szó, és ezzel dobálóztok jobbra-balra, úgy hogy szinte csak újságban és neten olvastok róla. Nekem személyes tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, és igenis tudom mi az a tüdőrák, és hogy mit jelent az amikor valaki áttétes ésatöbbi. A nagymamámnál 12 éve diagnosztizálták, hozzátenném, SOHA az életében nem gyújtott rá egyetlen szál cigarettára sem, és olyan közegben sem mozgott ahol cigiztek mások. Ilyenkor ugyebár jön a kis szerencsétlen kérdés, hogy de hát akkor mégis mitől? -és ez a leghülyébb kérdés a világon, mert mindenhonnan csak ezt hallják az emberek --> ha cigizel, tüdőrákod lesz.! Az orvosai kerek-perec megmondták, hogy igen a cigaretta valóban káros az emberi egészségre, DE nem feltétlenül váltja ki a tüdőrákot! Könyörgöm ezt fogjátok fel, és utána dobálózzatok ezzel. A rák nem olyan betegség hogy egyik napról a másikra hopp, megjön az egyik doboz cigivel, ez egy hosszú és alattomos folyamat, és én láttam már embert teljesen leépülni... A másik meg az hogy állandóan a nem dohányzók jogait ismételgetik.. és hol vannak az én jogaim? Amikor szabad világban élünk elvileg, és mégsem tehetem azt ami számomra már egy megszokott dolog, mert a városunkban szinte már sehol sem lehet rágyújtani!! Nekem félve kell már elővennem a táskámból a cigit, mert mindenki úgy néz rám mint egy darab szarra, holott senkinek semmi köze ahhoz hogy én mivel károsítom magam, ha már állandóan ezt lehet hallani. És ugye akkor jön ez, hogy ti a szűretlen füstöt szívjátok be ..stb. nem hinném hogy valakinek is valaha a pofájába fújtam volna, vagy esetleg a szájába hamuztam volna. Egyébként ti tisztában vagytok azzal hogy amikor kiléptek az utcára milyen szmogot szívtok be? Kb 6x károsabb, de azzal senki sem foglalkozik, mert nem látod konkrétan, és a média is kevesebbet foglalkozik ezzel.
Oké, rohadt hosszú lett, az sem érdekel ha valaki ezzel nem ért egyet, de had döntsem már el én, hogy mit kezdek az életemmel, és ne olyan ember bíráljon, aki szinte azt sem tudja hogy miről van szó! Köszönöm..peace
2011. szeptember 05. 16:16 #70
Beaaaa
Beaaaa
Hozzászólás: 1193
Azonosító: 141537
Én nem dohányzom, és eszem ágában sincs elkezdeni, egyszer egy szálba bele szívtam de akkor is csak a kíváncsiság hajtott és azóta sem, és nem is tervezem.Nálunk az osztályban egynéhány gyerek cigarettázik, pedig tudják a következményeit, ami elég szomorú, hogy ilyen fiatalon már pusztítják magukat, még idősebb korban sem jó dolog.
Nálunk a családban apukám cigizik, és nem tudta meg adni rá a választ,hogy ez miért jó neki. Ő is tisztában van azzal, hogy komoly következményei lehetnek. De még is szívja, igaz,hogy a rossz példa ragadós de én semmi pénzért nem gyújtanék. rá. Egyébként jó cikk lett!!
2011. szeptember 05. 16:18 #71
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (Kiim @ 2011.09.05. 16:03)
Nekem meg már abból van elegem, hogy bőven 20 év fölött, engem bírálnak 14-16 éves lányok akik nem dohányoznak!!! Mindenkinek saját szíve joga eldönteni, hogy dohányzik-e vagy sem. Ebben a témában mindenki olyan okos hogy az már fájdalmas, mindenki tud valami jót mondani, mert nyilván felcsaptatok orvosnak időközben, de akkor had áruljam el miről is van szó... Szinte minden cikkben és hozzászólásban legalább egyszer feltűnik a TÜDŐRÁK szó, és ezzel dobálóztok jobbra-balra, úgy hogy szinte csak újságban és neten olvastok róla. Nekem személyes tapasztalatom van ezzel kapcsolatban, és igenis tudom mi az a tüdőrák, és hogy mit jelent az amikor valaki áttétes ésatöbbi. A nagymamámnál 12 éve diagnosztizálták,  hozzátenném, SOHA az életében nem gyújtott rá egyetlen szál cigarettára sem, és olyan közegben sem mozgott ahol cigiztek mások. Ilyenkor ugyebár jön a kis szerencsétlen kérdés, hogy de hát akkor mégis mitől? -és ez a leghülyébb kérdés a világon, mert mindenhonnan csak ezt hallják az emberek --> ha cigizel, tüdőrákod lesz.! Az orvosai kerek-perec megmondták, hogy igen a cigaretta valóban káros az emberi egészségre, DE nem feltétlenül váltja ki a tüdőrákot! Könyörgöm ezt fogjátok fel, és utána dobálózzatok ezzel. A rák nem olyan betegség hogy egyik napról a másikra hopp, megjön az egyik doboz cigivel, ez egy hosszú és alattomos folyamat, és én láttam már embert teljesen leépülni... A másik meg az hogy állandóan a nem dohányzók jogait ismételgetik.. és hol vannak az én jogaim? Amikor szabad világban élünk elvileg, és mégsem tehetem azt ami számomra már egy megszokott dolog, mert a városunkban szinte már sehol sem lehet rágyújtani!! Nekem félve kell már elővennem a táskámból a cigit, mert mindenki úgy néz rám mint egy darab szarra, holott senkinek semmi köze ahhoz hogy én mivel károsítom magam, ha már állandóan ezt lehet hallani. És ugye akkor jön ez, hogy ti a szűretlen füstöt szívjátok be ..stb. nem hinném hogy valakinek is valaha a pofájába fújtam volna, vagy esetleg a szájába hamuztam volna. Egyébként ti tisztában vagytok azzal hogy amikor kiléptek az utcára milyen szmogot szívtok be? Kb 6x károsabb, de azzal senki sem foglalkozik, mert nem látod konkrétan, és a média is kevesebbet foglalkozik ezzel.
Oké, rohadt hosszú lett, az sem érdekel ha valaki ezzel nem ért egyet, de had döntsem már el én, hogy mit kezdek az életemmel, és ne olyan ember bíráljon, aki szinte azt sem tudja hogy miről van szó! Köszönöm..peace

A kátrány és egyéb miatt a cigi rákot okozhat, de nem mindenkinek lesz rákja, aki cigizik. Torokrákja akárkinek lehet, nem kell ahhoz cigizni, a cigi csak elősegítheti a kialakulást.
Az én tapasztalatom a cigivel kapcsolatban pedig az, hogy régebben ki kellett volna szolgálnom egy lányt egy boltban, cigivel. Nem volt 18 és nem volt nála személyi. Azt mondta könyörüljek meg rajta és értsem meg, hogy neki ez olyan, mint a drog. Én ne féltsem az ő egészségét (nem féltettem, csak a kassza alatti táblára ki volt írva, hogy 18 éven aluliaknak nincs lehetőség cigi vásárlásra), neki is joga van cigizni, mint mindenki másnak. Remegett keze lába, vékony volt, extrém vékony, szeme sarka már sárgaszínű, kipirosodott arc és Sarah Jessica Parker karok. A lány nem rákban halt meg, pedig cigizett rendesen. mellow.gif
3 felhasználónak tetszik: Rekahhh, WhiteRosee, adry1415
2011. szeptember 05. 16:19 #72
dolores2
dolores2
visszatérő vendég

Státusz...A jó lányok a mennybe mennek, a rosszak külföldi luxusútra...
Hozzászólás: 162
Azonosító: 155126
Idézet (Ade. @ 2011.09.05. 16:01)
dolores2:
jó hát a 12-16 éveseket nem éri olyan sok stressz,hogy cigizzenek de azért van pár fiatal akinek van oka a stresszre,mint például a munka,egyetem vagy főiskola vagy érettségi...nagyon megnézném ki bírja azt ki stresszelés nélkül,hogy a fönőke mindenbe beleszól és a legapróbb hibánál is újrakezdeti veled az egész munkát,akkor szerintem mindenki elakarna szívni egy szál cigit legalább

Tisztában vagyok vele,hogy vele,hogy sok fiatalnak van oka a stresszre, csakhogy ez akkor sem mentség!! Én is egyetemista vagyok és ebben az évben lesz az államvizsgám, és most kezdem el írni a diploma munkámat is...tehát azt hiszem ebben az évben sem leszek majd halál nyugodt!! De ettől függetlenül nem fogok rászokni a cigire,mivel a stresszt ez nem fogja megoldani..ha le akarom vezetni a veszkót, elmegyek az edző terembe és addig ütöm a bokszzságot amig el nem zsibbad a kezem, mert ha valami akkor ez igazán jó stressz oldó!! thumbsup.gif
2011. szeptember 05. 16:25 #73
ilus1996
ilus1996
~Hope~

StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Én nagyon ellenszenves vagyok ezzel kapcsolatba.Itt van például az anyukám ő az egyetlen aki dohányzik és hiába mondom neki,hogy nyugodtan letehetnéd nem teszi le.Ráadásul azt kifogásolja,hogy ez nyugtatja meg na persze igazából nem az idegeit nyugtatja le.És szomorú,hogy ismerek egy két embert akik már dohányoznak és velem egy koruak!Annyi biztos,hogy én nem fogom eltanulni anyukámtól és mivel ilyen zárkozot vagyok ezért baráti körbe sem vagyok.Mondjuk én sem viselem el azt,hogy látok nem messze az iskolától még nálam fiatalabbakat is cigizni én hátborzongok tőle.Minden esetre nálunk a nagy menők szívnak,hogy miért?hogy még jobban menők legyenek!ÉAz a legszomorúbb,hogy nincsenek tekintéllyel magukra az emberek.Azt mondják,hogy egy-kettőtől nem lesz semmi baj(már pedig nem) de azt nem fogják észre venni,hogy az 1-2 szállból egyre több lesz és végül ott ragadnak,hogy cigiznek.Mondjuk én például rendesen odébb megyek anyukámtól ha rágyújt kedvem sincs bele szívni a cigaretta füstbe mert,undoritó amit érzékel az orrom.Általába ezek a cikkek azért is olyan értékesek mert,így előbb figyelmeztetik a fiatalokat,hogy máskor se tegyék tönkre az életüket.
2011. szeptember 05. 16:28 #74
Rekahhh
Rekahhh
яεçкłεѕѕ™

StátuszI'm so happy, 'cuz today I found my friends, they're in my head.
Hozzászólás: 2997
Csatolások: 15
Azonosító: 124407
Fél órája értem haza, a haverjaimmal lógtam, akik persze cigiznek. Beismerem, engem is hajott már a kiváncsiság, de ahogy Anyukámnak és Nagymamámnak is megszoktam mondani, hogy mennyire ellenzem ezt, nekik is jó sokszor megmondtam már. Semmi értelme a tudatos(!) egészségrombolásnak! Főleg nem 14 évesen. Saját magamtól tudom, hogy egy szívástól nem leszel függő, akkor meg minek folytatnád? Kipróbátad azt cső. Tudod nagyon jól, hogy semmi értelme. Akinek van egy csöpp esze van az nem csinálja. Nem értem, hogy ebben mi a menő, inkább az a menő ha betöltöd a 20-at. Szívem szerint betiltatnám az egész világon a forgalmazását.
2011. szeptember 05. 16:28 #75
nicol bellox
nicol bellox
Huncut

Státusz:)
Hozzászólás: 8136
Csatolások: 5409
Azonosító: 143848
Idézet (Janie @ 2011.09.05. 09:10)
Büszkén jelentem ki, hogy én nem dohányzom! És  ettől még nem vagyok cikisebb vagy "nem annyira menő". Le a cigivel!

Egyetértek!! wink.gif
Énsem doháányzom egyébként. Utálom, undorító szokás
2011. szeptember 05. 16:36 #76
Candy_attack
Candy_attack
Monster

StátuszYou know, some people want me to die. But I'm not going anywhere... - Lady Gaga
Hozzászólás: 1580
Azonosító: 130532
Sajnos én is dohányzok és elég pici voltam (12 vagy 13) mikor elkezdtem és már nem tudom letenni. :S Nem tudom, miért kezdtük el, de most már szidom érte magam, nem is az egészségem miatt, mert ugyanúgy kaphatok tüdőrákot a városi levegőtől is, de rohadt drága. Napi 560 forintomba fáj.
Igazából az ok amiért nem tudok leszokni, az az, hogy nem is akarok. Csak tudom, hogy le kéne, de ez nem ugyanaz. Már egy napot sem bírok ki cigi nélkül, hiányzik a nikotin, a mozdulat, a szaga, meg minden. :S Szóval a tabletta, meg rágó, meg tapasz nem jó semmire.

Ezért mondom mindenkinek, aki még nem próbálta ki, vagy kipróbálta, de nincs rászokva, hogy ne is kezdje el, mert utána rohadt nehéz abbahagyni...
2011. szeptember 05. 16:37 #77
zavodni
zavodni

Státusz,,Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get..."
Hozzászólás: 536
Azonosító: 143361
Sajnos én elég sok olyan ÁLTALÁNOS ISKOLÁST ismerek, aki cigizik. A családomban senki nemcigizik, szóval én is azt mondom, hogy soha nem fogok cigizni. Mi nem érthetjük meg azokat akik cigiznek. Ez egy függőség. És hiába van csomó elrettentő példa, akkor sem teszik le. Nyilván ahhoz, hogy valaki leszokjon a dohányzásról, nagyon sok erő kell. Én persze nem bírálok senkit, mindenkinek joga van eldönteni, hogyan károsítja a szervezetét. De én azon vagyok felháborodva, akik nyavalyognak, hogy így nincs pénze meg úgy, de a cigit azt doboz számra veszi minden egyes nap. Bele gondolt, hogy az mennyi pénz ?
Egy nap egy doboz cigi--> 600Ft
Egy éven keresztül napi egy doboz cigi --> 200 000Ft
Harminc éven keresztül napi egy doboz cigi -->6 000 000Ft
Szóval mindenki döntse el, hogy neki mi a jó, de hogy én soha nem fogok cigizni az 100...
2 felhasználónak tetszik: ophely88, WhiteRosee
2011. szeptember 05. 16:42 #78
Zsozsi13
Zsozsi13
maybe I'm the side of angel...

StátuszLondon sept. 29!*-* COMEEEEE!!!!
Hozzászólás: 1197
Csatolások: 32
Azonosító: 153514
én sem dohányzok sőt még ki sem próbáltam és erre büszke vagyok!biggrin.gif
2011. szeptember 05. 16:43 #79
ophely88
ophely88
time lady

Idézet (zavodni @ 2011.09.05. 16:37)
Sajnos én elég sok olyan ÁLTALÁNOS ISKOLÁST ismerek, aki cigizik. A családomban senki nemcigizik, szóval én is azt mondom, hogy soha nem fogok cigizni. Mi nem érthetjük meg azokat akik cigiznek. Ez egy függőség. És hiába van csomó elrettentő  példa, akkor sem teszik le. Nyilván ahhoz, hogy valaki leszokjon a dohányzásról, nagyon sok erő kell. Én persze nem bírálok senkit, mindenkinek joga van eldönteni, hogyan károsítja a szervezetét. De én azon vagyok felháborodva, akik nyavalyognak, hogy így nincs pénze meg úgy, de a cigit azt doboz számra veszi minden egyes nap. Bele gondolt, hogy az mennyi pénz ?
Egy nap egy doboz cigi--> 600Ft
Egy éven keresztül napi egy doboz cigi -->  200 000Ft
Harminc éven keresztül napi egy doboz cigi -->6 000 000Ft
Szóval mindenki döntse el, hogy neki mi a jó, de hogy én soha nem fogok cigizni az 100...

Sajnos a számok sem ijesztik őket vissza sad.gif
2011. szeptember 05. 16:48 #80
- törölt felhasználó -    
Minden negyedik? ohmy.gif
Ez most meglepett nem gondoltam, hogy ennyien cigiznek kicsiny hazánkban..
Én nem cigizek és nem is akarok soha. SOHA!
13 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!