Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. június 17. 09:31 #6021
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Így államvizsgák közben is akad időm filmet nézni biggrin.gif
Szinglik éjszakája 10/2
Egy hazai borzalmas film, ami próbálja az amerikai filmeket majmolni, de valahogy nem jön össze. Lapos sztori, furcsa színészi alakításokkal megfűszerezve. A zenéje miatt kap 2-est, mást sajnos pozitívan nem tudok értékelni blink.gif

Titánok haragja 10/8
Alapjában szeretem az ilyen sztorikat, a látványvilága is kitűnő volt. Nem lesz véletlenül folytatása? Mert nekem nagyon úgy tűnt a vége miatt unsure.gif
2012. június 17. 09:41 #6022
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Safe House

Denzel Washington bevonzotta naiv, izgalomra éhes kis személyemet. Aztán megláttam a stáblistán Ryan Reynolds nevét. Mondottam: "ne szegje kedvedet eme kellemetlen egyed, ez megeshet szellemes remek". Na, nem volt az. Tulajdonképpen végignéztem, de igazából izgulni nem tudtam rajta és sablonos is volt. Egynek elment, de Washingtontól többet vártam. Ilyen semmilyen filmhez adni a nevét, ez nem vall rá. mellow.gif

10/4 (a négy ponty Washingtonnak jár)
2012. június 17. 11:33 #6023
ozoli
ozoli
visszatérő vendég
Hozzászólás: 116
Csatolások: 2
Azonosító: 55592
Idézet (Grace Benning @ 2012.06.17. 09:41)
Safe House
Denzel Washington bevonzotta naiv, izgalomra éhes kis személyemet. Aztán megláttam a stáblistán Ryan Reynolds nevét. Mondottam: "ne szegje kedvedet eme kellemetlen egyed, ez megeshet szellemes remek". Na, nem volt az. Tulajdonképpen végignéztem, de igazából izgulni nem tudtam rajta és sablonos is volt. Egynek elment, de Washingtontól többet vártam. Ilyen semmilyen filmhez adni a nevét, ez nem vall rá.  mellow.gif 
10/4 (a négy ponty Washingtonnak jár)

Azért én a Védhetetlent nem nevezném semmilyen filmnek! A Reynolds-Washington páros telitalálat volt, ilyenek kell lennie egy jó kis pörgős Akció-thrillernek! Nálam 7/10
1 felhasználónak tetszik: gonzales7
2012. június 17. 11:40 #6024
orsi041000
orsi041000
új tag

StátuszA gép előtt ülök.
Hozzászólás: 46
Csatolások: 10
Azonosító: 176901
Anyád napja rolleyes.gif
3 felhasználónak tetszik: nicol bellox, patrícia4, SmileyZ
2012. június 17. 12:18 #6025
- törölt felhasználó -    
Lány a vízben
7/10
2012. június 17. 12:31 #6026
- törölt felhasználó -    
Idézet (ozoli @ 2012.06.17. 11:33)
Azért én  a Védhetetlent nem nevezném semmilyen filmnek! A Reynolds-Washington páros telitalálat volt, ilyenek kell lennie egy jó kis pörgős Akció-thrillernek! Nálam 7/10

meghajolo.gif
2012. június 17. 15:33 #6027
- törölt felhasználó -    
Életrevalók (2011) 10/10
Zseniális film. Nem elég, hogy nagyon jó poénok vannak benne, hanem még tanulságos és lebilincselő is egyben. Szerintem még meg fogom nézni egy párszor, mert ezt nem elég egyszer látni. meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: nothingcanstopme, Grace Benning, tya04
2012. június 17. 17:30 #6028
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Látom, voltak itt, akiknek nem tetszett a véleményem. Nekem meg a Safe House nem tetszett. Ízlések és pofonok. Nekem sablonos és unalmas volt, láttam már jobbat is, főleg Washington CV-jében szemezgetve.

Dawn of the Dead / Holtak Hajnala

Jó kis zúzós zombimúvi. Az eleje elég elsietett volt, de aztán kibontakoztak rendesen az események. Szerettem, hogy a gyilkolós, véres jelenetek közben jutott idő arra is, hogy egyes szereplők jellemfejlődjenek, és arra, hogy egyes szereplőket igazán meg is kedveljek. Gondolom mondanom nem kell, hogy itt is a kutya volt a kedvencem, de a főhös fickó is szimpatikus volt. smileeee.gif Ütös jelenetek voltak benne, sokszor izgultam a szereplőkért és ha nálam ezt el tudják érni egy filmben, az nagyon jó. Nem volt egy mélyértelmű dráma, de a megfelelő mélysége megvolt ahhoz, hogy élvezni tudjam.
10/9
2 felhasználónak tetszik: tya04, patrícia4
2012. június 17. 19:18 #6029
Eszter655
Eszter655
asylum

Státuszfilozofálok
Hozzászólás: 6255
Csatolások: 679
Azonosító: 134102
Szorgoskodtam filmek terén. biggrin.gif

Várandósok - Az a bizonyos 9 hónap
Megmondom őszintén sokkal jobb, mint ahogyan a trailer alapján gondoltam. Az egészet végig röhögtem. A végére már kicsit sajnáltam is kis srácot. rohog.gif Nem voltak erőltetettek a poénok, ami pozitív a mai filmiparban.
10/10

Éretlenek
Ez a film egy igazi klasszikus. Zseniális történet, fantasztikus casting. Aki látta, szerintem annak nem is kell magyaráznom. Ráadásul ötleteket is lehet meríteni az iskolai csínytevésekhez. Egyébként örülnék, hogyha majd a leendőbeli gimimben is lenne, egy ilyen "tanár gép". Kegyetlen jó ez a film. Csak, hogy aki nem látta az is értse: Elkezdett menni a hasam én meg utána mentem. _nevet.gif Szorgos népünk győzni fog!
10/10

Bajos csajok 2.
Jó film, de az első részét nem tudta felülmúlni. Unalmas volt, hogy megint ugyanannak a szisztéma alapján dolgoztak. És néha úgy éreztem, mintha egy Disney filmet néznék.
10/8
4 felhasználónak tetszik: ophely88, nicol bellox, SmileyZ, Alexis_0504
2012. június 17. 19:29 #6030
- törölt felhasználó -    
Idézet (Mizi @ 2012.06.17. 15:33)
Életrevalók (2011) 10/10
Zseniális film. Nem elég, hogy nagyon jó poénok vannak benne, hanem még tanulságos és lebilincselő is egyben. Szerintem még meg fogom nézni egy párszor, mert ezt nem elég egyszer látni.  meghajolo.gif

az előbb néztem meg és pluszba még hozzá írnám h nagyon szép film, sokat lendít rajta h igaz történet alapján készült, és h a végén elmondják a valós folytatását az egésznek, nagyon tetszett, ez a film valóban tanulságos, és lebilincselő na és persze zseniális 10 ből 11
2012. június 17. 21:46 #6031
- törölt felhasználó -    
The Passion of the Christ

Sajnos az EB miatt nem nagyon filmezek mostanában, de ezt muszáj volt megnézni mivel érettségi tétel. Nekem minden tetszett a movie makeres átmeneteket leszámitva. smileeee.gif

A másik meg...Néhány hónapja láttam A bakancslista c. filmet és ezt úgy érzem muszáj kipróbálni. Sajnos egy ismerősöm sincs aki eljönne velem. Vagy azzal jönnek, hogy veszélyes vagy azzal, hogy pénzkidobás (40-55 ezer forint és ebben van kamerázás/fényképek készitése). Egyedül nem akarok menni, szóval ha valakit esetleg érdekel a dolog dobjon egy üzenetet! biggrin.gif

3 felhasználónak tetszik: tya04, Black Hearth2, Alison Lerman
2012. június 17. 22:05 #6032
- törölt felhasználó -    
Idézet (Alishon. @ 2012.06.15. 21:33)
Az emberi százlábú, első része. 
Hát komolyan csak erős idegzetűeknek ajánlom ezt a filmet. Undorító, és ijesztő, de egyébként a színészek és az alapsztori is bejön. Ugyebár, magamra voltam utalva, egyedül kellett megnéznem ezt is, mivel a családban és a baráti körömben csak nekem van ilyen őrölt eszem, hogy megnézzek egy ilyen filmet...  rohog.gif 
Egyedül otthon, elég para volt, de túl éltem. 
10/10

Ennél betegebb filmet se láttam mostanság. ohmy.gif Nem volt se félelmetes, sem pedig izgi. Inkább undorító.

Borotvaélen - 10/8

Egész izgalmas film volt. Tetszett.

The Collector - 10/7
Van olyan brutál, mint a Fűrész filmek. Sőt...

Momento - 10/10

Nolan egyik mesterműve. (Habár melyik nem az?)
4 felhasználónak tetszik: gonzales7, patrícia4, Xabi, csicsi20
2012. június 17. 22:57 #6033
janet7
janet7

Státusz.
Hozzászólás: 4230
Csatolások: 67
Azonosító: 133061
Fiúk az életemből
10/10
A héten már másodszor. Szerintem ez mindent elmond biggrin.gif
1 felhasználónak tetszik: nicol bellox
2012. június 17. 23:05 #6034
- törölt felhasználó -    
Idézet (Norah @ 2012.06.17. 22:05)

The Collector - 10/7
Van olyan brutál, mint a Fűrész filmek. Sőt...

nah ez is tervben van véve egy ideje asszem ennek is neki ülök valamikor!
2012. június 18. 08:37 #6035
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
A harmadik lány (The third girl)

Nagyon jól sikerült film lett ez is, a végén még én is elmorzsoltam egy könnycseppet a főhőssel egyetemben. rolleyes.gif

http://static.radiotimes.com.edgesuite.net/pa/23/47/PoirotThirdGirl.jpg

10/10
2012. június 18. 08:39 #6036
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (csicsi20 @ 2012.06.17. 09:31)
Szinglik éjszakája 10/2
Egy hazai borzalmas film, ami próbálja az amerikai filmeket majmolni, de valahogy nem jön össze. Lapos sztori, furcsa színészi alakításokkal megfűszerezve. A zenéje miatt kap 2-est, mást sajnos pozitívan nem tudok értékelni. blink.gif

Erre a filmre elég régóta kíváncsi vagyok, de még mindig nem sikerült megnéznem. Tulajdonképpen csupa rosszat olvastam róla, már csak ezért is érdekelne. laugh.gif Meg azért, mert az egyik főszereplője a filmnek személyes ismerősöm. Kitűnő színésznő, úgyhogy miatta is érdekelne az alkotás...
2012. június 18. 10:24 #6037
csicsi20
csicsi20
♥ AckleHolic ♥

Státusz... dreams come slow and they go so fast
Hozzászólás: 1664
Csatolások: 109
Azonosító: 119601
Idézet (Sally Sparrow @ 2012.06.18. 08:39)
Erre a filmre elég régóta kíváncsi vagyok, de még mindig nem sikerült megnéznem. Tulajdonképpen csupa rosszat olvastam róla, már csak ezért is érdekelne. laugh.gif Meg azért, mert az egyik főszereplője a filmnek személyes ismerősöm. Kitűnő színésznő, úgyhogy miatta is érdekelne az alkotás...

A címe alapján ígéretesnek tűnt, sajnos nem olvastam el a kritikát, bár aki ideadta az nagyon dicsérte. Ízlések és pofonok, számomra csak időpocsékolás volt. Biztosra veszem a te hozzászólásaidat olvasva a filmekkel kapcsolatban, hogy nem fogja elnyerni a tetszésedet. biggrin.gif
De a személyes ismerős miatt neked kötelező laugh.gif

A felhők fölött 3 méterrel 10/10
Muszáj a könyvet is beszereznem. A második felét végig bőgtem cray.gif A főszereplő srác eszméletlenül néz ki wub.gif
És június 22-én jön az új rész dance.gif Remélem hamar leszinkronizálják, legalább angolra happy.gif
2012. június 18. 17:39 #6038
patrícia4
patrícia4

StátuszPatrícia még nem állította be a státuszát
Hozzászólás: 7621
Csatolások: 1240
Azonosító: 126309
Alagút a pokolba 10/4
Csajvadászat (I rymden finns inga känslor) 10/8
2012. június 18. 19:22 #6039
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 2487
Csatolások: 0
Azonosító: 156653
http://imgs.sthlmsfinest.com/imageGalleryImages/scaled/156082_729_488_1.jpg

Fesztivál / Festival biggrin.gif (Ebba Hultkvist…) drool.gif drool.gif drool.gif
2012. június 18. 20:14 #6040
- törölt felhasználó -    
Térden állva és esdeklő tekintettel kérem meg a fórumtagokat, hogy csak akkor olvassák el ezt a firkálmányt, ha látták a filmeket, és ha van idejük. Előre is köszönöm.

Abduction/Elhurcolva
Ó, hogy a fene vinné el a naivitásomat meg a kísérletező kedvemet, meg azt, aki engedélyezte, hogy ez a celluloidszörny a mozikba kerüljön! John Singleton hová rakta az eszét meg a szemét, amikor erre igent mondott? Sigourney Weavert és a többieket (Maria Bello, Alfred Molina, Jason Isaacs és Michael Nyqvist) mi motiválta (a pénzen kívül), hogy részt vegyenek ebben? Taylor Lautnerről meg hadd ne feledkezzek meg: ez a kölyök egy enigma: kőtömbből faragott arcának mozdulatlanságától „megilletődik” az ember (vagy a falat kaparja, mert az már korhatáros, hogy a sokadik filmje után se rezdül); ha vidám, ha dühös, ha szomorú, ha szerelmes, érzéseit a kiismerhetetlenség álcája mögé rejti, és hogy szemlélőjét még inkább zavarba ejtse, mindent elkövet annak érdekében, hogy félmeztelenül járhasson-kelhessen, és tökéletes idomaival még a legelszántabb kurkászokat is térdre kényszerítse. (Kéretik ezeket a szavakat nem komolyan venni rohog.gif )
Apropó, ha már itt tartunk, hadd kérdezzem meg azokat, akik látták a filmet: volt röhögés annál a jelenetnél, amikor
- a kórházban a híradóban tagalt tűzvészt néző látogatók felhördültek azon, hogy senki sem sérült meg?
- Sigourney Weaver szerint a „feltűnés-mentes” távozás egyenlő egy köteg lufi társaságában rendezett ámokfutással?
- Lily Collins megkérte Taylor Lautnert, hogy álljanak meg, mert nem bírja tovább, aztán 0.3 másodperccel később már futhattak is tovább?
- Michael Nyqvist azzal fenyegette meg Taylor Lautnert, hogy az összes facebookos barátját megöli?

2,5/10 (Rémálmomban se jöjjön elő.)

Arlington Road/ A szomszéd
Paranoid thriller, félelmetes előjáték a 9/11-hez a ’90-es évek végéről. Tessék elképzelni a kertvárosi idillt, ahol semmi anyagi problémád nincs, a kertész mértani pontossággal nyírja a füvet. A családra nincsen panasz, és harmónia dúl mindenütt. A szomszédodba költözik egy jól szituált család. Papa, mama és a gyerekek életre szóló barátságot kötnek. Na várjunk csak... itt valami bűzlik, pedig nem is Dániában vagyunk, és Hamlet se rontja a levegőt itten. Tegyük fel, hogy egy nap gyanús nyomokat fedezel fel jó szomszédod portáján. Nyomozni kezdesz, mert a felfedezésed óta semmi nem olyan, mint régen. Majd derült égből villámcsapásként ér a hír, hogy a kedves barátod széles mosolya bizony egy hidegvérű gyilkost takar, méghozzá abból a „nem-szeretem-ha-kutakodnak-utánam” fajtából. Persze, te nem nyugszol, hanem bevonod az ügybe az FBI-t és egyre mélyebbre ásod magad a nyúl üregében. Aztán azon kapod magad, hogy a szeretteid hullanak mint a legyek, te meg nyakig vagy a kulimászban, amit úgy megkevert az ellenfeled, hogy abból te már nem jössz ki... Mark Pellington filmje a terrorizmusról és a terroristákról (is) szól, de egy kicsit másképp: itt nem menekül meg a világ, Bruce Willis nem ér rá, be kell érnünk Jeff Bridges mély gödörből kikecmeregni akaró nyárspolgárával, és Tim Robbins terroristájával. Párosuk előtt emelem kalapom (ami nincs): Bridges szokott karakterszínészi eszköztárával rutinból hozza a vétlen áldozatot (de nagyon jól), míg a forgatókönyv Tim Robbins karakterének tartogat egy bitangul kemény csavart. A rendező ügyesen adagolja a feszültséget és a nyugtalankodást, és olyan „kedves” kérdéseket tesz fel, mint például hogyan viseli a személyiség, ha biztosnak vélt menedékünkben befészkeli magát a rettenet és hogyan omolhat össze az amerikai álom egy pillanat alatt. A végét meg inkább nem lövöm le (bár szerintem sejthető) – maradjunk annyiban, hogy az Arlington Road ebből a szempontból egy undok darab.

9/10

Say Anything.../Mondhatsz bármit...
Az egyik legjobban sikerült tinirománc; mentes a fiatalkori traumáktól és az idétlen poénkodástól, egyszerű és egyenes út a szívhez. (De komolyan smileeee.gif ) Először azt hittem, hogy egy kedves kis könnyed, romantikus filmecske a ’80-as évekből (ami nem gond, mert akkor még volt az ilyen műfajú filmeknek lelke), de ez a film több ennél. Vígjátéknak nem mondanám, inkább dráma, és abból az őszinte fajtából. Mesterkéltség sehol, minden szereplő emberi és következetes, a fiú és a lány kapcsolata pedig szépen bomlik ki. John Cusack hitelesen hozza a kedves, ártatlan srác karakterét (anyám szavaival élve „meg kell zabálni ezt a gyereket” biggrin.gif), akár egymaga is elvinné a filmet a hátán. A legjobb jelenet pedig az, amikor Cusack karaktere magasba emeli a zajládát, amiből épp Peter Gabriel In Your Eyes című dala szól. Jóféle, no.

9/10

Shallow Grave/Sekély sírhant
A változások filmje: úgy indul, mint egy laza, heherészős egyetemista komédia – aztán vérgőzős thrillerré válik, a három derék fiatalból pedig Mata Harik, pszichopaták és enyhe üldözési mániával „megáldott” skizofrének lesznek – ja, meg gyilkosok. Maga a film jó példa arra, hogy a pénz és az utáni vágyunk el tudja venni az eszünket, kibelez és megnyuvaszt – ha van (főleg akkor), ha nincs. A feszültség és a thriller-szál mellett igazán eme három féldefektes, fura fazon ábrázolása és a köztük lévő humoros, ámde sötét kapcsolatuk bemutatása tetszett – és főleg Ewan McGregor, aki a hülye bájmosolyával, a dobjával, az idióta agressziójával és a beteg frizurájával megvett kilóra. Számomra Danny Boyle legjobbja.

10/10

Memento
Hát ööö... láttam már néhányszor, de még mindig nem tudom megunni. Nem tudom megunni, mert minden egyes újranézésnél felmerül bennem egy kérdés, hogy „akkor most mi van?” Annyit raktároztam el magamban, hogy itt van ez a Leonard, akit rövidtávú memóriája teljesen ellehetetlenít minden normális élettevékenységben, ennek ellenére mégis csak a bosszú-elvnek él. Nem érdekli más, mint hogy felkutassa és kinyírja neje gyilkosát. Megszállottsága azonban annyira elvakítja, hogy észre sem veszi, hogy életében sosem fog számottevő eredményre jutni: amíg csak él, John G.-ket fog üldözni, ugyanis „nem tűnik el a világ, ha behunyod a szemed”. Vagyis: a világ tényleg világ marad, de agykárosodása menthetetlenül egy pályára helyezi, s futtatja ott végig ugyanazzal a problémával. A jól ismert mókuskerék: kinyírjuk az ipsét, megnyugszunk, eszünkbe jut a feleség emléke, és előlről kezdődik a macska-egér üldözés, amit Hevesi dalával élve Lenny-nek egy életen át kell játszani. A körülötte lévő emberek pedig gúnyt űznek a férfi fogyatékosságából, tévútra terelik, másokat próbálnak megöletni vele, így társainak félreveztő taktikája katalizátorként szolgál az addig is ijesztő elvakultsághoz, ami egyre lejjebb passzírozza a szegény biztosítási ügynököt – akit Guy Pearce alakít, és akinek hatalmas respect jár ezért az alakításért. Viszont a hidrogénezett frizurát felejtse el rohog.gif Olyan ez a film, mintha megettem volna egy fél tábla szalonnát – megfeküdte a gyomromat, de jó értelemben.

10/10

Little Miss Sunshine/A család kicsi kincse
Amolyan „bármikor-bárhol jöhet”-típusú film ez. Kellemesen hat a maró gúny, mókás a görbe tükör, mosolyogva gondolkodtatja el a nézőt. Eltúlzott, ámde mégis életszagú, karikaturisztikus karakterein lehet nevetni, sírni, megrökönyödni. A jól sikerült forgatókönyv és a korrekt színészi alakítások a film célját elérik: domináns világossárga színeivel - melyek egyúttal mintha keserű citromként is értelmezhető - jó időre baranyozza a mindennapi szürkeséget. A kislány Olive pedig, mint a napjainkra oly jellemző plasztik-világban öntudatra ébredő duci szörnyike felejthetetlen.

9/10

Inside I’m Dancing /Lélekben táncolok
Végtelenül megrázó és kegyetlenül realista. Humoros, de megrázó, olyan mint az élet. A két főszereplő alakítása megrendítően gyönyörű: James McAvoy hozza a jó formáját, de nagyobb dicséret jár Steven Robertsonnak. Nehéz szavakat találni egy ilyen alkotás megnézése után. Ezért abbahagyom a próbálkozást.

10/10

Efter brylluppet/Esküvő után
Susanne Bier készített egy szentimentális családi drámát, ami bár nem éri el a Testvéred feleségét... szintjét (és valószínű, hogy más filmjével se fogja), de legalább hozta a tőle várt minimumot. Mads Mikkelsen szokásosan kiemelkedő játéka mellé Rolf Lassgård mesés alakítása is betársul, így pedig abszolút megbocsájtható a kissé terjengős történetszövés és a néha túlzottan érzelgős dialógusok térnyerése.

7,5/10

Cosmopolis
Eric Packer (Robert Pattinson), a mindössze 28 éves, unatkozó milliárdos fogja magát, és egy szép(?) napon beveti magát hi-tech limuzinjába, és elindul a fodrászhoz. Mire odaér, teljesen más emberré válik. Szóval ez egy újabb film az átváltozásról, Mr. Cronenberg? Hát, hogy is mondjam... Oké, essünk neki még egyszer. Packer lassan döcög a fodrászhoz (vagy inkább a szakadék felé??), útközben mindenféle figurákkal konzultál: van, aki meg akarja ölni, van, aki magáévá akarja tenni, de igazából semmi sem izgatja; nem akad fenn azon, ha odakinn egy tüntető felgyújtja magát (nem neki égő...), sem azon, hogy az ilyen-olyan megüresedett, kissé defektes véglényekkel lefolytatott beszélgetések néha úgy hangzanak, mintha két süketnéma jelbeszéd nélkül próbálna kommunikálni egymással. Mintha a rendező az dörgölné a közönség orra alá, hogy tessék, barátom, idáig jutottál a növekedésben és a fogyasztásban, idáig süllyedtél az értékítéletekben: vagyis Neked, nézőnek, nem szabad mondanod semmit, hiszen úgy se hallasz meg semmit.
Őszintén szólva, most sajnálom a Pattinson-híveket: el tudom képzelni, ahogy kétségbeesett képpel kapaszkodnak az ülésekben, egymásra nézve kérdően, hogy mi volt ez. Viszont ami szintén elszomorító, hogy Cronenberg rajongói is hasonló ábrázattal botorkálnak ki a moziból, ugyanis a kanadai rendező mélyrepülése (ami a Dangerous Methoddal kezdődött) folytatódik; nem lehet tudni, hogy az egykor legnagyobb vizionistának tartott direktort mi fogta meg ebben a kissé túlhaladott, semmitmondó korrajzban.

4/10

Snow White and the Huntsman/Hófehér és a vadász
Hol volt, hol nem volt, (talán) volt egyszer egy egész jó forgatókönyv, vagy vázlatféle, mely egész pofásnak mutatkozott a szörnyekkel és csatákkal, szerelmi háromszöggel(!), és a keresztényi parafrázisokkal. Hófehérke jól ismert sztorija nem a bonyolultságáról és a logikai csavarokról híres, viszont jó alapot nyújt egy fantasynak. A gond az, hogy ez a felismerés ott bújkál a filmben, de nem tud kialakulni rendesen, az átszabott figurákkal meg nem sikerült úgy sakkozni, hogy kiteljesedjen a szerepük. Ebben a változatban a Szép Szőke Herceg (aki inkább barna) Robin Hood módjára viaskodik a gonosz mostohával, aztán valami csodálatos véletlen folytán sikerül beépülnie a Hófehért üldöző csapatba, ahonnan még azután sem vágják ki, hogy a csörték során nem az üldözött pártfogóit, hanem az üldözőket aprítja 110.gif (Talán nem vették észre? *gonosz röhögés*) Mikor aztán végre közvetlen kapcsolatba kerül Hófehérrel, jöhetnek az alkonyati vizekre evező párbeszédek - a néző meg fogja a fejét, és elkezd sopánkodni, hogy inkább jöjjön össze a szerelmetes Vadásszal (hisz Hemsworth tud úgy nézni, hogy attól minden fehérnép elolvad mint csokifagyi a napon biggrin.gif), akinek a karaktere sokkal jobb lenne, ha kicsivel több szerepet dobtak volna neki.
A legrosszabbul viszont a címszereplő járt. A film első részében még jól hozza a mesebeli elvárásokat – tiszta lelkű, naiv és szép (most hadd ne kezdjünk el vitatkozni, hogy Stewart kisasszony mennyire tartozik a „stunning beauty” kategóriába – ne őt büntessük, hanem a castingost), de mikor kiderül, hogy ő valami jézusi próféta vagy mi a szöszmösz, egyből átalakul harcos menyecskévé, és úgy belőle profi kardforgató, hogy azelőtt egyszer se fogott ilyet a kezébe. (Mi ez már, Jedi-képző? És hol van Obi-Wan Kenobi?) Emellett meg szeretném kérdezni a fogatókönyvíró(ka)t, hogy hova tették a kreativitásukat, amikor Kristennek el kell szavalnia az utóbbi idők legszerencsétlenebb buzdító szövegét.
Charlize Theron viszont kitűnően hozza a sötéten bugyogó lelkű, akut kapuzárási pánikban szenvedő gonosztevőt, akinek a szépség a szó szoros értelmében véve létkérdés, de a köszönhetően a nem túl acélos szkriptnek, ezen kívül csak egy húsz másodpercben elmesélt, ködbe mártott eredettörténetet ad neki, és a játékidő nagy részében ilyen-olyan speciális effektusok kíséretében kénytelen gonosz közhelyeket puffogtatni. Kár érte, csakúgy mint a törpékért. Elméletileg ők lettek volna a történet legkomikusabb figurái, és enyhén szólva kínos, hogy a kiváló színészgárdának (Ian McShane, Eddie Marsan, Ray Winstone...) egyetlen ütős sor se jutott.
Összeségében nem a rendező hibája, hogy a film olyan lett, amilyen, hiszen Rupert Sanders munkája nem hivalkodó és jelentéktelennek se mondható. Ha valakinek jár a tasli, az a forgatókönyvíró: ilyen hányaveti munkát kiadni a kezéből...

5/10

Funny Games U. S.
Pfff. Nem értem, hogy mi vehetett rá egy olyan szerzői filmest, mint Michael Haneke-t arra, hogy saját, ’97-es remekművén Van Sant-i erőszakot tegyen (ugye nem csak én emlékszem a rendező bá’ „csodásra” sikeredett Psycho-remake-jére?), és snittről-snittre lemásolja. A castinggal nincsen gond (Tim Roth, Michael Pitt), de nekem jobban bejött a német verzió (bocsánat, osztrák), Arno Firsch Paul-jával (a mai napig frászt kapok a nézésétől), és az Ulrich Mühe által alakított apától.

7/10
3 felhasználónak tetszik: janet7, ophely88, Alison Lerman
710 oldal 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!