Idézet (Grace Benning @ 2011.11.16. 09:07)
Huhh, ez a téma engem olyannyira irritál. Ezt sokan és sokszor elmondták már nekem is, csak az a bibi, hogy mindig az volt a válaszom erre, hogy az illető könnyen beszél és így is volt. Ez nem ilyen egyszerű. Ha nem szereted, amit a tömeg, ha nincsenek divatos gönceid, ha nem vagy negyven kiló, szőke hajú és hosszú combú, ne is számíts rá, hogy elfogadnak. Ha te elfogadod magad, legfeljebb nem szekálnak és minden bizonnyal lesz egy-két barátod, de tuti nem te leszel a suli legnépszerűbb csaja, mert ilyen csak a mesében meg Hollywoodban van. Nagyon nehéz annak talpra állni és köpési inger nélkül tükörbe nézni, akit nap mint nap bántanak, gúnyolnak, piszkálnak, lelkileg kínoznak. Ez nem úgy megy, hogy egy reggel tükörbe nézel és rögtön kisüt a nap, mert rádöbbensz, hogy szép vagy. Ez úgy megy, hogy telnek az évek és rájössz, mit is érsz valójában. Rájössz, mik az erősségeid, rájössz, mi az, amiben jó vagy és ha erre rágyúrsz, sikereid lesznek. Ettől elkezded magad tisztelni és kezd nem érdekelni, mit gondolnak rólad mások. Onnantól kezdve már bírsz tükörbe is nézni, bár imádni nem biztos, hogy fogod a külsődet, de tudni fogod, hogy ha nem is vagy egy dögös cicababa, azért vannak előnyös tulajdonságaid. Ha tiszteled magad és a képességeidet, megjön lassan a szeretet is önmagad felé, vagy valami olyasmi. Majd megnyílsz, de megválogatod, hogy kiknek. Nem fognak tömegek körberajongani, de a barátaid legalább igaziak lesznek. Az a lényeg, hogy derítsd ki, miben vagy jó. Nem számít, hogy nézel ki, nem számít, hordasz-e kiegészítőket, vagy fújsz-e magadra parfümöt. Ez nem megoldás. Ez csak illúzió! Fedezd fel magad! Ha az fényképezéshez van kedved és tehetséged, vesd bele magad, ha a tánchoz, akkor abba fektess minél több energiát és így tovább. Mindenki tehetséges valamiben. Jöjj rá, te miben vagy jó és rögtön másként fogsz magadra nézni. Ha másként nézel magadra, rögtön nem fog érdekelni, mit gondolnak rólad mások. Ennyi a titok, semmi több. Nincs varázsszer, csak kemény munka és sok próbálkozás.
Mennyi igazságot írtál le! Ámen!

Teljesen egyetértek veled, viszont én még hozzátenném azt is, hogy
valóban nem könnyű lelkileg annak talpra állni, akiket évekig gúnyoltak és megaláztak. Sajnos én is részese voltam ennek a rossz szituációnak általános iskolában. Tömérdeknyi megalázó dolgot tettek velem és mondtak rám. Olykor-olykor 12-14 évesen nem bírtam feldolgozni ezt a traumát és napi programmá vált a sírás és a kiborulás. Biztosan vannak köztetek errefelé is olyan gyerekek és fiatalok, akik ilyen szinten ki vannak téve az iskolán belüli lelkiterrornak csak azért, mert nem hord cicimutogatós felsőt, nem néz ki szakadt utcalánynak a bőrcsizmájában és nem ken magára öt kiló vakolatot. Anno jó magam is a fiúsabb lányok közé tartoztam, és emiatt viselkedtek velem úgy, ahogy.
Egy örök életre megbélyegeztek. Valóban nehéz elfelejteni a dolgokat, ha az embernek nyolc éven keresztül minden áldott nap azt mondogatják, hogy
"Miért nem fojtod meg magadat, úgyis egy g*ci nyomorék vagy!", és ez csak egy volt a rengeteg bántó megalázó megjegyzés közül, amit nap, mint nap tűrtem én is az iskolában. Folyton folyvást bántottak a mellméretem miatt, hiszen most is csak egy szép 70/B-t nyomok, akkoriban elől deszka, hátul léc voltam. Könnyű volt mindenkinek azt mondania nekem, hogy nézzek a tükörbe és fogadjam el önmagamat, miközben az illető át sem élte mindazt, amit én. Jelenleg 20 éves vagyok és a mai napig nem tudtam megemészteni ezt a dolgot. Szerintem soha nem is fogom tudni. Évek alatt annyira belém ivódott ez a dolog, hogy sokáig egyáltalán nem bírtam magamat elfogadni, de még egy kicsit sem. Most sem mondom azt, hogy elégedett vagyok a tükörképemmel, de nem szörnyülközöm, ha meglátom magamat a tükörben.
Ez egyetlenegy személynek az érdeme, a páromé. Azé az emberé, aki már több mint másfél éve minden áldott nap elmondja nekem azt, hogy igen is szép vagyok, igen is gyönyörű vagyok és kell a francnak a 90/D-s mell! A cikkben ugyanazt a sablonos klisét lehet olvasni, mint a másik kétszáz tini oldalon. Gondoltam, hátha valami más, hátha valami különlegesség, de nem: Álljak a tükör elé és legyek hiú!
Ez nagyon kevés. Nekem speciel egy ember adott önbizalmat és most már bátran merem mondani azt, hogy egy jól megcsinált séróval, egy elegáns ruhával és egy kis natúr sminkkel
csinos vagyok, de nem szép! Régen szóba sem jöhetett az, hogy én azt gondoljam magamról, "Igen, szép vagyok!". De ez is olyan sablon dolog. Mindig is olyan voltam, aki adott magára. Mindig mostam a hajamat (hajzsírosodással küzdök), mindig ápoltan és sminkkel jelentem meg, de belül sosem voltam elégedett önmagammal. Hogy mégis miért? Mert ezt beszélték belém az általános iskolában minden nap és ez bennem maradt valamilyen szinten még a mai napig is. Ezért is várok talán túlzottan is sokat a szalagavatómtól. El sem tudom mondani, hogy mennyire várom azt, hogy a párom meglásson engem szép, feltűzött hajjal, gyönyörű sminkkel egy menyasszonyi ruhában. Tényleg, elmondani sem tudom. Úgy érzem, hogy talán akkor lehetnék egy földre szállt angyal, és ez is még mindig annak a bizonyos önbizalom hiánynak köszönhető. Most sem vagyok túl népszerű az osztályomban, de csak azért, mert ki merem jelenteni, hogy én más vagyok, mint a mai átlag fiatal lányok. Más dolgok érdekelnek, utálom az alkoholt, nem dohányzok és büszke vagyok rá, de soha egy szórakozóhely közelében nem jártam. Mivel nem vagyok olyan, mint a többi, most is ki vagyok rekesztve, pedig megjegyzem egy végzős 13-os osztályról beszélünk, ahol javában 18-20 évesek az osztálytársaim, de még mindig ez van. Mióta összejöttem a párommal, azóta jöttem rá arra, hogy a francnak kellenek ezek a felszínes megbízhatatlan "barátok", mikor ott van a szerelmem, akinek mindent elmondhatok. Megért, meghallgat és ő biztos, hogy próbál nekem segíteni. Nem pedig röhög rajtam, hogy mekkora egy pancser vagyok, mint egyébként az emberek 99%-a.
Tényleg elég közhely ez a téma, mert szerintem nincsen vagy legalábbis nagyon ritka azaz ember, aki meg is van önmagával elégedve. Aki meg általában megvan, az hadd ne mondjam, hogy milyen stílusú embörke általában. Jártam másfél évet egy kéttannyelvű magán gimnáziumba. Hát, ott szinte mindegyik lány plázacica volt és egytől egyig mindegyik meg volt magával elégedve. A 40 kilójával közölte ő, hogy fogyózik, ezért nem hajlandó mást enni csak zöldséget. (de azért erősen önsajnáltatós fílingje volt a dolognak) Rajtam meg a röhögés tört ki, hogy nem normális. Most azonban én is a fogyás hibájába estem. 52 kilóról valami okból kifolyólag lefogytam 43-44 kilóra és egyszerűen rosszul vagyok, amikor meglátom magamat a tükörben. Itt kiáll a csont, ott kiáll a csont, látszanak a bordáim, szóval szerintem undorító. Nem szeretek ilyen gebe lenni, de példának okáért ma voltam vérvételen, hogy kiderítsük mégis mi a franc van velem. Akarok hízni, de egyszerűen nem tudok! Szóval ez sem teljesen igaz, hogy ha kell, akkor hízzak. Olyan jó lenne, ha ez ilyen egyszerű lehetne, komolyan. Szóval legyek megkövezve, de
nem igazán nyújt segítséget a cikk ebben. Ugyanazt a sablonos dolgokat írja le, mint amit olvastam az elmúlt hat-hét évben az interneten vagy a tini magazinokban.