Starity

Depressziót okoznak a gyorsételek?

7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!
2012. december 16. 21:07 #61
- törölt felhasználó -    
Idézet (Beyla @ 2012.12.16. 20:31)
Úristen, attól, mert dolgoztál gyorsétterembe (ergó pakoltad össze a szenyókat), attól nem tudhatod, hogy mit tartalmaz. Igen, valószínűleg édesanyámnak az arca is csak úgy a semmitől kezd el pirosodni és hámlani, amikor bevág egy Mekis Big Macket. Valószínűleg azért van, mert egyáltalán nem mű kaja, és allergiás a hamburgerre, de csak arra, ami gyorsétterembe készül. unsure.gif De, a Meki az műkaját gyárt. Valahol olvastam a neten, hogy egy csávó tesztelte a sültkrumplijukat: Hat hónap alatt nem rohadt el. Másik barátnőm meg a sajtburgert dobta be a tűz közé, és nem égett el. Te most csak ugratsz? 110.gif Igazi kis műkaja, pláne úgyhogy általában én is szarul vagyok tőlük, emiatt nem is fogyasztok túlzottan ilyesmiket. A zöldségekről annyit, hogy le van fagyasztva, igaz. De mire belekerül abba a szendvicsbe kifagy az íze, ergó olyan, mintha fűrészport rágnál, mert valljuk be, annak a paradicsomnak meg salátának vajmi kevés kis íze van. unsure.gif A húsnak köze sincs a húshoz. Imádom a Burgeres csirkeszenyót, de hogy az maximum csirkefasírt (10% igazi hús és 90% szója) az is biztos. A csirkehús nem úgy néz ki, mint amit a hamburgerekbe tesznek. Még a csirke nugettsek hasonlítanak húsfélére, de megjegyzem, már ez sem az igazi, mint amikor nyolc évvel ezelőtt először megvettem a Mekibe. Egyébként a hús az íztelen - többségében - és legalább évek óta állt a fagyasztóban. Fincsi. blink.gif Én múltkor kidobtam a mirelit tallért, mert sz*rrá fagyott és olyan büdös volt, hogy a gyomrom forgott tőle, pedig a fagyasztóban volt az is. Egyébként egy szóval nem hoztam fel a felvágottakat. WTF ember? bolond.gif A párizsi 99%-ában szója, úgy, ahogy a sonkák többsége is. 110.gif Csak jelenleg a gyorsételekről volt szó, ezért is mertem emellett érvelni. Vagy talán nem kellett volna??? A hozzászólásod többi részére pedig nem kívánok reagálni, mert azt már csak azért írtad, mert nem tudtál mit írni. A nagyüzemi állatok sem egészségesebbek, de még mindig jobb az otthon megsütött csirke, mint a gyorskaja. De hát mindenkinek joga van ahhoz, hogy elcsessze a saját életét. Ezek a gyorséttermi kaják nagyobb mennyiségben károsak, pl. ha valaki naponta legalább egyszer ilyen multiban étkezik. De megérteni sem tudom az embereket, mert mindenkinek sír a szája, hogy nem bírja kifizetni a rezsit, de amikor bemegyek be Budapestre és Újhegyen beugrok a Mekibe pisilni, akkor sz*rásig van. Ja, de egy Big Mac 1000 Ft körül van, ami körülbelül akkora, mint az én kicsike tenyerem, pedig nem vagyok egy nagy termetű emberke. Kössz, akkor abból az 1000 Ft-ből inkább vásárolok valami olyat, ami kevésbé károsít és jól is lakok belőle.

Az internetre feltöltött 2007-ben egy pasas egy videót a hamburgeréről, ami 1989 óta (!!!) nem bomlott le. Ez milyen durva már.
2012. december 16. 21:27 #62
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Siistra @ 2012.12.16. 21:07)
Az internetre feltöltött 2007-ben egy pasas egy videót a hamburgeréről, ami 1989 óta (!!!) nem bomlott le. Ez milyen durva már.

Na, ez még durvább, mint a barátnőmé.XD Az bedobta a tűzbe és nem égett el a mekis sajtburger, na akkor szólaltam meg, hogy any*d!XD De 89 óta létező, el nem rohadó hamburgerre mondja azt valaki, hogy nem mű! De azért én vagdalkoztam kitalált tényekkel, sőt laikus is vagyok, hisz valaki itt gyorséttermi multiba melózott, nekem meg elvégre egyik főtárgyam a táplálkozástan, ő biztos többet tudhat, mint én. Néha a fejemet csak a falba tudnám verni... unsure.gif
2012. december 16. 21:36 #63
- törölt felhasználó -    
Idézet (Siistra @ 2012.12.16. 21:07)

lécci ha tudod linkeld be azt a vidit . Kivi lennék rá o: A cikkhez kapcsolódóan pedig annyit, hogy nekem az egyik sulis tanárom mondta még ezt anno , mert beszélgettünk és szóba jöttek ezek a gyors éttermek mint pl a meki vagy a burger king. És ő mondta hogy ő nem igazán szokott ilyen helyekre járni kajálni, mert sok pénzért kis mennyiségű kaját adnak amivel még szinte egy kis gyerek se lakik jól, nem hogy egy felnőtt ember. És tényleg milyen érdekes hogy a tévében a különböző reklámokba mennyire fel van nagyítva az a termék a valósághoz képest.. Meg kitudja mondjuk a gyors éttermekben vásárolt ételekbe milyen alapanyagok vannak. Nézzük mondjuk a húspogácsát o: kitudja miből készült, vagy milyen összevissza húst daráltak bele. És az már szinte gusztustalan az usába az a rengeteg elhízott ember.. és hogy meki meki hátára épül..o: nem csoda hogy egyre több ember hal bele ilyenekbe..o: a mekik túlságosan elnyomják a sok jó kis és nagyobb éttermet ahol sokkal kevesebb pénzért, sokkal több és sokkal de sokkal jobb minőségű ételt fogyaszthatunk. De hát ízlések és pofonok. kinek ez kinek az. thumbsup.gif
2012. december 16. 22:37 #64
- törölt felhasználó -    
Hát azt h mi van a gyorséttermi kajákban még az étterem se tudja sőt(!)...még talán az se akiktől rendelik ezt a sok szemetet, de nehogy azt higgyétek hogy csak a gyorskaják olyan egészségtelen...pl. ott a margarin,amihez ki tudja mennyi kémiai folyamat kell hogy elérjék a kívánt eredményt...amit a boltban csomagoltan,előkészítve veszel abban mindig van valami mérgező anyag v. tartósítószer ami neked árt még egy sima almát is ami olyan természetesen néz ki még arra is van annyiféle méreg fújva hogy azt meg se tudnánk számolni...minden amit a boltban veszünk szinte minden "gyorskaja" de nem ér rá senki hogy magának készítse is elő mondjuk egy disznót hogy majd abból szalámi lesz vagy hogy magának termessze a búzát amiből liszt majd kenyér lesz mert nincs ideje az embereknek akinek meg van annak elég pénze is van hogy normális étterembe járjon vagy normális kaját vegyen
Ui.: Amerikában szerintem viszonylag nincs sok meki mert a meki alapjában szar, meg hát aki látta a Fald fel Amerikát az láthatta hogy ott a hamburger színtiszta húsból készült és semmi sem fagyasztott és marha nagy adagok az ottani árviszonyokhoz képest tök olcsón és a törzsvendégek még sem voltak elhízva...csak az hízzik el aki lusta és nem csinál semmit és ez nem csak Amerikára jellemző
2 felhasználónak tetszik: N.k, Harmony Clara
2012. december 16. 22:39 #65
N.k
N.k
[tau'ri]

StátuszWitcher ♥️
  Csoport: Tag
Hozzászólás: 3344
Csatolások: 111
Azonosító: 74720
Idézet
Siistra írta:Az internetre feltöltött 2007-ben egy pasas egy videót a hamburgeréről, ami 1989 óta (!!!) nem bomlott le. Ez milyen durva már.

Én ugyanezt üvegbe rázt sültkrumplival tudom.Az egyikbe mekis krumpli tettek a másikba hagyomásonyosat,na melyik nem penészedett be?na melyik? Szerintem kitaláljátok magatoktól rolleyes.gif
2012. december 16. 22:46 #66
- törölt felhasználó -    
Idézet (Skylar.The.Best. @ 2012.12.16. 22:37)
Hát azt h mi van a gyorséttermi kajákban még az étterem se tudja sőt(!)...még talán az se akiktől rendelik ezt a sok szemetet, de nehogy azt higgyétek hogy csak a gyorskaják olyan egészségtelen...pl. ott a margarin,amihez ki tudja mennyi kémiai folyamat kell hogy elérjék a kívánt eredményt...amit a boltban csomagoltan,előkészítve veszel abban mindig van valami mérgező anyag v. tartósítószer ami neked árt még egy sima almát is ami olyan természetesen néz ki még arra is van annyiféle méreg fújva hogy azt meg se tudnánk számolni...minden amit a boltban veszünk szinte minden "gyorskaja" de nem ér rá senki hogy magának készítse is elő mondjuk egy disznót hogy majd abból szalámi lesz vagy hogy magának termessze a  búzát amiből liszt majd kenyér lesz mert nincs ideje az embereknek akinek meg van annak elég pénze is van hogy normális étterembe járjon vagy normális  kaját vegyen
Ui.: Amerikában szerintem viszonylag nincs sok meki mert a meki alapjában szar, meg hát aki látta a Fald fel Amerikát az láthatta hogy ott a hamburger színtiszta húsból készült és semmi sem fagyasztott  és marha nagy adagok az ottani árviszonyokhoz képest tök olcsón és a törzsvendégek még sem voltak elhízva...csak az hízzik el aki lusta és nem csinál semmit és ez nem csak Amerikára jellemző

Az Élelmiszeripar rt. című filmet nézd meg (fent van YouTube-on), meg fogsz lepődni. Amerikában csak az nem hízik el, aki organikus vegán étrenden él, mert a tejtermék és a tojás is tele van növekedési hormonnal.
2012. december 16. 23:56 #67
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Idézet (Beyla @ 2012.12.16. 20:39)
Múltkor elkezdtem írni egy cikket a gyermeki devianciáról, csak azóta nem volt időm befejezni, és kitértem a korai menstruációra is. Szinte mindenhol azt írják, hogy a rengeteg műétel és vegyszer, amit beviszel a szervezetedben, korai nemiérést okoz. Egyszerűen az evolúció is tudja, hogy az élettartalom rövidül, ezért indul be a peteérés már 8-10 éves korban. Most, hogy mi az igazság, azt szerintem még maguk a tudósok sem tudják, de nagy valószínűsége a dolognak ez lehet.

Én ezt annyira kizártnak tartom, hogy csak na! Nem akarok vitatkozni, de ha évente 4-szer beülök egy mekibe, azon kívül meg inkább eszem a finom dolgokat amit anyám főz. Arról már nem is beszélve, hogy mamámék kertjében minden terem amit el lehet képzelni, szóval minden étel ami abból készül vegyszermentes (jó annyira nem kockáztatom meg, mert a szél bármit odafújhat, de ők közvetlenül biztos, hogy nem vegyszerezték) és egészséges. És mégis minden korai volt. Legközelebb a nagy tudósok majd kitalálják, hogy a szmog is előidézheti a gyors fejlődést mi? Pont a tudósok az akiknek egy jó ideje már nem hiszek el semmit, mert ezek nagyrésze csak találgatás.
1 felhasználónak tetszik: Harmony Clara
2012. december 17. 00:14 #68
_ToTo_
_ToTo_
Cinikus kritikus

StátuszMár több, mint 20 éve...
  Csoport: Moderátor
Hozzászólás: 12634
Csatolások: 11645
Azonosító: 4133
Idézet (sMokEe.cLouD @ 2012.12.16. 19:51)
Pont most ettem sajtburgert.

Nem baj az, én is szoktam csinálni. Veszek bucit, megcsinálom a húspogácsát, sajtot, zöldséget bele - és tudom mi van benne, mert én csináltam.

Próbálja ki egyszer mindenki, hogy egy mekis kólát nem iszik meg vagy nem az egészet, úgy ahogy van tedd le és nézd meg 2 nap múlva ... különválik benne a viz, meg valami fekete ocsmány trutymó, ami ránézésre sem hasonlít kólára, inkább egy koromfekete takonyra.

Ez jutott eszembe a témáról rohog.gif

2012. december 17. 00:37 #69
Beyla
Beyla
carter

StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Idézet (Skylar.The.Best. @ 2012.12.16. 22:37)
Amerikában szerintem viszonylag nincs sok meki mert a meki alapjában szar, meg hát aki látta a Fald fel Amerikát az láthatta hogy ott a hamburger színtiszta húsból készült és semmi sem fagyasztott  és marha nagy adagok az ottani árviszonyokhoz képest tök olcsón és a törzsvendégek még sem voltak elhízva...csak az hízzik el aki lusta és nem csinál semmit és ez nem csak Amerikára jellemző

Jelentem, én voltam egy huzamosabb ideig az Egyesült Államokban, és ugyanúgy van Meki, Burger King, KFC, ja meg másik ötven gyorséttermilánc, amikről soha a büdös életben nem hallottatok, mert egyelőre még nem nőtte ki magát világszínvonalú multivá. Hidd el, én egy kis falucskába voltam és volt legalább öt gyorskajálda, ahol ugyanazt a szemét kaját kínálják, csak az árak különböznek. Egyébiránt a Meki árlistája köbö ugyanaz, mint itt nálunk, csak hát nem a mi pénztárcánkhoz szabták. Kint a Meki kábé megfelel egy túlon túl olcsó kajáldának. Anyu az mondjuk evett az amerikai Mekiben, és nem csak az itthonitól, de attól sem volt elragadtatva. Biztos én voltam rossz helyen, de a Fald fel Amerikás helyekből egy dekát nem láttam, pedig bejártam Florida egész keleti partját végig, és sz*rásig volt mindenféle gyorséttermekkel. De hát mondjuk ez sem most volt, szóval lehet, hogy változtak az idők azóta. unsure.gif

Idézet (Lizania @ 2012.12.16. 23:56)
Én ezt annyira kizártnak tartom, hogy csak na! Nem akarok vitatkozni, de ha évente 4-szer beülök egy mekibe, azon kívül meg inkább eszem a finom dolgokat amit anyám főz. Arról már nem is beszélve, hogy mamámék kertjében minden terem amit el lehet képzelni, szóval minden étel ami abból készül vegyszermentes (jó annyira nem kockáztatom meg, mert a szél bármit odafújhat, de ők közvetlenül biztos, hogy nem vegyszerezték) és egészséges. És mégis minden korai volt. Legközelebb a nagy tudósok majd kitalálják, hogy a szmog is előidézheti a gyors fejlődést mi? Pont a tudósok az akiknek egy jó ideje már nem hiszek el semmit, mert ezek nagyrésze csak találgatás.

Kizártnak tartod, de mindenhol ezt tanítják, minden tanulmányban ez olvasható. Én is ezt tanultam a suliban és a neten akárhány tanulmányt olvasok, akár magyarul, akár angolul, bizonyított tény, hogy a korai menstruáció a rengeteg vegyszer beviteléhez köthető. Bőven elég az, hogy anyud megveszi a zöldséget a boltban, valamint azokat az agyon szteroidozott húsokat is a Tescoban vagy a hentesnél. Nem kell ahhoz Mekiben enned, hogy mérgezd magadat! Csak, aki pluszban ezek mellett eszi rendületlenül a gyorskaját is, annak a szervezetében könnyebben és gyorsabban jönnek elő az elváltozások. Rengeteg halogénezett, génkezelt zöldség és gyümölcs kerül otthon nálatok terítékre, amiről azt hiszed, hogy egészséges, de kiderül különböző vizsgálatok alapján, hogy csak nem tíz növényvédő szerrel szórták le a növekedése folyamán. Sőt, a citrusféléket ciánba áztatják, amíg ideszállítják, a kórokozók elpusztítása érdekében - ezért sem ajánlatos megenni, vagy éppen a belereszelni a sütikbe a citrom héját, mert beleivódik a méreganyag. Oké, ti megtehetitek, hogy termeltek úgy, hogy tényleg bio legyen. Nekünk is van kertünk, de nem tíz hekto, és nem tudunk vetni 100 kiló répát, fehérrépáz, káposztát, kelkáposztát, meg mindenféle növényt. Vetünk répát meg krumplit, de ezek többsége télire mindig elfogy, és kénytelenek vagyunk vagy a Tescoban megvenni, vagy elmenni a zöldségeshez. Nagyon sokan rajtad kívül panel lakásban élnek, és nem tehetik meg azt, hogy saját kertet gondozzanak. A korai menstruáció akár ahhoz is köthető, hogy édesanyád miket evett a terhessége alatt, hisz akkor is, hiába próbált egészségesen táplálkozni, sajnos valamennyi méreganyagot biztos, hogy vitt be a szervezetébe. De mindezt akár befolyásolhatja azaz agyon klórozott csapvíz, és igen, akár a levegő minősége is. Mint írtam az előző hozzászólásomban, a korai menstruáció annak a jele, hogy az emberek átlag élettartalma rövidül, ezáltal érzi azt a szervezet azt, hogy hoppá el kell kell indulnia a peteérésnek, mert 30-40 év múlva ki fogsz purcanni. Az Afrikában élő gyermekek nagyjából hat éves korukra kezdenek menstruálni, hisz úgy átlagosan húsz évet élnek meg.

Elhiheted, nem hiheted, nekem aztán oly mindegy, de én speciel ezt tanulom. Minden tanulmány ezt bizonyítja, amit nálad valószínűleg több diplomával rendelkező sokkal okosabb koponyák találtak ki. Tizennégy éves vagy, még túlságosan is fiatal. Ha érdekel a dolog, akkor nézz utána a dolgoknak és okosodjál, ha már nekem nem hiszed el.
2012. december 17. 01:34 #70
Lizania
Lizania
lied

Státusz"Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő"
Hozzászólás: 3169
Csatolások: 1228
Azonosító: 163471
Idézet (Beyla @ 2012.12.17. 00:37)

Kizártnak tartod, de mindenhol ezt tanítják, minden tanulmányban ez olvasható. Én is ezt tanultam a suliban és a neten akárhány tanulmányt olvasok, akár magyarul, akár angolul, bizonyított tény, hogy a korai menstruáció a rengeteg vegyszer beviteléhez köthető. Bőven elég az, hogy anyud megveszi a zöldséget a boltban, valamint azokat az agyon szteroidozott húsokat is a Tescoban vagy a hentesnél. Nem kell ahhoz Mekiben enned, hogy mérgezd magadat! Csak, aki pluszban ezek mellett eszi rendületlenül a gyorskaját is, annak a szervezetében könnyebben és gyorsabban jönnek elő az elváltozások. Rengeteg halogénezett, génkezelt zöldség és gyümölcs kerül otthon nálatok terítékre, amiről azt hiszed, hogy egészséges, de kiderül különböző vizsgálatok alapján, hogy csak nem tíz növényvédő szerrel szórták le a növekedése folyamán. Sőt, a citrusféléket ciánba áztatják, amíg ideszállítják, a kórokozók elpusztítása érdekében - ezért sem ajánlatos megenni, vagy éppen a belereszelni a sütikbe a citrom héját, mert beleivódik a méreganyag. Oké, ti megtehetitek, hogy termeltek úgy, hogy tényleg bio legyen. Nekünk is van kertünk, de nem tíz hekto, és nem tudunk vetni 100 kiló répát, fehérrépáz, káposztát, kelkáposztát, meg mindenféle növényt. Vetünk répát meg krumplit, de ezek többsége télire mindig elfogy, és kénytelenek vagyunk vagy a Tescoban megvenni, vagy elmenni a zöldségeshez. Nagyon sokan rajtad kívül panel lakásban élnek, és nem tehetik meg azt, hogy saját kertet gondozzanak. A korai menstruáció akár ahhoz is köthető, hogy édesanyád miket evett a terhessége alatt, hisz akkor is, hiába próbált egészségesen táplálkozni, sajnos valamennyi méreganyagot biztos, hogy vitt be a szervezetébe. De mindezt akár befolyásolhatja azaz agyon klórozott csapvíz, és igen, akár a levegő minősége is. Mint írtam az előző hozzászólásomban, a korai menstruáció annak a jele, hogy az emberek átlag élettartalma rövidül, ezáltal érzi azt a szervezet azt, hogy hoppá el kell kell indulnia a peteérésnek, mert 30-40 év múlva ki fogsz purcanni. Az Afrikában élő gyermekek nagyjából hat éves korukra kezdenek menstruálni, hisz úgy átlagosan húsz évet élnek meg.
Elhiheted, nem hiheted, nekem aztán oly mindegy, de én speciel ezt tanulom. Minden tanulmány ezt bizonyítja, amit nálad valószínűleg több diplomával rendelkező sokkal okosabb koponyák találtak ki. Tizennégy éves vagy, még túlságosan is fiatal. Ha érdekel a dolog, akkor nézz utána a dolgoknak és okosodjál, ha már nekem nem hiszed el.

Jó való igaz, hogy én nem vagyok ezekben toppon, sokkal inkább a pszichológiában, mivel anyám azt tanulta az egyetemen (még mielőtt rosszra gondolnál, anyám nem fiatal, idén lesz 40 éves, csak később ment el egyetemre munka mellett), de hülye azért nem vagyok, hogy minden maszlagot bevegyek. Tisztában vagyok vele, hogy mik vannak/lehetnek egy ételben, de mi tényleg nem élünk gyorskajákon. Példának okáért, ma hamburger volt az ebéd amit anyukám saját kézzel csinált, teljesen egészséges és friss gyümölcsökből és zöldségekből. Ugyanígy a pizzákat is ő szokta sütni (ami nem zárja ki azt, hogy sose rendelünk). Egyébként panelházban lakom, nem pedig kertesben, de minden hétvégén hozunk haza mamáméktól gyümölcsöket, zöldséget. És nem 14 éves vagyok, re a korom itt nagyon nem fontos. Hogy örülj is valamennyire az állításaid felével azért egyetértek, de még mindig nem hiszek el mindent wink.gif
2012. december 17. 07:35 #71
- törölt felhasználó -    
Azért azt hadd jegyezzem már meg zárójelben hogy az amerikaiak sem olyanok ám mint amilyennek filmekben beállítják őket. Igen, itt egymás hegyén hátán van a rengetegféle gyorskajálda, de azért azt ne vegyétek már be hogy minden McDonalds meg Wendy's tele van pakolva hájasabbnál hájasabb emberekkel akik már a székekről is lefolynak. Igen, itt még több a méreggel telepakolt műkaja, de hiszitek vagy sem, ezt rengetegen nagyon jól tudják és ők is inkább megveszik a boltban vagy a saját kertjükben elérhető, sokkal egészségesebb kajákat.
2012. december 17. 10:11 #72
DoooDuu
DoooDuu
Doreen Tomlinson ^^

StátuszNever give up, the beginning is always the hardest!!!
Hozzászólás: 3227
Csatolások: 547
Azonosító: 171198
én csak ritkán eszek ilyeneket, szóval.. biggrin.gif
2012. december 17. 10:36 #73
- törölt felhasználó -    
Idézet (Lizania @ 2012.12.16. 20:33)
Ezzel azért vitatkoznék. Az ilyesmit sose kössük tudományhoz, ilyen nagy baromságot még életemben nem hallottam omg.gif Nézzük pl. magamat:nekem 10 éves kor alatt jött meg és én aztán tényleg nem ettem soha töménytelen mennyiségű gyorskaját, mivel nem volt pénzünk hetente mekizni és hasonlók. Semmi összefüggés nincs a kettő között.

A nemi érés genetikai dolog. Akinek hamarabb jön meg, pl. 11-12 éves korban (nekem 13 évesen jött meg), ott általában a felmenók között is van, akiknek hamarabb jött meg. Pl. anyukának, nagymamának, nagynéninek, stb. Szóval a nemi érést a gyorskajához kötni baromság.

Másrészt, honnan tudod, hogy a biótermék tényleg bió? Mi biztosítja, hogy egy szélfuvallat nem viszi oda a szomszédból a rovarírtót, vagy a gyomírtó nem mosódik bele a talajvízbe? Másrészt, télen már elég kevés a bió élelmiszer, szerintem. Tudom, mert mi pl. helyi termelőtől veszünk, de télen már nála sincs helyi termék, ő is rendeli. Ennyi.

Ami meg az egészségtelen agyonsteroidozott gyorséttermi húst illeti, azok a csirkék, amelyeket a boltban veszünk is steroidozott kaját kapnak, hogy fele idő alatt nőjenek meg. Az mennyivel egészségesebb, mint pl. egy mekis hamburger? Ezt mondjuk onnan tudom, hogy az egyik ismerősöm meg kisfőnök volt, szóval a hús, az színhús, nem nyesedék, ahogy sokan gondolják. A krumpli az krumpli, nem tejes pép. A zöldségek frissek, hiszen nekünk kellett ott is felszeletelni pl. a hagymát, vagy a paradicsomot, meg a salátát felaprítani. Nem tudom, hogy kedves engem fikázó íróka hol evett ilyen szar kaját, de ahol én dolgoztam, ott minden mindig friss volt, mert a főnök erre figyelt.

Másrészt, szerintem depressziót nem a gyorskaja okoz, inkább az ára. Meg a munkanélküliség, a mindennapi stressz. Persze, mindenre rá lehet húzni, hogy káros, egészségtelen, stb., csak kérdés, hogy valóban így van-e. A gond ott kezdődik, hogy sokan minden maszlagot bevesznek, amit a tévében látnak, vagy az újságban, esetleg itt olvasnak. Nem kell mindent elhinni, főleg nem az ilyen mondvacsinált statisztikákat, amiket pont az emberek megtévesztésére készítenek. Ennyi, részemről zárom a témát.
2012. december 17. 10:49 #74
- törölt felhasználó -    
Idézet (_ToTo_ @ 2012.12.17. 00:14)
Nem baj az, én is szoktam csinálni. Veszek bucit, megcsinálom a húspogácsát, sajtot, zöldséget bele - és tudom mi van benne, mert én csináltam.
Próbálja ki egyszer mindenki, hogy egy mekis kólát nem iszik meg vagy nem az egészet, úgy ahogy van tedd le és nézd meg 2 nap múlva ... különválik benne a viz, meg valami fekete ocsmány trutymó, ami ránézésre sem hasonlít kólára, inkább egy koromfekete takonyra.
Ez jutott eszembe a témáról rohog.gif

Pont tegnap volt a Híradóban, hogy olcsó innivalókat teszteltek. Na, mi volt a narancslében? Hát, narancsa az nem, de volt benne egy csomó E-származék, aroma, cukor, koffein, tartósítószer és - kapaszkodjatok meg! - karamell! Ez utóbbit nem tudom, mit keres a narancslében, ami ugyan nem narancslé, mert narancsot életében nem látott. De volt benne dió és mogyoró, bár ez utóbbi kettőt sem tudom, mit keres benne. XD
De kb. ugyanez az összetevője az olcsó kólának, és az ice teának is. Utóbbiban azért van 0.5% feketetea kivonat is. Igen, kivonat, mert teát ez sem látott. A kóla meg kólasűrítményt nem látott, csak kólaaromát.

Én, ha kólát veszek - évente 1X - akkor az már legyen Coca, vagy Pepsi. Gyümiléből a min. 50%-os gyümölcstartalmú a nyerő nálam. Drágább, de van benne gyümölcs is. Ice teát meg nem veszek. Csak ezt akartam mondani.
2012. december 17. 12:08 #75
Csucsu
Csucsu

StátuszOlvasom kedvenc oldalam, a Starity-t :)
Hozzászólás: 795
Csatolások: 0
Azonosító: 185134
Hát én magamon még nem vettem észre semmit, pedig én aztán rengeteg gyorskaját eszek smileeee.gif
2012. december 17. 12:29 #76
- törölt felhasználó -    
érdekes...de ha megfigyeljük azokat, akik gyorskajákon élnek már csak a testsúlyuk miatt is nyomasztobb nekik az élet, szóval biztos van valami benne...
2012. december 17. 12:41 #77
- törölt felhasználó -    
Én nem szoktam sokat enni de ismerek olyat aki igen de azon nagyon látszik
2012. december 17. 12:55 #78
leyla113
leyla113
SummerKid

Státuszit's Glambert time! ^^
Hozzászólás: 1096
Csatolások: 3
Azonosító: 180259
én már konkrétan attól depis leszek, ha meglátom a mekiben tülekedő osztálytársaimat. úgy néznek ki, mint az állatok, jó hogy nem tépik szét egymást.
2012. december 17. 13:20 #79
CUKI97
CUKI97
Cillianiac

StátuszNeked is marcipánból van a szíved? (Smaragdzöld)
Hozzászólás: 1225
Csatolások: 0
Azonosító: 134771
bírom, hogy szegény egerekkel kísérleteznek embereket illető dolgokban. de lehet benne valami, ne egyél annyi gyors kaját, nem is egészséges biggrin.gif wink.gif
2012. december 17. 15:50 #80
Dzsenifer3
Dzsenifer3
Hozzászólás: 7117
Csatolások: 481
Azonosító: 155330
Nem hinném,hogy igaz!
7 oldal 1 2 3 4 5 6 7
Hozzászólok Nem indíthatsz új témát!