Idézet (habibi @ 2015.06.15. 16:38)
A cikktől teljesen elvonatkoztatva ez erős kijelentés volt azért.
Azért, mert az embernek van egy nézőpontja, nem biztos, hogy ezt a gyerekére is rá fogja erőszakolni. Tegyük fel, te ateista vagy - lehet, hogy a gyerekedet viszont érdekelni fogják a vallásos dolgok. Nem feltétlenül kell ráerőszakolni a szülő véleményét/nézőpontját a gyerekre, a pubertáskor és maga a felnövés is úgymond "ezt a célt szolgálja": hogy megalkossuk a saját véleményünket, és világról kialakított képet.
Szerintem ez fele annyira se vészes dolog, tudtommal a butaságot "nem lehet örökölni", a nevelés pedig megint egy olyan kérdés, amire az ember úgy is akkor jön rá amikor szülő lesz. Az, ha valakinek a családjában pl. nem kedvelik a homoszexuális társadalmat, az számára nem lesz butaság, neki az lesz a természetes, mivel ebben a személetben nő fel. Felnőttkorára elképzelhető, hogy megváltozik a véleménye. Ez kulturálisan is megjelenő tény, Kínában a pálcikával evés a természetes, itthon a villával. Több szempontból is lehet nézni a dolgot, már ha a kijelentésed alapján erre gondoltál.
A másik: lehet hogy ez a nézőpont neked buta, de az is lehet, hogy neki a te véleményed nem szimpatikus, és mondja rá azt, hogy butaság.
Csak ennyit akartam tisztázni, a cikkhez nincs mit fűznöm.
Azért, mert az embernek van egy nézőpontja, nem biztos, hogy ezt a gyerekére is rá fogja erőszakolni. Tegyük fel, te ateista vagy - lehet, hogy a gyerekedet viszont érdekelni fogják a vallásos dolgok. Nem feltétlenül kell ráerőszakolni a szülő véleményét/nézőpontját a gyerekre, a pubertáskor és maga a felnövés is úgymond "ezt a célt szolgálja": hogy megalkossuk a saját véleményünket, és világról kialakított képet.
Szerintem ez fele annyira se vészes dolog, tudtommal a butaságot "nem lehet örökölni", a nevelés pedig megint egy olyan kérdés, amire az ember úgy is akkor jön rá amikor szülő lesz. Az, ha valakinek a családjában pl. nem kedvelik a homoszexuális társadalmat, az számára nem lesz butaság, neki az lesz a természetes, mivel ebben a személetben nő fel. Felnőttkorára elképzelhető, hogy megváltozik a véleménye. Ez kulturálisan is megjelenő tény, Kínában a pálcikával evés a természetes, itthon a villával. Több szempontból is lehet nézni a dolgot, már ha a kijelentésed alapján erre gondoltál.
A másik: lehet hogy ez a nézőpont neked buta, de az is lehet, hogy neki a te véleményed nem szimpatikus, és mondja rá azt, hogy butaság.
Csak ennyit akartam tisztázni, a cikkhez nincs mit fűznöm.
Én csupáncsak azon kijelentésekre reagáltam, hogy bi- illetve homoszexuálisnak lenni divat
Idézet (DarkSilent @ 2015.06.15. 17:38)
Kezdjük azzal ,hogy ez nem egészen azért divat mert attól menő lesz az ember. Hanem azért ddivat mert az emberek ezt látják a médiában. Most gondoljatok bele ,mikor ez még a média szerint is egy elfogadhatatlan dolog volt ,akkor még alig-alig találtunk egy két olyan embert aki meleg lett volna, és ha találtunk is az nem azért volt ,mert ez divat ,hanem mert az emberek így érezték jobban magukat, ha egy olyan emberrel voltak együtt aki a saját nemükbe tartozik. És most mi van? A média nem hogycsak elfogadja, de még jónak is állítja be ezt a dolgot, vannak sorozatok filmek (nem is kevés) amiben egy meleg ember van akinek az élete mégis boldog. Ilyenkor az emberek ezt látva elgondolkodnak az életükön ,és mikor rájönnek arra ,hogy "igen az én életem egy sz*r" akkor mélyen legbelül el kezdenek másként érezni ,egyre több helyen látják azt ,hogy ez egy jó dolog, meg ,hogy hány ember élete lett mégis szép ettől. És ilyenkor ők is elkezdenek érezni egy kis vonzódást a saját nemük iránt. majd bevallják ,hogy ők tényleg azok ,és ilyenkor igen lehet ,hogy tényleg így van viszont nagy hatással volt rájuk a média is. Persze vannak akiknek egyszerűen valami pszichológiai oknál fogva ezt nem azért érzik lételemüknek mert így jobban érzik magukat, hanem ők azok akiket a legtöbben már ismerünk: a magamutogatós ,talpig rózsaszín, "I AM GAY" mondatot üvöltő személyiségek, akik ha ezt mindennapi szinten csinálják akkor inkább csak egy kis figyelemre van szükségük. ENNYI! egyébként pedig félre értés ne essék ,nekem soha nem lesz semmi problémám a homoszexuális emberekkel ,sőt nekem is volt egy ismerősöm akit inkább bíztattam arra ,hogy merje fel vállalni "másságát". Én csak leírtam egy tényt mivel ez mamár kb.60%-ban , pszichológiai okok miatt , a média által vagy egyéb gyermekkorban keresendő problémák miatt alkul ki, és akkor a felvonulást még nem is említettem....
Ha én most látok valakit, akinek szőke a haja, és boldog, nekem pedig szar az életem, akkor én is szőke akarok lenni, hogy jobb legyen? Vagy most mi van?
Idézet (DarkSilent @ 2015.06.15. 17:38)
Tény ,hogy a "más" emberekkel n incsen problémám ,viszont ez a felvonulás...most komolyan ,hogy magyarázzam el ezt egy kiskorúnak csak mert el mentünk a közelükben????
A kiskorú még mindig nem egyenlő az értelmi fogyatékossal

6 felhasználónak tetszik: