Idézet (mse90 @ 2013.05.02. 00:37)
Liberal Arts
Most komoly, hogy ennek a filmnek az a magyar címe, hogy "Így jártam én"? SERIOUSLY?
A film maga aranyos. Ugyanakkor erőltetetten filozofikus és sokkal mélyebbnek akar tűnni, mint ami, amihez néhol amolyan fullban szemforgatós momentumok társulnak. Nagy a kísértés is ez miatt, hogy aláosztályozzam, de mindemellett azért van néhány igazán kedves, őszinte pillanat, mozzanat, játék, ami tényleg megfogott és feldobta az egész film minőségét.
Joshban van spiritusz mint író/rendező, bár kicsit úgy éreztem, hogy túl sok mindent ugyanakkor túl keveset akart mondani egy filmmel, és a forgatókönyvnek sem ártott volna valamivel több természetesség. Elizabethre viszont szavam nincsen, nála konkrétan az összes jeleneténél azt éreztem, hogy tessék, így néz ki egy valódi hús-vér 19 éves egyetemista (legalábbis aki viszonyt kezdene egy nálánál 16 évvel idősebb férfival, azért ez nyilván nem minden "hús-vér 19 éves egyetemistára" igaz

). Gyakorlatilag ő adta számomra a filmnek a legtöbb autentikusságot.
6.5/10
Na, hát nem bírtam ki és belenéztem és a film második felét konkrétan végig is néztem. Majd nyilván egyben lesz egész, de azért már tudok nyilatkozni róla így is.
Szerintem egy bizonyos dolgot leszámítva teljesen rendben van ez a film. Nem üres dolgokról van benne szó és nem a semmiről beszélnek benne. Személy szerint én a saját életemből tudok hasonló figurákat kiemelni... Valószínűleg még nem találkoztál ilyen karakterekkel. (ránéztem a lapodra és fizika szakos vagy - hát akkor nem csodálom, ha nem tudod értékelni ezt a filmet

) Pedig akad belőlük az egyetemen. Vannak tipikus bölcsészek, akik aztán sokak szemében igazi csodabogarak. (a volt gimis ofőm rám is megjegyezte, hogy tipikus bölcsészt lát, ha rám néz

- de vannak nálam sokkal tipikusabbak is...

) Pláne a filozófusok. A filozófus az tényleg egy "másik bolygó", és mindenre van valami, amit mondd és abban sok igazság van.
Aztán olyan is van, hogy az ember felnőttként sem érzi magát annak, inkább érzi úgy magát, mint aki bizonyos éve után "megállt a fejlődésben" és csak olvasottabb lett, de közben pedig ugyanolyan infantilis maradt...
Spoilert tartalmaz...
Az egyetlen dolog, amivel nem értettem egyet, az az, hogy a pasas elutasította az egyetemista lányt. Mondjuk lehet, ha rendesen megnézem a film elejét, nem pont így gondolom, de amennyit láttam a lányból, tényleg értelmes, normális, aggyal rendelkező ember, aki a koránál sokkal érettebb. (és nekem ez többet számít, mint az életkor) Egyedül azért nem sértődtem meg a filmen, mert legalább egy könyvtáros csajt választott magának a főhős...