Starity

Kék Bálna – Mi is ez a jelenség? (18+)

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 04. 20:05 #61
- törölt felhasználó -    
Elég szűklátókörű, érzéketlen ember(?) az, aki azt mondja, hogy aki ilyen hülye, az haljon is meg. Ez ennél sokkal összetettebb dolog. Aki azt mondja, hogy csak egy kis szerelmi bánat vagy ilyesmik miatt keverednek a fiatalok egy ilyenbe, az nyilván semmit nem tud a mentális betegségekről vagy éppen a depresszióról. Ez egy olyan dolog, amit elsősorban a gyerek szüleinek, de minimum a környezetnek kellene észrevenni. Fel kellene tűnnie, ha az áldozat maga alatt van vagy sanyargatja saját magát. De ma már az emberek annyira elfordultak egymástól, hogy alig figyelnek ilyesmire. Aki ebbe a "játékba" beszerveződik, az előbb vagy utóbb magától is képes lenne véget vetni az életének. Az ilyen illetőkre inkább figyelni kellene, segíteni őket, megelőző előadásokat tartani, elmondani nekik, hogy hol és kikhez fordulhatnak, ha valami problémájuk van, mert nekik már szakember segítségére van szükségük. Egyébként a napokban a csapból is ez a téma folyik, bár jó, ha az emberek felkapják erre a fejüket, és remélhetőleg sokaknak eljut az agyáig, hogy esetleg jobban figyeljenek a környezetükre, a gyerekeikre.
Akiben pedig, itt a kommentelők között is, egy cseppnyi empátia nincs, azoknak a helyében elszégyellném magamat. Nyilván ők sosem voltak válságban...
9 felhasználónak tetszik: madeleine., An_d_a, itsjustme, silenc, Beyla, Trapdoor, Szandi0820, Grace Benning, LeerdammerGirl
2017. április 04. 20:12 #62
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*

StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3307
Azonosító: 133484
Na jó, akkor lö hozzászólás, mert nagyon nem ártott ez a cikk, és egy-két hozzászólónak se ártana némi empátiás készség. Nesze nektek, Taigetosz, ugyebár. Szerintem ez viszont nem így működik. A mentális betegség is betegségnek számít, tehát a depresszió, és egyéb szociális képességeket, beilleszkedést nehezítő pszichés bajok betegségek. A betegeket nem a Dunába lőjük, hanem kezeljük, ugyebár. Nem az a megoldás, hogy ha ilyen hülye vagy, haljál meg. Aki így gondolkodik, az vagy nagyon érzéketlen, vagy némileg hajlik az 1940-es években elterjedt, Európából kiinduló, enyhén szólva is kifogásolható világnézet vallására. Egyik sem egy nagy piros pont, már elnézést, hogy bocsánatot kérek. A probléma sokkal összetettebb annál, mint hogy, akit meg lehet vezetni, az meg is érdemli. Ezeket az embereket, akik ezt a játékot kitalálták, ugyanúgy el lehetne ítélni gyilkosságért, ahogyan annak idején Mansont is elítélték. Semmivel sem jobbak, ugyanis, nála, és hasonló módszerekkel is élnek. Keresik a gyengéket, az erre fogékonyakat, és "megölik" őket. Ez kérem szépen, gyilkosság, akárhonnan nézem. Ez nem játék, ez egy beteg, perverz dolog, semmivel sem kevésbé bűntény, mint mondjuk a gyermekkereskedelem, ami szintén virágzik az internet sötét bugyraiban. Fontos, hogy az emberek erről beszéljenek, és komolyan vegyék, és megpróbáljanak segíteni ezeken a fiatalokon. Senki se magától lesz ilyen. Vannak ám nehéz sorsok, nem kevés gyerek él brutális családi körülmények között és nem találják a kiutat. Honnan is találnák, hiszen gyerekek? Ők valóban ezt érdemlik? Ne abból induljunk már ki, hogy a kamasz mind depressziós idióta, mert jó dolgukban nem tudják mit csináljanak. Igen, van ilyen is, de ne általánosítsunk. Rengeteg gyermek él a világon olyan körülmények között, olyan szülőkkel, akiket az ellenségemnek se kívánnék, és senki nem segít rajtuk. Tessék már gondolkozni, mielőtt megszólaltok. blink.gif
10 felhasználónak tetszik: Alysia, Elody, madeleine., Glamster, itsjustme, silenc, LeerdammerGirl, Trapdoor, Szandi0820, Beckie
2017. április 04. 20:16 #63
- törölt felhasználó -    
Nem győzök szörnyülködni, hogy milyen emberek vannak ezen az oldalon is - tisztelet a kivételnek. Akik pocskondiázzák az áldozatokat és azt mondják, megérdemelték a halált, semmivel sem különbek, mint ennek a játéknak a kitalálói. Megnézném, hogy mennyire lennének nagy lányok meg nagy fiúk ezek az okostojások, ha az ő életüket keserítené meg valami komoly probléma és nem lenne körülöttük senki, aki segítene rajtuk, mert csak az övékéhez hasonló okos megjegyzéseket és hibáztatást kapnának támasz helyett. Akkor is osztanák az észt vagy bekuporodnának egy sarokba és pislognának, hogy "na, most mi lesz? Ez undorító magatartás! >.<
Mégis milyen alapon ítélkeznek emberek százai felett, akikről nem tudnak semmit, nem tudják, hogy mennyit szenvedtek vagy, hogy milyen nyomás nehezedett rájuk?! Mit szólnának hozzá ezek a nagy tudorok, akik annyi mindent éltek már át, annyit tudnak az életről a bölcsességük annyira határtalan, hogy feljogosítva érzik magukat az okoskodásra, ha vadidegenek mondanák meg nekik, hogyan éljenek és hogyan oldják meg a problémáikat, amiket ráadásul még el is bagatellizálnak? A nyakukba ugranának a "jó szándékú" idegeneknek és összepuszilnák őket? Kötve hiszem. Olyan hisztit csapnának ki, hogy öröm lenne nézni rohog.gif
Ha majd benne voltak ugyanabban a körülményben, ugyanannyi ideig és egy pillanatra sem jutott eszükbe ez a megoldás, utána ugassanak, hogy "bírni kell, bírni kell."

Kedves önjelölt, életvezetési tanácsokat osztogató segítők: van agyatok, hát használjátok. Tudom, hogy megerőltető lehet egyeseknek, de megéri.

A molyon is elkezdték néhányan kibeszélni ezt a témát, de értelmesen közelítették meg és magát a "játékot" tényszerűen tárgyalták meg, a játékba belemenő emberek indítékait is logikusan és együttérzőbben kezelték. Itt látszik a különbség, hogy ott mennyivel több a normális és intelligens ember és, hogy itt mennyivel több az ítélkező, empátiára képtelen alak "-.- .
6 felhasználónak tetszik: madeleine., itsjustme, silenc, Beyla, Szandi0820, LeerdammerGirl
2017. április 04. 20:23 #64
- törölt felhasználó -    
Már muszájnak éreztem, hogy harmadik alkalommal is hozzászóljak. Szerintem senkinek se szabad halált kívánni. Annak nincs érzése, aki azt mondja, hogyha belement, akkor ne éljen. Valamilyen szinten ez a játék "csábítja" a vele játszókat, pl. ha azt mondja, hogy menj a 6. emeletre és lépj egyet, nem lesz semmi bajod, megcsinálja, mert depressziós, elég baj az neki, hogy nincsenek nála rendben a dolgok, de meg lehet beszélni, de mégse könnyen. Ha nem ápol jó kapcsolatot a családjával barátaival, azt gondolja, hogy nincs már esély. Valamilyen szinten megértem, de én sose szállnék be ebbe a játékba. Az előbbi hozzászólókhoz hasonlóan: tényleg jó lenne az empátia. De attól, hogy "csábítja" őket a játék, nem kell nekik halált kívánni, meg örülni, hogy nincsenek az élők között, én sajnálom őket nagyon, több, mint 150 ártatlan ember. Nem ezt érdemlik, beteg emberek. Olyan, mintha a pl. tüdőbetegséggel küzdő embernek kívánnák a halált. Sok az ítélkező ember. Ha valakinek nagy baja van, problémákkal küzd, és belemegy ebbe, attól még nem h*lye. Csak nem bírja feldolgozni a vele történteket. Sajnos olvastam, hogy a magyarok a másodikok a legtöbb öngyilkosság listán, ezt annyira sajnálom. Látom kétféle kommentcsoport van, aki nem sajnálja őket és aki igen. Én a másodikba tartozok, egyértelműen. Ez nagy "vitát" keltett. De azért nem kéne öngyilkossághoz fordulniuk, vannak szakemberek, akik meg tudják gyógyítani őket mentálisan. A legtöbb, szinte mindegyik áldozat súlyos bajjal küzdött, amit számukra lehetetlen feldolgozni, ezért a Kék Bálnához vetemednek. De egyébként nem értem a "játék" kitalálóját. unsure.gif
2 felhasználónak tetszik: madeleine., Beyla
2017. április 04. 20:26 #65
Divergent
Divergent
Dark witch

Státuszimmersed in the frenzy
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2157
Csatolások: 138
Azonosító: 242716
Úr isten... A barátnőm is regisztrált csak úgy...remélem nem lesz baja...Am köszönöm a cikket.
2017. április 04. 20:31 #66
- törölt felhasználó -    
Nem is tudom, milyen ember találhat ki ilyesmit... Inkább azzal foglalkozott volna, hogy kitalálja, hogyan segíthet ezeknek a fiataloknak abban, hogy kimásszanak a depresszióból. Amúgy meg egyetértek az előző hozzászólókkal, én is elszörnyülködtem több hozzászóláson is. Elég sok érzéketlen ember van ezen az oldalon is... Nem is értem, hogy lehet olyat mondani, hogy megérdemlik a halált. :/
1 felhasználónak tetszik: silenc
2017. április 04. 20:40 #67
Shiinon
Shiinon
✿❀봄날❀✿

StátuszThe most beautiful things are not seen with your eyes, but felt with your heart.
Hozzászólás: 1034
Csatolások: 0
Azonosító: 239342
Elképesztő, hogy van olyan ember aki ilyet létrehoz, szerintem ez borzalmas segíteni azoknak akik öngyilkosok akarnak lenni? Látom nagyon unatkozik ez az ember, kíváncsi lennék, ha egy szerette is meghalt volna ez miatt akkor sem bánna semmit.....undorító az ilyen ember és miatt halnak meg a fiatalok, szörnyű.
2017. április 04. 20:49 #68
- törölt felhasználó -    
Először is köszönet ezért a cikkért, jó, hogy valaki értelmesen elmagyarázta a tudatlanabbaknak, mi is ez az egész.
Csak annyit fűznék hozzá ehhez az egészhez, hogy borzasztóan szomorú, hova jutottunk. Mindig, minden öngyilkosság megrendít, de a Kék Bálna kapcsán történtek különösen kiborítanak, és nem csak a tudatlan, empátiát hírből sem ismerő népség undorító megjegyzései miatt. Számomra felfoghatatlan, hogy van egy ember, aki kitalál egy ilyet, hogy "segítsen" azoknak, akik öngyilkosságot szeretnének elkövetni. A szuicid hajlamú egyéneket nem biztatni kell, hogy "ezaz, öld meg magad", hanem megérteni, és segíteni nekik felépülni! Azok az emberek még szinte gyerekek voltak, akik belementek ebbe... El tudjátok képzelni, mennyire befolyásolhatóak? El tudjátok képzelni, mennyien bántották őket, hogy erre vették rá magukat? Szerintetek hányan voltak, akiket a hozzátok hasonló emberek juttattak a szuicid gondolatokig, majd végül a tettekig? Itt nem csak a Kék Bálna kitalálója a hibás (bár vitathatatlan, hogy ő is az, igen nagy mértékben), hanem a társadalom is. Belegondoltatok már valaha abba, hogy a szavaitoknak súlya van? Lehet, hogy nektek a "lúzer", "csúnya", "idióta", meg még ki tudja, mi, csak szavak, de akinek mondjátok, beleég a tudatába, és felemészti. Nem az áldozatokat kell hibáztatni, lehülyézni, megalázni őket, hanem magunkba nézni, és megkeresni, hol segíthetünk, vagy kinek mondhattunk olyat valamikor, ami beleégett, ami miatt képes lenne megölni magát. Szörnyű, hogy ezt emberek teszik emberekkel... Egyszerűen... képtelen vagyok arra, hogy megértsem ezt. Hogy mondhattok olyat, hogy megérdemelték a halált? Milyen jogon döntitek el, ki érdemli ezt? Felfoghatatlan, hogy vélekedhettek így tinik öngyilkosságáról. Én aludni is alig tudtam emiatt tegnap, miután egy ismerősömmel órákig erről beszéltünk, ti pedig... Inkább hagyjuk.
7 felhasználónak tetszik: madeleine., exoverdose, LeerdammerGirl, itsjustme, Beyla, silenc, Szandi0820
2017. április 04. 21:16 #69
Dorinadd
Dorinadd
Always

StátuszR5 & Harry Potter & TVD & TO & PLL
Hozzászólás: 1937
Azonosító: 259598
ÚRISTEN! Ma egész nap erről beszéltek a suliban. Néhány idióta még filc tollal kék bálnát is rajzolt a csuklójára, mondhatni marha vicces. Engem halálra rémisztett ez az egész!
2017. április 04. 21:34 #70
- törölt felhasználó -    
Én csak azt nem értem, akinek fogalma nincs arról mi az a depresszió, szorongás, illetve egyéb pszichés betegségek, az minek szólal meg? Tájékozódjon, művelődjön és utána alkosson véleményt, mert így csak a saját maga butaságáról, és tájékozatlanságáról tesz tanúbizonyságot. Arról nem is beszélve, hogy elképzelni nem tudom milyen alacsony érzelmi intelligenciával rendelkezik az, aki csak annyit tud hozzáfűzni, aki hülye haljon meg, meg hogy ez feltűnési viszketegség. Tudjátok van az a mondás, ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Na ezeknek az embereknek üzenném ezt…
Sajnos azok az emberek, akik ezáltal a játék által lettek öngyilkosok, valószínűleg egyébként is megtették volna (ugyanis egészséges ember, aki nem akar öngyilkos lenni, az ettől a játéktól se fog, szvsz), de nem tudom milyen mélyre kell süllyedni ahhoz, hogy valaki más ember betegségét és rossz lelki állapotát használja ki, és manipuláljon vele. Az ilyen embernek nem a társadalomban van a helye.
6 felhasználónak tetszik: madeleine., Szandi0820, itsjustme, exoverdose, Beyla, Grace Benning
2017. április 04. 21:42 #71
Lanella
Lanella
ʚ♡ɞ

Státuszinaktív, átköltöztem a 'starseed'-re :)
Hozzászólás: 1022
Azonosító: 255197
Nagyon ijesztő ez az egész. A sok "értelmes", és kíváncsi ember felregisztrál, hogy mégis mi lehet ez. Oké, hogy kíváncsiságból, de nem fogják fel ennek veszélyét. Hogy megkereshetik, zaklathatják. Egyik barátom is felregisztrált, őszintén félek, hogy mi lesz ebből.
2017. április 04. 21:43 #72
Elody
Elody
Einzelgänger
Hozzászólás: 9489
Csatolások: 674
Azonosító: 154912
ezek szerint tényleg van valóságalapja az internetes cikkeknek, miszerint hamarosan az öngyilkosság messze a legnagyobb halálozási ok lesz.

"ne öld meg magad, ez nem megoldás semmire" -lássuk be, ezt bárki kijelentheti és rohadt egyszerű hasonló mondatokkal dobálózni. akinek öngyilkosság jár a fejében, az bizony mentális beteg (depresszió, bipoláris zavar, gyakran pszichózis is kíséri őket). egy ilyen embernek lehet kampányoldalakat dugni az orra alá, elrettentő példákat mutogatni, szerintem nagy részben felesleges, mert egy depressziós ember általában nem is tudja, miért (persze nyilván vannak kivételek, pl közeli szerettek halála. lehangolt, nem látja a kiutat többé, nincs ereje a legegyszerűbb mindennapi feladatokhoz sem és nem akar tovább élni.

én valahogy el tudom képzelni, hogy egy reménytelen, sokszor nem beszámítható (gyakran fiatalkorú, mint a kék bálna jelenségben részt vevők is) ember részt vegyen egy hasonló 'programon'. talán vannak, akik úgy érzik, azáltal, hogy ellopnak valamit/kiállnak egy próbát (a 'mentorok' meg lehet hátba is verik őket!) mégis csak érnek valamit, sikerült véghez vinniük egy feladatot, ami aztán egyre bátrabbá teszi őket. hosszan lehetne magyarázni, miért is, egy személy, aki semmi jót nem lát többé az életben sokszor rettentően befolyásolható és 'már csak azért is' véghez akar vinni még valamit, utoljára. vannak honlapok, illetve régebben voltak, ahol még tanácsok is voltak, ki hogyan legyen sikeresen öngyilkos, akár elrettentő/bizarr módszerekkel is, mondanom sem kell, a látogatottság magas volt és elvileg tényleg akadt számos áldozat, akik 'kreatívan' vetettek véget az életüknek.

a társadalmunknak sürgősen megoldást kellene találnia a depresszióra. az a baj, hogy már maga a fogalom is olyan, mintha beleivódott volna a mindennapok kultúrájába, akadnak, akik csak legyintenek rá, másnak a tipikus tumblr posztok jutnak eszébe, pedig ez minden embernél teljesen máshogy fellépő mentális betegség, a pszichológusoknak/pszichiátereknek is van dolguk bőven a betegekkel, akik az összetörtségtől a durva agresszióig teljesen másmilyenek lehetnek/eltérően viselkedhetnek. a hajlam sem mindegy. ez a 130 halálos áldozat rengeteg, én az oroszokat alapjába véve egy különc, de nagyon érdekes nemzetnek tartom, mondjuk engem nem rémisztett meg, mivel látok az egészben realitást, ami talán baj.
4 felhasználónak tetszik: madeleine., Szandi0820, exoverdose, Beyla
2017. április 04. 21:46 #73
Fallengirl
Fallengirl

Státusz" Hey! Write you´re own story! " - The Book of Life
Hozzászólás: 887
Azonosító: 164007
Kitudja mennyien akartak kilépni már,de a fenyegető sms-től megijedtek és végül folytatták. Nos én a kitalalálóját halálbüntetésre ítéltem volna, de elötte még meg is kínoztam volna. "Szegénynek" sincs ki a négy kereke, hogy azthiszi ezzel segít. Én anno leküzdöttem a 3 éven át tartó késztetést arra, hogy véget vessek az életemnek. És nagyon nehéz volt! De nemértem egyaltalan hogy jut eszébe valakinek ilyesmit létrehozni?! Felháborító! Nagyon remélem, hogy gyorsan felszámolja a rendőrség ezt a szart, és mindenkit életfogytiglanra ítél, aki mentor volt! Vagy valaki lebuktatja ezt az egesz hülyeséget!! Aztán valaki még élvezi is azt, hogy befolyása van ártatlan, labilis gyerekek felett! Hányok az ilyen emberektől! Remélem megkapják a magukét az élettől!
1 felhasználónak tetszik: Maiko
2017. április 04. 22:02 #74
RoMack
RoMack
visszatérő vendég

StátuszBREAKING: a reliable source has confirmed that none of you know shit
Hozzászólás: 222
Azonosító: 256845
Én végülis megtudom érteni azt aki készítette hiszem aki letölti az azért teszi mert nem akar élni.. ettol fuggeltenul en meg mindig a fordulj valakihez modszert szeretem.
2017. április 05. 00:54 #75
ilus1996
ilus1996
~Hope~

StátuszAz igazi sztár nem csak a rajongó tábora hanem a tehetsége is fenttartja
Hozzászólás: 3131
Csatolások: 116
Azonosító: 134089
Olvastam erről a napokban, bár annyi infót nem sikerült szereznem, mint a cikk által. Az első gondolatom ez volt: ki az a beteg állat, aki kitalált ilyesmit? Komolyan, játékosan legyenek öngyilkosok? Az ilyen beteg embert be kénne egy gumiszobába zárni egy életre.
Számomra elég elszomorítóak az adatok, hogy egyre több öngyilkos van a világon és depresszív ember. Én alapvetően egy vidám ember vagyok, ezért nem tudom felfogni miért jutnak el odáig az emberek, hogy véget vessenek az életüknek. Elvileg fejlett társadalmat élünk, mégis úgy veszem észre, hogy sokan depresszióban szenvednek. Talán azért, mert a mai társadalomban könnyebben bele rúgnak az emberbe. Az ilyenek meg, akik kitalálták ezt a játékot ezeknek az embereknek a legalja. Mikor olvastam, hogy mentorok adják ki a feladatot elképzeltem, hogy milyen lehet az ő helyükben lenni. A hányinger kerülgetett, ha arra gondoltam, hogy nekem kell kiadnom a parancsot az embernek az önbántalmazásra. Hogy létezhetnek ilyen emberek is, akik ilyeneket kiosztanak, abba bele se gondolva, hogy a halálba lökik őket.
2017. április 05. 06:42 #76
- törölt felhasználó -    
Végre valami értelmes cikk. Köszönöm.
2017. április 05. 07:20 #77
Aely Waite
Aely Waite
új tag

Státuszall be fine
Hozzászólás: 26
Azonosító: 252889
Nálunk a suliban egy srác pusztán menőzésből elkezdett ezzel játszani :/ és ott mutogatta a tollal magára rajzolt bálnát sad.gif
2017. április 05. 08:27 #78
- törölt felhasználó -    
"Ha öngyilkos leszel, nyertél. Ha nem, mi majd segítünk" rohog.gif De aranyos. Az biztos, hogy az az ember aki ezt megcsinálta az egy szociopata. Akik pedig letöltik nem kaptak kellő nevelést.
Szerintem az alkotó biztosan az Idegpálya c. film ötletei alapján csinálta ezt meg. A játék pedig nem amiatt kaptak ezt a nevet, mert ha a bálna véletlenül közel megy a vízhez meghal (akkor nem lesz öngyilkos), azért kapta ezt a nevet, mert amikor a bálnák megunják az életüket, egy gödörbe vetik magukat és öngyilkosok lesznek.
Azt nem értem csak, hogy az orosz kormány miért nem tiltja le ezt a játékot?
Mi az , hogy megfenyeget? Ez az én életem, majd én tudom mikor akarok meghalni.
2017. április 05. 09:09 #79
LollyPoop
LollyPoop

StátuszLollyPoop még nem állította be a státuszát... és nem is fogja.
Hozzászólás: 943
Azonosító: 262892
Ugyan már hozzászóltam a témához, úgy érzem, hogy itt vannak olyan kommentelők, akik nem igazán értenek bizonyos dolgokat.

1) Feltűnési viszketegség: nos, ez egy valós jelenség már abból a szempontból, hogy tényleg vannak olyanok, akik pusztán önsajnálatra (értsd, mások sajnálatának kicsikarására) "használják" a depresszív megnyilvánulásokat. DE! Itt le kell szögezni, hogy a valóban mélyponton lévő emberek is küldenek jeleket a környezetük irányába, amikor a lelki mélyrepülésük elér egy kritikus pontot. Ezt a szakirodalom úgy hívja, hogy "cry for help" jelenség. Ezt a felületes szemlélőnek valóban könnyű összetévesztenie a feltűnési vággyal, ugyanakkor ennek vannak kísérő jelenségei, pl. az illető személyisége megváltozik (visszahúzódó lesz, vagy éppen indokolatlan dühkitörések lesznek úrrá rajta), ekkor már sejthető, hogy ilyen esetben többről van szó, mint egyszerű figyelemhiányról.

2) Páran értetlenkednek, hogy egyáltalán ki lehet olyan "nyomorult", hogy ilyen játékra regisztrál. (Itt megjegyezném, hogy az, aki ezzel "dicsekszik" lehet, hogy éppen a fent említett jelzéseket adja le a környezetének.) Fontos lenne felhívni az emeberek figyelmét arra, hogy a traumáktól és az azok nyomán esetlegesen felmerülő mentális zavaroktól senki sincs biztonságban! Bárkivel történhet olyan szörnyűség, amit nem képes egyedül feldolgozni, és ha nem kap időben megfelelő szakmai segítséget, akkor belekerül egy negatív spirálba, aminek végén bizony az öngyilkosság is felmerül, mint menekülési útvonal. Szóval senki ne érezze védve magát, mert ő "optimista természet". Ez bárkivel előfordulhat.

3) Ki az az állat, aki így akar "segíteni" az öngyilkosjelölteken. Félreértés ne essék: aki kitalálta ezt a játékot, és akik üzemeltetik, azok még véletlenül sem akarnak segíteni senkin. Szadista emberek, akik azt élvezik, ha másoknak fájdalmat okozhatnak. Nekik ez egyfajta kielégülés. Az meg, hogy közben megfélemlíthetik és manipulálhatják a játékosokat csak egy grátisz a pszichopatáknak. Az ilyenek addig nem állnak le, amíg el nem kapják őket, kb. mint a sorozatgyilkosok.

4) Az állam miért nem avatkozik közbe? Nos, ez egy nagyon jó kérdés. Először is - Oroszországnál maradva - nincs demokrácia, nincs jogbiztonság, nincs igazságszolgáltatás. Puha diktatúra van. Az emberi méltóságot és szabad önrendelkezést alapjaiban sértő jogszabályok tömkelegével van tele a törvénykönyv, szóval nem annyira meglepő, hogy ez átcsúszik a rostán. Vagy egyáltalán nem is foglalkoznak vele.
Nem mellesleg az öngyilkosságban való tettleges segédkezés szokott általában büntetőjogi kategória lenni, ha jól tudom (de ez nem biztos), itt pedig úgymond ""csak"" felbujtásról van szó. Azt viszont nem tudom, hogy az öngyilkosságba való hajszolás, főleg ha az áldozat önszántából vesz részt benne, az egyáltalán le van-e szabályozva jogilag. Ez nekem teljes homály.
Vsizont, ha valamiért, akkor az adathalászatért le lehetne ültetni a játék üzemeltetőit, amolyan Al Capone-s fordulattal...
4 felhasználónak tetszik: madeleine., silenc, itsjustme, Maiko
2017. április 05. 12:06 #80
N.k
N.k
[tau'ri]

StátuszWitcher ♥️
Hozzászólás: 3344
Csatolások: 111
Azonosító: 74720
Nem csoda,hogy végeznek magukkal.Olyan próbálat állítanak elébük amivel egy normális nem mentálisan gyenge személy is kikészül,koránkelés horrorfilmmel,vagdosás.Ráálítják az agyukat egy olyan gondolatmenetre,amit ha nem állít meg valaki vagy saját maga a személy akkor nagy baj lesz belőle.
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!