Starity

A Disney búcsút mond a rajzolt hősöknek

8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2013. március 11. 22:25 #121
ColorBird
ColorBird
くそくらえ

Státuszstan LOOΠΔ stan talent
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 1780
Csatolások: 4
Azonosító: 193475
Szerintem nem azért kaszálnak többet.
1 felhasználónak tetszik: Charlotte Benning
2013. március 11. 22:40 #122
BellaLove
BellaLove
♥Young, Wilde and Free♥

Státusz~ One ℬig ℛoom ℱull a ℬad ℬitches~ *w*
Hozzászólás: 1037
Csatolások: 0
Azonosító: 180095
Szerintem ez nem helyes mert ezt a csatornát walt disney-ről nevezték el! És nem olyan jó döntés olyat csinálni amit ő nem akar! megértem hogy a világ fejlődik de ez már sok.! ha Disney csatorna akkor disney-s legyen ne más!
2013. március 11. 22:56 #123
cappy007
cappy007

StátuszWe accept the love we think we deserve...
Hozzászólás: 884
Azonosító: 125876
Ez mennyire illúzióromboló! Ráadásul kijelentik, hogy a régi, hagyományos rajzfilm nem hoz eleget a konyhára..Úgy gondolom, ez aljas kijelentés volt. Lassan tényleg eltűnik minden régebbi, "divatjamúlt" dolog, szokás a világból. Rendkívül szomorúnak tartom, hogy a Disney mesék lényegét megölik. Lehetséges, hogy a gyerekeim, unokáim már nem fogják tudni, milyen jó is volt az én generációm gyermekkora..sad.gif
2013. március 11. 23:49 #124
Glamster
Glamster

Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 3280
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Pont az elmúlt héten ültem neki visszanézni a régi Disney meséket, túl vagyok az Ariel első és a második részén, ma pedig a Hamupipőkét néztem. Hihetetlen, mennyire el tud még varázsolni és le tud kötni wub.gif Olyan, mintha abban az egy óra 10 percben valami kellemesebb, szerethetőbb helyen lennék. Fantasztikus remekművek.
Ugyanakkor azt kell mondanom, én az Aranyhajat is nagyon élveztem. blush.gif A Disney-nek is haladnia kell a korral, és ameddig a mozivászonra Aranyhaj-stílusú meséket visz és nem azt az Indul a Risza(?) szégyent, én elfogadom a döntésüket.
2013. március 12. 07:19 #125
sMokEe.cLouD
sMokEe.cLouD
Makaveli
Hozzászólás: 3052
Csatolások: 1445
Azonosító: 191058
Ez nem jó hír.Egy magamfajtának sokkal nagyobb élvezet egy kézzel rajzolt mesét nézni. Engem nem hoz lázba a 3D-s mese..
2013. március 12. 07:29 #126
Süty
Süty
ღMaybe,Onceღ™

Státusz"No Hay Nada Más De Lo Previsto"
Hozzászólás: 3297
Csatolások: 579
Azonosító: 133242
Glamster teljesen egyet értek!! ne értem hogy miért akarnak meggazdagodni más terveiből,elképzeléseiből úgy hogy ráadásul elrontják azt..-.- sad.gif
2013. március 12. 07:37 #127
- törölt felhasználó -    
Idézet (PinkBarbie @ 2013.03.11. 22:23)
Én asszem még egyszer se láttam ilyen mesét, esetleg a Pinocchio-t. Régen nem volt Disney csatornám és azért.

Nekem kiskoromban az összes klasszikus Disney VHS-en volt meg (volt ami angolul magyar alámondással). Három gyereket szolgáltak ki nálunk ezek a mesefilmek. Engem, öcsémet, húgomat. Mára mind felnőttünk. És most már mindent meg lehet venni DVD-n, vagy le lehet tölteni netről. Menj fel a Filmlift nevű oldalra, ott sok régi, klasszikus film, rajzfilm, mesefilm van. Én is most onnan szemezgetek.
2013. március 12. 07:39 #128
- törölt felhasználó -    
Idézet (cappy007 @ 2013.03.11. 22:56)
Ez mennyire illúzióromboló! Ráadásul kijelentik, hogy a régi, hagyományos rajzfilm nem hoz eleget a konyhára..Úgy gondolom, ez aljas kijelentés volt. Lassan tényleg eltűnik minden régebbi, "divatjamúlt" dolog, szokás a világból. Rendkívül szomorúnak tartom, hogy a Disney mesék lényegét megölik. Lehetséges, hogy a gyerekeim, unokáim már nem fogják tudni, milyen jó is volt az én generációm gyermekkora..sad.gif

Ez azért van, mert a tesztvetítéseken is a vénségek ülnek, nem a célközönség. Én azt csinálnám, hogy ha már rajzfilm, akkor teleraknék egy 200-300 fős termet gyerekekkel, és szülőkkel. Velük nézetném meg, hogy vajon nekik tetszik-e. Ha tetszik, akkor jó, ha nem, mert unatkoznak, a gyerekek nem értik a történetet, a szöveget, akkor ott valami nagyon nem jó. Így kéne csinálni, és egyből látnák, mi az, amit a gyerekek szeretnek, mi az, amit nem. De egyszerűen nincs választási lehetőség sz*r és sz*r között, akkor persze, hogy a gyerekek többsége nem is tudja, mi a jó.

Az Aranyhajról meg annyit, hogy egy borzadány. Megpróbáltam megnézni, az első húsz perc után kinyomtam. Az ellenségemnek sem ajánlanám azt az élményt. A mai napig próbálom kiverni a fejemből a látottakat. bad.gif bad.gif bad.gif bad.gif bad.gif bad.gif bad.gif
2013. március 12. 09:14 #129
BubuMaci6277
BubuMaci6277
új tag

StátuszProvehito In Altum
Hozzászólás: 75
Azonosító: 182131
Idézet (Mary Alice Brandon @ 2013.03.11. 19:25)
Először is: a Micimackó átlagosan elég sok családnak megvan otthon a polcon. Egyértelmű, hogy nem fizetnek a moziért.
Másodszor: A hercegnő és a béka nem igazán (filmes viszonyban)hozott kevesebbet mint a Bolt. 
Nem a CGI ellen van kifogásom, hanem csak szerintem nem kellene lemondani teljesen a rajzolt karakterekről.
HANGULATUK VAN!

De nem véletlenül van kiemelve, hogy a 2011-es Micimackó. Mert az nem az a Micimackó, ami otthon van neked, vagy nekem... ( http://www.youtube.com/watch?v=SPokq51yJm8 ).

Egyébként meg nem hinném, hogy a kézzel rajzoltságnak kéne betudni a bevétel csökkenését... hanem inkább annak, hogy nem biztos, hogy az elkészült történet bevonzza-e a közönséget a mozikba. Pl. a Boltot egyáltalán nem láttam, mert egyszerűen nem érdekelt se a karakter, se a sztori, egyszerűen nem szimpatizáltam az egésszel. A Micimackó meg... Hát... a klasszikus mesét mindenkinek illett legalább egyszer látni, de főleg olvasni. Talán nem véletlenül vette meg annak idején a Disney a megfilmesítés jogát. A többi Micimackó (és barátairól szóló) filmet nem láttam, mert egyszerűen nem adta vissza azt a hangulatot amit az eredeti. Más kérdés viszont a rajzfilmsorozat, amit nagyon szerettem és szeretek a mai napig, ez pedig annak tudható be, hogy gyerekkoromban minden vasárnap ott ültem a TV előtt és vártam az MTV-n (Magyar Televízión) a Disney meseválogatást. Gondolom az itt jelenlévők nagytöbbségének nem mondok vele sokat, mert az után születtek, hogy annak a műsornak vége lett volna :/
2013. március 12. 09:26 #130
- törölt felhasználó -    
Én még láttam a Walt Disney bemutatja c. vasárnapi műsort. Felvettük a Kacsameséket, meg a Csipet Csapatot VHS-re. Az egyetlen, ami nem jött be, az a Balu kapitány volt. Megnéztem, de nem volt a kedvencem. A mai napig sem az. Viszont a Micimackó sorozatot szerettem. A klasszikus könyv meg is van régi kiadásban, a klasszikus rajzfilm is megvolt VHS-en, míg az idő vasfoga el nem koptatta.

Egyébként részben igazad van, de ezeknek a CGI-os meséknek már nincs történetük, a karakterek bugyuták, a szöveg jó részét a gyerekek meg sem értik. A régi, kézzel rajzolt Disney-meséknek van hangulatuk, van bennük valami, ami leköti a gyerekeket. Mert melyik kislány ne szeretne hercegnő lenni, és melyik kisfiú ne lenne szívesen hős lovag, vagy herceg, aki megmenti a hercegnőt?
2013. március 12. 10:16 #131
Sally Sparrow
Sally Sparrow
Londonb*zi chenoista

StátuszSoy una chica húngara, chenoísta y apasionada por Londres.
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 10969
Csatolások: 8081
Azonosító: 128114
Idézet (BubuMaci6277 @ 2013.03.12. 09:14)
Pl. a Boltot egyáltalán nem láttam, mert egyszerűen nem érdekelt se a karakter, se a sztori, egyszerűen nem szimpatizáltam az egésszel.

Én megnéztem és nem rossz, megvan DVD-n is. Bár tény, hogy a sztori nem akkora egetrengető dolog, de van tanulsága és jó a humora is. Szerintem.

Idézet (BubuMaci6277 @ 2013.03.12. 09:14)
A Micimackó meg... Hát... a klasszikus mesét mindenkinek illett legalább egyszer látni, de főleg olvasni. [...] Más kérdés viszont a rajzfilmsorozat, amit nagyon szerettem és szeretek a mai napig, ez pedig annak tudható be, hogy gyerekkoromban minden vasárnap ott ültem a TV előtt és vártam az MTV-n (Magyar Televízión) a Disney meseválogatást. Gondolom az itt jelenlévők nagytöbbségének nem mondok vele sokat, mert az után születtek, hogy annak a műsornak vége lett volna :/

Nekem mondasz, én is néztem, meg szombaton is a Knight Ridert és a hupikék törpikéket. Viszont Micimackó nálam tiltólistás, idegesít, ki nem állom, bugyuta, nem szeretem... rolleyes.gif

Idézet (Charlotte Benning @ 2013.03.12. 09:26)
Mert melyik kislány ne szeretne hercegnő lenni[...]?

Jelen! biggrin.gif
2013. március 12. 10:26 #132
alexaL.o.L.
alexaL.o.L.
új tag

StátuszOff.... :/
Hozzászólás: 21
Azonosító: 197255
Én nagyon sajnálom. Szerettem a Disney mesehőket. sad.gif Olyan szomorú, hogy már lassan mindent átvesznek a gépek... sad.gif
Ezzel nem azt mondom, hogy én is technika gyűlölő vagyok, hisz hasznos, csak azért nem kéne mindent otthagyni, mert "vannak elektronikus változatok" sad.gif
2013. március 12. 13:50 #133
- törölt felhasználó -    
Pont most néztem meg a Disney-féle Hófehérkét. És még mindig imádom. Az élményt össze sem lehet hasonlítani egy CGI-os Aranyhajjal, mert nem lehet. Az Aranyhaj a lába nyomába nem ér, és soha nem is fog az én szememben. Számomra a Disney-mese 2D-s, kézzel rajzolt, és nem ilyen 3D-s értelmetlen szutyok.
2013. március 12. 16:29 #134
Hustler
Hustler
­
Hozzászólás: 1521
Csatolások: 89
Azonosító: 176857
Most biztos sokan utálni fognak, de én nem bánom. Szerettem a Hamupipőkét, Hófehérkét, Kishableányt satöbbit kisebb koromban, de úgy gondolom, ha a történet nagyon jó, és minden igényesen meg van csinálva, akkor a "gépies" rajzfilm százszor élvezetesebb. Sokkal szebb a látványvilág. A technika fejlődésével persze, hogy inkább emellett a módszer mellett döntenek, mikor gyorsabb megcsinálni. Nem kell 2300-ban is Miki egeres képi színvonalú rajzfilmeket nézni. El kell fogadni, hogy ez már nem így működik.

Egyébként nem tudom, mi bajotok az Aranyhajjal. Én imádom, kétszer láttam, és valószínű, hogy fogom még párszor életem során. Nagyon szép.
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2013. március 12. 17:41 #135
Weronycaaa_69
Weronycaaa_69

StátuszDance is the hidden language of the soul..
Hozzászólás: 1214
Azonosító: 130425
Kár sad.gif Nagyon szeretem a rajzolt meséket
Mondjuk az Aranyhajat is nagyon szeretem smileeee.gif
De a rajzolt mesék nekem akkor is jobban tetszenek
2013. március 12. 19:32 #136
angel000girl
angel000girl
Hozzászólás: 814
Csatolások: 36
Azonosító: 189277
A rajzolt mesék sokkal élvezetesebbek ,mint a 3D-sek és sokkal aranyosabbak. Elszomorít ,hogy már nem fognak ilyen meséket készíteni. sad.gif
2013. március 12. 19:58 #137
Kimberly
Kimberly
visszatérő vendég
Hozzászólás: 131
Csatolások: 319
Azonosító: 153319
szomoru vagyok,azt hittem legalabb ez az egy megmarad meg az en gyerekkorombol
2013. március 12. 21:56 #138
- törölt felhasználó -    
pedig ezek voltak az igazi Disney mesék.:|
2013. március 13. 07:31 #139
- törölt felhasználó -    
Idézet (Hustler @ 2013.03.12. 16:29)
Most biztos sokan utálni fognak, de én nem bánom. Szerettem a Hamupipőkét, Hófehérkét, Kishableányt satöbbit kisebb koromban, de úgy gondolom, ha a történet nagyon jó, és minden igényesen meg van csinálva, akkor a "gépies" rajzfilm százszor élvezetesebb. Sokkal szebb a látványvilág. A technika fejlődésével persze, hogy inkább emellett a módszer mellett döntenek, mikor gyorsabb megcsinálni. Nem kell 2300-ban is Miki egeres képi színvonalú rajzfilmeket nézni. El kell fogadni, hogy ez már nem így működik.
Egyébként nem tudom, mi bajotok az Aranyhajjal. Én imádom, kétszer láttam, és valószínű, hogy fogom még párszor életem során. Nagyon szép.

Igen, látvány! Ez a kulcsszó, mert nem a történet a lényeg sajnos most már, hanem a látvány. Ezzel lehet most mindenkit becsalni a moziba. De felőlem lehet a látvány akármilyen szép, ha a történet értelmetlen, bugyuta. Sajnálom, hogy a Disney idáig alacsonyítja le magát, hogy minden csak a pénzről, a futószalagon való gyártásról szól. Ez már nem Disney. T_T
Egyébként sajnálom, hogy a gyorsaság a minőség rovására megy, pedig nem így kéne lennie. Nekem semmi bajom a technikával, de a Disney pont a kézzel rajzolt rajzfilmjeiről vált híressé, és én úgy vélem, van, amin nem kellene változtatni.
2013. március 13. 07:39 #140
- törölt felhasználó -    
Idézet (angel000girl @ 2013.03.12. 19:32)
A rajzolt mesék sokkal élvezetesebbek ,mint a 3D-sek és sokkal aranyosabbak. Elszomorít ,hogy már nem fognak ilyen meséket készíteni. sad.gif

Pontosan. Sokkal kedvesebbek, barátságosabbak a rajzolt figurák, mint a 3D-sek. Nem azt mondom, hogy minden CGI ronda, de a legtöbb igen. Sőt, sokszor én magam is megrémülök tőlük felnőtt létemre.

Disney annak idején a céget azért hozta létre, hogy örömet okozzon a gyerekeknek, szórakoztassa őket. Nem a pénzért csinálta, hanem azért, hogy a gyerekek is jól szórakozhassanak, míg a szülők dolgoznak. A Hófehérke (1937-es!) elejére pl. ez van írva: "Hálás köszönetemet fejezem ki mindenkinek, akik közreműködtek, hogy létrejöhessen ez az alkotás. Walt Disney (1937)"

A Hófehérkén 200 igazi művész dolgozott, míg a ilyen Aranyhajhoz elég 2-3 ember. Hol van a CGI a klasszikushoz képest? A klasszikus Disney mind látványvilágban - éspedig ugye a Hófehérke majdnem 80 éve készült -, mind történetben, mind karakterekben messze felülmúlja a 3D-s animációs filmeket. És gondoljunk bele, hogy 70-80 éve kézzel készítve is minőségi mesék jöttek létre a Disney-nél. Ha csak a látványt nézzük, sokkal szebbek, mint a maiak. Kár, hogy már ezt is elveszik a mai gyerekektől, és kapják a sok sz*rt. És sajnos az unokáink, hacsak nem töltjük le nekik a klasszikusokat, már nem fogják tudni, mi is a jó, nem fognak tudni válogatni, nem lesz összehasonlítási alapjuk, és nem fogják tudni, mi az a kézzel rajzolt animáció. Mert ezek a mesék lehetnek egyesek szemében elavultak, de örök darabok, klasszikusak. Szerintem 5 év múlva az Aranyhajra senki sem fog emlékezni, de egy Hófehérkére, Micimackóra, Kis hableányra igen. Ezek a rajzfilmek ugyanis a történelem részei, és időtállóak. Mindig is azok maradnak.
8 oldal 1 2 3 4 5 6 7 8
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!