Idézet (Average Girl @ 2013.12.12. 22:03)
A hobbit: Smaug pusztasága
Spoilerveszély
Természetesen 3D-be nyomattam.

Istenem már annyira vártam erre a filmre, már majdnem belebolondultam a várakozásba, el se hittem hogy végre láthatom, mikor megkezdődött.
A bevezetés nagyon jó ötlet volt, tetszett ez a Bree-s előzménysztori

Azért Peter Jackson és a lánya befigyelt a legelején

Így legalább megtudjuk, hol találkozott Gandalf és Thorin és hogy jutottak el odáig, hogy együtt indulnak el az útra. Utána természetesen visszatértünk oda, ahol a 1. rész befejeződött, már az első 10 percbe megjelent Beorn

Annál a résznél többször kacagtam, volt benne egy-két jó poén.

pl. szegény Bombur annyira belejött a menekülésbe, hogy utolsóból majdnem 1. lett belőle

Beornt is nagyon jóé összehozták, nekem szimpi volt a filmben is. Természetesen Azog sem maradhatott el

azért kicsit meglepődtem, hogy ő Sauron seregének az irányítója vagy mije és végre feltűnt Bolg is, akinek később meggyűlt a baja Legolassal, de Legolasnak is vele

A bakacsinerdei rész volt a kedvencem, a pókos résznél többször megiedtem... aztán jött Legolas

majd Tauriel és a többi tünde is

olyan jó volt a tündék bemutatkozása, jajj egyik kedvenc részem

aztán Legolason szakadtam, mikor Glóinnal beszélgetett...xDD volt Glóinnál 2 kép, lecsúnyázta Glóin feleségét, majd megkérdezte, hogy a másik képen ki az a torzszülött törpgyermek...Glóin válasza: "A kisfiam Gimli." ez az egyik kedvenc részem, ezt tuti direkt rakták bele..

Thranduil palotája nagyon szép volt. és Thranduil...

ő egy nagyon jó király, Thorin jól beszólt neki

utána pedig sokkot kaptam Thranduil arca miatt, és sajnos a filmből nem derült ki mi történt..hátha a bővített verzióban majd kitérnek erre
Taurielen és Kilin először kiakadtam, mivel én azt akartam, hogy Legolassal legye összejövőbe. Erre betettek a filmbe egy Kili&Tauriel szerelmi szálat. Szegény Legolas nagyon féltékeny volt

ő érez valamit a lány iránt ez köztudott, és szerintem Thranduil és Tauriel beszélgetéséből azt lehetett kivenni, hogy Taurielnek sem teljesen közömbös Lagolas. Én még mndig reménykedek a történtek ellenére is, bár bevallom a végére már nagyon aranyosnak találtam Taurielt és Kilit, főleg mikor Tauriel meggyógyította. Kilit úgy sajnáltam a nyílvessző miatt, szegény de sokat szenvedett, a gyógyítás után elég érdekes párbeszéd zajlott le Kili és Tauriel között. A tóvárosi csata is nagyon tetszett, Legolas és Tauriel nagyon ügyesek voltak

bár a végén Legolasnak meggyűlt a baja az orkokkal és bekövetkezett az, amire azt hittem sosem kerül sor...Legolas megsebesült..igaz nem volt vészes mert csak az orra vérzett egy picit, de ez akkor is nagyon új volt számomra és számára is..be is pöccent egy csöppet
Az erdei folyós jelenet az egyik nagy kedvencem, besírtam mikor Legolas el kezdett ugrálni a törpök fején és úgy kaszabolta az orkokat xDD
Bardot is imádtam

tök rendes volt szerintem

bár sajnáltam a felesége miatt és az anyagi helyzete miatt, szegénynek egyedül kell nevelni 3 gyereket...meg eléggé bunkón bánnak vele a nagyemberek...imádtam mikor Dwalin folyton beszólogatott neki..meg a klotyós jelent...

mindent vitt
Sauron bemutatás nagyon nagy volt...a zene alatta, akkor ahogy Sauron megjelent...meg a nazgulok üres sírjai...kíváncsi vagyok Gandalf hogy mászik ki abból a kalamajkából

örültem neki, hogy megint megjelent Galadriel, igaz nem közvetlenül, de legalább benne volt
majd jött a sárkány...Smaugot nagyon jól megcsinálták..sokkal jobb volt, mint ahogy elképzeltem, nagyon klassz volt mikor a sárkánnyal próbáltak harcolni...nagyon kacagtam, mikor Thorin felhergelte...

majd jött a bibi...Smaug elhatározta, hogy meglátogatja Tóvárost, Bilbo és Thorin ezt próbálta megakadályozni, de mégsem sikerült, majd Smaug elrepült Tóváros irányába..és akkor az egész vászon fekete lett és felcsendült Ed Sheeran - I see fire című dala..a végén nagyon ideges lettem, hogy is "befejezetlenül" hagyták abba... és belegondolni, hogy egy évet várni kell...
A tájak megint nagyon szépek voltak és a zenék, amik a film alatt mentek tökéletesek voltak, néha még a hideg is kirázott, főleg akkor mikor Kili a börtönben Tauriellel beszélgetett a csillagról, az eredei folyós rész, Sauron felfedi magát és Tóváros dala...
Amúgy olyan hamar vége lett
Szerintem mindent leírtam

én még mindig a hatása alatt vagyok
10/100
Hát, ha neked 150 perc rövid, nézd meg az Apokalipszis Most című filmet.