A bűn éjszakája
Még egy ilyen sz*r filmet!
A film elvileg egy Horror|Sci-Fi|Thriller de inkább katasztrófafilmként definiálnám. Nem vagyok egy nagy szakértő, de nekem 2 szempont elengedhetetlen, hogy élvezzek egy horrort. 1. A jól kidolgozott és izgalmas sztori. Az már csak mellékes, ha látványos is. 2. A szerethető, és ezt ki is hangsúlyozom, SZERETHETŐ karakterek akiknek szurkolhatunk, vajon túlélik e. A történet izgalmasan indult, bár halvány lila gőzöm nincs, hogy attól, hogy egy napra az emberek szabadon, hidegvérrel gyilkolhatnak, rabolhatnak, miért lesz jobb a társadalom és megtisztult a világ. Mert, hogy elmebeteg sorozatgyilkosokat és terroristákat gyártanak, az tuti, de előnyét nem igen látom. A szereplők pedig: A színészeket mind szeretem, de a karaktereik... A film 20. percében már megbizonyosodtam róla, hogy egyik szereplőt sem szívlelem, mivel rekordidő alatt sikerült elidegeníteni magukat a nézőtől, így a film hátralevő idejében kicsit sem izgultam értük, a maradék 60 percben arra kezdtünk fogadni húgommal, ki hal meg előbb.
Ráadásul ennél ellentmondásosabb filmet keresve se lehet találni. A karakterek annyira idióták és ostobák, abszolúte nem úgy viselkednek, mint a továbbra is élni vágyó emberek akik nem szeretnének meghalódni.

Bekerült a házukba egy ismeretlen ember, aki potenciális gyilkos is lehet, de a család csak úgy elrohan a hatalmas lakásban indokolatlanul, mert ehhez van kedvük. Nem, hogy összegyűlnének egy helyen és bezárkóznának, jaj ugyan, az túl egyszerű lenne... hanem 8 irányba szaladnak.

Szerencsétlen Ethan Hawk meg a saját lakásában nem tud eligazodni, a vadidegen csóka bezzeg 10 perc alatt a lakás minden zugát feltérképezte.
Megjegyezném, hogy az a hiperszuper, irtómodern és marhadrága biztonsági rendszerük annyi volt, hogy az ajtókra leengedtek egy redőnyt, amit egy kocsi, kb. harminccal ment, de bármiféle nehézség nélkül eltávolította.
A végére pedig bevágnak egy totál értelmezhetetlen hangfelvételt az "irtásról", aminek most semmi értelme nincs és csak a rendező idióta ötlete volt, hogy töltsük ki valamivel a végefőcímet zene helyett, vagy pedig az, hogy lesz második rész. Nagyon remélem, hogy nem mert megeszem a kalapomat. Plusz pont viszont a Badass Lena Headey jelenetért a végén,
amikor beverte a szomszéd ribi fejét az üvegasztalba, az nagyon de nagyon kellett. Ettől függetlenül nagyon nem tetszett.
10/3