Starity

Milyen filmet láttál legutóbb? II.

710 oldal 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2011. november 20. 09:43 #3261
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.11.20. 09:40)
Sir Michael Gambon nem szereti a Harry Pottert és egy interjúban azt nyilatkozta, hogy nem látja miért a nagy felhajtás a történet körül, a film rombolja az illúziót, a könyv pedig nem nagy szám, nem érti, nem látja értelmét olvasni a könyveket. Talán ez az oka? think.gif Én egyébként egyetértek veled ebben is bár szerintem a harmadik film lett a legjobb biggrin.gif

heehhe! smileeee.gif
nahh ha már mágusok! biggrin.gif
még jó hogy Sir Ian Mckellen viszont imádja Tolkien könyveit és ez meg is látszott Mckellen Gandalfján! meghajolo.gif
4 felhasználónak tetszik: ophely88, Bessie, tya04, CandUs
2011. november 20. 10:11 #3262
Bessie
Bessie
Jung Kook

Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 15798
Csatolások: 67785
Azonosító: 27941
Idézet (gonzales7 @ 2011.11.20. 09:43)
heehhe! smileeee.gif 
még jó hogy Sir Ian Mckellen viszont imádja Tolkien könyveit és ez meg is látszott Mckellen Gandalfján! meghajolo.gif

Legkedvesebb trilógiám és úgy általában is a legkedvesebb filmem. blush.gif
2 felhasználónak tetszik: ophely88, gonzales7
2011. november 20. 10:13 #3263
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 7455
Csatolások: 0
Azonosító: 157806
Idézet (gonzales7 @ 2011.11.20. 09:43)
heehhe! smileeee.gif 

Én egyébként olvastam a könyvet és ha jól emlékszem, ott is meg volt az említett jelenet, de abban Harry meztelen volt. biggrin.gif
2011. november 20. 10:19 #3264
- törölt felhasználó -    
Idézet (Bessie @ 2011.11.20. 10:11)
Legkedvesebb trilógiám és úgy általában is a legkedvesebb filmem. blush.gif

asszem 3-szor vagy lehet négyszer néztem meg a Szövetségét moziban, 2-szer a Két tornyot, és 2-szer a Király visszatértet!különböző mozikban! biggrin.gif bóklásztam és mindig egy mozi volt az utamban és mindig játszották valamelyik részt így meg kellett nézni! biggrin.gif

bár abszolút csúcs tartó nálam a Star Wars 1.rész:Baljós Árnyak amit 6-szor néztem meg moziban! biggrin.gif
2011. november 20. 10:20 #3265
- törölt felhasználó -    
Idézet (ophely88 @ 2011.11.20. 10:13)
Én egyébként olvastam a könyvet és ha jól emlékszem, ott is meg volt az említett jelenet, de abban Harry meztelen volt.  biggrin.gif

hmmm!asszem nem ezen múlt a dolog! rohog.gif
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. november 20. 10:34 #3266
ophely88
ophely88
time lady

Státuszwaiting for a mad man in a blue box ....
Hozzászólás: 7455
Azonosító: 157806
Idézet (gonzales7 @ 2011.11.20. 10:20)
hmmm!asszem nem ezen múlt a dolog! rohog.gif

Nem, nem ezen. rohog.gif Én úgy tudom, Daniel bele is ment volna, csak a Warner Bastards ( rohog.gif) mondta, hogy nem. A könyvben másabb volt ez a jelenet. Sokkal átütőbb, érzelmesebb és tartalmasabb, a filmben nekem hézagpótló jelenetnek tűnt és nem sikerült visszaadni a könyvbéli jelenetet de számomra nem is ez volt a legnagyobb csalódás, hanem a Ron és Hermione közti csók illetve Voldemort halála. Valahogy egyiket sem így képzeltem el. mellow.gif
5 felhasználónak tetszik: gonzales7, Domcicc, funny18, tya04, CandUs
2011. november 20. 12:23 #3267
House Of Wax
House Of Wax
Hozzászólás: 14670
Csatolások: 120207
Azonosító: 57759
Valami Amerika 2
9/10 heart.gif
2 felhasználónak tetszik: Adri98, SmileyZ
2011. november 20. 12:45 #3268
- törölt felhasználó -    
nagyon tetszett ez a film! meghajolo.gif
végre egy film ami Római szemszögből mesél el egy izgalmas történetet! szóval nem az Asterix a Gladiátor vagy a 9 Légió sablont követi!aminek én örültem.
fantasztikus a film zenéje már töltöm lefelé! meghajolo.gif biggrin.gif
ami nekem a legnagyobb meglepetést keltette hogy nem volt a filmben női főszereplő, sem hatásvadász erőltetett szerelmi szál!ami baromi nagy szó és merészségre utal a rendezőtől a mai klisékkel teli blockbuster film piacon!
mert pl. ugyanez tönkretette a 9.Légiót! rolleyes.gif ami nagyon jól indult azt kb 30 perc után tönkretették.Pedig Michael Fassbender fény évekkel jobb színész mint Channing Tatum.a 9.Légió egy rossz film a Sas pedig egy tisztességes kalandfilm.
a film lassan csordogál de mégis izgalmas betekintés enged a Római légiók mindennapjaiba milyen is volt egy hétköznap Britanniában egy zord kietlen földön egy légiónáriusnak!gyönyörű tájak jó jelenetek és kicsit átérezhetjük hogy mit is jelentett Róma a rómaiaknak!Mindezt Channing Tatum által játszott Római parancsnokon keresztül láthatjuk aki vissza akarja állítani a családja becsületét azzal hogy elszánt vezetőként vissza akarja szerezni egy Brit barbár törzstől a 9.légió hadi jelvényét és Róma jelképét a Sast!
A sas
8/10
http://www.trailershut.com/movie-posters/The-Eagle-of-the-Ninth-Movie-Poster.jpg
2 felhasználónak tetszik: tya04, goldman
2011. november 20. 14:45 #3269
- törölt felhasználó -    
Addams Family 3
10/8
1 felhasználónak tetszik: ophely88
2011. november 20. 14:49 #3270
Kramisha
Kramisha
parawhore
Hozzászólás: 1143
Csatolások: 44
Azonosító: 151132
Idézet (gonzales7 @ 2011.11.18. 23:29)
mindenképp olvasd el a könyvet(nekem amúgy a film jobban tetszett mint a könyv) és a folytatását a Lestat a vámpír-t és a Kárhozottak királynőjét is kötelező olvasni.
viszont a Kárhozottak királynőjéből készült borzalmas filmet még véletlen se nézd meg nekem nézhetetlen volt borzalom! rolleyes.gif

rohog.gif Tényleg terveztem, hogy szakítok időt rá, mert kíváncsi vagyok már a könyvre! Abban legalább nincs borzalmas szinkron...
2011. november 20. 14:52 #3271
- törölt felhasználó -    
Hajnalhasadás első része heart.gif
annyira jó volt happy.gif
1 felhasználónak tetszik: Twilight6
2011. november 20. 18:50 #3272
- törölt felhasználó -    
Az angol beteg 10/9,5

Ez a film nem véletlenül kapott 9 Oscar-díjat. Remekmű, minden manír és ömlengés nélkül.
Kevesen tudnak életről, elmúlásról, szerelemről ilyen árnyalt filmet készíteni. A régi mesterművekre emlékeztetett az aprólékos kidolgozás, a hiteles helyszín, a mikrorealizmus.
A film magyar vonatkozásának nagyon örülök, mert a magyar ebben filmben nem fasisztát jelent, aki deportálja a zsidókat, ezenfelül másra nem képes.
Nagyon jó történet, zseniális színészek, szóval nagyon gyönyörű film, viszont nekem hiányzott belőle az a nagybetűs: "katarzis".
9 felhasználónak tetszik: Domcicc, pillajunior, kriszti145, tya04, ophely88, goldman, janet7, CandUs, Running Fool
2011. november 20. 19:18 #3273
Tamás2.0
Tamás2.0
Cpl. "Radar" O'Reilly™

StátuszTudod, hogy kik a kistölcsérek™? Nem? Akkor kistölcsér™ vagy...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 7114
Csatolások: 43437
Azonosító: 19754
Elhajlási engedély (Hall Pass) 8/10
4.nap _nevet.gif
1 felhasználónak tetszik: Adri98
2011. november 20. 20:09 #3274
tya04
tya04
Schrödinger macskája

Státuszzöldfülűspagettiszörny
Hozzászólás: 6658
Csatolások: 1286
Azonosító: 68245
Idézet (gonzales7 @ 2011.11.20. 12:45)
nagyon tetszett ez a film! meghajolo.gif 
végre egy film ami Római szemszögből mesél el egy izgalmas történetet! szóval nem az Asterix a Gladiátor vagy a 9 Légió sablont követi!aminek én örültem.
fantasztikus a film zenéje már töltöm lefelé! meghajolo.gif  biggrin.gif 
ami nekem a legnagyobb meglepetést keltette hogy nem volt a filmben női főszereplő, sem hatásvadász erőltetett szerelmi szál!ami baromi nagy szó és merészségre utal a rendezőtől a mai klisékkel teli blockbuster film piacon!
mert pl. ugyanez tönkretette a 9.Légiót! rolleyes.gif ami nagyon jól indult azt kb 30 perc után tönkretették.Pedig Michael Fassbender fény évekkel jobb színész mint Channing Tatum.a 9.Légió egy rossz film a Sas pedig egy tisztességes kalandfilm.
a film lassan csordogál de mégis izgalmas betekintés enged a Római légiók mindennapjaiba milyen is volt egy hétköznap Britanniában egy zord kietlen földön egy légiónáriusnak!gyönyörű tájak jó jelenetek és kicsit átérezhetjük hogy mit is jelentett Róma a rómaiaknak!Mindezt Channing Tatum által játszott Római parancsnokon keresztül láthatjuk aki vissza akarja állítani a családja becsületét azzal hogy elszánt vezetőként vissza akarja szerezni egy Brit barbár törzstől a 9.légió  hadi jelvényét és Róma jelképét a Sast!
A sas
8/10

Nagyon jó film, egy üde színfolt a műfajában. (látszik, hogy nem jenki tongue.gif )

X-men: Az elsők
Idén harmadszorra, dvd-n is olyan jó élmény, mint a moziban volt. pardon.gif
8,5/10
2 felhasználónak tetszik: Domcicc, pillajunior
2011. november 20. 22:00 #3275
- törölt felhasználó -    
Apád-anyád idejöjjön! (1998)

Imádom ezt a filmet. Lindsay gyermekkorában is nagyon jól játszott. Tetszik az, hogy nem csak Amerikába, hanem Angliába is kimentek forgatni, mert így érdekesebb. Na meg, a szereplőválogatás is úgy jó, ahogy van. Egyik kedvenc filmem.

10/10.
7 felhasználónak tetszik: Twilight6, Adri98, SmileyZ, janet7, CandUs, thunderbird, Alishon
2011. november 20. 23:04 #3276
- törölt felhasználó -    
Forrest Gump

VIGYÁZAT, SPOILER-GYANÚS! (Csak az elővigyázatosság kedvéért.)

(Az a harci helyzet, hogy erős késztetést éreztem, hogy megnézzek egy nagybetűs KLASSZIKUST.)

Ha lenne egy olyan lista, amin az általam leggyakrabban megtekintett filmek szerepelnének, akkor a Forrest Gump simán az első helyen végezne, nem kis előnnyel. Egy egyszerűen nagyszerű alkotásnak tartom, annak ellenére, hogy jó pár éve nem értettem, hogy mit esznek rajta a nézők – mondhatni nem voltam elragadtatva tőle. Furcsáltam, hogy egy csökkent szellemi képességű ember milyen sikereket ér el benne, és bevallom, kicsit naivnak tartottam a film életszemléletét, patriotizmusát (Bocsánat, de nekem ez a vesszőparipám. _nevet.gif ) Aztán idősebb fejjel adtam neki még egy esélyt, és ráeszméltem, hogy ez a film jóval több, mint egy szimpla amerikai sikersztori.

Történetünk kezdetén a georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél, aki mindent látott és mindent átélt - de nem mindent értett. Szó, ami szó, nem ő a legnagyobb koponya e földkerekségen – bár az IQ-ja csak egy kicsit van a normál szint alatt, ez bőven elég, hogy rosszindulatú megjegyzések két lábon járó céltáblája legyen. Ám úgy tűnik, ez egyáltalán nem zavarja sem őt, sem a mamáját, sem a legjobb (és egyetlen) barátját, Jenny-t. Mi több, pont ennek a naivitásnak köszönhetően alakul ki a pozitív életszemlélete, ami végülis segít neki ártatlannak maradni egy olyan világban, ami elveszítette az ártatlanságát; például nem lesz belőle bekattant vietnámi veterán, sőt: neki az egész háborúból annyi marad meg, hogy “Mindig nagyon sokat mentünk és mindig egy Charlie nevű fickót kerestünk”. Cirka harminc év alatt eléri, hogy egyszerre (na jó, nem egyszerre) legyen futballsztár, háborús hős, sikeres üzletember és egyfajta popikon – viszont számára csak egy fontos dolog (pontosabban személy) létezik eme világon, és az Jenny, akire mindig gondol - függetlenül attól, hogy éppen mit csinál, vagy hol van.

A színészekről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni (Figyelem, többmondatnyi ömlengés következik! biggrin.gif ). Tom Hanks már az előző évben is brillírozott a Philadelphiában (meg is kapta érte az Oscar-díjat), de a mostani alakítása jóval hatásosabb. Látszik rajta, hogy nem esett nehezére eljátszani egy olyan karaktert, aki mentes olyan emberi tulajdonságoktól, mint a csalárdság vagy a ravaszság, és hírből sem ismeri a gonoszság fogalmát. Őszintén szólva, akárhányszor megnézem a filmet, egyre nehezebben tudok más színészt elképzelni a címszerepben, annyira tud azonosulni a figurával. (Hozzáteszem, Hanks mindig is a kedvenc színészeim közé tartozott, számomra ő jelenkor James Stewart-ja.) Imádom azt a jelenetét, amikor elmegy a szerelmét megnézni a fellépésén, és mikor meglátja (aki látta, tudja milyen a fellépés) azt gondolja, hogy "Teljesült az álma, színpadon van, a gitárjával". Ez a pillanat kicsit komikus is, de ebben az egy gondolatban benne van a főszereplő életszemlélete, ha ilyen valakivel találkoznék, felnéznék rá, nem érdekel, ha mondjuk úgy, "nem túl menő" az illető. Kicsit olyan, mint Johnny Depp a Don Juan de Marcoban, rajongok az ilyenekért! Szerintem az ilyen gondolkodással bíró emberek nem bénák, vagy bolondok, hanem kivételesen szerencsések.

A “többiekről" is csak jókat tudok mondani (illetve írni). Robin Wright élete legjobb alakítását hozza: bár tény, hogy a karaktere kevésbé szerethető (sőt, sokan azt gondoljuk, hogy nem is érdemli meg Forrest kedvességét), de talán ez így volt jó, hisz ahogy apám mondaná: “nálunk is van olyan, hogy rátalálunk A Nőre, és annak ellenére, hogy nemegyszer megbántott, elhagyott, mindig visszafogadjuk...” (Arról nem is beszélve, hogy Jenny-nek kijutott egy elcseszett gyerekkor, ami miatt később felnőttként nem találja a helyét…) Sally Field egyszerűen imádnivaló Forrest anyjaként, az "az a hülye aki mondja"-bölcsessége már klasszikusnak számít; Mykelti Williams pedig jó néhány humoros pillanatot szerez nekünk Bébéként (lásd “rákos”monológ). Végül, de nem utoljára, hadd essék néhány szó Gary Sinise-ről, akit szinte minden mozirajongó Dan hadnaggyal azonosít – nem véletlenül. Egyenesen szenzációs, amit amit a hazája és a családi hagyomány iránt elkötelezett katona szerepében művel, játéka nem kevés fájdalommal és szenvedéllyel tölti meg a film középső (és egyben leglaposabb) részét. (És ilyenkor vérzik a szívem Sinise miatt, hiszen ha anno jól jött volna ki neki a lépés, vagy ha jobban tudott volna élni a lehetőségeivel, akkor most ő lenne napjaink egyik legjobban foglalkoztatott karakterszínésze. reklamalo.gif Kár érte.)

Szót kell még ejtenem a zenéről: Alan Silvestri érzelemdús akkordjait élvezet hallgatni, a szívfacsaró főtémáról inkább ne is beszéljünk. És ha ez nem lenne elég, akkor a betétdalok is igazi csemegének számítanak azoknak, akik rajonganak a régi idők muzsikájáért (Elvis Presley, Bob Dylan, Creedence Clearwater Revival, Aretha Franklin, The Beach Boys, The Doors, Simon & Garfunkel, Jefferson Airplanes, Scott Mckenzie, Lynyrd Skynyrd, Fleetwood Mac – hoppá, sikerült majdnem az egész tracklistát felsorolnom laugh.gif ).

Zárásképpen “néhány” szó a film üzenetéről, amiből jelen esetben több is van – némelyik azonban kevésbé egyértelmű, személye válogatja, hogy kinek mi marad(t) meg. Szólhat arról, hogy soha ne adjuk fel - miért adnánk meg magunkat a sorsnak, ha nem tudjuk, hogy mi várhat még reánk? De úgy is fel lehet fogni a film tanulságát, hogy egyes emberek másképp látják a dolgokat, mint mások: legtöbbször nem értenek egyet, néha még a puszta megértés sem megy. Pedig nem is olyan nehéz, ha az ember megpróbálja. De ha nem megy, akkor csak egyszerűen fogadjuk el - mint Dan hadnagy Forrestet.

Összefoglalva, a Forrest Gumpot minden idők egyik legszebb és legmeghatóbb filmjének tartom (belegondolni is durva, hogy ’95-ben olyan vetélytársai voltak az Oscar-gálán, mint a Ponyvaregény, vagy a Remény rabjai). Robert Zemeckis-nek meg azt tanácsolnám, hogy hagyjon fel a Polar Expressz-Beowulf-féle sallangokkal, és sürgősen térjen vissza Kapcsolat, a Számkivetett és a Forrest Gump-típusú filmekhez, hiszen ezek igazi etalonnak számítanak a hollywoodi drámák közül.

10/10*

Ui: hatalmas respect azoknak, aki az elejétől a végéig elolvassák ezt az irományt.
6 felhasználónak tetszik: Domcicc, ophely88, tya04, DaveChris, janet7, csicsi20
2011. november 21. 12:18 #3277
- törölt felhasználó -    
A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka
Tegnap ment asszem a kúlon, vagy valami hasonló, gagyi csatornán. Hogy én mennyire szeretem ezt a filmet. Ezen még annyira látszódnak az erőteljes poénok és az, hogy nem mindenáron a pénz miatt csinálták, mint a harmadik és negyedik részt. A szinkron is tökéletesen meg volt csinálva, nem kapkodták el, és annyira mámorítóan élvezetes a kalózok életmódja, hogy már szinte csábít. wub.gif
10/10

A Múmia visszatér
Hát mi ez, könyörgöm? Valahogy jobbra emlékeztem, mindenesetre annyit már tudok, hogy ezt a filmet is Rachel Weisz szép arca miatt érdemes megnézni, és a Nefertiri–Anck-su-namun-küzdelem miatt. Brendan Fraser nyúlfarknyi szerepet kapott, meg ez az isteni szolga, vagy mi a fene blink.gif A grafikáról nem is beszélve, a Skorpiókirály a végén, és amikor Imothep drámatagozatos tudással beugrik szörnyülködve az akciódúsnak nem mondható jelenetbe, mindent vitt.
Persze, voltak megmosolyogtató poénok, és Oded Fehrt is szívesen elnéztem, de ez az egész egybesűrített hihetetlen történet nem jött át. Nem hiába nem néztem meg a harmadik részt.
5.5/10
2 felhasználónak tetszik: pillajunior, thunderbird
2011. november 21. 12:24 #3278
ozoli
ozoli
visszatérő vendég
Hozzászólás: 116
Csatolások: 2
Azonosító: 55592
Alkonyat – Hajnalhasadás 1. rész
Tegnap néztem moziba,bár ne tettem volna mad.gif ! Messze a legunalmasabb és legrosszabb rész az eddigiek közül, ezt az iMDb most jelenleg 4.6 is bizonyítja! A vége jó volt Bella szemei, de kár hogy ez a befejezést már az Avatar végén ellőtték!Megint bebizonyosodott hogy Kristen nagyon rossz színésznő! 5/10
6 felhasználónak tetszik: elena21, tya04, Holly Keller, CandUs, saii, Boscorelli
2011. november 21. 13:19 #3279
Északi Lovag
Északi Lovag
© A fjordok hercege
    Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 2487
Azonosító: 156653
http://www.top-models.com/pics/pics-large/Erica-Cox-82039.jpg

Bitten (Erica Cox…) drool.gif drool.gif drool.gif
2011. november 21. 18:10 #3280
- törölt felhasználó -    
Once Upon a Song (2011)

Lucy. Ő miatta néztem meg ezt a filmet, és jól tudtam hogy imádni fogom. Nagyon jó film, Lucy bebizonyította hogy nem csak remek színésznő, hanem tud énekelni is. Nekem tetszett a története, hogy egy átlagos lány mert nagyot álmodni, és valósággá vált mindaz, amit akart.

10/10.
5 felhasználónak tetszik: funny18, csicsi20, Domcicc, Adrianna, Alexis_0504
710 oldal 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!