Nem jött be. Sok helyen azt olvastam, hogy még az első részt is felülmúlja, de nekem többszöri nekifutásra sikerült csak megnéznem úgy, hogy néha még el is bóbiskoltam rajta. A színészek jók, a zene is, de az operatőri munka nem tetszik, sem a számomra már ízléstelen lassítások, értelmetlen jeleneteknél. A cselekmény számomra unalmas volt ebben a feldolgozásban, nem hiszem, hogy újra fogom nézni a közeli és távoli jövőben.
10/5
Álom luxuskivitelben
Spoiler Alert! Mivel minden második mondatomban elszórok valami tartalom morzsát, fölösleges kifehéríteni.
Huh. Tudom, hogy klasszikus, Audrey Hepburn..meg minden, de nem igazán tetszett. Ugyanolyan, sőőt, még rosszabb, mint a mai vígjátékok. Már ami a cselekményt, s a karaktereket illeti, hiába van több évtizednyi különbség. Audrey kisasszony valóban egy tünemény, de a karaktere Holly, valljuk be, egy megátalkodott, kicsit önző, pénzéhes számító dög. Már elnézést.
Ráadásul a karaktere semmi jellemfejlődésen nem megy keresztül, a legvégi esőben csókolózós jelenet után, ahol ugye minden happy volt, fogalmunk sincs, hogy ez valóban egy hatalmas pálfordulat volt Holly részéről, hiszen semmi garancia nincs rá, hogy a következő nap nem fog megint menekülni és gazdag férjet keresni magának, vagyis folytatni azt az életmódot. Mert az a film egésze alatt nyilvánvaló volt, hogy neki is szüksége van a törődésre, és a szeretetre, de ő egy ilyen embertípus. Nem hajtotta őt valami, a múltja miatt, hogy ezt tegye, csak gazdagságra és jó életre vágyott, amit így tudott elérni. De lehet, hogy a cica volt a szimbóluma ennek az egész karakterfejlődésnek, nem tudom, de ha mégis, nem jött át. Mellesleg, a cica. Na ez a kis jószág volt a kedvenc szereplőm. De komolyan. Fantasztikus, milyen kis kifejező volt ez a dög.
Az alaptörténet egyébként jó, szegényes és hiányos kivitelezéssel. Ott van például a Doki levele a végén, F. haláláról, de ki tudja, hogy igaz e, és nem csak egy újabb próbálkozása arra, hogy visszacsábítsa. Mindegy.
Végül is szórakoztató volt, voltak benne poénok, megmosolyogtató monológok és igényes jelenetek. Összességében filmművészeti szempontból tényleg szép alkotás, de mint történet, elég szegényes.
10/7 Érdekes a pontozásom tudom, hisz nagyon lehúztam, viszont ennél mégsem volt szívem kevesebbet adni.
Ez a jelenet, amin kb. elbőgtem magam. Cicapárti vagyok, és nem szeretem a hányatott sorsú jószágokat. Egyszerűen rossz volt látni, még akkor is, ha ismertük a befejezést.

6 felhasználónak tetszik: