Füstölgő fiatalok
2011. szeptember 05. 12:45
|
|
mycroftvisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.02.26. Hozzászólás: 171 Csatolások: 112 Azonosító: 121233 offline
|
Érdekes, hogy a cikkhez csupa nemdohányzó szólt hozzá. Én dohányzom, de nem vagyok büszke rá. Viszont őszintén megvallva, egy sablon-ok miatt szoktam rá, ami a társaságba való beilleszkedés volt és tényleg felnőttebbnek éreztem magam. Ez nem jelenti azt, hogy akár én, akár bármelyik dohányzó ismerősöm hülye lenne, hogy még azt sem tudjuk, milyen súlyos következményei lehetnek ennek. Sőt, kémia szakos vagyok, van némi elképzelésem a nikotin mérgező hatásáról. Tehát a legtöbbet akik felnőtt létünkre így maradtunk büdös bagósan, vagy nem akarunk, vagy nem akarunk eléggé leszokni, pedig tudjuk, hogy káros. Majd nagyot nézünk 30 éves tüdőrákosként.
A pofátlan dohányzókat viszont én se szeretem. Az a minimum, hogy ha állnak körülöttem, megkérdezem, zavarja-e, ha igen, odébb állok. Valahol olvastam, hogy nem szereti őket, csak gondoltam jelzem, hogy nem mindenki olyan. Lehet ezt kulturáltan is.
A fiatalság ellen sem lehet tenni semmit. Ha rá akar gyújtani, rá fog, mint ahogy magam is tettem annak idején. Pedig már akkor is tudtam, hogy tüdőrákom lehet és más egyéb bajaim. Baromi könnyű elkezdeni, baromi jó érzés csinálni, baromi nehéz leszokni és baromi káros. (És drága) Ha ez nem visszatartó erő, akkor oly felesleges még több fejtágítás.
Egyébként jó cikk, csak kicsit a másik oldalról is szerettem volna rávilágítani. Még véletlenül se pártolom a dohányzást, tényleg nagyon büszke lehet magára az összes kommentelő, aki azt írta, hogy nem dohányzik.
A pofátlan dohányzókat viszont én se szeretem. Az a minimum, hogy ha állnak körülöttem, megkérdezem, zavarja-e, ha igen, odébb állok. Valahol olvastam, hogy nem szereti őket, csak gondoltam jelzem, hogy nem mindenki olyan. Lehet ezt kulturáltan is.
A fiatalság ellen sem lehet tenni semmit. Ha rá akar gyújtani, rá fog, mint ahogy magam is tettem annak idején. Pedig már akkor is tudtam, hogy tüdőrákom lehet és más egyéb bajaim. Baromi könnyű elkezdeni, baromi jó érzés csinálni, baromi nehéz leszokni és baromi káros. (És drága) Ha ez nem visszatartó erő, akkor oly felesleges még több fejtágítás.
Egyébként jó cikk, csak kicsit a másik oldalról is szerettem volna rávilágítani. Még véletlenül se pártolom a dohányzást, tényleg nagyon büszke lehet magára az összes kommentelő, aki azt írta, hogy nem dohányzik.
2011. szeptember 05. 12:56
|
|
Bolond13visszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.07.20. Hozzászólás: 171 Csatolások: 0 Azonosító: 155978 offline
|
Én 13 éves vagyok és életemben nem próbáltam ki a cigit.Viszont családi körömben néha apukám és a bátyám dohányzik.Eleve utálom a cigi füstöt. Vannak olyan ismerőseim (ídősebbek) akik cigiznek.Viszont az osztályomban 3-an is cigiznek és a legszomorúbb hogy lányok.Jóba vagyok velük elvagyunk egymással és nem igazán érdekel hogy hogyan teszik tönkre magukat.Én megmondtam nekik a cigiről a véleményem.Ha nem érdekli őket az egészségük akkor így jártak.
2011. szeptember 05. 13:05
|
|
orion.annavisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 08.05.05. Hozzászólás: 148 Csatolások: 0 Azonosító: 60019 offline
|
Én nem dohányzom és ezt szinte senki nem hiszi el nekem. :'( Kipróbáltam, 10-12 évesen. De én akkor nemet mondtam, hiába próbált a társaság rábeszélni. Nem érdekel mit tart a társaság menőnek, ha én nem akarom nem csinálom. És persze volt is belőle sírás nem egyszer (legemlékezetesebb: egyszer kicsúfoltak kb 13 évesen, mert nem hordtam tangát és én ezért nem is vagyok nő).
Ismerek olyat, aki azért kezdett cigizni, mert az felnőttes - legszívesebben megvertem volna. Vagy 25 évesen szokott rá.
Manapság az a baj, hogy nem csak a gyerekek/tinik nem fogják fel, hogy MINDEN TETTETNEK KÖVETKEZMÉNYE VAN, de a felnőttek sem... Csúfolnak a suliban? - szerzek fegyvert és lelövöm... Szemét a főnököm? - dettó.
Ha felnőttek nem mutatják mi az a felelősség vállalás, a gyerek sem fogja soha a büdös életben megtanulni.
Ismerek olyat, aki azért kezdett cigizni, mert az felnőttes - legszívesebben megvertem volna. Vagy 25 évesen szokott rá.
Manapság az a baj, hogy nem csak a gyerekek/tinik nem fogják fel, hogy MINDEN TETTETNEK KÖVETKEZMÉNYE VAN, de a felnőttek sem... Csúfolnak a suliban? - szerzek fegyvert és lelövöm... Szemét a főnököm? - dettó.
Ha felnőttek nem mutatják mi az a felelősség vállalás, a gyerek sem fogja soha a büdös életben megtanulni.
2011. szeptember 05. 13:07
|
|
ophely88time lady |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.08.08. Hozzászólás: 7455 Csatolások: 0 Azonosító: 157806 offline
|
Én már elszívtam egy szál cigit még régebben, kíváncsiságból és azóta sem kell. Vanank elég elrettentő példák, a hétvégi osztálytalálkozón beszéltem is velük, hadd ne mondjam, hogy milyen tüneteik vannak és mennyiben változtatta meg a cigi az életüket.
2011. szeptember 05. 13:35
Idézet (mycroft @ 2011.09.05. 12:45)
Én dohányzom, de nem vagyok büszke rá.
Nem hittem, hogy ilyen hozzászólás is lesz a sok én nem dohányzom mert sajt, között
2011. szeptember 05. 14:06
allergiás vagyok a cigire.>.< ha akarnék sem dohányozhatnék XD Am utálom.....
2011. szeptember 05. 14:15
|
|
PerlitaFänni™ |
Csoport: Tag Csatlakozott: 10.11.20. Hozzászólás: 2451 Csatolások: 483 Azonosító: 139171 offline
|
Én gyűlölöm a cigarettát. Nem szívtam sosem és nem is fogok. Nem csak azért, mert félek a betegségektől, amiket lehet kapni tőle, hanem azért is, mert 1.trend és nem szeretek beállni a sorba, 2. nagyon hiú vagyok és a cigi a külsőre is kihat, én pedig a legkisebb hibát sem tűröm. Ezt már megjegyeztem más cikknél is, hogy az egy dolog, hogy utálom és nem szívok cigit, de ha valaki a közelemben gyújt rá nem érdekel ki mit gondol elkiáltom magam, hogy büdös bagós kotródj a közelemből. Ez igen neveletlen szokás, de ha valaki már mindenképp magát akarja pusztítani akkor nyírja ki magát, de engem hagyjon élni. És ami még jobban zavar, hogy amióta kutyám van szembesülök azzal, hogy sehova sem vihetem be itthon (strand, nem élelmiszer bolt, pedig külföldön külön strand van kutyásoknak, az öleb meg jól meg van táskában) míg a büdös bagós a képembe fújhatja a füstjét. Tudom ez kettő eltérő dolog, de ha valami fontos ember lennék biztos inkább a cigaretta kitiltásával lennék elfoglalva, nem azzal, hogy mindenhova kutyát tilos bevinni táblákat rakjak ki -.-
2011. szeptember 05. 14:18
|
|
evus99új tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.03. Hozzászólás: 35 Csatolások: 0 Azonosító: 159981 offline
|
Ismerek valakit aki még csak 13 éves de már cigizik és csak azért mert az olyan király meg jól néz ki...
Én nem cigizek de nem is fogok nem tom mi a jó benne!!!
Csak káros
Én nem cigizek de nem is fogok nem tom mi a jó benne!!!
Csak káros
2011. szeptember 05. 14:22
Ez engem már nem lep meg.Manapság,ha ez a "menő",akkor minden fiatal kezében vagy zsebében találhatunk cigit.Fiatal?!-nem mintha én öreg lennék,mármint,én nem cigizek Isten ments'..Viszont a mostani osztályomból is majdnem mindenki cigizik.A tanár elmondta az első napon a szabályokat,hogy nem lehet cigizni,a suli 300 méteres közelében.-Szünetben az udvaron már cigiztek...
Szóval,ez van,amúgy is mit tanulnak a szülőktől manapság a gyerekek?
Szóval,ez van,amúgy is mit tanulnak a szülőktől manapság a gyerekek?
2011. szeptember 05. 14:37
mostanában elég sok a 'nem sztár' témájú cikk.
2011. szeptember 05. 14:39
Jó cikk
Igen , elég szomorú hogy mikor állok a buszmegálloba sok velem egykorú srác-lány szájában a cigi ... Én soha nem fogok dohányozni , és ha mégis valami miatt igen , 18 éves korom elött semmiképp se fogok rászokni. És az hogy manapság ennyi 13 , 14 éves cigiznek az a szülő hibája is... mert egy 14 éves lánynak megkéne tiltani és figyelni kéne rá h ne 5ig kolbászoljon a városban hanem suli után hazajöjjenek ... Ennyit erről..
2011. szeptember 05. 14:43
|
|
Yorikovisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.06.12. Hozzászólás: 269 Csatolások: 0 Azonosító: 152849 offline
|
Én nem dohányzom viszont a legtöbb ismerősöm igen és folyton azzal nyaggatnak hogy én is tegyem azt,viszont én nemet mondok nekik.Ami miatt jópáran nem is beszélnek már velem ezért.De engem nem érdekel mert kitartok e mellett....Amúgy se bírom a cigitxD
2011. szeptember 05. 14:46
|
kozmaxúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.09.03. Hozzászólás: 29 Csatolások: 1 Azonosító: 159948 offline
|
részben a fiatalok hibája, mert nem gyakorolnak önuralmat, részben a szülőké a nagyapám is így halt meg és semmi haszna a ciginek ideges lesz tőle az ember és eltorzul
2011. szeptember 05. 14:47
|
|
badperfectStan |
Csoport: Tag Csatlakozott: 11.01.24. Hozzászólás: 2551 Csatolások: 988 Azonosító: 143952 offline
|
Az új osztályomba az a divat, hogy elmennek ki a pályára és rágyújtanak, ha jön a tanár akkor meg viccesnek érzik, hogy most gyorsan el kell dobniuk. Én 1x gyújtottam rá (ezt inkább annak mondanám, hogy rossz társaságba keveredtem és az én hibám is volt), de mindegy. Semmi jó sincs benne azt feletébb nem értem, hogy sokaknak mi az élvezet benne, a szaga meg büdös. Az meg szerintem undorító, hogy valakik direkt az utcán szívják és közben nincs tekintettel a másikra, hogy neki meg undorító. Azt meg szerintem ciki, hogy sokan az anyuktól valamire kérnek pénzt és közben cigit vesznek rajta én inkább abból a pénzből ruhákat vagy CD-t vennék, bármit mint, hogy cigit vegyek. (ezt pl ma egy évfolyamtársamtól hallottam, hogy ő ezt csinálja)
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
"Nem sokan sírnak utána" - romokban Blake Lively hollywoodi karrierje
Nehéz lesz feltornáznia magát.
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Lebuktak - Kendall Jenner és Jacob Elordi a Coachella fesztiválon csókolózott
Új sztárpár van alakulóban?
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Annyira rossz a helyzet, hogy már azt tervezgeti Blake Lively, hogy Európába költözik
Nem látják szívesen már az USA-ban.
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Ryan Reynolds megszólalt felesége, Blake Lively és Justin Baldoni jogi ügyében
Megszólalt a jogi csata közepén.
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Újraéledt a toxikus celebmamik botránya: most Meghan Trainor tálalt ki
Elmesélte, mit írt neki Ashley Tisdale.
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Nagy port kavart Sydney Sweeney OnlyFans jelenete
Az Eufória készítői elmagyarázzák, mi történt.
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Felismerhetetlen új frizurájával Christina Aguilera
Új frizurával jelent meg.

1 felhasználónak tetszik: