Hours
Wow! Nagyon régóta vártam már ezt a filmet és nagy reményeket fűztem hozzá. Amikor elkezdtem ma végre nézni, vegyes érzelmeim voltak. A főcím fantasztikus volt, ott még nagyon lelkesedtem, aztán eltelt negyed óra a filmből és már annyira nem. Voltak benne hibák, főleg a gyengécske színészek miatt. Legfőképp a főhős felesége zavart.

Szép, de üres. Tipikus.

Aztán ahogy egyre haladt előre a történet, mindinkább magával ragadott. A gyenge kezdés ellenére egyszerűen a végére totálisan elsodort magával az egész. A kivitelezés, a forgatókönyv, a vágás lehetett volna profibb is, de az operatőri munkával és a történet alakulásával az égvilágon semmi bajom nem volt. Ahogy a főszereplő
Paul Walkerrel sem. Remekelt. Átélt, adott, mert és talált. Nekem nagyon bejött a film, egy picit se csalódtam benne. Lehet, hogy csináltak már jobb drámát ennél kis költségvetésből, de ennek a műnek se kell elbujdosnia. Én nagyon, de nagyon odáig lettem érte, szerintem ez nálam nem csak egyszer nézős múvi. Még meg is könnyeztem a végét, igazán, őszintén.

Paul Walker, kisbaba, okos kutya - remek kombó! Keverjünk hozzá egy nagy adagnyi drámát, reményt a reménytelenségben, kiváló színészi és nagyszerű operatőri munkát meg egy fejlődőképes forgatókönyvet és máris kész egy élvezhető, nem felejtős alkotás, ami magával sodorja és megindítja a nézőt. Az elején nem szabad feladni. Érdemes végignézni, nem időpazarlás. Végig az járt a fejemben, hogy vajon mennyit képes kibírni egy ember? Az, ahogyan a főhős nem és nem volt hajlandó feladni, nekem nagyon sokat adott lelkiekben. Ami meg nekem különösen tetszett, hogy volt egy olyan mondanivalója is, amit nem biztos, hogy kívántak mondani a készítők, de mégis ezt mondja nekem a film: ember embernek farkasa, de a kutya! Vetsz neki egy koncot és cserébe tiéd az élete, a fél világot megmozgatja érted. Csodás film! Lehet, hogy elfogult vagyok, de én 10 pontot adok rá és szeretem, szeretem, szeretem!

Ja, és aki még egyszer azt mondja Paul Walkerre, hogy gyenge színész, azt megkeresem, levadászom és kibelezem. Ennyi voltam.