Kék Bálna – Mi is ez a jelenség? (18+)
2017. április 05. 16:33
|
|
itsjustmeMolkoholic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.07. Hozzászólás: 6609 Csatolások: 1000 Azonosító: 172899 offline
|
borzalmas. nem elég hogy vannak olyan, bármiféle empátiára képtelen, embertelen személyek, akik az "aki hülye, haljon meg" elvet vallják, és büszkén hangoztatják, de még olyan hozzászólást is látni itt, hogy meg tudják érteni azt, aki ezt kitalálta? keressetek fel egy szakembert, de sürgősen, mert bizony nálatok is óriási problémák vannak, csak ti nem az önpusztító, depresszív/bipoláris kategória, hanem a másik véglet vagytok – ezt több évnyi pszichológia tanulás után merem állítani. (kinek nem inge...)
csakhogy a legtermészetellenesebb példával éljek az életemből: bár senki sem mondaná meg rólam, mások mellett még a saját apám is meg akart ölni. sok szar történt velem, nagyon sokszor voltam a padlón, és nagyon sokszor volt, hogy egyetlen hajszál választott el attól, hogy végleges hülyeséget csináljak. viszont nekem szerencsém volt, találtam olyan embert, aki átsegített ezeken, aki tud motiválni és erőt ad, hogy kibírjam ezt a sok szart. neki köszönhetően itt vagyok, nélküle pedig biztos, hogy már régen nem lennék. az átlagnak ez nem adatik meg. nincs, ami motiválja őket, ahová menekülhetnek, könnyen meglehet, hogy ott vannak egyedül a semmiben, bármiféle támogatás, barátok, család nélkül - attól, hogy elméletileg vannak szülei, nem biztos hogy a bajban is ott vannak, vagy foglalkoznak bármit a gyerekükkel. lehet, hogy nektek csilli-villi kis életetek van, és a legnagyobb problémátok egy matek kettes az életben, ezért egyszerűen nem tudjátok elképzelni, miken mehet akár keresztül egy ember. de attól még mással történhet sok szar, ha éppen nem is látszik rajta semmi, mert csak belülről emészti fel. örüljetek hogy nektek jó, nem a másik halálát kell kívánni azért, mert ő – mondjuk ki – gyenge, ahhoz hogy feldolgozzon valamit, és hogy tovább szenvedjen. egy emocionális, túl érzékeny embert a legapróbb, nektek abszolút értelmetlen hülyeségnek tűnő dolog és átlökheti a határon, amitől aztán végképp reményvesztett lesz, és úgy érzi, hogy kész, vége.
nem tudjátok, nem tudjuk, senki sem tudja mi állt a dolgok hátterében, hogy jöttök ti akkor ahhoz, hogy bárkit elítéljetek?
ezek az emberek – részben – pont azért olyanok, amilyenek, mert ti – a sajnálatos módon átlag ember – mindenért lenézitek őket, mert hát ők "hülyék". ahelyett, hogy még egyet rúgtok a földön fekvőbe, lehet inkább segítő kezet kellene nyújtani – vagy ha épp nem tudsz, legalább minimális szintű empátiát mutatni. szerintetek ha egy szuicid hajlamú ember olvassa – amilyen biztosan van még ezen az oldalon is –, ahogy szidjátok, és lehordjátok, ő mit érez? ja, hát honnan is tudnátok, miket beszélek?
nem azok a hibásak, a rosszak, akik akár ennek a kék bálnás fszságnak a "segítségével" megölik magukat, hanem azok, akik kihasználják a másik gyengeségét és befolyásolhatóságát. illetve jelen esetben tovább rontják az amúgy is instabil állapotát a hajnali horrornézéssel, fölösleges feszültségkeltéssel, majd az öncsonkításra vezetéssel. ezektől egy mentálisan teljesen egészséges ember is megőrülne, nemhogy a beteg. mert igen, ezek az emberek betegek, nem pedig hülyék, akik feltűnési viszketegségben szenvednek. azokat realitykben látjátok, nem pedig az öngyilkosok között. az öngyilkossági kísérlet segélykiáltás, nem pedig magamutogatás, és éppen ezért nem tudták őket megmenteni, és megakadályozni azt, hogy a halálukig fajuljon ez a dolog.
csakhogy a legtermészetellenesebb példával éljek az életemből: bár senki sem mondaná meg rólam, mások mellett még a saját apám is meg akart ölni. sok szar történt velem, nagyon sokszor voltam a padlón, és nagyon sokszor volt, hogy egyetlen hajszál választott el attól, hogy végleges hülyeséget csináljak. viszont nekem szerencsém volt, találtam olyan embert, aki átsegített ezeken, aki tud motiválni és erőt ad, hogy kibírjam ezt a sok szart. neki köszönhetően itt vagyok, nélküle pedig biztos, hogy már régen nem lennék. az átlagnak ez nem adatik meg. nincs, ami motiválja őket, ahová menekülhetnek, könnyen meglehet, hogy ott vannak egyedül a semmiben, bármiféle támogatás, barátok, család nélkül - attól, hogy elméletileg vannak szülei, nem biztos hogy a bajban is ott vannak, vagy foglalkoznak bármit a gyerekükkel. lehet, hogy nektek csilli-villi kis életetek van, és a legnagyobb problémátok egy matek kettes az életben, ezért egyszerűen nem tudjátok elképzelni, miken mehet akár keresztül egy ember. de attól még mással történhet sok szar, ha éppen nem is látszik rajta semmi, mert csak belülről emészti fel. örüljetek hogy nektek jó, nem a másik halálát kell kívánni azért, mert ő – mondjuk ki – gyenge, ahhoz hogy feldolgozzon valamit, és hogy tovább szenvedjen. egy emocionális, túl érzékeny embert a legapróbb, nektek abszolút értelmetlen hülyeségnek tűnő dolog és átlökheti a határon, amitől aztán végképp reményvesztett lesz, és úgy érzi, hogy kész, vége.
nem tudjátok, nem tudjuk, senki sem tudja mi állt a dolgok hátterében, hogy jöttök ti akkor ahhoz, hogy bárkit elítéljetek?
ezek az emberek – részben – pont azért olyanok, amilyenek, mert ti – a sajnálatos módon átlag ember – mindenért lenézitek őket, mert hát ők "hülyék". ahelyett, hogy még egyet rúgtok a földön fekvőbe, lehet inkább segítő kezet kellene nyújtani – vagy ha épp nem tudsz, legalább minimális szintű empátiát mutatni. szerintetek ha egy szuicid hajlamú ember olvassa – amilyen biztosan van még ezen az oldalon is –, ahogy szidjátok, és lehordjátok, ő mit érez? ja, hát honnan is tudnátok, miket beszélek?
nem azok a hibásak, a rosszak, akik akár ennek a kék bálnás fszságnak a "segítségével" megölik magukat, hanem azok, akik kihasználják a másik gyengeségét és befolyásolhatóságát. illetve jelen esetben tovább rontják az amúgy is instabil állapotát a hajnali horrornézéssel, fölösleges feszültségkeltéssel, majd az öncsonkításra vezetéssel. ezektől egy mentálisan teljesen egészséges ember is megőrülne, nemhogy a beteg. mert igen, ezek az emberek betegek, nem pedig hülyék, akik feltűnési viszketegségben szenvednek. azokat realitykben látjátok, nem pedig az öngyilkosok között. az öngyilkossági kísérlet segélykiáltás, nem pedig magamutogatás, és éppen ezért nem tudták őket megmenteni, és megakadályozni azt, hogy a halálukig fajuljon ez a dolog.
2017. április 05. 16:49
|
|
anzi7Mrs. Tomlinson |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.12.15. Hozzászólás: 4240 Csatolások: 9 Azonosító: 191626 offline
|
Egy-egy ilyen komolyabb cikknél annyir látszik, hogy a felhasználók fele még igencsak gyerek és sok fogalommal nincs tisztában...mivel előttem már sokan leírták, a depresszió milyen is, és hogy nem lehet csak úgy, könnyedén megszabadulni tőle, ezért én most inkább kihagyom, de a sajnálat mellett egy kis szánalmat is érzek azok iránt, akik áldozatul estek ennek a játéknak. A depresszió szörnyű dolgokat művel a ember lelkével, bár én szerencsére nem tapasztaltam, csak közel álltam hozzá. Nincs előle menekvés, az ember azt hiszi minden rendben és aztán történik egy olyan tragédia, ami után úgy érzi, fáj minden levegővétel és nem tud tovább így élni. VISZONT ilyenkor nem ez a hülye, beteg és morbid játék a megoldás. Nem vagyok álszent és tisztában vagyok vele,hogy a depressziósok jó része, nem tud kilábalni ebből a betegségből,mert nincs hozzá annyi lelki ereje, bármilyen segítséget is kap...és ilyenkor sajnos bekövetkezik az öngyilkosság. Volt olyan eset is, amiben nem sajnáltam az illető halálát,mert olyan szörnyűség történt vele, amit én sem bírtam volna feldolgozni és nem tudtam lettem volna képes élni tovább az életem akárhogyan is és még a halál is jobb volt a szenvedéseinél. Ilyenkor meg is értem, nem gondolom,hogy ez a megoldás,mert remény még ott van másokban,hogy talán mégis sikerül továbblépnie, de a valóságban ez nem így működik. Egyedül azt nem értem,hogy aki véget akar vetni az életnek,miért ezen a játékon keresztül teszi? Miért akarja,hogy élete ilyen csúfosan és szánalomra méltóan érjen véget, egy netes csoport által...Nem értem és szerintem soha nem is fogom megérteni!Abban viszont reménykedem,hogy ez az egész ügy hamarosan véget fog érni...bár ez nem valószínű...
2017. április 05. 17:04
ezeknek a gyerekeknek, valószínűleg családi problémái vannak. borzalmas az aki azt írja, hogy inkább igyon, drogozzon. gondolj bele, elváltak a szüleid, vagy meghalt valakid. valószínűleg mindenki átélné a depressziót ha ez történne vele.
de sajnos vannak akik csak 'divatból' csinálják ezt a játékot. azok kihagyták az életem legszebb éveit.
szerintem, ha valakid erről sokat beszél, akkor inkább állítsd le és tisztázd vele, hogy nagyon szereted és itt vagy neki. biztos nagyon jól fog esni neki egy kis figyelmesség.
de sajnos vannak akik csak 'divatból' csinálják ezt a játékot. azok kihagyták az életem legszebb éveit.
szerintem, ha valakid erről sokat beszél, akkor inkább állítsd le és tisztázd vele, hogy nagyon szereted és itt vagy neki. biztos nagyon jól fog esni neki egy kis figyelmesség.
2017. április 05. 17:50
|
|
MissTiniStoesselsmoke & mirrors |
Csoport: Tag Csatlakozott: 14.01.25. Hozzászólás: 1560 Csatolások: 70 Azonosító: 219904 offline
|
Aki hülye, haljon meg. - Tartja a mondás.
Most kövezzetek meg, de ha teljesen nem is, de valamilyen szinten van benne igazság. Tisztázzuk le, az emberek saját felelősségre próbálják ki a játékot. Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig muszáj csatlakoznod. Mindenki tisztában van a játékszabályokkal, mindenki tisztában van azzal, hogy a kipróbálást követő 50. napon meg kell halnia, és ha valaki van olyan hülye, hogy mindezek ellenére is úgy határoz, hogy beszáll (és talán ez egy kicsit erős kifejezés lesz) de igen, az megérdemli amit kap. Mindenki a saját sorsa kovácsa, ezt azért ne felejtsük már el...
A nem kár értük résszel már nem értek egyet, mert pont az ilyen és ehhez hasonló mondatok miatt érzik magukat úgy a mai fiatalok ahogy. Minden emberért kár! Ártatlan gyerekek haltak meg, saját butaságuk miatt ugyan, de ilyet akkor sem mondunk. Főleg nem annak tudatában, hogy ezeknek a tiniknek szüleik voltak, akik a csemetéjük öngyilkossága pillanatában abban a hiszemben voltak, hogy a gyerek iskolában, esetleg a barátaival van.
Továbbá abban is biztos vagyok, hogy a legstabilabb, legkiegyensúlyozottabb, legboldogabb embernek is megfordult már a fejében az öngyilkosság gondolata, ha csak egy pillanatra is. Akarva-akaratlanul eljátszunk a gondolattal, amivel úgy hiszem, nincs semmi baj. A probléma ott kezdődik, hogy az ember egyre többet gondol erre, egyre szimpatikusabb lesz neki és, akiben ez tényleg elmélyül, és elhiteti magával, hogy nem érdemes élnie, annak nem lesz szüksége ilyen játékokra buzdításként. Az megfogja tenni, és arról senki nem fog tudni. Maximum csak ürügyként fognak erre a szarságra hivatkozni...
Örülök, hogy vannak ilyen jellegű cikkek, mert sajnos nagyon sok ember egyszerűen csak a szőnyeg alá söpri a mentális, érzelmi problémákat, pedig pont ezek azok amik egyre több szerepet kapnak, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.
Most kövezzetek meg, de ha teljesen nem is, de valamilyen szinten van benne igazság. Tisztázzuk le, az emberek saját felelősségre próbálják ki a játékot. Senkinek nem tartanak pisztolyt a fejéhez, hogy márpedig muszáj csatlakoznod. Mindenki tisztában van a játékszabályokkal, mindenki tisztában van azzal, hogy a kipróbálást követő 50. napon meg kell halnia, és ha valaki van olyan hülye, hogy mindezek ellenére is úgy határoz, hogy beszáll (és talán ez egy kicsit erős kifejezés lesz) de igen, az megérdemli amit kap. Mindenki a saját sorsa kovácsa, ezt azért ne felejtsük már el...
A nem kár értük résszel már nem értek egyet, mert pont az ilyen és ehhez hasonló mondatok miatt érzik magukat úgy a mai fiatalok ahogy. Minden emberért kár! Ártatlan gyerekek haltak meg, saját butaságuk miatt ugyan, de ilyet akkor sem mondunk. Főleg nem annak tudatában, hogy ezeknek a tiniknek szüleik voltak, akik a csemetéjük öngyilkossága pillanatában abban a hiszemben voltak, hogy a gyerek iskolában, esetleg a barátaival van.
Továbbá abban is biztos vagyok, hogy a legstabilabb, legkiegyensúlyozottabb, legboldogabb embernek is megfordult már a fejében az öngyilkosság gondolata, ha csak egy pillanatra is. Akarva-akaratlanul eljátszunk a gondolattal, amivel úgy hiszem, nincs semmi baj. A probléma ott kezdődik, hogy az ember egyre többet gondol erre, egyre szimpatikusabb lesz neki és, akiben ez tényleg elmélyül, és elhiteti magával, hogy nem érdemes élnie, annak nem lesz szüksége ilyen játékokra buzdításként. Az megfogja tenni, és arról senki nem fog tudni. Maximum csak ürügyként fognak erre a szarságra hivatkozni...
Örülök, hogy vannak ilyen jellegű cikkek, mert sajnos nagyon sok ember egyszerűen csak a szőnyeg alá söpri a mentális, érzelmi problémákat, pedig pont ezek azok amik egyre több szerepet kapnak, nem szabad figyelmen kívül hagyni őket.
2017. április 05. 18:07
|
|
MinaGrimevisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 16.07.04. Hozzászólás: 462 Csatolások: 0 Azonosító: 257725 offline
|
Aki olyan hülye hogy fizet azért hogy megölje magát az tegye is meg. Azok a gyerekek akik pedig azért keresték fel a játékot mert depressziójuk van és nem csak azért mert hűű de nagy poén lenne vele játszani, azoknál meg inkább a szülők a felelősek. Nem tűnt fe nekik hogy a gyerekük elzárkózott a világtól és egy bálna van vágva az alkarjába?!? Erre az egész dologra össz vissz ez a véleményem.
2017. április 05. 18:49
|
|
choiseoyeon |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.02.02. Hozzászólás: 650 Csatolások: 1 Azonosító: 262279 offline
|
Akik ezzel a játékkal játszanak van valami problémájuk is aki meg azért kezd el vele játszani mert milyen nagy poén az magára vessen! Undorító amik az interneten terjednek és sajnos egyre több mai fiatal van magára hagyva akikkl nem foglalkoznak megfelelően az pedig igen, ebbe fogja a depresszióját elnyomni! Hazánkra ez a játék azért is veszélyes mert ugye itt az öngyilkossági hajlam aránya magas! Remélem sikerül beszüntetni ezt az egész jtékot!
2017. április 05. 19:02
A bennem élő pszichológus megszólal, nem bírom ki, hogy ne írjak ide valamit. Az ember gyerekkora óta gyűjt élményeket, pozitívakat és negatívakat egyaránt.
Mindannyiunknak vannak sérelmei, amiket lehet, hogy négy, vagy nyolc vagy tizenkét éves korunkban „szereztünk” és tudat alatt bennünk él. Na most, nem lehet tudni, hogy ezek a sérelmek - vagy a családi háttér - milyenné alakítják a személyiséget, a pszichét. Mennyire sérülékeny? Megtalálja-e a helyét a világban? Persze, lehet mondani, hogy vannak olyanok, akik szörnyű körülmények között nőnek fel, mégis ki tudnak kecmeregni a pöcegödörből, nem pedig az öngyilkosságot választják. De azok a gyerekek (mert hogy gondolom, azok voltak az áldozatok) 15-18 éves kor között meg aztán főleg keresik a kapcsolatokat, a helyüket, hogy valahova tartozzanak. A Kék Bálnával lehet, hogy úgy érezték, valamiféle irányítást kap az életük. Borzalmas belegondolni számomra is.
Másrészről, miért tették igazából amit tettek? Nem tudhatjuk. Nem ismertük őket, sem a helyzetüket, sem a lelküket, sem a mentális állapotukat... Nem szabad ilyen felületesen ítélkezni. Az ember személyisége olyan, akár a mély óceán, nagyon-nagyon kevés százalékát ismerjük. Egyébként erről az egészről számomra Kosztolányi Édes Annája ugrott be, nem tudom miért. Bár aki olvasta, az gondolom, sejti.
Mindannyiunknak vannak sérelmei, amiket lehet, hogy négy, vagy nyolc vagy tizenkét éves korunkban „szereztünk” és tudat alatt bennünk él. Na most, nem lehet tudni, hogy ezek a sérelmek - vagy a családi háttér - milyenné alakítják a személyiséget, a pszichét. Mennyire sérülékeny? Megtalálja-e a helyét a világban? Persze, lehet mondani, hogy vannak olyanok, akik szörnyű körülmények között nőnek fel, mégis ki tudnak kecmeregni a pöcegödörből, nem pedig az öngyilkosságot választják. De azok a gyerekek (mert hogy gondolom, azok voltak az áldozatok) 15-18 éves kor között meg aztán főleg keresik a kapcsolatokat, a helyüket, hogy valahova tartozzanak. A Kék Bálnával lehet, hogy úgy érezték, valamiféle irányítást kap az életük. Borzalmas belegondolni számomra is.
Másrészről, miért tették igazából amit tettek? Nem tudhatjuk. Nem ismertük őket, sem a helyzetüket, sem a lelküket, sem a mentális állapotukat... Nem szabad ilyen felületesen ítélkezni. Az ember személyisége olyan, akár a mély óceán, nagyon-nagyon kevés százalékát ismerjük. Egyébként erről az egészről számomra Kosztolányi Édes Annája ugrott be, nem tudom miért. Bár aki olvasta, az gondolom, sejti.
1 felhasználónak tetszik:
Szandi0820
2017. április 05. 19:58
Eskü, utolsó kommentem ide, de egyszerűen nem tudok elmenni a sok lázongás mellett szó nélkül. Tudom, hogy ezek a nagy összefogások (Amikor egy 10 fős baráti társaság ugyan azt az öt mondatot megfogalmazva letámad embereket, hogy mutassák ők vannak többségben és nekik van igazuk.), nem csak ellenem szólnak, de mivel egy bizonyos általam írt szó megjelenik több embernél is (vagy ugyanannál, csak másik profillal, lényegtelen), ezért azt hiszem, jogom van egy utolsó kommentet még idebiggyeszteni. És lényegében nem is témaoffolás, hiszen a Kék Bálnás cucchoz tartozik.
Egyébként ez mind szép és jó, hogy megpróbál itt mindenki barátnője kedvére tenni és állást foglalni, de két (vagy egy??) kezemen meg tudom számolni, hogy kik azok akik "szívből szóltak" és nem csak az "erkölcsi normának" akarnak megfelelni a kommentjükkel.
Persze önmagában szörnyű az öngyilkosság, mint jelenség (?), de hahó, senkinek nem tűnik fel, hogy ez a "játék" általi öngyilkosság, nem az a tipikus "depis-vagyok-végzek-magammal" eset, amire az a lelki segély által megfogalmazott száraz válasz, hogy törődésre van szükségük blablablabla...
Nem! Itt arról van szó, hogy akik elkezdték ezt a játékot, egy közösséghez akartak tartozni, csak nem lett túl jó vége.
És szerintem, aki képes kiadni a lakcímét, telefonszámát és családja nevét vagy bármi, igazán személyeset, AZ meg is érdemli a halált... Gondoljatok már bele (a pszichológusi példabeszéd másolása és átfogalmazása közben), most ha tényleg ennyire komoly ez az egész dolog és a csaj/srác végig játssza ezt a játékot és nem öli meg magát (mert megjön az esze és megfutamodik valamilyen csoda folytán, vagy megmenti őt valaki), de nem is szól a rendőrségnek, akkor komolyan arra kell hazamennie egy nap hogy az anyja, apja, testvére(i) halottak, egy kurrrrva játék miatt? Haljon is meg az ilyen, ahelyett, hogy ártatlanokat öljön meg ezáltal közvetve... Beteg elme, ne örökítse tovább a génjeit. És az ilyennek még a családját, barátait sem tudom sajnálni, mert ha legalább egy normális barátja, valami rendes hobbija, vagy szerető családja lett volna, nem tette volna meg...
Tudom, durván hangzik így leírva, de átgondolva ez az igazság.
Én is eljátszottam már a gondolattal, nem is egyszer, de aztán eszembe jutott, hogy mit éreznének a nagyszüleim, a szüleim, a húgom, az igaz barátaim... És hogy annyi helyen nem voltam még, bármikor vége lehet a peches időszaknak... És láss csodát, élek. Tehát inkább ezt kéne átgondolni... Ennyit arról, hogy "akik ilyen kegyetlen dolgokat írnak, biztos sose voltak még mélyponton".
Egyébként ez mind szép és jó, hogy megpróbál itt mindenki barátnője kedvére tenni és állást foglalni, de két (vagy egy??) kezemen meg tudom számolni, hogy kik azok akik "szívből szóltak" és nem csak az "erkölcsi normának" akarnak megfelelni a kommentjükkel.
Persze önmagában szörnyű az öngyilkosság, mint jelenség (?), de hahó, senkinek nem tűnik fel, hogy ez a "játék" általi öngyilkosság, nem az a tipikus "depis-vagyok-végzek-magammal" eset, amire az a lelki segély által megfogalmazott száraz válasz, hogy törődésre van szükségük blablablabla...
Nem! Itt arról van szó, hogy akik elkezdték ezt a játékot, egy közösséghez akartak tartozni, csak nem lett túl jó vége.
És szerintem, aki képes kiadni a lakcímét, telefonszámát és családja nevét vagy bármi, igazán személyeset, AZ meg is érdemli a halált... Gondoljatok már bele (a pszichológusi példabeszéd másolása és átfogalmazása közben), most ha tényleg ennyire komoly ez az egész dolog és a csaj/srác végig játssza ezt a játékot és nem öli meg magát (mert megjön az esze és megfutamodik valamilyen csoda folytán, vagy megmenti őt valaki), de nem is szól a rendőrségnek, akkor komolyan arra kell hazamennie egy nap hogy az anyja, apja, testvére(i) halottak, egy kurrrrva játék miatt? Haljon is meg az ilyen, ahelyett, hogy ártatlanokat öljön meg ezáltal közvetve... Beteg elme, ne örökítse tovább a génjeit. És az ilyennek még a családját, barátait sem tudom sajnálni, mert ha legalább egy normális barátja, valami rendes hobbija, vagy szerető családja lett volna, nem tette volna meg...
Én is eljátszottam már a gondolattal, nem is egyszer, de aztán eszembe jutott, hogy mit éreznének a nagyszüleim, a szüleim, a húgom, az igaz barátaim... És hogy annyi helyen nem voltam még, bármikor vége lehet a peches időszaknak... És láss csodát, élek. Tehát inkább ezt kéne átgondolni... Ennyit arról, hogy "akik ilyen kegyetlen dolgokat írnak, biztos sose voltak még mélyponton".
2017. április 05. 20:01
Egy osztálytársam magába véste a Kék Bálna jelét és sokak szerint meg fog halni, de szerintem nem. Ez olyan fura.
2017. április 05. 21:40
|
elmarcsoúj tag |
Csoport: Tag Csatlakozott: 17.04.05. Hozzászólás: 24 Csatolások: 0 Azonosító: 263473 offline
|
Én is vágdostam már magam igaz nekem semmi családi vagy szerelmi okom nem volt szimplán bele őrültem abba hogy mindenki minden el vár(t) tőlem meg hogy túl kell teljesítenem magam ez pánik betegséghez is vezetett .. Megfordult már többször is a fejemben hogy öngyilkos legyek de mindig eszembe jutott hogy minden ember jó valamiben.. De ezek az emberek kikészült állapotban nem gondolkodnak csak cselekednek de vannak páran akik csak úgy meg tesznek ilyen dolgokat csak hogy ki ne lógjanak a sorból ..
2017. április 06. 09:39
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (AliceLiza @ 2017.04.05. 19:58)
Eskü, utolsó kommentem ide, de egyszerűen nem tudok elmenni a sok lázongás mellett szó nélkül. Tudom, hogy ezek a nagy összefogások (Amikor egy 10 fős baráti társaság ugyan azt az öt mondatot megfogalmazva letámad embereket, hogy mutassák ők vannak többségben és nekik van igazuk.), nem csak ellenem szólnak, de mivel egy bizonyos általam írt szó megjelenik több embernél is (vagy ugyanannál, csak másik profillal, lényegtelen), ezért azt hiszem, jogom van egy utolsó kommentet még idebiggyeszteni. És lényegében nem is témaoffolás, hiszen a Kék Bálnás cucchoz tartozik.
Minden embernél más és más az érzelmi intelligencia. Nálam speciel kiveri a biztosítékot az ilyen jellegű hozzászólás. Nyilván, a te érzelmi intelligenciádat nem üti meg azt a szintet, hogy sajnálni tudjad az áldozatokat, ennyi. Engem és sok más tagot legbelül megérintett, akkor ez neked miért is probléma? Emberek vagyunk, különbözünk, szíved-jogod másképp gondolni, ám érvelésed egyszerűen nem helytálló. Ez a te saját véleményed, a saját aspektusod, amit elfogadunk, de nem tartjuk helyén valónak. Abban valóban igazad van, hogy mindenki a saját Sorsa kovácsa, mivel önként vállalkozik erre a delikvens, és itt jön az a bizonyos de. Attól, hogy felbujtasz valakit gyilkosságra/öngyilkosságra az ugyanolyan bűn, mintha megölnél valakit, és szerintem ez az, amit nem tudsz/nem szeretnél tudomásul venni. Én úgy gondolom, hogy te nem élted meg igazán azt a lelki krízist amit annyira bizonyítani akarsz - te magad írtad le, hogy vannak szeretteid, a nehéz időszakban volt kihez fordulnod. Hidd el, a mai világban nagyon sok szülő elfordul a saját gyerekétől, nem törődik vele annyit, amennyit igényelne, vagy esetleg olyan trauma érte őt (mondjuk bántalmazás, nemierőszak, meghalni látta egy közeli hozzátartozóját stb.), amit tudatalatt a mai napig sem volt képes feldolgozni. Sokszor ezek vezetnek depresszióhoz, bipoláris zavarhoz és egyéb pszichikai megbetegedéshez, majd végül öncsonkításhoz, öngyilkossághoz. Ez egy nehéz téma, sokat lehetne erről írni, beszélni, ám a hozzászólásodból az jön le, hogy valamiért taszítod az ilyen meggyötört lelkek részletesebb tanulmányozását. Te is fejtegeted azt, amit nem tudunk - miért csinálják? Nem tudjuk egyszerűen, hogy ezeknek a fiataloknak mi futott át az agyán, amikor is úgy döntöttek, hogy belevágnak. Nem ismered az érem másik oldalát, de máris elítéled. Azt az állításodat pedig cáfolom, hogy az ilyen ne szaporodjon.
7 felhasználónak tetszik:
Glamster,
madeleine.,
MissTiniStoessel,
silenc,
Szandi0820,
Trapdoor,
itsjustme
2017. április 06. 12:25
Én sajnálom az áldozatokat, hiszen lett volna még nekik esély egy szebb életre, de ez a játék elvette tőlük ezt az esélyt, vagy azt, hogy lássák, még lehet jobb az életük. A játék kitalálója és ezek az úgynevezett 'mentorok' alacsony érzelmi intelligenciával rendelkeznek, valószínűleg pszichopaták.
2017. április 06. 15:46
|
|
Kittistervisszatérő vendég |
Csoport: Tag Csatlakozott: 13.07.28. Hozzászólás: 344 Csatolások: 1 Azonosító: 207481 offline
|
Amilyen kommentek vannak gyerekek...hagyjuk is. A vélemény olyan mint a seggly*k mindenkinek van de senki nem kiváncsi a másikéra.
Akik ezzel a ,,játekkal" játszani akarnak azoknak komoly problémáik vannak de ez nem megoldás, mindenkinek lehet szar napja,hónapja,éve. Nekem is volt tudom milyen de akkor se fogok egy ilyen dologba részt venni, megprobálom egyedül, szülök, netán orvosok segitségével megoldani.
2017. április 07. 00:06
Szerintem azért, mert többen vannak a másik oldalon, mint amin te állsz, nem kellene összeesküvés-elméleteket gyártanod, hogy ellened szövetkeznek és nem is ez a véleményük, szóval kapásból nem értem, hogy miért feltételezel rosszat másokról. A hozzáállásodból ítélve pedig, akárhogy is próbálod elhitetni, valószínűleg f*ngod nincs arról, milyen az, amikor valaki igazán mélyponton van. Az, amit gondolsz, a te véleményed, bár fájt olvasni, hogy harmadjára is leírtad, hogy úgy gondolsz ezekre az emberekre, mint valami genetikai hulladékokra, illetve a családtagjaikra is, holott a depressziót pont nem lehet örökíteni, de ezt fentebb leírták.
Azok pedig, akik ilyenben szenvednek, lehet, hogy pont amiatt is vannak mélyen, mert éppen senki nincs, akihez fordulhatnának, de ebbe szerintem te nem gondoltál bele. Valahol megértem, mert az embernek magától értetődő, hogy legalább egy ember van, akire számíthat, de ez sajnos nagyon sokszor nincs így. Főleg, mert a mentális betegségeknek az is az egyik velejárója, hogy a beteg egyre jobban elszigetelődik, és ha nincsenek körülötte résen mások, akkor bizony ez nagyon könnyen végbemegy. Emberéletekről beszélünk, könyörgöm! És gondolj csak bele, hogy az általad hülyéknek titulált illetők (akik nem hülyék, csak segítségre van szükségük, mert egyedül nem tudnak talpraállni, Istenem, ez tényleg nagy bűn) mi van, ha közben csodás személyiségek, tehetségesek valamiben, vagy annak idején kedveltek voltak sok ember által? Mielőtt csak úgy ráaggatsz egy jelzőt olyanokra, akikről fogalmad sincs, kicsodák, gondolkozz el ezen. A véleményed valószínűleg nem fog változni, de ne másokon értetlenkedj, hogy miért "támadják" be az álláspontodat.
2017. április 07. 10:41
Idézet (Szabe @ 2017.04.07. 00:06)
Szerintem azért, mert többen vannak a másik oldalon, mint amin te állsz, nem kellene összeesküvés-elméleteket gyártanod, hogy ellened szövetkeznek és nem is ez a véleményük, szóval kapásból nem értem, hogy miért feltételezel rosszat másokról.
Nem biztos, hogy többen állnak azon az oldalon, amin te, csak a hozzád hasonlók (akik menőznek azzal, hogy az erkölcsi normálnak megfelelő szöveget írnak) kommentelnek, mert mások (pl én) inkább meg se szólalnak, mert annyira negatív a véleményük, hogy rendesen le se tudnák írni és nehogy tiltva legyenek.
Arról nem is beszélve, hogy akinek nem az a véleménye, mint nektek, megpróbáljátok őket kioktatni és "a helyes útra terelni", ahelyett, hogy rájönnétek, hogy talán nekik van igazuk...
2017. április 07. 13:43
|
|
itsjustmeMolkoholic |
Csoport: Tag Csatlakozott: 12.04.07. Hozzászólás: 6609 Csatolások: 1000 Azonosító: 172899 offline
|
(...)
És szerintem, aki képes kiadni a lakcímét, telefonszámát és családja nevét vagy bármi, igazán személyeset, AZ meg is érdemli a halált... Gondoljatok már bele (a pszichológusi példabeszéd másolása és átfogalmazása közben)
(...)
És szerintem, aki képes kiadni a lakcímét, telefonszámát és családja nevét vagy bármi, igazán személyeset, AZ meg is érdemli a halált... Gondoljatok már bele (a pszichológusi példabeszéd másolása és átfogalmazása közben)
off: vicces, hogy pont te mondod hogy mi, tízfős baráti társaság összefogtunk, csakhogy megmutassuk, nekünk van igazunk. kár, hogy abból a tíz emberből, aki kedvelte a hozzászólásommal, kettővel többször is vitába keveredtem, egyikükkel ráadásul nagyon trágár személyeskedést is tartalmazott a dolog, a többiekkel pedig sosem beszéltem - ja, de, egyikükkel sok éve.
ezzel szemben akárhányszor felszólaltam a véleményed ellen egy-egy topikban, te azonnal rámuszítottad a testvéredet, aki - a te szavaiddal élve - ugyanazt az öt mondatot ismételgette mint te is, csakhogy neked legyen igazad - mondjuk azt szokták mondani, mindenki magából indul ki. részletkérdés, hogy veled rajta kívül senki nem értett egyet, velem meg a topikba írók nagyrésze, de nyilván titkon az egész fórummal puszipajtások vagyunk, az ugye véletlenül sem lehet, hogy nem neked van igazad. hogy is van az, hogy nekünk el kellene gondolkozni azon, hogy nektek van igazatok, de nektek nem a mi esetleges igazunkon?
egyébként nem értem, miért rugózol folyton ezen a lakcím/telefonszám kiadáson, nem írták sehol, hogy kiadták volna bármilyen személyes adatukat is. ha értően elolvastad volna a cikket, ebben is benne van, hogy pont hogy nem adták ki, de mikor ki akartak lépni, mégis a telefonszámukra jött az üzenet a fenyegetéssel. ezért folytatták, mert megijedtek. mint az a cikkben is benne van, lenyomozzák az IP címet, az alapján látható a lakcímed, és feltételezem, mivel telefonra letölthető ez a bálnás dolog, az az app is ki tudja nyerni valahogy a telefonszámot - tehát nem ők adták ki.
mellesleg szívesen beszkennelem neked a papírjaimat, nem "pszichológiai példabeszédeket írok át", pedagógiát tanultam, aminek ugye többek közt az alapja a gyermek- és tinédzserkorban jelentkező problémák megismerése és kiküszöbölése révén az emelt (szociál)pszichológia; ez a szakmám - szóval ez nem jött be.
viszont kétlem, hogy neked bármilyen képesítésed lenne, ami alapján jogosan hülyézhetsz és genetikai selejtezhetsz le embereket, akikről még mindig semmit sem tudunk. a halált pedig krvára nem érdemli meg senki azokon kívül, akik közvetett vagy közvetlen módon, de szándékosan veszik el mások életét.
2017. április 07. 16:11
Idézet (BritGirl @ 2017.04.07. 10:41)
Nem biztos, hogy többen állnak azon az oldalon, amin te, csak a hozzád hasonlók (akik menőznek azzal, hogy az erkölcsi normálnak megfelelő szöveget írnak) kommentelnek, mert mások (pl én) inkább meg se szólalnak, mert annyira negatív a véleményük, hogy rendesen le se tudnák írni és nehogy tiltva legyenek.
Arról nem is beszélve, hogy akinek nem az a véleménye, mint nektek, megpróbáljátok őket kioktatni és "a helyes útra terelni", ahelyett, hogy rájönnétek, hogy talán nekik van igazuk...
Amíg valaki képtelen észérveket alkalmazni ahhoz, hogy egy vitában kifejtse a véleményét, és csak olyanokat mond, hogy "hülye" és egyéb jelzők, addig el sem gondolkozom olyasmin, hogy esetleg valakinek az adott témában igaza van, mert ez nem érvelés.
2017. április 07. 18:35
|
Beylacarter |
Csoport: Kitiltott Csatlakozott: 12.09.22. Hozzászólás: 8612 Csatolások: 2491 Azonosító: 186418 offline
|
Idézet (BritGirl @ 2017.04.07. 10:41)
Már eleve a probléma abban gyökeredzik, hogy kijelentitek, hogy kinek van igaza. Egy vitában szemszögek, álláspontok vannak - te mondasz A-t, a vitapartnered mond B-t. Ilyenkor érvekkel, cáfolatokkal támasztod alá azt, hogy a te szemszöged miért reálisabb, jobb, mint a másiké. Egy vitában senkinek sincs igaza. A lehetőség adott - bárki leírhatja a saját véleményét, nem tiltott. Nyilván, ha olyanról alkotsz ellenvéleményt, amivel a többség nem ért egyet, számíthatsz, hogy többen erős érvekkel fognak rácáfolni. Ez nem kioktatás, csupán csak reagálnak azon állításaidra, amelyek nem állják meg a helyüket. Emberek vagyunk, mindenki mást gondol, más a véleménye, ettől szép a világ.
2017. április 08. 07:42
Idézet (itsjustme @ 2017.04.07. 13:43)
off: vicces, hogy pont te mondod hogy mi, tízfős baráti társaság összefogtunk, csakhogy megmutassuk, nekünk van igazunk. kár, hogy abból a tíz emberből, aki kedvelte a hozzászólásommal, kettővel többször is vitába keveredtem, egyikükkel ráadásul nagyon trágár személyeskedést is tartalmazott a dolog, a többiekkel pedig sosem beszéltem - ja, de, egyikükkel sok éve.
ezzel szemben akárhányszor felszólaltam a véleményed ellen egy-egy topikban, te azonnal rámuszítottad a testvéredet, aki - a te szavaiddal élve - ugyanazt az öt mondatot ismételgette mint te is, csakhogy neked legyen igazad - mondjuk azt szokták mondani, mindenki magából indul ki. részletkérdés, hogy veled rajta kívül senki nem értett egyet, velem meg a topikba írók nagyrésze, de nyilván titkon az egész fórummal puszipajtások vagyunk, az ugye véletlenül sem lehet, hogy nem neked van igazad. hogy is van az, hogy nekünk el kellene gondolkozni azon, hogy nektek van igazatok, de nektek nem a mi esetleges igazunkon?
egyébként nem értem, miért rugózol folyton ezen a lakcím/telefonszám kiadáson, nem írták sehol, hogy kiadták volna bármilyen személyes adatukat is. ha értően elolvastad volna a cikket, ebben is benne van, hogy pont hogy nem adták ki, de mikor ki akartak lépni, mégis a telefonszámukra jött az üzenet a fenyegetéssel. ezért folytatták, mert megijedtek. mint az a cikkben is benne van, lenyomozzák az IP címet, az alapján látható a lakcímed, és feltételezem, mivel telefonra letölthető ez a bálnás dolog, az az app is ki tudja nyerni valahogy a telefonszámot - tehát nem ők adták ki.
mellesleg szívesen beszkennelem neked a papírjaimat, nem "pszichológiai példabeszédeket írok át", pedagógiát tanultam, aminek ugye többek közt az alapja a gyermek- és tinédzserkorban jelentkező problémák megismerése és kiküszöbölése révén az emelt (szociál)pszichológia; ez a szakmám - szóval ez nem jött be.
viszont kétlem, hogy neked bármilyen képesítésed lenne, ami alapján jogosan hülyézhetsz és genetikai selejtezhetsz le embereket, akikről még mindig semmit sem tudunk. a halált pedig krvára nem érdemli meg senki azokon kívül, akik közvetett vagy közvetlen módon, de szándékosan veszik el mások életét.
1 felhasználónak tetszik:
itsjustme
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Victoria Beckham elárulta, mi az az egy dolog a divatban, amit nem enged meg a lányának
Van valami, amit Harper Beckhamnek nem lehet.
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Korábbi alkalmazottja pereli Kylie Jennert
Kiderült, hogy mivel vádolják.
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivágták Sydney Sweeney-t Az ördög Pradát visel folytatásából?
Kivághatták a cameoszerepét.
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Alig takarta valami Charlize Theront az új filmje premierjén
Éppen, hogy nem látszott ki semmi.
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Kiderült, Chris Pine is visszatér-e a Neveletlen hercegnő folytatásában
Megszólalt a könyvek szerzője.
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Lana Del Rey exének fáj, hogy mással van az énekesnő
Clayton Johnson az érzéseiről beszélt.
Járókerettel fotózták David Hasselhoffot
Járókerettel fotózták David Hasselhoffot