Starity

A depresszió fő halálokozó lesz a jövőben

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. augusztus 22. 15:43 #121
Regina Horan
Regina Horan
új tag

StátuszBábel Forver♥♥♥♥♥♥♥:Zsófi ♥,Napsi ♥,Abdul♥Hipó ♥,Szasza ♥,Kolos♥Boldi♥Petra♥
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 59
Csatolások: 0
Azonosító: 231733
Nekem már most?sad.gif
2014. augusztus 22. 15:57 #122
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2014.08.22. 14:25)
Én speciel tavaly dolgoztam egy hónapot idősek otthonában is és saját tapasztalataim szerint az idős emberek a régen történt dolgokra teljesen emlékezni tudnak, viszont a pár nappal ezelőtti dologokra nem igazán. Volt egy bácsi, aki ezerszer elmesélte nekem a második világháborús élményeit, de viszont arra nem emlékezett, hogy tegnap délután is ezzel szórakoztatott engem és az osztálytársnőmet. Minél jobban öregedik az ember, annál használhatatlanabbá válik a rövidtávú memória, míg az ötven évvel ezelőtt történt dolgokat pedig kisujjból el tudja mesélni. Az emberi elme furfangos és még mindig hatalmas titok övezi körül. Engem mindig is érdekelt az agykutatás, így sokat is olvastam róla és bár nem engedélyezték, hogy ide cikket írjak róla, ám a lobotómia mibenléte sem piskóta. Ezek olyan dolgok, olyan felvetések amikkel kapcsolatban még a szakértők sem tudnak pontos állást foglalni.

Akkor már megértem a nagyszülőket...
2014. augusztus 23. 12:42 #123
PunkBarbie
PunkBarbie
visszatérő vendég

StátuszA látszat néha csal..
Hozzászólás: 145
Csatolások: 4
Azonosító: 228486
Huha
Én is ilyen vagyok
2014. augusztus 23. 12:57 #124
- törölt felhasználó -    
Előre szólok hogy sokaknak nem fog tetszeni a hozzáállásom de nekem ez jön le az egészből és mielőtt érzéketlennek meg ilyesminek elhordanátok... én is érző ember vagyok, és egyszer majdnem kerültem öngyilkossághoz közeli helyzetbe. Ez valóban probléma. De az én véleményem az hogy megvan az oka hogy a kor és a világ fejlődésének előrehaladtával egyre több ember esik depresszióba. Nem tudom milyen módon befolyásol ez minket, nem vagyok szakember csak egy tizennégyéves kis csitri vagyok, de azt gondolom hogy az emberek egyre tehetetlenebbé válnak, egyre nehezebben kezelnek bizonyos szituációkat. Nem tudom ez minek tudható be, van egy olyan beteges mánia hogy "ez a valóság, nem tudsz mit tenni", de szerintem sok esetben NEM az a probléma hogy tényleg mélypontra süllyedt az ember hanem a mai világ szürkesége, az egyre növekvő feszültségek, az a hatalmas mennyiségű bizonytalanság hogy kiben bizzak? Mit kell tennem? Hogyan döntsek? ezek azok amik a legjobban fel tudják emészteni az embert. Van egy hatalmas szürkesége ennek a világnak, ahol csak mész-mész egy egyszinű betonrengetegben, néha látsz némi kis szint de ezek olyan hamar eltűnnek és már folytatod is ezt az utat. Az ellentétek adottak, millió feszültségforrással állunk szembe nap mint nap és az ember egyre nyugtalanabb ezek által, nem tudom miért de egyszerűen belesüppedünk egy ilyen mocsárba. ÉS ez nem biológia, nem orvostudomány vagy mi a fene, ez annak a tenniakarásnak a beteges hiánya amivel kimászhatunk ebből az állapotból. Milyen depressziós az aki nem keresi a kiutat? Keresni kell és nem feladni, erre kéne biztatni az embereket, hogy önerejükből küzdjék le akármilyen nehéz is nem felirni gyógyszereket idegnyugtatókat. Kedves pszichológusoknak üzenem hogy (Magyarországon legalábbis) pocsék munkát végeznek. HA valóban annyit segitenének a szakemberek mint ahogy azt elmondják róluk akkor csökkenne az a rohadt szám nem csak országos hanem nemzetközi szinten is és nem menekülnének annyian az öngyilkosságba. Ezt az agymosott állapotot amit sokan összekevernek a depresszióval a mai világ mocskai idézzék elő, mert sajnos sok olyan ember van aki nem keresi a szineket az életben vagyis nem tudatosan. Lehet hogy nehéz, lehet hogy fáj az igazság, lehet hogy lehetetlennek tűnik de EZ VAN! Ébresztő, emberek, tenni akarás! Igenis van kiút, ezt kell mondogatni az ilyen embereknek, nem csak agybafőbe hajtogatni hogy megértjük őket. Nem fogják elhinni. Biztatni kell, nem még jobban letörni és sajnálni őket mert van egy ilyen hogyha bemeséled neki hogy megérted mennyire szenved akkor azt csak érteni fogja hogy nincs egyedül, talán könnyebb lesz, de ez nagyon instabil állapot, egy ilyen módon visszaszerzett bizalmat nagyon könnyű elveszteni ráadásul a depresszió még ott van, csak nem olyan mértékben. egyedül kell kimászni ebből, a többi ember csak segiteni tud nem fog semmit megoldani helyettünk. Ez az a dolog amiben sosem hagyatkozhatunk másokra. Egy kisgyereket is úgy tanitanak meg járni hogy fogják a kezét és segitenek, mégis önerőből tanulja meg hogyan rakosgassa a lábait egymás után és valami ilyesmi lehet a depressziós emberekkel. Önerőből kell újra talpraállni és minél többször sikerül ez az ember egyre erősebbé válik. Ezt kéne a depressziós emberek elé vetiteni, nem egy olyan képet hogy a világ valóban olyan amilyennek egy ilyen szemüvegen keresztül látni lehet. A megértés, támogatás sok segitség lehet, talán hatalmas erőt adhat de leküzdeni akkor is egyedül kell. Aki a drogba és az érfelvágásba menekül az már tényleg egy olyan dolog amit én nem tudok megérteni ezért nem is jártatom a szám de nem lehetséges hogy azért van mert belefáradt abba hogy nem találja azt a kiutat amit olyan sokat keresett? Végszóként annyit hogy a hires emberek közül sok öngyilkos kerül ki, nem lehet hogy itt már tényleg változtatni kéne valamit? A tinédzserek lelkivilága gyenge mint a harmat, nem lehetne tenni valamit? A politikának rendelkezésére áll minden eszköz: Pénz, média, szórakoztatóipar... ha olyan világmegváltónak hiszik magukat ezek a nagy emberek akkor ne csak az épületeket épitsék újra hanem tegyenek valamit ez ellen! Ha a média is nem ezt a sok szennyet közvetitené, és ha nem lenne annyi munkanélküliség (amit itt a cikkben csak úgy mellesleg emlitenek meg) nem lehet hogy kevesebb öngyilkos ember lenne?
2 felhasználónak tetszik: Rocket, ApusztákBoszorkánya
2014. augusztus 23. 13:48 #125
Vanus94
Vanus94
visszatérő vendég

StátuszIf you have Ghost you have everything.
Hozzászólás: 225
Csatolások: 170
Azonosító: 162205
Zsoficica sok mindenben egyetértek veled. Amit a végén írtál a politikusokról. Sok embernek az a véleménye, s talán így is van, hogy ők bizony nem akarnak segíteni, sőt még rontani akarnak a helyzeten. Hogy ez nekik miért jó, nem tudom, de valami oka van. És ahogy írtad, pont ezért kellene az embereknek erőt venni magukon, hogy megmutassák, nem lehet őket rossz irányba eltolni.
Én is elég rossz időszakon vagyok túl, azóta folyamatosan küzdök önmagammal, hogy ne legyek állandóan letört és ideges. Nem hagyom magam elsüllyedni és úgy érzem, hogy menni fog. Nem szedek bogyókat, csupán jobb szemmel kell nézni a világot, és törekedni a boldogságra, még ha nagyon nehéz is.
2014. augusztus 23. 14:03 #126
Hailie95
Hailie95
Ani_1D

StátuszSome people are blessings in your life, some are lessons.
Hozzászólás: 7221
Azonosító: 158900
Nagyon sajnalatos dolog sad.gif Es ez csak a vilag oka, hogy itt tartunk...meg az is sokban hozzajarul, hogy hany gonosz ember van, aki ugy erezteti velunk, hogy csunyak vagyunk es nem elegek stb..
A penz is depressziot tud okozni..meg annyi problema van ebben a vilagban manapsag sad.gif Nehez kezelni dolgkat...
1 felhasználónak tetszik: ApusztákBoszorkánya
2014. augusztus 23. 20:16 #127
Veraaa3
Veraaa3
új tag

Státusz"All around the world people want to be loved ♥"
Hozzászólás: 71
Azonosító: 230477
Én is az vagyok és végigolvastam néhány előttem szóló kommentet jobbulást...
1 felhasználónak tetszik: ApusztákBoszorkánya
2014. augusztus 24. 17:39 #128
zswaggers
zswaggers
Zend▲y▲c

Státuszsoy peor
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 124
Azonosító: 223468
Mint azt páran leírták,ez egy nehéz téma és szerintem,nem ezen a oldalon kéne vele foglalkozni!
2014. augusztus 24. 21:59 #129
- törölt felhasználó -    
Mint főiskolai pszichológia és szociológia tanuló, garantálom hogy a növekvő depressziós emberek és öngyilkosságok száma a társadalom irreális elvárásaiban gyökerzik. Semmi értelme stigmatizálni a mentális betegségeket - ugyanúgy kell kezelni mint egy törött kart vagy egy fájó hasat, legalábbis abban az értelemben hogy nem kell azt mondani hogy csak "bebeszéli" magának az ember. A depresszió nem más mint kémiai egyensúlyhiány az agyadban. Annyi szent hogy semmi furcsa vagy abnormális nincs benne.

A magyar antidepresszánsokról nem szólhatok semmit, de én két évvel ezelőtt meg lettem állapítve depresszióval és hiperérzékenységgel, és az amerikai anti-depresszánsok nem rontottak a helyzetemen, de nem is javítottak. Ha neked rossz mellékhatásokat okoz, valószínűleg nem a jó félét szeded, mivel több tucat van. Én úgy vagyok vele hogy akinek jót tesznek, az maradjon rajtuk de ne azokon függjön a jóléte. A gyógyszerek nem fogják varázslatosan megjavítani az életedet - ezt sajnos magadnak kell megtenned.

Ha depressziós vagy, én azt tanácsolom hogy járj ki többet - még ha nem is akarsz és nincs motivádiód, kényszerítsd magad arra hogy elmenj sétálni vagy szórakozni a barátaiddal. Ha nincsenek barátaid, menj fel az internetre és ismerkedj ott, vagy pedig menjél helyekre egyedül, avagy a szüleiddel, még akkor is ha csak a Tescóba vagy az Aldiba mész. Minél többet beszélsz idegenekkel annál jobb, az se baj ha ezt iskolában vagy munkában teszed. Sokan a középiskola vagy az egyetem után esnek depresszióba - hiszed vagy sem, az iskola nagy segítség lehet. Persze, biztosan okoz stresszt is, de ugyanakkor kényszerít rá hogy minden reggel rutinosan felkelj és csinálj valamit. Az emberek nagyon szociális lények és ha elzárod magad mindenki elől, a negatív dolgok fel fognak gyűlni.

Ha mindez nem segít neked, akkor ajánlom hogy próbáld meg a terápiát és a kedélyjavítókat, bár bevallom a magyar egészségügy nem a legjobb a világon, és szakemberhez/privát orvoshoz eléggé pénzes lehet eljárni, de a végén magadnak teszel jót vele.
1 felhasználónak tetszik: Rocket
2014. augusztus 25. 19:28 #130
- törölt felhasználó -    
Nálam életvidámabb ember úgy gondolnám nincs is a világon, de rengeteg ismerősömön mutatkoznak depressziós tünetegyüttes jelei. Sokaknak tudtam is egy kis segítséget nyújtani, remek érzékem van az emberekhez, ezért is kacsintgatok a pszichológia ill. a szociológia irányába... Ez nagyon szomorú és komoly dolog
2014. augusztus 25. 20:33 #131
West 187
West 187
új tag

StátuszDo what you want,but I don't care.B)
Hozzászólás: 89
Azonosító: 227960
Az utolsoelotti velemennyel kapcsolatban:kemiai egyensulyzavar nem is letezik,ez csak a pszhiaterek talalmanya,meghozza egy bolhanyi bizonyitek nelkul.
En ugy gondolom,hogy az ongyikossagok egy reszet az anti-depresszansok.Jaj,igen,meg ezzel kapcsolatban:minden masodik tevereklam valamilyen gyogyszerrol szol,sajnos:(
2014. augusztus 27. 23:18 #132
Lisa7003
Lisa7003
fitnessfan

StátuszNe kövesd a divatot, légy maga a divat!
Hozzászólás: 4366
Csatolások: 188
Azonosító: 151228
Ez olyan szomorú, főleg hogy nagyjából tudom mit érezhetnek ezek az emberek. Volt egy depressziós időszakom (mint sok tininek szerintem), amire nem vagyok büszke és most már bánom, hogy önsanyargatásra pazaroltam a drága időt. Bárcsak előbb tértem volna észhez. Most már mindent pozitívan látok és próbálok másoknak is segíteni, jó tanácsokat adni. Bárcsak ezeknek az embereknek is tudtára adhatnám, hogy mindig van kiút, mindig van megoldás, csak higgyenek benne, mert a legnagyobb nyomorból is ki lehet törni! Bárcsak adhatnék valamit a világnak, ezen mihamarabb változtatni kellene. A pozitív gondolkodás elképesztő csodákra képes, saját tapasztalatból tudom. Az életet meg kell becsülni és azok vagyunk, amikre gondolunk, azzá válunk, ezt soha nem szabad elfelejteni. Semmi sem lehetetlen. smileeee.gif
2014. augusztus 28. 12:56 #133
Little Yasmine
Little Yasmine
új tag

StátuszLittle Yasmine (✔)
Hozzászólás: 8
Azonosító: 232332
Ehhez csak annyit fűznék, hogy ez egy nehéz téma.
2014. augusztus 29. 16:30 #134
ariana grande14
ariana grande14
tattooed girl
Hozzászólás: 1803
Csatolások: 104
Azonosító: 228631
Nekem az, hogy ez érthető.De most komolyan. Az embereknek már nem lehet megfelelni. Nem lehetsz elég szép, elég okos, elég jófej ahhoz, hogy megfelelj annak akinek akarsz. A lányok agyonsminkelik magukat, mert önbizalom hiányban szenvednek és csak így érzik magukat szépnek. A tinédzser lányoknak muszáj kipakolni a mellüket csak azért, hogy tetszenek mindenkinek. De ez nem szép. Ez undorító. Ezek ribancok.Aztán ott van a szerelmi bánat... a fiúknak is már csak azok a lányok tetszenek, akiknek nagy mellük, nagy fenekük van, hosszú hajuk, és van rajtuk legalább 10 kiló smink. Nem érdekli őket, hogy mennyire kedves, aranyos stb. A legtöbb fiú is már csak a ribancokkal tud összejönni. Aztán meg már csak csodálkozik a csaj, hogy otthagyták, mert a fiú unatkozott vele.Nem tudom, hogy hol hogyan megy, de nálunk az iskolában már szinte mindennapivá vált, hogy a fiúk és a lányok verekednek. Ok nélkül. A fiúk fogdossák őket, és akkor persze, hogy a lány begurul. Aztán üt. De a fiú visszaüt. Ez mi a fasz? A fiúk mióta verhetik meg a lányokat? Ez normális? Nem hiszem... hetedikes vagyok, a nálam fiatalabb lányok pakolják ki a mellüket és pucsítanak kacsaszájjal bikiniben a faszbúkon, én meg csak nézek, hogy: JESUS hogy el van baszva a mai fiatal generáció.Ezt a videót ajánlom figyelembe venni:www.youtube.com/watch?v=r-XNKUqTl5Q
De úristen, ez még csak nem is a témához tartozott:DD Szóval. A mai fiatalok azért ilyenek, mert a fiúk (és a többi ribanc) ezt teszi a normális, szerényebb lányokkal. Nem tudnak mit tenni, piszkálják őket, ha nincs IPhoneja a csajnak akkor az már ki van közösítve, ha nincs nagy melle, feneke akkor is. És ebből jönnek a hegek, halál, depresszió, stb. Borzalmas, hogy, hogy el van rontva ez a fiatal generáció.
2014. augusztus 31. 13:39 #135
Liviusz98
Liviusz98
új tag

StátuszLiviusz98 még nem állítatta be a státuszát.
Hozzászólás: 47
Azonosító: 182183
Teljesen egyetértek ariana grande14-gyel!
2014. augusztus 31. 14:00 #136
ariana grande14
ariana grande14
tattooed girl
Hozzászólás: 1803
Csatolások: 104
Azonosító: 228631
Idézet (Liviusz98 @ 2014.08.31. 13:39)
Teljesen egyetértek ariana grande14-gyel!

köszi szépen. smileeee.gif
2014. augusztus 31. 15:41 #137
Noncsika1994
Noncsika1994
új tag

StátuszAki nem ismer az azt hiszi hülye vagyok,aki pedig isemer az tudja!!! :D
Hozzászólás: 17
Azonosító: 202064
Lehet h az idősebbek követik el leginkább az öngyilkosságot, de a tiniket és a 10-17 éves korosztályra jellemző leginkább az önsanyargatás. Tudom hisz én is benne voltam amire nem vagyok büszke sad.gif
Am totál egyet értek ariana grande14- gyel!
a legnagyobb baj az iskola. Ha mindenki elfogadná a másikat úgy ahogy van és nem lenne kiközösítés. A fiúk is meglátnák a lányokban a szépet úgy h nincs rajtuk x-kiló smink és jól kivágott póló. És az a legrosszabb amikor tudják h egy személy rosszul érzi magát vagy oly annyira mély ponton van és azért is rá kell tenni egy lapáttal h -1000 legyen az élet kedve, h biztosan megtegye a legrosszabbat. Mert őket már nem érdekli semmi mert a szomorúságot helyezik elő térbe ezzel a szépet és jót el is feledve. sad.gif
2014. augusztus 31. 16:32 #138
Neesha5
Neesha5
új tag

StátuszImmortal*Unbreakeble*Imperfect* Perfect* Invisible* Infinite
Hozzászólás: 69
Azonosító: 232575
Szerintem ez főképp annak köszönhető, hogy az emberek egyre kritikusabbak önmagukkal és társaikkal szemben.
Nem baj, ha az adott ember kifejezetten normális, egyesek képesek a ruhája miatt elítélni.
Az öngyilkosság főleg a kamaszoknál fordul elő, mert abban a korban sokkal többet számít a külső, és az egyéb önmagában lényegtelen tulajdonság.
Én speciel ezért szólok rá azokra, akik "piszkálják" egymást.
És ilyenkor, amikor egy szerencsétlennek elege lesz a folytonos rossz kritikákból, sokszor el is hiszi, amit mások mondanak róla.
A baca felnőttek pedig még rátesznek egy lapáttal, ahelyett, hogy biztatnák a gyerekeket...
A világ tele van degenerált, búval bélelt emberekkel, akiknek fogalmuk sincs, hogy kell egymással bánni.
Természetesen mindig a fiatalokon csattan az ostor.
Mondok egy "ártatlan" példát: hazaér az anya, a munkahelyén a főnöke éppen csesztette, mert rossz kedve volt. Ideges. A lánya mosolyogva/ kevésbé mosolyogva várja a szülőjét. Az anya itt- ott csipkelődik a lányánál, megjegyzi, szörnyen néz ki, s már megint olyan lehangoló (amikor saját maga az). A gyerek tűri- tűri, majd ellenkezni kezd. Az anya egyre durvább lesz vele, míg végül elkiabál egy ronda szót a lányáról.
A fiatal sírni kezd, a szülő folytatja... amíg egyszer csak a lánya kiugrik az ablakon.
Az anyja persze megijed, leszalad, bocsánatát akarja kérni megsértett gyerekének, de észreveszi, hogy halott.
Jó, lehet, ez egy kicsit eltúlzott volt, de közel áll az igazsághoz.
Azt is leírom, hogy igen, vannak öngyilkoshajlamú egyedek, de azok sem feltétlenül úgy születtek...
Senki sem úgy született, hogy "megölöm magam". Valahogy arra a döntésre jutott a választása, amire.
Sértegetik az iskolában, óvodában, otthon, bárhol... kikészülhet az illető.
Bárki kikészülhetne ettől.
A drog pedig azok kezébe vándorol, akiknek általában valami nagyon elromlott az életében.
Mindenki a boldogságot keresi, valaki sajnos a droggal és az alkohollal találja az örömét.
Az ilyeneket nem elítélni, hanem segíteni kell.
Utószóra: Csomó ok miatt lehet valaki öngyilkos, de amit mi tehetünk, hogy békét kötünk önmagunkkal, egymással, és az egész világgal.
Nem sértegetünk senkit, nem tépelődünk a saját magunk hiányosságain, s így talán - de csak talán- a cikkben leírtak nem válnak valóra.
2014. szeptember 01. 13:37 #139
DirectionerGirl113
DirectionerGirl113
visszatérő vendég

StátuszI'm Gonna Shout
Hozzászólás: 127
Azonosító: 224579
van ez így az ember megfeledkezik minden jóról és már csak a rosszra emlékszik ami mardossa sad.gif
2014. szeptember 01. 14:55 #140
lucsiacs
lucsiacs
új tag

Státusz2 éve nem használtam ezt a szart
Hozzászólás: 39
Azonosító: 230252
mindenki depressziós egy részben,ez teljesen normális ha gond vagy baj van egyből arra koncentrálunk,hiába van sok pénzünk szerető családunk megbízható barátaink,az a kicsi gond felül múlja mindegyiket
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!