Starity

Kék Bálna – Mi is ez a jelenség? (18+)

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2017. április 04. 16:57 #41
Kincses Bogi
Kincses Bogi
❤Mrs Tomlinson❤

StátuszOne Direction szív,One Direction lélek,One Direction fan leszek,amíg csak èlek ❤
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 2422
Csatolások: 73
Azonosító: 236950
Ez egy elmebeteg " játék" . Aki ezt kitalálta annak valami pszichológus kéne. Hát nem szégyelli magát?!
2017. április 04. 17:04 #42
anzi
anzi

StátuszHey girl, open the walls, play with your dolls..
Hozzászólás: 867
Csatolások: 0
Azonosító: 148296
Borzasztó, hogy manapság már vannak ilyen """"""játékok""""""". Remélem az a "kedves úr" akinek ezt a "játékot" "köszönhetjük" hamarosan kifekszik elpusztulni a partra. Remélem hamarosan ez a "csoda" le kerül mindenhonnan.
2017. április 04. 17:05 #43
Kuronekofan
Kuronekofan
visszatérő vendég
Hozzászólás: 208
Azonosító: 227659
Ez nagyon durva. Sosem gondoltam volna hogy ilyen tényleg létezik.. Mert hogy film az oké. Egyszerűen sokkoló számomra ez az egész.. és hogy mennyien meghaltak már ebbe.. Nem tudom felfogni.
2017. április 04. 17:42 #44
stellaxoxo
stellaxoxo
visszatérő vendég

StátuszYou can say what you want about me as long as you pay me
Hozzászólás: 238
Azonosító: 258257
Huha, ez eléggé érdekes. Én csak annak a fasznak (elnézést a káromkodásért, de nagyon felidegesítettem magam) tudok gratulálni aki kitalálta ezt a játékot, vagy dehogy játék ez, nem tudom ezt mivel jellemezni. Már eleve aki játszik ezzel azzal lehet valami gond, mármint ne értsétek félre nem tudom mi volt annak a közel 150 embernek az élet története, csak gondolom én, hogy vannak közülük olyanok akik divatból csinálják ezt, tudjátok, azok a tini picsák akiket elhagyott a palijuk 13 évesen és jajj élete szerelme volt meg minden (most megint nem azokra gondolok akik szép boldog párkapcsolatban éltek és megcsalták őket és annyira szerették a párjukat hogy depresszióba esnek) ugyanez van fiúkkal is. Viszont vannak kivételek akik tényleg igazán depressziósak, akik nem írják ki Facebookra hogy jajj most eret vágok, hanem tényleg olyan problémáik vannak, amiket tizenéves létére lehet nem biír el, pl anyukája sajnos már nem élhet vele vagy értitek ilyen "komoly" dolog miatt fontolgatják hogy véget vessenek az életüknek, de nem azért hogy jajj a onedirection felbomlott megyek eret vágni, nem, nem. Akiknek meg komolyabb bajaik vannak én azt tudom tanácsolni hogy próbáljanak meg reménykedni, hogy igenis te fel tudsz állni, gondolj a barátaidra, rokonaidra hogy értük tarts ki smileeee.gif egy életetek van ne csesszétek el ilyen kék bálna baromságokkal. Akik meg játszanak ezzel menjenek oda a szüleikhez és beszéljenek erről. szerintem a szülő reakciója két nagy pofon lesz hogy gyermekem te tiszta hülye vagy. majd megbeszélitek hogy mi is ez a dolog. De vissza térve a játékhoz. Nem tudjuk hogy akik játszottak vele miért játszottak vele, milyen gondjuk adódott, hisz valszeg tizenévesek voltak, tombolnak a hormonok, komolyan, egy kamasz gyerek szerintem érzelmileg konkrétan olyan lehet mint egy menstruáló nő... na de viccet félre téve. nyílván épp eszű ember nem regisztrál. Szóval ha játszol vele és nincs semmi komoly problémád hagyd a francba szólj szüleidnek és kész, ha meg igenis meg van az okod az öngyilkosságra akkor se tedd! hidd el van aki szeret! van kiút a problémákból! És így legalább ha egyszer lesz családod nem fogod engedni a gyerekeidnek hogy ilyen történjen velük! Szóval kitartást az ilyen embereknek smileeee.gif Ez egy gyökér szadista játék aki kitalálta az egy akkora barom lehet, nem is értem.
2017. április 04. 18:02 #45
stellaxoxo
stellaxoxo
visszatérő vendég

StátuszYou can say what you want about me as long as you pay me
Hozzászólás: 238
Azonosító: 258257
És kihagytam (mindig kihagyok dolgokat lö memória :DDD) a szerelmeseket ( doktorálhatnék ebből a témából szal nyugi tudom mit beszélek! wink.gif ) is azok közül akik öngyilkossági kísérlet elé akarnak állni. Mert hát ugye milyen kamasz az akinek nincs szerelme, már oviba tuti tetszett mindenkinek valaki, de ez csak később kezd el tovább alakulni. na most vannak azok akik nagyon nagyon imádnak valakit, hogy ő a mindenük. aztán egyszer csak az imádottjának lesz esetleg valakije, vagy lepattintja és ettől vannak akik depressziósak leszenek! mondjuk pl vegyük a Rómeó és Júlát. Ott is, Júlia tetsz halott lesz, de ezt Rómeó nem tudja, ezért mivel annyira szerette párját megölte magát! Ez most bármilyen nyálas de ma is elő fordulhat!! szal lehet hogy valaki emiatt kék bálnázik... gondolom én!! na mindeg yez nem tartozik annyira nagyon ide, de szeretem az ilyen témákat szal ha van valakinek ilyen sztorija írja meg nyugodtan nekem üzenetben mert imádom ezeket olvasni <3 mármint nem a szenvedést hanem ezeket az aranyos love sztorikat biggrin.gif de az elkeseredett emberek történetei is érdekelnek! azokon legalább tudok segíteni is smileeee.gif))
2017. április 04. 18:10 #46
- törölt felhasználó -    
Taps.Taps.Taps.Csak gratulálni tudok annak a húgy agyú gyökérnek , aki elterjesztette ezt az istenverte játékot....
2017. április 04. 18:28 #47
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Évek óta nem olvastam ennyire elgondolkodtató, ennyire informatív cikket. Briliáns cikk lett, köszönjük! meghajolo.gif

Néhány hónapja botlottam először fészbukon a Kék bálnába, amikor is még arról írtak, hogy az északi térségben vált divatossá, és magyar áldozata egyelőre nincs. Pár héttel később pedig arról számoltak be, hogy egy debreceni fiatal is életét vesztette ezáltal. Sosem értettem és most sem értem azokat a kommenteket, amelyekben állításotok szerint az illetőnek feltűnési viszketettsége van, vagy csak aki hülye az haljon meg. Hogy lehet egyáltalán ilyet mondani? unsure.gif Emberek haltak meg, akik gyerekek voltak, könyörgöm! Erre szimplán csak az a válaszotok, hogyha hülye, akkor dögöljön meg? Érdekes gondolkodás, az biztos. Ez a "jelenség" tökéletesen rámutat arra, hogy a mai kamaszok mennyire instabilak a mai modern világban. Nincsen önbizalmuk, nincsenek ambícióik, életcéljuk, elhanyagoltnak érzik magukat és szeretetre éheznek. Hiába is van meg a legújabb ájfón, ha azt a lelkitörődést nem kapja meg, mint amit egy emberi lény igényel. Ráadásul nem véletlenül a tizenéves korosztályt célozta meg - ők a legmanipulálhatóbbak. Sajnos 16 éves koromban nekem is volt egy masszív, depresszív időszakom, akkor döbbentem rá, hogy valamennyi szuicid hajlam bennem is van. Simán elképzelhetőnek találom, hogyha akkor ez a játék megtalál, talán ma már nem pötyöghetném ezt a hozzászólást. Úgy gondolom, hogy akik hozzászólásaikban szemernyi empátiát sem mutatnak embertársaik felé, azok sosem voltak ebben a helyzetben - nem tudják igazán, hogy milyen úgy felkelni minden reggel, hogy az embernek halálvágya van, és azt akarja, hogy ez legyen végre az utolsó, csak múljon el a fájdalom és a szenvedés. A Kék bálna áldozatai pontosan ilyen depresszív lelkiállapotban voltak, akik szerintem előbb vagy utóbb amúgy is megtették volna. Nem tudhatjuk, hogy az áldozatok fejében mi is játszódhatott le pontosan, milyen impulzív negatív érzelmek vették őket rá arra, hogy a halál az egyetlen kiút. Agymosás lenne? Hmmm... meglehet, ki tudja. Bár a játék kitalálói inkább csak rájátszanak, és még jobban adják a lovat az elkeseredett kamasz alá. Elvégre, ha valaki folyton azt mondja neked, hogy valamit képtelen vagy megcsinálni, egy idő után te magad is elhiszed, és meg sem próbálkozol vele. Elkönyveled magadban, hogy úgyis kudarc lenne, miért is próbálkozz akkor? Aki meg kitalálta, az tényleg egy pszichopata, aki abban leli örömét, hogy ártatlan, érzelmileg instabil kamaszokat hajszol a halálba. Nyilván, mindenkinek megvan az esélye, hogy elkerülje ezt az elmebeteg játékot, ám én mégis úgy gondolom, hogy a modern kütyüink, az internet és a közösségi média felszínessé, jellemtelenné, céltalanná teszi a mai társadalmat. Részben ebben gyökeredzik a probléma, ez pedig igen is nagy baj.

Örülök, hogy itt is megjelent egy tájékoztató cikk. Nem folytathatunk struccpolitikát, beszélni igen is kell róla.
7 felhasználónak tetszik: madeleine., Trapdoor, LeerdammerGirl, silenc, Diala, Szandi0820, itsjustme
2017. április 04. 18:36 #48
- törölt felhasználó -    
Én csak azt mondom, hogy aki ilyeneket kipróbál, az meg is érdemli a halált. Mindenre van megoldás, még arra is, hogy hogyan lehet megszabadulni a depressziótól. Nem beletörődni kell, hanem megpróbálni kijutni ebből. Már attól is kiráz a hideg, ha valaki karcol a karjába. Az összes ilyen hülye legtöbbször divatból csinálja ezt. "Fake depressziósok"
Ez a megoldás, hogy eldobják az életüket? Nem. Ha valaki tényleg depressziós, és szeretne boldog lenni, akkor tegyen is érte, ne legyen öngyilkos -vagy ne ölesse meg magát, mert ugye ha nem csinálják meg a feladatokat akkor meggyilkolják őket- hanem inkább menjen pszichológushoz, vagy valami, DE EZ NEM MEGOLDÁS.
2017. április 04. 18:39 #49
wewearblack
wewearblack
banshee queen

StátuszI ignore the pain ‘cause the pain will never stop
Hozzászólás: 1389
Csatolások: 72
Azonosító: 258531
Hát én nem fogok sajnálkozni, szíve joga mindenkinek, hogy játszik e vagy sem, a lehetőség adott, onnantól már az illető döntése. Egyébként már a csapból is ez folyik, nagyon kezd irritálni, hogy iskolában is ezt hallgatom egész nap, és nincs olyan pillanat mikor ne jönne velem szembe kék bálnás cucc. Majd ez a téma is elcsendesül mint minden más:-)
2017. április 04. 18:44 #50
Eibhlin
Eibhlin
új tag
Hozzászólás: 27
Azonosító: 222907
Aki azt írja erre hogy aki hülye haljon meg, annak az érzelmi intelligenciája a mínuszokat verdesi. Könyörgőm akárhogy hal meg valaki az ugyanúgy halál, és maradandó fájdalom a család a barátok számára. A mai rohanó világban nagyon kevesen veszik észre ha valakinek komoly lelki gondjai vannak, ha mégis észreveszik nem biztos hogy elmondja mert vagy nagyon mély a seb vagy szégyelli az illető. Nem látunk bele a másik fejébe, életébe és ugyanis a kamaszkorban a legsérülékenyebben érzelmileg az emberek. Szerintem majdnem mindenki elgondolkozott az öngyilkosságon futólag is, de sajna ezekben az esetekben nem az élet győz..
Az a legszomorúbb ebben hogy az életük jóra is fordulhatott volna de már sosem tapasztalhatják meg. Ezeknek a szadista állatoknak akik kitalálták egy életfogytiglan is kevés. Ha több megértés szorulna az emberekbe talán kevesebb ilyen eset is történne..
Amugy a játék úgy lett kitalálva hogy az arra fogékony és instabil személyek találjanak rá aztán fokozatosan elvették a kedvüket az élettől is..
Megtanulhatnám már hogy mindig van lejjebb sad.gif
4 felhasználónak tetszik: madeleine., itsjustme, LeerdammerGirl, Grace Benning
2017. április 04. 19:00 #51
- törölt felhasználó -    
Borzasztó, hogy ilyen elmebeteg emberek léteznek, akik azt élvezik, hogy fiatalokat vesznek rá arra, hogy öngyilkosok legyenek. Mivel már mindenki erről beszél, így aki arra készül, hogy belép ebbe a "szektába", az tisztában van vele, hogy a végén mit kell tennie. Tehát, aki belép az előbb utóbb úgy is véget vetett volna az életének..ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy meg is érdemlik. De ahogy a cikk is írja, különböző dolgokat kell tenniük a testükkel és ezt senki nem veszi észre? Emberek figyeljünk már egymásra egy kicsit! És ha ez/ezek az ember/emberek le tudják nyomozni a résztvevőket, akkor a játék kitalálóját nem tudják???
2017. április 04. 19:04 #52
band_obsessed_idiot
band_obsessed_idiot
visszatérő vendég

StátuszI'd rather be hated for who I am, than loved for who I'm not.
Hozzászólás: 167
Azonosító: 259052
Én soha nem próbálnám ki, viszont nem egy hozzám közel álló személyen kell rajta tartanom a szemem, ami kikészít...
2017. április 04. 19:05 #53
Claire12
Claire12
visszatérő vendég

StátuszNow or never
Hozzászólás: 419
Csatolások: 43
Azonosító: 248699
Csak egy vidis beszélt róla tudomásom szerint.
2017. április 04. 19:26 #54
Mollyka0011
Mollyka0011
visszatérő vendég

StátuszJust a little nasty, but always kept it classy
Hozzászólás: 364
Csatolások: 1
Azonosító: 163967
Elég! Én értem, hogy megelőzés, meg minden, de már kicsit unalmas, hogy a csapból is ez folyik és sehova nem lehet úgy belépni, hogy nem ezt nyomnák naponta 100000x az arcunkba. Mindenkinek megvan a döntésekre a joga, ha valaki játszani akar vele, akkor játsszon. Aki ilyen elmebeteg "játékot" kipróbál, az meg is érdemli, hogy az történjen vele ami. (jelen esetben az öngyilkosság)
2017. április 04. 19:28 #55
Qweerty
Qweerty
visszatérő vendég

Státuszyour silence is my favourite sound
Hozzászólás: 113
Azonosító: 259127
Nem hülye az a fiatal, aki ebbe belecsöppen. Csupán nem találja a helyét a világban, vagy éppen egy magányos korszakot él és csak ezt találja a helyes útnak, figyelemre éhes - ezáltal befolyásolható (valljuk be ez a mi korunkban gyakori probléma).
Nem mindenki lehet éppen olyan erős, mint TE vagy bármelyikünk, aki ezt a "játékot" badarságnak találja.
Az, hogy valaki kihasználja, az érzelmileg labilis fiatalokat és degradálóan veszi rá őket, hogy vessenek véget az életüknek (gondolok én olyanra, hogy videózza le, ahogy lop egy boltból, ahogy bálnát karcol a kezébe) az NEM NORMÁLIS.
Az, hogy másokat ilyen egészségtelen módon vonszoljanak öngyilkosságba számomra hihetetlen és feldolgozhatatlan. El sem tudom képzelni, hogy ki leli örömét ebben.
Elkeserítő számomra, hogy az emberek többségének sikerül ezt véghez vinnie és vad idegenek hatására képesek véget vetni a SAJÁT ÉLETÜKNEK. Ez egy olyan dolog, amit sürgősen meg kell állítani, mert egyre súlyosabb következményei lesznek.
4 felhasználónak tetszik: madeleine., itsjustme, LeerdammerGirl, Grace Benning
2017. április 04. 19:35 #56
szora16
szora16
visszatérő vendég
Hozzászólás: 171
Azonosító: 199369
köszönöm, hogy végre itt is lett róla cikk smileeee.gif fontos
2017. április 04. 19:39 #57
Hello7
Hello7
új tag
Hozzászólás: 61
Azonosító: 251916
Nem most kellett volna erről írni legelőször.
2017. április 04. 19:47 #58
ciel
ciel
Carat
Hozzászólás: 2897
Azonosító: 163123
Ebben az egészben az is rossz ráadásul, hogy a kommentek csak alátámasztják azt, hogy mért döntenek tinédzserek az öngyilkosság mellett. Több empátia kellene a világba sad.gif
5 felhasználónak tetszik: madeleine., itsjustme, Grace Benning, LeerdammerGirl, Szandi0820
2017. április 04. 19:48 #59
- törölt felhasználó -    
Idézet (Claire12 @ 2017.04.04. 19:05)
Csak egy vidis beszélt róla tudomásom szerint.

Rengeteg YouTuber beszélt már róla. smileeee.gif A "nagyobbak" közül, akikről én is tudok például Szefi, OwnMcKendry, GoodLike, Paul Street és valószínűleg nemsokára Fira is fog róla videót (vagy streamet) készíteni, és majdnem, hogy biztos vagyok benne, hogy a híresebbek közül többen is ejtettek már szót róla, vagy ha nem, akkor fognak. Több olyan videó-forrásból is dolgoztam, amiket kisebb, feltörekvő videósok csináltak, temérdek ilyen tartalmat lehet mostanában a YouTube-on találni. És még csak magyar példákat hoztam.
2017. április 04. 19:57 #60
- törölt felhasználó -    
Tudom, szivtelen vagyok, de nem sajnalom azt aki meghalt, sem a csaladjat vagy a baratait. Ha lettek volna normalis baratai es szerető családja akkor nem vetemedik ilyenre.

Az meg hogy fenyegetik a csaladjat magara vessen, minek adta meg a lakcimet meg telefonszamot, szulok nevet stb...
En orulok hogy az ilyenek nem szaporodnak tovabb.
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!