Starity

Kék Bálna – Mi is ez a jelenség? (18+)

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 08. 10:29 #101
- törölt felhasználó -    
Idézet (itsjustme @ 2017.04.07. 13:43)
te azonnal rámuszítottad a testvéredet, aki - a te szavaiddal élve - ugyanazt az öt mondatot ismételgette mint te is, csakhogy neked legyen igazad - mondjuk azt szokták mondani, mindenki magából indul ki. részletkérdés, hogy veled rajta kívül senki nem értett egyet, velem meg a topikba írók nagyrésze...

És most ki vádaskodik? laugh.gif Nem uszít ellenetek soha, sőt inkább lefele beszél arról, hogy bármibe is beleavatkozzak, mert szerinte "tökmindegy, mit mondasz a szemellenzős lovaknak, úgy sem jön meg az eszük", persze -mint látható-, ő is megpróbálja azért, de sikertelenül. Jövök én magamtól, ha fatális baromságot látok, amit már nem tudok szó nélkül hagyni.
Ja és igen jól írtad, A TOPIKBA ÍRÓK NAGYRÉSZE ért egyet veletek, a többiek, akik nem, azok inkább meg sem szólalnak miattatok, mert máris hetvenen támadtok rá... És akkor ne gondoljon az ember arra, hogy összefogtok?

Idézet (Szabe @ 2017.04.07. 16:11)
Amíg valaki képtelen észérveket alkalmazni ahhoz, hogy egy vitában kifejtse a véleményét, és csak olyanokat mond, hogy "hülye" és egyéb jelzők, addig el sem gondolkozom olyasmin, hogy esetleg valakinek az adott témában igaza van, mert ez nem érvelés. pardon.gif

Mert nyilván az érvelésnek számít, hogy a csaló, szihómókusok (direkt írtam így, mielőtt beleköttök) által megfogalmazott, társadalmilag elfogadott mondatokat hajtogatjátok, miszerint: "ezek beteg emberek" "súlysan betegek" "segítségre van szükségük, nem halált érdemelnek" "ha ilyet látunk, segítsünk nekik" "figyeljünk embertásrainkra...'
Csak nekem ismerős ez a maszlag? Ja nem, majdnem pontosan ez áll a segélyhívó oldalon. Na ezért nem lehet vitába keveredni veletek, mert ti semmi eredetit nem mondtok... A nővérem legalább próbálkozott.

Idézet (Beyla @ 2017.04.07. 18:35)
Már eleve a probléma abban gyökeredzik, hogy kijelentitek, hogy kinek van igaza.

Ki kell, hogy ábrándítsalak, de lényegében ti is! wink.gif Oké, hogy én voltam az, aki kifejezetten leírta, hogy rájöhetnétek kinek van igaza, nem tagadom,
DE!
Ti pedig lelketlennek és szellemileg visszamaradottnak nyilvánítjátok azt, akinek más a véleménye és kijelentitek, hogy menjenek el orvoshoz. Ergó ezzel azt mondjátok, hogy ők hlyék mert nektek van igazatok.

Ennyi lépek én is innen, megint igaza volt a nővéremnek, csendbe kellett volna maradnom, feleslegesen pocsékoltam rátok az időmet. Na mindegy, ebből is tanultam. pardon.gif
2017. április 08. 23:06 #102
- törölt felhasználó -    
Végigolvastam a hozzászólásokat, néhány láttán azt kívántam, bárcsak ne tettem volna smileeee.gif

Nem úgy kell felfogni, hogy aki hülye, haljon meg, főleg, miután nem tudjuk, ki miért teszi azt, amit. Azok, akik ilyesmikkel dobálóznak, tisztában vannak például a mentális betegségek súlyával? Mert én úgy gondolom, hogy nagyon nem. Sőt, nem is kell ennyire a "végletekig" menni, ha már ott van egy alapvető emóció is, a szomorúság. Igen, össze lehet törni másoknak pitinek tűnő dolgoktól, bele lehet roppanni voltaképpen bármibe. Ez pedig nem gyengeség, hiába szajkózzák sokan.

Évek óta küzdök szorongással. Az osztálytársaim nem tudnák megmondani rólam, anno volt olyan közeli barátom, aki nem hitte el, és először a szüleim se vették komolyan, mondván, nem látszik. Teljesen összezuhantam ettől, olyan volt, mintha egy lefordított üvegpohár alatt lennék és az oldalát ütögetném, a többiek meg kívülről néznének, miközben arról dumálnak, hogy simán ki tudok jönni, csak akarnom kell.

Ennek a témának nem kéne ennyire tabunak lennie, sőt. Úgy kell viselkedni, hogy többen merjenek segítséget kérni, mert baromira nem egyszerű dolog az. Még a családom előtt is szégyelltem/szégyellem és a mai napig nehezen beszélek róla, ha úgy érzem, egyedül már nem bírom. És azzal, hogy az összetört emberekbe belerúgtok, fogalmatok sincs, mekkora kárt okoztok. Többek között miattatok sem merik felvállalni, amin keresztülmennek, legyen az szomorú időszak, betegség, egyéb jellegű probléma.

Segítő kezet kéne nyújtanunk, nem átgyalogolni azokon, akik szenvednek. Mindenki összetörhet, és egyáltalán nem biztos, hogy ez közvetlenül előttünk történik majd, ezért is hülyeség ráfogni, hogy "neki is csak feltűnési viszketegsége van". Nem olyan egyszerű megnyílni, pláne úgy, hogy az emberek nem tekintik a lelki és mentális eredetű gondokat komolynak, inkább megbélyegzik az illetőt. És ez az, amiért valaki például ebben a "játékban" (?) látja a kiutat. Titkos, valamint végigkíséri őket egy olyan úton, amin egyedül valószínűleg nem tudnának végigmenni. Ha valaki reménytelennek érzi a helyzetét, bármibe belekapaszkodhat azt remélve, hogy az nyújtja számára az áhított segítséget. Lehet, hogy ti abnormálisnak címkézitek őket, de belegondoltatok már abba, milyen nehéz lehet egyedül vergődni egy gödörben, miközben a társaid alszanak fent, de nem mersz kiabálni, ugyanis nem akarod felkelteni, zavarni őket? Mert pont ilyen, amikor az ember maga alatt van, és senkihez sem fordulhat vele. Nem akar, nem mer, nem tud.

Ítélkezni persze könnyű, pláne ismeretlenül, vagy úgy, hogy valaki nem nagyon ment át ilyesmiken. Nekem is volt olyan családtagom, inkább hagyjuk, melyik, aki közölte, hogy "azért tartasz itt, mert hagyod, hogy eluralkodjon rajtad". Nem mondott semmi durvát, de nagyon megbántott vele, és hosszú időre bezárkóztam, a helyzetem meg súlyosabb lett. Szóval hajrá, tapossatok csak mindenkin. Ez az igazán szánalmas dolog.
10 felhasználónak tetszik: Jody, An_d_a, Psyché, madeleine., Beyla, Trapdoor, silenc, itsjustme, Szandi0820, Beckie
2017. április 08. 23:59 #103
- törölt felhasználó -    
nem értem, hogy mit kéne magyarázni azon, hogy a mentális betegségek is betegségek. aki nem hinné el, annak tessék, itt ez a kép, egy normális ember agya és egy mentálisan beteg emberé. ezek súlyos elváltozások, genetikai hibák, ha úgy tetszik. és nem hiszem, hogy a pszichológusokat, pszichiátereket csalóknak kéne titulálni. szakemberek, a pszichiáterek orvosok, ugyanúgy, mint a sebészek - és ne haragudjatok, de mi az istennel kéne még érvelni?? ez olyan, mint amikor eltöröd a karodat, nem tudod használni a karodat, el van törve a csont, magától nem forr be, vagy csak hosszú idő alatt. az elme is ugyanúgy képes sérülni, mint a test.
gondoljatok bele, milyen érzés hetekig egy-másfél órákat aludni mert annyira pörög az agyad, milyen érzés úgy érezni, hogy nem érsz semmit, hogy felesleges vagy, holott nem így van. gondoljatok bele, milyen érzés úgy felkelni minden nap, hogy meg akarsz halni, nem akarsz itt lenni, milyen érzés halálfélelemmel kilépni az utcára, milyen érzés az, ha képtelen vagy kontrollálni magadat. és végül csak gondoljatok bele, hogy milyen érzés mentális beteg emberként hallani és olvasni azt a sok szemetet, amit az emberek a fejedhez vágnak. "nem is vagy beteg. csak kitalálod. halj meg. nem segítségre van szükséged, hanem két nagy pofonra."
a mentális betegségek igenis léteznek, és képesek ugyanannyira pokollá tenni az életedet, mint a rák, egy törött csont, egy májprobléma. a társadalmilag elfogadott norma pedig nem az, amit mi hajtogatunk többen is, hanem pont az, hogy a mentális betegségek nem léteznek és az öngyilkosság figyelemfelkeltő célú.
csak ismételni tudom magam: szedjetek már össze egy kis érzelmi intelligenciát, legyetek szívesek, vagy legalább nézzetek utána a témának… de persze, legyünk mi az eszetlenek szemellenzővel. smileeee.gif (és érezzétek magatokat szerencsésnek, amiért ti nem küzdötök ilyen problémával, és a környezetetekben sincsenek ilyen emberek.)

ennek már nincs is köze a kék bálnához, basszus! senki sem mondta, hogy nektek nincs igazatok, valaki viszont legyen már szíves elárulni nekem, hogy a mentálisan beteg emberek miért nem betegek, és miért érdemelnénk halált "csaló" szakemberek segítsége helyett, előre is köszönöm. amúgy tökre elfogadnám a véleményeteket, ha mondjuk alá tudnátok támasztani valahogy, de így még csak komolyan venni sem lehet.
9 felhasználónak tetszik: Jody, Elody, VampireBella, madeleine., Beyla, Trapdoor, silenc, itsjustme, Szandi0820
2017. április 09. 17:01 #104
- törölt felhasználó -    
Kicsit viccesnek tartom, hogy pár, a témához abszolúte nem értő, pszichológus vagy pszichiáter végzettség nélküli noname emberke próbál a szakemberek által felfedezett tényekkel szembeállni és baromságokat állítani, mondván, hogy ők biztosan csalók - mintha egyesek jobban értenének ehhez a dologhoz a saját maguk által kialakított ítéletek és néhány helyről hallott butaságok tudásának segítségével, mint azok, akik hosszú éveken át tanulták ezt a szakmát, akik tanulmányozták az emberi elme működését, akik erre szentelték életüket. Ez komolyan, annyira vicces. rohog.gif

Idézet (General Stark @ 2017.04.08. 23:59)
nem értem, hogy mit kéne magyarázni azon, hogy a mentális betegségek is betegségek. aki nem hinné el, annak tessék, itt ez a kép, egy normális ember agya és egy mentálisan beteg emberé.

Ó, kérlek, ez csak Photoshop. rolleyes.gif rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: itsjustme
2017. április 09. 17:23 #105
ria21
ria21
visszatérő vendég

StátuszAnyának lenni a legcsodálatosabb dolog a világon!
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 128
Csatolások: 37
Azonosító: 110305
Néhány kommentelő,még a "játék" feltalálójánál is kevesebb IQ-val rendelkezik.
2017. április 09. 18:55 #106
- törölt felhasználó -    
Édes faszom... Annyira meglátszik az itteni hozzászólásokban a magyar nép átlagos értelmi szintje. Képesek vagytok azon veszekedni, hogy kinek van igaza, egy olyan cikk alatt aminek az eredeti célja az volt, hogy kicsit felhívja az emberek figyelmét, hogy "hahó, tudod, azon kívül, hogy Kylie Jenner befestette a haját, meg új évada lesz az xy-nak, történik más is a nagy világban".

De ha már tényleg annyira fontos, hogy kinek van igaza...
Az egyik fél azt állítja, hogy aki "hülye haljon meg", a másik pedig jön a tipikus, álszent maszlaggal. DE! Legalább az egyik fél megpróbált érvelni, értelmes, emberi úton bizonyítani az igazát, amíg a másik (igen, a AHHM (Aki Hülye Haljon Meg) Pártiak) fél csak fröcskölődött, összeesküvés elméleteket gyártott ÉS összevissza beszélt. Szóval ez úton is megkérném a AHHM Pártiakat, hogy valahol máshol generáljanak utálatot, mert ennek a cikknek rohadtul nem az volt a célja.
És nem is az, hogy reklámozza ezt a játékot.Aki akar, akkor is fog játszani, ha nem hallja minden nyolcadik embertől. Persze, így nagyobb az esélye, de én eddig se tartottam az öngyilkosságra igényt, és mostantól sem fogok. Persze kinek mi.
2017. április 11. 00:23 #107
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (BritGirl @ 2017.04.08. 10:29)
És most ki vádaskodik? laugh.gif Nem uszít ellenetek soha, sőt inkább lefele beszél arról, hogy bármibe is beleavatkozzak, mert szerinte "tökmindegy, mit mondasz a szemellenzős lovaknak, úgy sem jön meg az eszük", persze -mint látható-, ő is megpróbálja azért, de sikertelenül. Jövök én magamtól, ha fatális baromságot látok, amit már nem tudok szó nélkül hagyni.
Ja és igen jól írtad, A TOPIKBA ÍRÓK NAGYRÉSZE ért egyet veletek, a többiek, akik nem, azok inkább meg sem szólalnak miattatok, mert máris hetvenen támadtok rá... És akkor ne gondoljon az ember arra, hogy összefogtok?
Mert nyilván az érvelésnek számít, hogy a csaló, szihómókusok (direkt írtam így, mielőtt beleköttök) által megfogalmazott, társadalmilag elfogadott mondatokat hajtogatjátok, miszerint: "ezek beteg emberek" "súlysan betegek" "segítségre van szükségük, nem halált érdemelnek" "ha ilyet látunk, segítsünk nekik" "figyeljünk embertásrainkra...'
Csak nekem ismerős ez a maszlag? Ja nem, majdnem pontosan ez áll a segélyhívó oldalon. Na ezért nem lehet vitába keveredni veletek, mert ti semmi eredetit nem mondtok... A nővérem legalább próbálkozott.
Ki kell, hogy ábrándítsalak, de lényegében ti is! wink.gif Oké, hogy én voltam az, aki kifejezetten leírta, hogy rájöhetnétek kinek van igaza, nem tagadom, 
DE!
Ti pedig lelketlennek és szellemileg visszamaradottnak nyilvánítjátok azt, akinek más a véleménye és kijelentitek, hogy menjenek el orvoshoz. Ergó ezzel azt mondjátok, hogy ők hlyék mert nektek van igazatok. 
Ennyi lépek én is innen, megint igaza volt a nővéremnek, csendbe kellett volna maradnom, feleslegesen pocsékoltam rátok az időmet. Na mindegy, ebből is tanultam. pardon.gif

Atyaég, komolyan azzal érvelsz, hogy az érveinket segélyhívó oldalakról szedjük??? rohog.gif Ne csináld, ezt te sem gondolhatod komolyan! rolleyes.gif Én tudod hányszor mentem szemben az árral csak ezen a fórumon??? Nyugodtan visszalapozhatsz a hozzászólásaimban, és el lehet olvasni az olykor már brutalitásba menő vitákat, mert igen is kiálltam a véleményem mellett. Hogy nekem ugrottak? Naná, még tízszer ennyien, mint neked és a testvérednek, és mégis emelt fővel léptem ki a vitából, hiszen kiálltam, érveltem, vitáztam, de az már egy másik tészta, hogy a saját véleményemmel mást nem győztem meg, ám ők sem az övékkel. Baromira meg akarsz győzni, hogy az ellenvéleményezők erős érvekkel jöttek - kérdem én, hol? Egy erős érvetek sem volt, csupán csak a következő mondat - aki nem így gondolja, az úgysem meri leírni. Hagyjuk. Akinek van annyi vér a pucájában, és szeret konfrontálódni, eszmét cserélni, az úgyis le fogja írni a gondolatait. Győzz meg, hitesd el velem, hogy miért neked van "igazad", és ne csak fröcsögjetek! Nyilván, amíg ez nem történik meg, addig normális vita ki sem alakulhat. Ugyanis én legalább három-négy érvet felhoztam a testvéred gondolataira reagálva, ám megcáfolva nem lettek, érvelni nem érveltek, csupán csak megy a nyávogás és a reklamáció a semmire. unsure.gif Miért nem látjátok be, hogy nem tudtok az ellenérvekre rácáfolni? Tehát akkor a ti logikátok szerint tényleg nekünk van "igazunk", mi nyertük a vitát, és ez az alaptalan vádaskodások oka...

Szerk.:

A részemről pedig igen is lelketlen azaz ember, akit hidegen hagy másik embertársának szenvedése, fájdalma, halála. Sajnálom.
8 felhasználónak tetszik: itsjustme, Jody, silenc, Psyché, madeleine., Grace Benning, Szandi0820, Beckie
2017. április 11. 09:15 #108
- törölt felhasználó -    
Tudom, hogy megírtam már (04.08-án), hogy az lesz az utolsó kommentem, de mivel (04.09-én) ironikusan megkértek, hogy menjek el máshova, úgy gondoltam dedós szintre váltok és csak azért is kommentelek még egyet, nehogy azt higgye, hogy miatta nem írok ide többet.
(Viszont ez már tényleg az utolsó lesz.)

Idézet (Beyla @ 2017.04.11. 00:23)
Atyaég, komolyan azzal érvelsz, hogy az érveinket segélyhívó oldalakról szedjük???

Nem copypaste az túl feltűnő lenne, de hogy semmi eredetit nem mondtok az is biztos. Nem azért nem érvelek, mert nem tudok, hanem azért mert NEM IS AKAROK. Írhatnám én, hogy miért nem sajnálom a Kék Bálna áldozatait, de felesleges, mert aki egyet ért velem, az már vagy megszólalt és leoltottátok, és nem kicsinyedik le hozzátok, vagy meg se szólal, nehogy hatvanan neki ugorjatok (igen, vannak még nyugis tagok, akik inkább még egy "tetszik"-kel sem akarnak ebbe beleszólni, pedig meg van a véleményük...), aki pedig nem ért velem egyet csak tovább dobálná a sablonszöveget.

Példa egy elképzelt párbeszédre:
Én: Úgy se léteznek ilyen betegségek, aki ilyenben szenved csak kitalálja, mert annyi szabad ideje van, hogy azt se tudja mit csináljon, vagy éppen az a baja, hogy nem a legújabb ÁJFÓNT kapta meg, vagy tényleg annyira kibírhatatlan a személyisége, hogy egyetlen barátját/barátnőjét sem tudja megtartani és a családját is eltaszítja magától, aztán rájön, hogy ő magányos, mindenki utálja őt, sajnáltatja magát, bele se gondol, hogy jogosan utálják őt, stb, stb, stb...
Ti: Jaj ez nem igaz ugyanolyan betegség, én is ebben dolgozom/ezt tanulom/ismerősöm is ilyen.... stb.

Már látom magam előtt a vitának nem nevezhető veszekedés lefolyását, ezért inkább bele se kezdek. Nem a kommentjeim számának növelése és felesleges szócséplés miatt vagyok itt, csak a fatális baromságokhoz akartam hozzászólni, de látom hiba volt. Nem is kommentelek túl gyakran...

És igen, képesek vagyunk ezen veszekedni, mivel egyesek nem tudják elfogadni, hogy valaki (pl a nővérem vagy LovelyBarbaraPalvin) másképp gondolkoznak, és úgy gondolja, az az ember h*lye és jó útra kell téríteni, beszólni neki és """érvelni""", hogy mindenki lássa mennyire édes és kedves emberek vannak itt, akik tolják az ember képébe az elcsépelt maszlagokat. Én pedig egyszerűen nem bírom azt nézni, ahogy JOGTALANUL ócsárolják a nővéremet. NEM Ő KEZDTE az egészet, de ő kiszállt (olvassatok vissza meg is írta, úgy ahogy én is egyébként), de mások továbbra is neki estek, szóval igen, megvédem a testvéremet, a tiltakozása ellenére is. (Mert igen, ő jelezte, hogy ne írjak ide, mert felesleges.)

Egyébként, én meg azt nem értem, hogy miért kell olyan embernek "beszólni" kommentben, aki kijelentette, hogy lelép... Arra való az üzenet gomb. Oké, most én is dedószintre süllyedtem ezzel a csak azért is logikámmal, de ez most jól esett a kicsi lelkecskémnek. rohog.gif

(És ez most már tényleg az utolsó kommentem és senkinek a kérésére nem távoztam innen, saját magam döntöttem így, köszönöm. meghajolo.gif )
2017. április 11. 13:49 #109
madeleine.
madeleine.
Hozzászólás: 1673
Csatolások: 10489
Azonosító: 261034
Egyszerűen botrány, ami az ilyen cikkek alatt megy. Az ilyenekből leszűrhető, hogy mekkora az itteni IQ-hányad.

'Aki hülye, haljon meg'- mondják páran, de ez azért nem ilyen egyszerű. Nem tudhatjuk, mi zajlik azokban a fiatalokban, akik belevágnak ebbe a "játékba". Rossz családi körülmények, elhanyagoltság, meg nem értettség vagy úgy érzik, így legalább tartoznak valahova. Igazából nagyon sok minden lehet a kiváltó oka annak, hogy valaki az öngyilkosságba menekül, mert egyszerűen nem lát más kiutat. Én inkább már le sem írom bővebben, hogy mit gondolok. Egyrészt páran már nagyon szépen leírták, másrészt pedig nincs szükségem arra, hogy kioktassanak. Csak annyit fűznék még hozzá: számomra elborzasztó, hogy némelyekből mennyire hiányzik az empátia. sad.gif

Igazából én ebben az egészben azt nem tudom felfogni, hogy milyen szülő az olyan, aki napokig/hetekig nem veszi észre azt, hogy a gyerekével valami nagyon nincs rendben, hogy segítségre van szükséges.
4 felhasználónak tetszik: Szandi0820, silenc, Beyla, itsjustme
2017. április 11. 19:40 #110
Nelli00
Nelli00
the chin thing™ tae does to jungoo

Státuszmikrokosmos
Hozzászólás: 1104
Csatolások: 2
Azonosító: 258594
Lentebb leírtak már mindent, csupán annyit fűznék még hozzá: ez az egész bálnás dolog a 10-16 éveseket érinti leginkább. Akkor minek rá a 18-as karika? Különben sem gátol meg senkit.
2017. április 11. 21:27 #111
- törölt felhasználó -    
Valamiért visszakerültem ehhez a cikkhez megint, és ahogy elolvastam a nemrég írt kommenteket, elkapott a bűntudat, mivel egy ilyen komoly hangvételű cikk alatt egy számomra rendkívül szórakoztató hozzászólást olvastam, amin nem tudtam mást csinálni, csak nevetni.
Idézet (BritGirl @ 2017.04.11. 09:15)

Nem copypaste az túl feltűnő lenne, de hogy semmi eredetit nem mondtok az is biztos.

Lehet rosszul értelmezem a problémád (aka a sablonosnak nevezett hozzászólásokat, melyek összeütközésbe kerülnek a te véleményeddel) de neked konkrétan azzal van bajod, hogyha az emberek sajnálják azokat, akik véget vetnek életüknek, éstársadalmilag elfogadott megjegyzéseket hagynak a cikk alatt? Meg sem fordul a fejedben, hogy a kommentelők 99% azért van ugyanazon a véleményen és azért ismételgetik ugyanazt a maszlagot, mert mit ad Isten, ez a normális reakció, ha valaki meghal? És nem azért van csak egy-két olyan hozzászólás, amiben a te általad preferált véleményt osztják, mert nem mernek megszólalni?!

Én: Úgy se léteznek ilyen betegségek, aki ilyenben szenved csak kitalálja, mert annyi szabad ideje van, hogy azt se tudja mit csináljon, vagy éppen az a baja, hogy nem a legújabb ÁJFÓNT kapta meg, vagy tényleg annyira kibírhatatlan a személyisége, hogy egyetlen barátját/barátnőjét sem tudja megtartani és a családját is eltaszítja magától, aztán rájön, hogy ő magányos, mindenki utálja őt, sajnáltatja magát, bele se gondol, hogy jogosan utálják őt, stb, stb, stb... 
Ti: Jaj ez nem igaz ugyanolyan betegség, én is ebben dolgozom/ezt tanulom/ismerősöm is ilyen.... stb.

Ehhez csak annyit fűznék, mindenféle trágár szót mellőzve, hogy te mégis mi a kénköves pokolról beszélsz?! Mi...nem, nem is értem. Komolyan, ez most mi? Légyszíves, ha nem is itt, mert kijelentetted hogy már nem írsz ide sajnos, akkor valahol üzend meg, hogy mit akar ez jelenteni. Küldd el postagalambbal a választ, mert tényleg nagyon érdekel, hogy mit gondoltál akkor, mikor bepötyögted azt a pár sort.
És végezetül még annyit fűznék hozzá a hozzászólásaidhoz, hogy kb. minden második szavad a nővéred volt. Ha ennyire zavarja, hogy a véleménye ellen szólalnak fel többen is, akkor ő majd idetolja szépen a kis buksiját és válaszolgat rá. Biztos megtudja magát védeni, ha már az elején olyan nagy volt a szája.
Ahogy írták mások is, egy normális ellenérved nem volt a többségével szemben, szinte mindegyik kommentedben csak vergődtél, mint a partra vetett hal és bizonygattad a semmit. good.gif
6 felhasználónak tetszik: Trapdoor, Szandi0820, silenc, madeleine., Beyla, itsjustme
2017. április 11. 22:09 #112
- törölt felhasználó -    
Nem copypaste az túl feltűnő lenne, de hogy semmi eredetit nem mondtok az is biztos. Nem azért nem érvelek, mert nem tudok, hanem azért mert NEM IS AKAROK. Írhatnám én, hogy miért nem sajnálom a Kék Bálna áldozatait, de felesleges, mert aki egyet ért velem, az már vagy megszólalt és leoltottátok, és nem kicsinyedik le hozzátok, vagy meg se szólal, nehogy hatvanan neki ugorjatok (igen, vannak még nyugis tagok, akik inkább még egy "tetszik"-kel sem akarnak ebbe beleszólni, pedig meg van a véleményük...), aki pedig nem ért velem egyet csak tovább dobálná a sablonszöveget.

Tudod, az a baj, hogy teljesen hülyének nézel mindannyiunkat, és azt gondolod, hogy el fogjuk hinni, hogy azért nem érvelsz, mert nem akarod ránk pazarolni a magasröptű gondolatmeneted alappilléreit. Fogalmad sincs, mit beszélsz, csak fröcsögsz egy olyan témával kapcsolatban, amiről még haloványan pislákoló segédfogalmad sincs, pedig voltaképpen jobb lenne, ha csendben maradtál volna, mert ez már nekem kínos.

Akár hiszed, akár nem, a mentális betegségek, lelki válságok mind létező jelenségek, és az egy dolog, hogy te valószínűleg egyikkel sem találkoztál, örülj neki, maradjon is így, de ez nem jelenti azt, hogy mások meg csak jókedvükben kreálnak maguknak mélypontokat. Azért az nem követelne ennyi áldozatot, nem viselne meg ennyi embert, nem gondolod?

A véleménynek meg az a velejárója, hogy gyakran megjelennek olyan emberek, akik nem osztják azt. Főleg akkor tapasztalható ez a jelenség, ha provokatív stílusban szitkozódik valaki. Itt meg pont ez történt, és most még te vagy felháborodva, hogy mások - teljesen jogosan - kiakadtak.
5 felhasználónak tetszik: Szandi0820, silenc, madeleine., Beyla, itsjustme
2017. április 11. 23:37 #113
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Tudom, hogy megírtam már (04.08-án), hogy az lesz az utolsó kommentem, de mivel (04.09-én) ironikusan megkértek, hogy menjek el máshova, úgy gondoltam dedós szintre váltok és csak azért is kommentelek még egyet, nehogy azt higgye, hogy miatta nem írok ide többet. 
(Viszont ez már tényleg az utolsó lesz.)
Már látom magam előtt a vitának nem nevezhető veszekedés lefolyását, ezért inkább bele se kezdek. Nem a kommentjeim számának növelése és felesleges szócséplés miatt vagyok itt, csak a fatális baromságokhoz akartam hozzászólni, de látom hiba volt. Nem is kommentelek túl gyakran... 
És igen, képesek vagyunk ezen veszekedni, mivel egyesek nem tudják elfogadni, hogy valaki (pl a nővérem vagy LovelyBarbaraPalvin) másképp gondolkoznak, és úgy gondolja, az az ember h*lye és jó útra kell téríteni, beszólni neki és """érvelni""", hogy mindenki lássa mennyire édes és kedves emberek vannak itt, akik tolják az ember képébe az elcsépelt maszlagokat. Én pedig egyszerűen nem bírom azt nézni, ahogy JOGTALANUL ócsárolják a nővéremet. NEM Ő KEZDTE az egészet, de ő kiszállt (olvassatok vissza meg is írta, úgy ahogy én is egyébként), de mások továbbra is neki estek, szóval igen, megvédem a testvéremet, a tiltakozása ellenére is. (Mert igen, ő jelezte, hogy ne írjak ide, mert felesleges.) 
Egyébként, én meg azt nem értem, hogy miért kell olyan embernek "beszólni" kommentben, aki kijelentette, hogy lelép... Arra való az üzenet gomb. Oké, most én is dedószintre süllyedtem ezzel a csak azért is logikámmal, de ez most jól esett a kicsi lelkecskémnek. rohog.gif 
(És ez most már tényleg az utolsó kommentem és senkinek a kérésére nem távoztam innen, saját magam döntöttem így, köszönöm. meghajolo.gif )

Csak úgy kíváncsiságból - milyen eredetiségre gondolsz??? think.gif Szakmámból kifolyólag tanultam etikát, szociológiát, pszichológiát és felsőoktatásban kajak azt tanítják, amire te azt mondod, hogy nem eredeti. unsure.gif Kezdem úgy érezni, hogy már csak az élő fába is belekötsz, azért is megmondod a tutit, nehogy a másiknak legyen igaza, és be kelljen ismerned a testvéreddel együtt. Nem te vagy dedós, már ne is haragudj??? think.gif Valóban dolgoztam gyermekneurológia-pszichiátriai osztályon nyolc hónapot, és képzeld, ezek a mentális betegségek valóban léteznek. (!) Egyáltalán honnan veszed azt, hogy minden lelkiválságban lévő az ájfónért sír? unsure.gif Az pedig, hogy nem állsz ki a véleményed mellett és fröcsögsz tovább olyanról, amit te vizionálsz be magadnak, az csak is a te problémád. ok.gif Én nyitott vagyok mindenféle vitára, sokszor hagyom is meggyőzni magamat, de amíg nem érvelsz, cáfolsz addig tényleg semmilyen eszmecsere nem fog megindulni. Bár azt állítod, hogy nem is akarsz (?), de akkor meg csak egy kérdés fogalmazódik meg a kicsi fejecskémben - miért irkálsz ide hosszú litániákat a nagy semmiről, ha a részedről valóban annyira irreleváns a téma meg a mi véleményünk, mint amennyire azt állítod??? Szerintem meg nagyon is érdekel téged ez a téma, másképp látod, másképp gondolod, de ahhoz túl lusta vagy, hogy színvonalas vitába bonyolódjál értelmes, írni tudó tagokkal. Helyette inkább kötekedsz és kiforgatod a szavainkat. Zseniális taktika! cool.gif És légyszi ne akarj meggyőzni arról, hogy vannak itt olyanok, akik ugyanazt gondolják, mint ti, de nem írnak és nem is lájkolnak, mert rettegnek tőlünk. Hmmm... ennyi erővel én meg mondhatnám azt is, hogy Jake Gyllenhaal felesége vagyok. rohog.gif
7 felhasználónak tetszik: Jody, VampireBella, Trapdoor, itsjustme, Szandi0820, silenc, madeleine.
2017. április 12. 12:28 #114
- törölt felhasználó -    
Idézet (AliceLiza @ 2017.04.05. 19:58)
Eskü, utolsó kommentem ide, de egyszerűen nem tudok elmenni a sok lázongás mellett szó nélkül. Tudom, hogy ezek a nagy összefogások (Amikor egy 10 fős baráti társaság ugyan azt az öt mondatot megfogalmazva letámad embereket, hogy mutassák ők vannak többségben és nekik van igazuk.), nem csak ellenem szólnak, de mivel egy bizonyos általam írt szó megjelenik több embernél is (vagy ugyanannál, csak másik profillal, lényegtelen), ezért azt hiszem, jogom van egy utolsó kommentet még idebiggyeszteni. És lényegében nem is témaoffolás, hiszen a Kék Bálnás cucchoz tartozik.
Egyébként ez mind szép és jó, hogy megpróbál itt mindenki barátnője kedvére tenni és állást foglalni, de két (vagy egy??) kezemen meg tudom számolni, hogy kik azok akik "szívből szóltak" és nem csak az "erkölcsi normának" akarnak megfelelni a kommentjükkel.
Persze önmagában szörnyű az öngyilkosság, mint jelenség (?), de hahó, senkinek nem tűnik fel, hogy ez a "játék" általi öngyilkosság, nem az a tipikus "depis-vagyok-végzek-magammal" eset, amire az a lelki segély által megfogalmazott száraz válasz, hogy törődésre van szükségük blablablabla...
Nem! Itt arról van szó, hogy akik elkezdték ezt a játékot, egy közösséghez akartak tartozni, csak nem lett túl jó vége. 
És szerintem, aki képes kiadni a lakcímét, telefonszámát és családja nevét vagy bármi, igazán személyeset, AZ meg is érdemli a halált... Gondoljatok már bele (a pszichológusi példabeszéd másolása és átfogalmazása közben), most ha tényleg ennyire komoly ez az egész dolog és a csaj/srác végig játssza ezt a játékot és nem öli meg magát (mert megjön az esze és megfutamodik valamilyen csoda folytán, vagy megmenti őt valaki), de nem is szól a rendőrségnek, akkor komolyan arra kell hazamennie egy nap hogy az anyja, apja, testvére(i) halottak, egy kurrrrva játék miatt? Haljon is meg az ilyen, ahelyett, hogy ártatlanokat öljön meg ezáltal közvetve... Beteg elme, ne örökítse tovább a génjeit. És az ilyennek még a családját, barátait sem tudom sajnálni, mert ha legalább egy normális barátja, valami rendes hobbija, vagy szerető családja lett volna, nem tette volna meg...
Tudom, durván hangzik így leírva, de átgondolva ez az igazság.
Én is eljátszottam már a gondolattal, nem is egyszer, de aztán eszembe jutott, hogy mit éreznének a nagyszüleim, a szüleim, a húgom, az igaz barátaim... És hogy annyi helyen nem voltam még, bármikor vége lehet a peches időszaknak... És láss csodát, élek. Tehát inkább ezt kéne átgondolni... Ennyit arról, hogy "akik ilyen kegyetlen dolgokat írnak, biztos sose voltak még mélyponton".

", de két (vagy egy??) kezemen meg tudom számolni, hogy kik azok akik "szívből szóltak" és nem csak az "erkölcsi normának" akarnak megfelelni a kommentjükkel. " - ez mindig így van rolleyes.gif

Felelőtlenség ebbe belekezdeni. Hogy képes valaki elolvasni a "játék" menetét és elhatározni, hogy játszani akar?! Ahogy írtad, a családját is veszélyezteti az ilyen.
nem érdemelték meg a halált a játékosok.. ki vagyok én, hogy eldöntsem ki érdemli meg az életet és ki nem pardon.gif de ez a sok duma az empátiáról meg szimpátiáról... blink.gif Sajnálom őket amiért beszálltak a játékba és nem tudtak kilépni, hibát követtek el. Empátiát inkább az őket gyászolók iránt tudnék érezni...
2017. április 12. 13:10 #115
- törölt felhasználó -    
Idézet (NoBigDeal @ 2017.04.12. 12:28)
Egyébként úgy gondolom nem lehet kitalálni pár kommentből azt, hogy ki min ment keresztül az életben, az a megállapítás, hogy "te bizonyára nem voltál még mélyponton" nevetséges.

Feltételezés és megállapítás között elég sok különbség van.
1 felhasználónak tetszik: Psyché
2017. április 12. 13:19 #116
- törölt felhasználó -    
Ez... Oké, ehhez nem tudok mit szólni. Beteg!
2017. április 12. 16:39 #117
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2017.04.11. 23:37)
Szakmámból kifolyólag tanultam etikát, szociológiát, pszichológiát és felsőoktatásban kajak azt tanítják, amire te azt mondod, hogy nem eredeti. unsure.gif

Pont erről beszélek. Nem a véleményedet írod le egy témáról, hanem egy MEGTANULT ERKÖLCSI NORMÁNAK MEGFELELŐ SABLON MASZLAGOT. Felfogod már végre mit mondok vagy amit nem lehet könyvből bemagolni azt már nem is érted?

Idézet
Valóban dolgoztam gyermekneurológia-pszichiátriai osztályon nyolc hónapot, és képzeld, ezek a mentális betegségek valóban léteznek. (!) Egyáltalán honnan veszed azt, hogy minden lelkiválságban lévő az ájfónért sír?

Ez pedig a másik sablon maszlag. Mindegy mi írnék, a te szavaiddal élve, még az élő fába is belekötnél, azzal a különbséggel, hogy te azt mondod; te ezt tanulod, ebben dolgozol, neked van igazad és kész. Most komolyan, erre mit érveljek? Hiàba írnék én öt okot, te egy mondattal letudsz mindent. El se gondolkozol azon amit más ír, még lehet el sem olvasod, csak írod szöveged.

Idézet
vannak itt olyanok, akik ugyanazt gondolják, mint ti, de nem írnak és nem is lájkolnak, mert rettegnek tőlünk.

Pedig vannak. Nem mindenki akar szemellenzős lovakkal "veszekedni".
2017. április 12. 18:14 #118
- törölt felhasználó -    
Idézet (jawbreaker @ 2017.04.12. 13:10)
Feltételezés és megállapítás között elég sok különbség van.

nem gondolom, hogy pár komment alapján jogos olyet FELTÉTELEZNI hogy valaki még nem volt mélyponton az életben blink.gif na de mind1
2017. április 12. 18:47 #119
- törölt felhasználó -    
Idézet (BritGirl @ 2017.04.12. 16:39)
Pont erről beszélek. Nem a véleményedet írod le egy témáról, hanem egy MEGTANULT ERKÖLCSI NORMÁNAK MEGFELELŐ SABLON MASZLAGOT.

Jézusom, te most tényleg egyedül lennél ennyire buta, vagy fogja valaki a kacsódat?
Valószínűleg Beyla azért írta azt, amit írt, mert van tapasztalat ilyen téren - mivel ezt tanulta, ilyen emberekkel foglalkozott, tehát meg van erről a saját véleménye, mint ahogy mindenki másnak is-, ellentétben veled, aki a 26. komment után is csak ugyanazt a szöveget tolod a képünkbe.
Idézet
Mindegy mi írnék, a te szavaiddal élve, még az élő fába is belekötnél, azzal a különbséggel, hogy te azt mondod; te ezt tanulod, ebben dolgozol, neked van igazad és kész. Most komolyan, erre mit érveljek? Hiàba írnék én öt okot, te egy mondattal letudsz mindent. El se gondolkozol azon amit más ír, még lehet el sem olvasod, csak írod szöveged.

Van egy olyan érzésem, hogy a cikk alá kommentelők nagy része tűkön ülve várja tőled azt az egyetlen EGY normális, kézzel fogható érvet a saját állításod mellett. Szóval, kérlek...ne fogd vissza magad! Csak egyetlen egyet írj, hogy miért normális ártatlan emberek halálának örülni, és miért elfogadott te nálad a föld alá kívánni másokat. És igen, a dőlt betűseket tőled (és a nővéredtől?) idéztem.
6 felhasználónak tetszik: silenc, Psyché, Beyla, Trapdoor, itsjustme, Szandi0820
2017. április 12. 19:14 #120
itsjustme
itsjustme
Molkoholic
Hozzászólás: 6609
Csatolások: 1000
Azonosító: 172899
Idézet (BritGirl @ 2017.04.12. 16:39)
Pont erről beszélek. Nem a véleményedet írod le egy témáról, hanem egy MEGTANULT ERKÖLCSI NORMÁNAK MEGFELELŐ SABLON MASZLAGOT. Felfogod már végre mit mondok vagy amit nem lehet könyvből bemagolni azt már nem is érted?

hihetetlen, hogy képtelenek vagytok felfogni, amit írnak nektek, és ugyanazt a nonszensz semmit ismétlitek oda-vissza.

nem egy pszichológia órámon elhangzott, hogy folyamatosan változik a személyiségünk, napról napra, annak a hatására hogy épp miket tapasztalunk meg akárcsak az adott napon is, milyen környezeti hatások érnek minket. ebből kifolyólag nem az erkölcsi normáknak megfelelő sablon maszlagot hajtogatjuk, hanem a személyes véleményünket, ami esetleg annak eredményeképpen változott úgy, ahogy, mert több éven át azt tanultuk, amit...
5 felhasználónak tetszik: silenc, Psyché, Beyla, Trapdoor, Szandi0820
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!