Starity

A depresszió fő halálokozó lesz a jövőben

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2014. augusztus 19. 18:24 #1
- törölt felhasználó -    
Az AIDS-et követően a depresszió követeli a legtöbb emberéletet 15 éven belül.
A teljes cikkhez kattints ide!
2014. augusztus 19. 18:28 #2
TheTruthAboutLove
TheTruthAboutLove
folklore

Státuszgive me my dawns back
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 4209
Csatolások: 58
Azonosító: 203823
Már most is fő halálokozò. Amennyien meghaltak emiatt.
2014. augusztus 19. 18:29 #3
- törölt felhasználó -    
"A depresszió a haldoklás mellékhatása" ezt nem hagyhattam ki...a depresszió már most is egy fő ok...
2014. augusztus 19. 18:30 #4
- törölt felhasználó -    
Máig is rengetegen haltak meg emiatt sad.gif
2014. augusztus 19. 18:33 #5
- törölt felhasználó -    
Ez nagyon szomorú..
2014. augusztus 19. 18:40 #6
Fruzsii2000
Fruzsii2000
új tag

StátuszA szeretet erőssé tesz,a gyűlölet megállíthatatlanná!
Hozzászólás: 94
Csatolások: 0
Azonosító: 220580
Hát ez elég nagy baj!
2014. augusztus 19. 18:43 #7
Toxic
Toxic
peligroso™

StátuszI'm glad that you want to kiss my neck.
Hozzászólás: 2631
Csatolások: 5538
Azonosító: 150146
Tudom milyen érzés ez, hiszen én is depresszióban szenvedek és még a gyógyszer sem segít. Már kétszer próbáltam öngyilkos lenni. A pszichiáter azt javasolta, hogy vegyek részt egy ilyen csoportos terápiában, de még nem tudom, hogy egyáltalán van-e kedvem ilyesmihez.
1 felhasználónak tetszik: Elody
2014. augusztus 19. 18:47 #8
vivi02dh
vivi02dh
új tag
Hozzászólás: 31
Azonosító: 230704
Te jó ég! ohmy.gif
2014. augusztus 19. 18:49 #9
lA-dONNA
lA-dONNA
Hozzászólás: 2930
Csatolások: 110
Azonosító: 144776
Miután az életminőség is egyre jobban romlik évről évre, több mindennek és mindenkinek meg kell felelni a lehető legtöbb elvárás szerint, nem is csodálom, hogy az idő múlásával így elhatalmasodik ez a probléma, ami nagyon szomorú sad.gif Én nem vallom magam depressziósnak, de tény, hogy sokkal többet vagyok lehangolt az utóbbi időben, mint mondjuk 3-4 éve, gondolom ez azért is van, mert az élet nehezedik, de már csak az elveim miatt is, bármennyire mély ponton lennék, nem tudnék öngyilkosságot elkövetni :/ Ez szerintem valamilyen szinten az egyén gyengeségét is mutatja.
2014. augusztus 19. 18:52 #10
vivi02dh
vivi02dh
új tag
Hozzászólás: 31
Azonosító: 230704
Én is régebben így voltam, sok dolgot csináltam, amit megbàntam, de változtam külsőleg és agyilag, èletcélom lett és már teljesen happy és egoista lettem. smileeee.gif ^^ Remélem más is úgy jár, mint én.
Igen ezeket 11 -majdnem 12- éves fejjel írom. smileeee.gif
2014. augusztus 19. 18:58 #11
LexiCobain
LexiCobain
Drama Queen®

StátuszIf you read, you'll judge.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 2758
Csatolások: 689
Azonosító: 182219
Ez a cikk a legjobbkor jött. Olyan mély letargiában vagyok, mint már évek óta nem, de szerintem aki egyszer depresszióba esik, soha nem jön ki belőle igazán, mindig visszajön. 12 éves korom óta ezzel (is) szenvedek és mindig úgy tartottam, inkább fiatalon haljak meg a saját kezem által, mint, hogy valaki akarva-akaratlanul megöljön vagy bármilyen módon a halálomat idézze elő, illetve hosszú hónapokon/éveken keresztül szenvedjek valamiben, amitől a halál is jobb lehet... Szerintem Magyarország ebben is élen jár. Itt annyira rossz az élet, annyira nincsenek lehetőségek, hogy az ember vagy megszökik vagy élete végéig szenved és a végén talál más kiutat...
4 felhasználónak tetszik: ApusztákBoszorkánya, AFCfan, itsjustme, Elody
2014. augusztus 19. 18:59 #12
elavan2000
elavan2000
Bexi

Státusztattooed heart
Hozzászólás: 1074
Csatolások: 9
Azonosító: 218658
Nekem is volt egy olyan időszakom, amikor mindennek csak a rossz oldalt láttam és pánikrohamaim voltak, olyankor hányingerem, volt remegett a lábam, de már túl vagyok rajta és ha optimistának és boldognak nem is mondanám magam, de jobban vagyok. Ez viszont nagyon szomorú.
2014. augusztus 19. 19:01 #13
elavan2000
elavan2000
Bexi

Státusztattooed heart
Hozzászólás: 1074
Csatolások: 9
Azonosító: 218658
Jobbulást minden hasonló problémákkal küzdönek az oldalon!!!
2014. augusztus 19. 19:02 #14
HRéka0000
HRéka0000

StátuszHRéka0000 még nem állította be a státuszát Nem a fenét! Itt van! --->Jól vagyok!
Hozzászólás: 562
Azonosító: 217712
Huh... Ezt nem gondoltam volna... Szegény emberek, akik ilyenben szenvednek! sad.gif Nekem szerencsére még nem volt ilyen, és szerintem nem is lesz, bár ezt nem tudhatom, de imádok nevetni, és élvezem az életet. Csak lazán! smileeee.gif Sajnos a családban már volt depressziós személy, a nagymamám. sad.gif
2014. augusztus 19. 19:07 #15
JBT1
JBT1
visszatérő vendég
Hozzászólás: 379
Csatolások: 44
Azonosító: 199487
Idézet (LexiCobain @ 2014.08.19. 18:58)
Ez a cikk a legjobbkor jött. Olyan mély letargiában vagyok, mint már évek óta nem, de szerintem aki egyszer depresszióba esik, soha nem jön ki belőle igazán, mindig visszajön. 12 éves korom óta ezzel (is) szenvedek és mindig úgy tartottam, inkább fiatalon haljak meg a saját kezem által, mint, hogy valaki akarva-akaratlanul megöljön vagy bármilyen módon a halálomat idézze elő, illetve hosszú hónapokon/éveken keresztül szenvedjek valamiben, amitől a halál is jobb lehet... Szerintem Magyarország ebben is élen jár. Itt annyira rossz az élet, annyira nincsenek lehetőségek, hogy az ember vagy megszökik vagy élete végéig szenved és a végén talál más kiutat...

Kezet foghatunk. Együtt érzek veled.
2014. augusztus 19. 19:09 #16
Niabella
Niabella
új tag

StátuszA profilom folyamatos frissítés alatt áll.
Hozzászólás: 23
Azonosító: 231045
Én is depressziós vagyok,habár most jobban vagyok,mint voltam,nagyon hamar lettem depressziós.Halkan hozzátenném,szerintem más mentális betegségek is,de nem mennék pszichológushoz,szóval ez csak a saját véleményem,meg pár könyv.Gyenge próbálkozásaim nekem is voltak már-és még csak 15 éves vagyok.Szomorú.
2014. augusztus 19. 19:14 #17
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
ez igazából ember-, de főleg környezetfüggő. magam is küszködöm mentális problémákkal, pánikbeteg vagyok, voltak olyan szakaszaim, amikor rendszeresen hallucináltam, nagy eséllyel bipoláris vagyok, depresszióra nagyon erősen hajlamos vagyok - nem tagadom, bár itt vagyok húszévesen, hegeim is vannak, viszont egyik sem az ereimnél, mert erősebb vagyok a pillanatnyi őrületemnél, és van elég akaraterőm és motivációm. olyan gyerekkor van mögöttem, illetve olyan lelkisérüléseim vannak, amibe az emberek nagyrésze valószínűleg beleőrült volna. ezt nem én mondom fellengzésből, hanem orvosok, akik még mindig rendszeresen előjönnek az antidepresszánsokkal és a nyugtatókkal. csak épp megküzdöttem a gyógyszerfüggőséggel, éppen ezért tudok nemet mondani, és bár sajnos még mindig vannak olyan napjaim, amikor elég lenne a placebo a fájdalomcsillapítók helyett, de néha már csak azért is csinálom, csinálnom kell, mert bennem van a "pusztítanom kell magam" gondolat, hiszen tudom, hogy tönkretesz, és kórházba kerülhetek. és mindez csak azért, mert épp betelik a pohár, az mellékes hogy már teljesen tönkretettem a gyomromat így is, illetve hogy utólag mindig belátom, milyen hülye is vagyok.

mégis, hiába vannak rosszabb napjaim és pillanataim, képes vagyok belegondolni a következményekbe, abba, hogy milyen fájdalmat okoznék a családomnak és a barátaimnak, illetve abba, hogy mennyi minden áll még előttem, mennyi célom van, amit muszáj teljesítenem, és képes vagyok megállni, bármennyire is kilátástalannak tűnik az egész helyzet. és erre mások is képesek tudnának lenni, ha meglennének hozzá a körülmények. nem a depresszió miatt lesz egyre több halálozás - hiszen akkor már én sem lennék itt -, hanem amiatt a kiszolgáltatott helyzet miatt ami egyre inkább eluralkodik az emberek fölött, és azért, mert a reménytelenség és a céltalanság kiöl belőlük minden motivációt, minden okot az életre, minden érzelmet és realitást, szó szerint mindent, kiégnek, és többé nem lesz értelme küzdeniük, mert nincs senki akire számíthatnának, és akinek számítanának - legalábbis nem tudják velük éreztetni -, ezért inkább feladják. hiszen, ha nincs miért élned, minek élj? rolleyes.gif
5 felhasználónak tetszik: Beyla, ApusztákBoszorkánya, Fannycska999, AFCfan, Elody
2014. augusztus 19. 19:16 #18
Rocket
Rocket
Hozzászólás: 644
Azonosító: 223869
Gimis koromban én is szenvedtem depresszióban, gyógyszereken éltem, és eszembe jutott az öngyilkosság is, viszont kb. egy pillanat múlva haragudtam magamra ezért. Bár az én problémám nem volt elég komoly ahhoz, mert végül is az volt a bajom, hogy foglalkoztam vele, mit gondolnak rólam a többiek. Soha nem tudtak rávenni olyan dolgokra, amikhez nem volt kedvem, azt mutattam, hogy teszek rájuk, pedig belül nagyon is bántott, hogy nem fogadnak el olyannak, amilyen vagyok. Aztán rájöttem, hogy az a legnagyobb hiba, ha mások véleménye, főleg kis hülye tizenéveseké, határozza meg azt, hogy én hogy álljak hozzá magamhoz. Ma meg már ott tartok, hogy a már felnőtté vált kortársaim vagy akár egy hatvan éves véleménye sem tud padlóra küldeni.
Egyáltalán nem lep meg, hogy ez a probléma ilyen nagy méreteket ölt, csak rendesen körbe kell nézni, és már akár az utcán is találkozhatunk olyannal, akiről talán nem is sejtjük, hogy éppen az öngyilkosságra gondol.
Viszont szerintem az gyávaság, ha valaki a problémák elől a halálba menekül. Inkább bátrabban kell hozzáállni a dolgokhoz, ha kell, leugatni minden s*ggfej fejét, minthogy magunkban tegyünk kárt.
1 felhasználónak tetszik: Fannycska999
2014. augusztus 19. 19:19 #19
- törölt felhasználó -    
Hát igyekszem nem ilyen lenni...
2014. augusztus 19. 19:23 #20
Fannycska999
Fannycska999
rrrromantic

Státuszluminous lux tides
Hozzászólás: 3681
Csatolások: 163
Azonosító: 160042
Ez szomorú. Már az is javíthatna a helyzeten, ha sokkal jobban odafigyelnénk egymásra, az talán megelőzné a tragédiákat, ha magát a depressziót nem is. Én gyakran vagyok levert, van egy enyhe alvászavarom is. Tudom, hogy ez még nem depresszió, az öngyilkossággal sem próbálkoznék soha, de én már ezt is nehezen bírom, bele se merek gondolni, hogy hogyan érezheti magát az, akinek még ennél is rosszabb...
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!